kocamla ilişkimiz....

Kendi ailesine karşı pek öyle diyemem caktirmadan kalalim bi kaç gün desem asla Hayır demez
O zaman ciddi bir konuşma yapmak gerek. Evli değilim dışardan bakıyorum meseleye ve erkek ailesi bu kadar önemsenirken kadın ailesinden uzak durmak çok sıkıntılı geliyor bana. Konuşup bundan sonra sizin ailenize ne kadar ilgi gösteriliyorsa onun ailesine de o kadar ilgi göstereceğinizi söyleseniz? Biraz tehdit eder gibi ama sebepsiz yere yaptığı bu davranış başka nasıl çözülür bilemedim.

Çok haklısınız evet bunun kadar sinir bozucu birsey yok herseferinde agiza alınmaz böyle şeyler gerçekten boşanmak istiyorsanda bosanirsin..

Zaten öyle yapıcam artık yapılana karşılık yapacağım hersey ederi kadar...

Belli isimler, artık gına geldi sizin bu dini içeriklere, yaptığınız yorumlardan;millete fetva vermeyin derken ki çirkin tavrınız siz fetva verirken, ahlaksızlık yada bağnazlık, yobazlık derken ki tavrınız nolacak peki?Şu konulara bakarken nerden saldıracaklar diye kendinizi resmen fişletiyorsunuz,kabul edin,inanç saygı gerektirir ve eleştri yaparken inanca HAKARET NİTELİĞİNDE eleştri yapmakla inançları yıkamazsınız ya da bu toplumun neredeyse tamamını yok sayamazsınız!

Normal hayatta sosyalim zaten ama konu ailem. Onlarda çalıştığı için görüşmuyoruz..

Anladım. Bence herkes kendi ailesinden sorumlu. Ailedekilerin müsait olduğu günlerde, eşinize "ailenize gittiğinizi, isterse gelebileceğini" söyleyin ve gidin. Aile ziyaretleri hep birlikte yapılmak zorunda değil ki.
İlişkinizin dinamiğini bilmiyorum, uygun mu bilmiyorum. Aklıma gelen, yardımcı olabileceğini düşündüğüm şeyleri yazıyorum.

daha bu form da kîmse yî KÎB lemedîm KÎB leyî bîlîyorsunuz ya ne gûzel
terbîyesîz kelîmesînîde aynen îade ederîm

Bende araştırdım başta dediğiniz gibi ayrı mekanlarda 3 sefer diye bildiğim için takilmadim ama bilmediğim şeyler olabilir diye konuyu uzattım... yanlış bişey yapmak istemem
Neyi yanlis yapasin canim benim?
Sen bilgilendirilmek istiyosun ve konu aciysun. Kim ne karisir? Burdaki tepkilerde zaten " konuyu dini boyuta getirdiniz" anlaminda. Tabi bunu bilip bilmeden yapiyorlar. Sen bu noktaya deginmezsen ben burda sana dini boyutunu neden anlatyimki havaya konusur gibi? Bunun farkinda degiller iste.. neyse takma.

Eşimle babası gömlek fabrikasında çalışıyorlar gömleğin tekrar kp gitmesini anlamıyorum ihtiyacı olan biri giysin yada yakın biri.. Ben buna kızıyorum böyle düşünme sine söylemesine aileme olan bu tavrı hiç hoşuma gitmiyor yüzlerine gülüyor arkalarindan böyle. Zoruma gidiyor

Seni takip etmiyorum, nerde ne yazdın bilmiyorum. Hakkımda baya bilgi sahibisin ama ben seni hıdrellez konusundan hatırlıyorum sadece. O yüzden ancak bu iki konuyla ilgili yapabilirim senin hakkında yorumumu.

Bu konularda din alimleri bile uzlaşmaya varamamışken sizlerin kalkıp öyle değil böyle, böyle değil şöyle diye fetva vermesi gerçekten rahatsız ediyor beni. Burası bunun yapılacağı yer değil. Öğrenmek isteyen zaten elinin altındaki bir çok kaynaktan, diyanetten, müftülükten öğrenir. Burda yazılan iki satırlık yalan yanlış ( seni kastetmiyorum) bilgilere ihtiyacı yok kimsenin. Ne öğreniliyorsa ehil elden, bilenden öğrenilmeli. Her konuda bu fikri savunuyorum.

Son mesajımdı ama sorular yönelttiğin için cevap vermek zorunda kaldım.

Hayır hayır suan süper bişey söylediniz doğru ben onunla gitmek zorunda değilim gelmek istiyorsa gelir gelmiyorsa kendi bilir.. sağolun

Aynen.
Gorende zorla musluman yapicaz hepsini sanicak. Islam dini hosgoru dinidir, korkayin. Size garezimiz yok.

daha bu form da kîmse yî KÎB lemedîm KÎB leyî bîlîyorsunuz ya ne gûzel
terbîyesîz kelîmesînîde aynen îade ederîm
Bence siz daha fazla konuşmayın. Farkındaysanız fikirlerinize değil terbiyesizce tavrınıza tepki gösteriyorum. Hani sizin 'fikirlere olan' tavrınıza. Yoksa neye inanırsanız inanın banane.

Bu arada KİBlemek çok güzel bir mekanizma burada, ağzının ayarı olmayanları geçici de olsa susturmaya yarıyor. Siz de kullanın, iyi oluyor.

Şu konudaki diyanetten sorumlu kk kadınlarının yorumlarını görünce "Amaaaaaaaann,iyi ki imam nikahı yapmamışım" dedim bir kez daha.Yoksa çocuk oyuncağı gibi "Yok kaç kere boş ol demiş,yok zina yapıyormuş,tekrar nikah için ne kadar bekleyecekmiş"
Bütün bunları düşünüp kafayı yemektense,böylesi daha iyi.Kafam rahat.Kadını ne kadar aşağılayıcı bir durum ya hu...

o zaman îşîdîn fîkîrlerîne saygi duymam gerekîyor onlarda kendîlerînce hakli
eger însanî kurallardan yoksun îse bîtmîştîr benîm îçîn
kîb leyîn îstetedîgînîz kadar

Din konusu , munakasaya yer vermemek için yasak olduğunu her böyle konular açıldığında daha iyi anlıyorum.

Gerçekten bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Ve kesin yargıla, üstelik kırarak konuşuyor.
Teşekkür ederim 1Sen, biz burada defalarca bıkmadan usanmadan dini içerik girmeyin, dini yorum yapmayın diye ricada bulunduk.
Burası dini bir site değil, dini konulara cevaplar ehil kişilerce verilmediği gibi herkes birbirinin din bilgisine saygısızlık yapıyor.

Artık gerçekten yeter, ben müslümanım bildiğimi söylemekle yükümlüyüm demeyin, birine söyleyecekseniz de özelden yazın genelden değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…