kocamla ilişkimiz....

Senin sorunun ne kiz ne diyo sen ne diyosun eskiymis yirtikmis bilmemne sende ihtiyac sahivisin heralde bukadar gocunulmaz herkes bilir kendi giymedigini baskasina vermemenin gerektigini. Sen karar mercii yada en iyi kul degilsin sana kimse zorla yorum yap demedi insan gibi akil verecegine sadistce yargiliyosun. Komplexli birisin vesselam. Bukadar had bildirmeye dini vecibelerini yerine getiriyor olsan bari!!

Sizde ondan beter cevap vermissiniz.

Islam bu kadar kolay ağıza almayın. Kimseyi diniyle yargılamayın. Dini vecibeleri yerine getirip getirmedigini buradan anlayamazsınız.
Sözde asabinizi bozan bir yoruma cevap vermissiniz ama iki kere yıkarak vermissiniz cevabınızı.

Dini vecibelerin en önemlilerinden biri kalptir. Müslüman itinali olmalı. Naif olmalı. Yargilamamali. On yargılı davranmamali.

Din konusu , munakasaya yer vermemek için yasak olduğunu her böyle konular açıldığında daha iyi anlıyorum.

Gerçekten bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Ve kesin yargıla, üstelik kırarak konuşuyor.

İmam olmaya mı gerek var inandığımız dini bilmem için?

İslama göre cinsel hayat kitabı Ali Rıza Demircan
İslam ilmihali Ömer Nasuhi Bilmen
Evlilik ve mahremiyetleri kitabı
İslam ilmihali M.Asım Köksal

Bu kitaplarda yazıyor, içinize sinmiyorsa diyanete sorun.

İslama inananlar için söylüyorum, inanmayan zaten bildiğini yapar.

Müslüman olarak dinimde doğru bildiğimi söylemekle mükellefim
Çok haklısınız

sade ilk paragrafini okudum dayanamadim yazdim hemen gomlekleri keske kardesin icin istemeseydin.kendin calis kendin al kardesine yepyeni pril piril gomlek..
Bencede zaten hayat643464 de masum degil o konud
Sizde ondan beter cevap vermissiniz.

Islam bu kadar kolay ağıza almayın. Kimseyi diniyle yargılamayın. Dini vecibeleri yerine getirip getirmedigini buradan anlayamazsınız.
Sözde asabinizi bozan bir yoruma cevap vermissiniz ama iki kere yıkarak vermissiniz cevabınızı.

Dini vecibelerin en önemlilerinden biri kalptir. Müslüman itinali olmalı. Naif olmalı. Yargilamamali. On yargılı davranmamali.
Dogrus soyluyosun ama konu ne o neye takilmis boyle insanlar asabimi bozuyor kusira bakma aslinda oylede biri degilimdir agzi olan konusuyor kiz buraya icini dokmus o tutmus neresinden bakmis

Bencede zaten hayat643464 de masum degil o konud

Dogrus soyluyosun ama konu ne o neye takilmis boyle insanlar asabimi bozuyor kusira bakma aslinda oylede biri degilimdir agzi olan konusuyor kiz buraya icini dokmus o tutmus neresinden bakmis

Işte orasından bakmissa ve siz yanlışı gormusseniz siz de orasından tutup aynı hataya dusmemelisiniz.
Burada çok çeşit insan var , elbette algilarda çatışmalar olacak. inanç hassas bir konu. Inananlar en azından daha özenli davranmalı.

Canım önce dini nikahınızı tazeleyin
benim tavsiyem kurallarında katı olman
sevmediğin huyun varsa önce uyar sonra dediğini yap
eşimi beni delirtiğin de hiç konuşmadım sustum son zamanda
iyicene coştu sustum bu sefer baya uzun süre hem de
yemekte vermedim sadece kıyafet yıkadım ütüledim
bazen konuştum oda misafir varken
sataştı cvp dahi vermedim yüzüne de bakmadım
biliyorum ilerde yaramayacak ama çift terapistini ikna etmeye çalışıyorum

Mut'a nikahi cok farkki bir sey. Siz karistirdiniz sanirim. Sadece cinsel birliktelik icin kiyilan akabinde bozulan nikahtir mut'a.
Konu sahibi dini hasaasiyetin varsa muftulukle irtibata gec. Cunku adam 3 talak hakkinida kullanmis. 3 talakta bosamis. Istanbul il muftulugunun fetva hattini ara lutfen onlar sana daha akli selim cevap verir yol gosterir. Buradaki herkes yalan yanlis biliyor ama alim kesiliyor..

Allah Allah! Neyini karıştırmışım kardeşim? Peş peşe üç kez boş ol denildiğinde boşanmanın gerçekleştiği nikah muta nikahıdır. Siz ne diyorsunuz? MUT' A diye ayırmış birde matah bir şey gibi!

İslamda boşanmanın gerçekleşmesi için üç kez boş ol demek yetmez. Üç aylık bir bekleme süreci, o esnada eşlerin birbirlerine kesinlikle yaklaşmaması gerekir. Ayrıca boşandıktan sonra tekrar evlenebilmek için kişinin başka bir kişiyle nikah yapmış ve ayrılmış olması gerekir.

Siz TALAK suresini okudunuz mu? Hangi dünyada yaşıyorsunuz Allah aşkına? Bu kadar kolay mı boşanmak ya?

Bir de konuda anlaşılamayan bir konu var. Kim eşinin gömleğini kardeşine vermek ister ki ? Ya da hangi kardeş giymek ister ?
Demek ki ihtiyaç var ya da mütevazi bir kişi konu sahibi.

Yani ihtiyaç sahibine eski vereyim diye düşünmemiş, bedenleri uyan gömlekleri en yakınlarından birine vermek.

En yakınına verir insan ilk vereceginde.
Yanlış yerden bakmissiniz

Bir de konuda anlaşılamayan bir konu var. Kim eşinin gömleğini kardeşine vermek ister ki ? Ya da hangi kardeş giymek ister ?
Demek ki ihtiyaç var ya da mütevazi bir kişi konu sahibi.

Yani ihtiyaç sahibine eski vereyim diye düşünmemiş, bedenleri uyan gömlekleri en yakınlarından birine vermek.

En yakınına verir insan ilk vereceginde.
Yanlış yerden bakmissiniz
dogrudur insan yardim etmek istiyorsa ihtiyaci olan biri isede yardima en yakinindan baslamak daha guzeldir.

Ben de farklı zamanlarda ve yine şahit eşliğinde boşol deyince nikah düşer diye biliyorum. Nihat Hatipoğlu'ndan öyle duymuştum. Sinir anında söylenen boşol lafının önüne geçmek içinmiş.
Evet bende oyle duydum. Sinirli aninda oldugun icin 3 kere soylesen bile 1 sayiliyor diye biliyorum.

Senin sorunun ne kiz ne diyo sen ne diyosun eskiymis yirtikmis bilmemne sende ihtiyac sahivisin heralde bukadar gocunulmaz herkes bilir kendi giymedigini baskasina vermemenin gerektigini. Sen karar mercii yada en iyi kul degilsin sana kimse zorla yorum yap demedi insan gibi akil verecegine sadistce yargiliyosun. Komplexli birisin vesselam. Bukadar had bildirmeye dini vecibelerini yerine getiriyor olsan bari!!
dini vecibelerimi yerine getiriyorum. ayrıca ihtiyaç sahibi olmak kötü değildir. sende eleştireceksen insan gibi eleştir. kib canım

Böyleyse çok güzel. Çok sevindim çünkü günaha girmek istemem
Evt dedigim gibi bende boyle biliyorum.
Ama arastirmak gerek. Ben olsam diyaneti arardim. Ciddi bi konu bu.

Ekleme yapmak istiyorum yorumlara.
Burda gelmis bazilari " yav dini yorumlar yinemii" diye ahkam kesiyor.
O yorum yapanlara yorumum. Eger yuzde 90% muslumn bi ulkedeysek, ve sizde bu ulkenin vatandasiysaniz( begenmiyosaniz ceker gidersiniz) bu yuzde 90% kesime dini yorumlar yapmayin diyemezsiniz.
Sizin umrunuzda olmamaya bilir imam nikahi felan. Saygi duyarim. Hic bisey demeye hakkim yok. Ve sizdende ayni saygiyi geri beklerim. Ben burda konu sahibine bazi dengesizler gibi" bence bosan" diyen bol keseden atan insan asla olmadim. Eger illa birisinin uzerine atliycaksaniz " bence bosan" diyenlerin uzerine atlayin, burda nazicane bi bilgi veren birine degil. Konu sahibi olayin dini boyutuyla ilgileniyorki bende aciklama geregi duyuyorum. Benim burda ne isim olabilirki konu sahibi " onem vermiyorum dini boyutuna" dediginde? Saygi duyar ve sessizce cekilirim bi kenara. Ama goruyoruzki ilgileniyor ve yardima ihtiyaci var. Ben burda zaten " bosandiniz off" demedim. Ben boylede duydum boylede duydum, emin degilim dedim. Ve ekledim; diyaneti ara konu sahibi dedim.

Saygisizlik yapiyosunz her an her konuda, ve bu kisiler hep ayni kisiler. Isim vermiycem. Kiniyorum. Modern caga ayak uydurup dini boyutuna onem vermiyosaniz hay hay, ama bari tam modern olunda kisisel goruslerede ozgurluk taniyin.
Zaten hic anlamadim dini yorumlar neden yasak oldgunu bu sitede. Neyse, banlanmam yakin. Alistim zaten. Ban gelmis hos gelmis, icimi doktumya..:/

Evt dedigim gibi bende boyle biliyorum.
Ama arastirmak gerek. Ben olsam diyaneti arardim. Ciddi bi konu bu.

Ekleme yapmak istiyorum yorumlara.
Burda gelmis bazilari " yav dini yorumlar yinemii" diye ahkam kesiyor.
O yorum yapanlara yorumum. Eger yuzde 90% muslumn bi ulkedeysek, ve sizde bu ulkenin vatandasiysaniz( begenmiyosaniz ceker gidersiniz) bu yuzde 90% kesime dini yorumlar yapmayin diyemezsiniz.
Sizin umrunuzda olmamaya bilir imam nikahi felan. Saygi duyarim. Hic bisey demeye hakkim yok. Ve sizdende ayni saygiyi geri beklerim. Ben burda konu sahibine bazi dengesizler gibi" bence bosan" diyen bol keseden atan insan asla olmadim. Eger illa birisinin uzerine atliycaksaniz " bence bosan" diyenlerin uzerine atlayin, burda nazicane bi bilgi veren birine degil. Konu sahibi olayin dini boyutuyla ilgileniyorki bende aciklama geregi duyuyorum. Benim burda ne isim olabilirki konu sahibi " onem vermiyorum dini boyutuna" dediginde? Saygi duyar ve sessizce cekilirim bi kenara. Ama goruyoruzki ilgileniyor ve yardima ihtiyaci var. Ben burda zaten " bosandiniz off" demedim. Ben boylede duydum boylede duydum, emin degilim dedim. Ve ekledim; diyaneti ara konu sahibi dedim.

Saygisizlik yapiyosunz her an her konuda, ve bu kisiler hep ayni kisiler. Isim vermiycem. Kiniyorum. Modern caga ayak uydurup dini boyutuna onem vermiyosaniz hay hay, ama bari tam modern olunda kisisel goruslerede ozgurluk taniyin.
Zaten hic anlamadim dini yorumlar neden yasak oldgunu bu sitede. Neyse, banlanmam yakin. Alistim zaten. Ban gelmis hos gelmis, icimi doktumya..:/
Çok güzel ifade etmişsin bazı şeyleri. Katılıyorum kardeşim.

Çok güzel ifade etmişsin bazı şeyleri. Katılıyorum kardeşim.

Kac kere bu sebepten banlandim artik gina geldi canim yaa. Ne bu din dusmanligi? Ben basi ortulu biriyim ama etrafim tum bas ortulu olmayanlarla dolu. Lezbiyen arkadaslarim var. Gay arkdaslarim var sevdigim saygi duydugm. Benim gorusumde gay ve lezbiyenleri uygun gormesemde gidip ne demeye hakkim varki o lezbiyen arkdasa? Ben avrupadayim ve burda buyuk bi kesim musluman degil. Mesela su an okuldayim ve yanimda sari sacli mavi gozlu bi hollandali var, kisa bi etegi var. Banane kisa etegi varsa? Banane? Kiz geldi guzelce " burasi bosmu" diye sordu. " bos tabiki buyur gel otur" dedim guleryuzle. Sagima bakiyorum yabanci soluma bakiyorum yabanci. Musluman degil. Ne oldu muslumn degilse? Yaz geldi herkes acildi sacildi, banane?? Su okulumda 95% orani musluman degil. Gelip bn burda " mini giyilmiycek artik' demem ne kdar mantiksiz bisey olur. 90% musluman olan turkiyemizdede aynen bu kadar aptalca su yapiln yorumlar. " ama sitenin kurallarina uyulmali" demesin bana kimse. Sizin derdiniz kurallar felan degil. Kurallara bu kadar uyan birisiyseniz bana asla banlanmadiginizi soylerseniz inanirim ancak buna.

8 aylık evliyiz..

Bunlar neki bizim evde neler neler olurdu yeni evli iken geçmiş konularımı oku.. Şimdi üc yıllık evliyiz allaha şükür o günler cok zordu şimdi gülüyorum yaşadıklarıma cok aptalmsm diyorum. Zamanla düzelir ama yıpratmayn birbirinizi.. Birde iki yıla kadar cocuk yapmayın tavsiyem.. Mutluluklar

dini yorum yasak galiba. ama benim bildiğim, hatta tekrar baktım, nikahınız düşmüş oluyor. böyle bir yorum yapmak ta ne kadar doğru olur ama, ilk nikah şafii mezhebine göre yapılmadıysa, boşandıktan sonraki nikah şafii mezhebine göre tazeleniyor. banlanmak pahasına, insanların kafasında yanlış bilgi kalmasın diye:skandal:
(alıntı dinimizislam sitesinden)
14- Hanımını başka başka üç zamanda birer kere boşarsa, üç defa (Boş ol) veya (Boşadım) derse yahut bir defa (Üç kere boşadım) derse, geri dönüşü olmayacak şekilde nikâh bozulmuş olur.

(kadının neden başka erkekle evlenmesi gerektiği)
Hulle ise, bir erkek için zillettir, aşağılıktır. Allahü teâlâ, erkeklere boşamak hakkını verdiyse de, bu hakkı gelişi güzel kullanmamaları ve kadınlar, erkeklerin elinde oyuncak olmamaları için, erkeklere bu hulle zilletini yüklemiştir. Hulle korkusundan Müslüman bir erkek, boşama lafını ağzına bile alamaz. Aile arasında boşanmak lafı, şakası olamaz.

Üç talakla boşanan kadın, iddet zamanı geçtikten sonra başka bir erkekle evlenip, o erkek de, zifaftan sonra bunu boşamadıkça ve tekrar iddet zamanı geçmedikçe eski kocasıyla evlenemez.

Böyle bir durumda, ilk nikâhları Şâfiî’ye uygun yapılmamışsa, başka biriyle evlenmeye gerek kalmadan, Şâfiî mezhebi taklit edilerek, Şâfiî’ye uygun nikâh yapmaları caiz olur. (Redd-ül-muhtar)
ayrıca, imam nikahı tabiri çok itici değil mi? bunun adı dini nikah kızlar.:KK28:

Back
X