- 30 Kasım 2015
- 79
- 79
- 3
- 30
- Konu Sahibi hayat343434
-
Bende araştırdım başta dediğiniz gibi ayrı mekanlarda 3 sefer diye bildiğim için takilmadim ama bilmediğim şeyler olabilir diye konuyu uzattım... yanlış bişey yapmak istememYok ya ben öyle bilmiyorum bende bi imamdan uç ayri mekanda üçer tane sahitle uc kere bos ol demesi gerekiyor diye duymustum bu isler ole kolay olmaz ama konu sahibi iyice arastirsin gerçi konu sahibi buna takilmamiski konuyu bunun için acmamis biz aradan cimbizla çektik bunu ya cok fenayiz
giymedigimiz kıyafetleri ihtiyacı olanlara verecektik neyse o ayırmış bende seçerken yepyeni gomlekler vardı bende seslendim bunları kardeşime vereyimmi giysin diye
îstedîgînîz kadar çok net deyîn o kadar şaîbe varkî sadece burda yazilanlari dîkkate alirsak bîle yeterBende sana saygı duymuyorum, eyvallah...
Sen benim insanlığıma laf edemezsin.
İslamda cinsellik değerlidir. Önüne gelenle yatma diye bir şey yok.
Ya adam gibi nikahını yapar yuvana sahip çıkarsın, olmuyorsa boşanır yoluna bakarsın yada bir taraflarını tutarsın.
Çok net...
İşte cehaletin buradan belli senin. Burada yazanlar kimmiş? İslam alimi mi? Peygamber mi? İlahiyat profesörü mü?îstedîgînîz kadar çok net deyîn o kadar şaîbe varkî sadece burda yazilanlari dîkkate alirsak bîle yeter
Ailemi sevdiğini söyler ve bu zamana kadar hiç saygısızlık yaptığını görmedim ailemin yanında. Teşekkürler..Konu yakında kapanacak. Bari konu sahibesinin sorunu hakkında yardımcı olmayı deneyeyim.
Konu sahibesi,
Eğer sizin ailenize bariz bir saygısızlığı yoksa, idare etmeye çalışın. Bayramlarda, düğünlerde, arada bir gidiyorsa ve sizin ailenizi görmenize karışmıyorsa idare edilebilir. Ailenizden bahsetmeyin yanında, gözüne sokmayın. Eşyaları kardeşine vereceğinizi söylemek, bir gözüne sokma eylemidir.
Sonuç olarak, ailenizi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sevmiyorsa zorlamayın.
Sevmediği için ona laf söylemeye de kalkmayın. Zorla sevdiremezsiniz ki.
Dediğim gibi açıkça saygısızlık yapmıyorsa, arayı bulun. Üzülmeyin bu konuya.
---
Ek: Bu arada, yetişMune .
eee bunun sonu nereye varacak bende sana cahîl cehaletî derîm sende bana dersîn bu îşîn kazanani kîm kîmîn egosu tatmîn olacak neyse bak îşîne bana ters o kadarİşte cehaletin buradan belli senin. Burada yazanlar kimmiş? İslam alimi mi? Peygamber mi? İlahiyat profesörü mü?
Sağdan soldan öğrendiğin dinden hayır görmemişsin işte.
Hiçbir sorun yaşanmadı eşim sadece fazla insanlarla iç içe olmayı seven birisi değil yanlız kalmayi daha çok sever sadece ikimiz olalım benim de istediğim arada sosyallesmek...Konu Sahibi eşinizle aileniz arasında bir sorun mu yaşandı? Neden bu kadar uzak onlara karşı? Belki bunu konuşup halledebilirseniz düzelir biraz..
Kendi ailesine karşı da mı böyle? Eger öyleyse yapacak bir şey yok insan sevmiyor demek ki.Hiçbir sorun yaşanmadı eşim sadece fazla insanlarla iç içe olmayı seven birisi değil yanlız kalmayi daha çok sever sadece ikimiz olalım benim de istediğim arada sosyallesmek...
Hiçbir sorun yaşanmadı eşim sadece fazla insanlarla iç içe olmayı seven birisi değil yanlız kalmayi daha çok sever sadece ikimiz olalım benim de istediğim arada sosyallesmek...
Kendi ailesine karşı pek öyle diyemem caktirmadan kalalim bi kaç gün desem asla Hayır demezKendi ailesine karşı da mı böyle? Eger öyleyse yapacak bir şey yok insan sevmiyor demek ki.
Bir yere varacağı yok. Son yazdığın cümleye bak! İnsanda terbiye olacak işte. Bu zamana kadar olmamışsın bundan sonrada böyle gidersin. Eywallah!eee bunun sonu nereye varacak bende sana cahîl cehaletî derîm sende bana dersîn bu îşîn kazanani kîm kîmîn egosu tatmîn olacak neyse bak îşîne bana ters o kadar
Normal hayatta sosyalim zaten ama konu ailem. Onlarda çalıştığı için görüşmuyoruz..O halde tek başınıza sosyalleşin. Onun işte olduğu, sizin yalnız olduğu zamanlar vardır eminim.
Biraz daha ileri gidersen beni aforoz edeceksin müslümanlıktan
Kurallara mümkün olduğunca uyuyorum. Bu tip konulardan hiç ceza almadım mesela. Sicilimi yönetimden isteyebilirsin çok merak ediyorsan. Ceza aldığım konular genelde siyaset.
Ben kısıtlamıyorum sizin özgürlüğünüzü, forum yönetimi de kısıtlamıyor. Sizin gibiler çıkıp şu an bana yaptığın gibi birine bulaşmasın, birilerini yargılamasın diye var o yasaklar. Ya da ben sizi yargılamayayım diye anlatabildim mi? Ki bu tip konuları konuşmak için özel bölümler var dediğim gibi, orda yasak yok buyrun istediğiniz gibi konuşun birbirinize fetva verin.
Rahatsız oluyorum çünkü her insanın dini yaşayış biçimi farklı. Aynı dinden de olsa görüşler farklı anlayışlar farklı. Biri dibine kadar yaşarken diğeri daha esnek yaklaşıyor mevzuya. E bu da tartışmalara sebep oluyor. Sonu hakarete, senin yaptığın gibi neredeyse aforoza kadar kayıyor.
Ben dinimi, dini yaşayış biçimimi, algılama şeklimi en yakın arkadaşımla bile konuşmuyorum. Ne onunki beni ilgilendirir ne benimki onu. Ne senin yaşayışın beni ilgilendirir ne benimki seni. Rahatsızlığım bu yüzden. Fetvalarınızı kendinize saklayın lütfen. Herkes sizin gibi yaklaşmıyor mevzuya. Son mesajımdır sana.
Mune ikimizin de ban'ı gelmiş.
Bir yere varacağı yok. Son yazdığın cümleye bak! İnsanda terbiye olacak işte. Bu zamana kadar olmamışsın bundan sonrada böyle gidersin. Eywallah!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?