- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi hayat343434
Evt dedigim gibi bende boyle biliyorum.
Ama arastirmak gerek. Ben olsam diyaneti arardim. Ciddi bi konu bu.
Ekleme yapmak istiyorum yorumlara.
Burda gelmis bazilari " yav dini yorumlar yinemii" diye ahkam kesiyor.
O yorum yapanlara yorumum. Eger yuzde 90% muslumn bi ulkedeysek, ve sizde bu ulkenin vatandasiysaniz( begenmiyosaniz ceker gidersiniz) bu yuzde 90% kesime dini yorumlar yapmayin diyemezsiniz.
Sizin umrunuzda olmamaya bilir imam nikahi felan. Saygi duyarim. Hic bisey demeye hakkim yok. Ve sizdende ayni saygiyi geri beklerim. Ben burda konu sahibine bazi dengesizler gibi" bence bosan" diyen bol keseden atan insan asla olmadim. Eger illa birisinin uzerine atliycaksaniz " bence bosan" diyenlerin uzerine atlayin, burda nazicane bi bilgi veren birine degil. Konu sahibi olayin dini boyutuyla ilgileniyorki bende aciklama geregi duyuyorum. Benim burda ne isim olabilirki konu sahibi " onem vermiyorum dini boyutuna" dediginde? Saygi duyar ve sessizce cekilirim bi kenara. Ama goruyoruzki ilgileniyor ve yardima ihtiyaci var. Ben burda zaten " bosandiniz off" demedim. Ben boylede duydum boylede duydum, emin degilim dedim. Ve ekledim; diyaneti ara konu sahibi dedim.
Saygisizlik yapiyosunz her an her konuda, ve bu kisiler hep ayni kisiler. Isim vermiycem. Kiniyorum. Modern caga ayak uydurup dini boyutuna onem vermiyosaniz hay hay, ama bari tam modern olunda kisisel goruslerede ozgurluk taniyin.
Zaten hic anlamadim dini yorumlar neden yasak oldgunu bu sitede. Neyse, banlanmam yakin. Alistim zaten. Ban gelmis hos gelmis, icimi doktumya..:/
İsim verseydin ya da alıntı yapsaydın daha etik olurdu.
%90 müslüman ülke olayını gülerek okudum, evet %90 kağıt üzerinde müslüman. Herkesin kimliğine yazıyorlar sormadan. Biz yorum yapmayın demiyoruz, forum kuralları söylüyor bunu. Bir topluluğa üye oluyorsak o topluluğun düzenine ve kurallarına uymak zorundayız.
Bu forumda dini konular da siyasi konular da yasak. İkisi için de ayrı ayrı başlıklar var konuşmak isteyen orada istediği kadar konuşur. Burda bu tip tartışmalar sebep olduğu için yasak işte. Herkesin dini görüşü, dini algılayış biçimi ya da inandığı şey aynı değil. O yüzden sıkıntı çıkıyor.
Konu sahibi nikahım düşmüş mü diye sormadığı halde yorumlar konuda sorulanın aksine bu yönden geldi. Benim rahatsız olduğum konu bu. Bir insanın resmi nikahı sapa sağlam dururken zina yapıyorsun, günaha giriyorsun diye yorum yapmak cehaletten başka bişey değil.
Evet imam nikahına inanmıyorum. İki insan bir yuva kurmaya karar vermiş, resmi nikah kıymış bunu da cümle aleme duyurmuşsa zaten allah katında evlidir. Yok ayrı yaşıyor, resmi olarak boşanmışsa erkek boş ol demese de evli değildir, benim görüşüm bu.
Fetvalarınızdan ciddi anlamda çok sıkıldım.
Senin yüzünden ben de banlanacağım muhtemelen. Olsun bakalım.