- 10 Ekim 2015
- 7.195
- 9.105
- 118
- Konu Sahibi hayat343434
-
O zaman ciddi bir konuşma yapmak gerek. Evli değilim dışardan bakıyorum meseleye ve erkek ailesi bu kadar önemsenirken kadın ailesinden uzak durmak çok sıkıntılı geliyor bana. Konuşup bundan sonra sizin ailenize ne kadar ilgi gösteriliyorsa onun ailesine de o kadar ilgi göstereceğinizi söyleseniz? Biraz tehdit eder gibi ama sebepsiz yere yaptığı bu davranış başka nasıl çözülür bilemedim.Kendi ailesine karşı pek öyle diyemem caktirmadan kalalim bi kaç gün desem asla Hayır demez
Çok haklısınız evet bunun kadar sinir bozucu birsey yok herseferinde agiza alınmaz böyle şeyler gerçekten boşanmak istiyorsanda bosanirsin..Konu sahibi, boşanma lafı bir virüs gibi, sürekli dile getirilirse bir gün gerçekleşiyor. Eşinize bunu belirtin bence, öyle bir niyeti varsa şimdiden adam gibi söylesin ya da bu kelimeyi ağzına almasın. Sinirle boşanma lafları edip de sonra geri adım atmak kadar sinir bozucu bir şey yok. Ben de yaşadım bunu ve şu an boşanma aşamasındayım.
Nikah akdini @obiviyante gayet net açıklamış. Nikah islamda hukuki bir kavramdır, yani aslında sizin kanuni nikahınız geçerlidir, öyle sinir anında yapılan boşanma lafıyla nikah hemen sona ermez. Elbette işin ehli olan kimselere de danışın.
ÖncelikleVEdeBU hiç kimse müslüman olmak zorunda değil ama saygılı olmak zorunda. Ben müslüman olmayanlara saygılıysam sen de olmak zorundasın. Terbiyesizlik etme. Saygısızlığınız ve terbiyesizce laf yetiştirmelerin için seni kibledim.
Zaten öyle yapıcam artık yapılana karşılık yapacağım hersey ederi kadar...O zaman ciddi bir konuşma yapmak gerek. Evli değilim dışardan bakıyorum meseleye ve erkek ailesi bu kadar önemsenirken kadın ailesinden uzak durmak çok sıkıntılı geliyor bana. Konuşup bundan sonra sizin ailenize ne kadar ilgi gösteriliyorsa onun ailesine de o kadar ilgi göstereceğinizi söyleseniz? Biraz tehdit eder gibi ama sebepsiz yere yaptığı bu davranış başka nasıl çözülür bilemedim.
Normal hayatta sosyalim zaten ama konu ailem. Onlarda çalıştığı için görüşmuyoruz..
daha bu form da kîmse yî KÎB lemedîm KÎB leyî bîlîyorsunuz ya ne gûzelÖncelikleVEdeBU hiç kimse müslüman olmak zorunda değil ama saygılı olmak zorunda. Ben müslüman olmayanlara saygılıysam sen de olmak zorundasın. Terbiyesizlik etme. Saygısızlığınız ve terbiyesizce laf yetiştirmelerin için seni kibledim.
Neyi yanlis yapasin canim benim?Bende araştırdım başta dediğiniz gibi ayrı mekanlarda 3 sefer diye bildiğim için takilmadim ama bilmediğim şeyler olabilir diye konuyu uzattım... yanlış bişey yapmak istemem
Eşimle babası gömlek fabrikasında çalışıyorlar gömleğin tekrar kp gitmesini anlamıyorum ihtiyacı olan biri giysin yada yakın biri.. Ben buna kızıyorum böyle düşünme sine söylemesine aileme olan bu tavrı hiç hoşuma gitmiyor yüzlerine gülüyor arkalarindan böyle. Zoruma gidiyorBen sizin yerinizde olsam, "hayır babama vericem Gömlekleri" dediğinde, " haa öyle mi. Pardon. Tamam o zaman " derdim. Normali budur.
Kavga noktasına Nasıl geldiniz, bunu merak ettim.
Birbirinize dolmuşsunuz. Her şey batıyor sanırım
Tekrarliyim repligimi o zmn" ban gelmis hos gelmis".
Ben burda sana asla " sen yanlis yapiyosun su dini konuda" diye yuklendimmi soylermisin? Hic demimmi birisine sen nasil muslumansin,yasm bicimine bak, ona bak buna bak, ben senden daha muslumanim bla bla. Dediysem alintila goster bana. Ben kimseye muslumanligi zorla empoze etmiyrumki burda? Sen hep boyle oldugunu saniyosun. Senin yasam tarzin degisik, saygim sonsuz. Benim yasamimda seninkinden degisik. Ben sana asla demedim "sephora bu nasil dusunce tarzidir"diye. Ben burda dini konularda bildgimi soyledigimde sen galiba saniyosunki birilerine zorla dini ogretmeye calisiyorum. Hayir sephora, soruyorlar bende cevapliyorum. Birazda ilgi alanim olan biseyi baska arkadaslara sorarak ogreniyorum burda oldugu gibi. Ben bunu gidip ateistlerin grubunda yapmiyorm " islamin sarti kacti arkdaslar" diye. Ben bunu yerine uygun ve konuya uygun oldugunda yapiyorm. Ben yeri ve ani uygun oldugunca yapicam bunu tekrardan. Ha olur bazen kurallara gore biraz yuzeysel konusurum derine inmak yerine. Alo fetva hatti degil burasi bunun farkindayim. Sende beni tekrardan sikayet edebilirsin. Sorun gormuyorum. Bende birbirimize son mesajlarimiz olmasini umit ediyrum. Saglicakla kal.
Hayır hayır suan süper bişey söylediniz doğru ben onunla gitmek zorunda değilim gelmek istiyorsa gelir gelmiyorsa kendi bilir.. sağolunAnladım. Bence herkes kendi ailesinden sorumlu. Ailedekilerin müsait olduğu günlerde, eşinize "ailenize gittiğinizi, isterse gelebileceğini" söyleyin ve gidin. Aile ziyaretleri hep birlikte yapılmak zorunda değil ki.
İlişkinizin dinamiğini bilmiyorum, uygun mu bilmiyorum. Aklıma gelen, yardımcı olabileceğini düşündüğüm şeyleri yazıyorum.
Aynen.Belli isimler, artık gına geldi sizin bu dini içeriklere, yaptığınız yorumlardan;millete fetva vermeyin derken ki çirkin tavrınız siz fetva verirken, ahlaksızlık yada bağnazlık, yobazlık derken ki tavrınız nolacak peki?Şu konulara bakarken nerden saldıracaklar diye kendinizi resmen fişletiyorsunuz,kabul edin,inanç saygı gerektirir ve eleştri yaparken inanca HAKARET NİTELİĞİNDE eleştri yapmakla inançları yıkamazsınız ya da bu toplumun neredeyse tamamını yok sayamazsınız!
Bence siz daha fazla konuşmayın. Farkındaysanız fikirlerinize değil terbiyesizce tavrınıza tepki gösteriyorum. Hani sizin 'fikirlere olan' tavrınıza. Yoksa neye inanırsanız inanın banane.daha bu form da kîmse yî KÎB lemedîm KÎB leyî bîlîyorsunuz ya ne gûzel
terbîyesîz kelîmesînîde aynen îade ederîm
o zaman îşîdîn fîkîrlerîne saygi duymam gerekîyor onlarda kendîlerînce hakliBence siz daha fazla konuşmayın. Farkındaysanız fikirlerinize değil terbiyesizce tavrınıza tepki gösteriyorum. Hani sizin 'fikirlere olan' tavrınıza. Yoksa neye inanırsanız inanın banane.
Bu arada KİBlemek çok güzel bir mekanizma burada, ağzının ayarı olmayanları geçici de olsa susturmaya yarıyor. Siz de kullanın, iyi oluyor.
Teşekkür ederim 1Sen, biz burada defalarca bıkmadan usanmadan dini içerik girmeyin, dini yorum yapmayın diye ricada bulunduk.Din konusu , munakasaya yer vermemek için yasak olduğunu her böyle konular açıldığında daha iyi anlıyorum.
Gerçekten bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Ve kesin yargıla, üstelik kırarak konuşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?