kocamla ilişkimiz....

İsim verseydin ya da alıntı yapsaydın daha etik olurdu.
%90 müslüman ülke olayını gülerek okudum, evet %90 kağıt üzerinde müslüman. Herkesin kimliğine yazıyorlar sormadan. Biz yorum yapmayın demiyoruz, forum kuralları söylüyor bunu. Bir topluluğa üye oluyorsak o topluluğun düzenine ve kurallarına uymak zorundayız.
Bu forumda dini konular da siyasi konular da yasak. İkisi için de ayrı ayrı başlıklar var konuşmak isteyen orada istediği kadar konuşur. Burda bu tip tartışmalar sebep olduğu için yasak işte. Herkesin dini görüşü, dini algılayış biçimi ya da inandığı şey aynı değil. O yüzden sıkıntı çıkıyor.

Konu sahibi nikahım düşmüş mü diye sormadığı halde yorumlar konuda sorulanın aksine bu yönden geldi. Benim rahatsız olduğum konu bu. Bir insanın resmi nikahı sapa sağlam dururken zina yapıyorsun, günaha giriyorsun diye yorum yapmak cehaletten başka bişey değil.

Evet imam nikahına inanmıyorum. İki insan bir yuva kurmaya karar vermiş, resmi nikah kıymış bunu da cümle aleme duyurmuşsa zaten allah katında evlidir. Yok ayrı yaşıyor, resmi olarak boşanmışsa erkek boş ol demese de evli değildir, benim görüşüm bu.

Fetvalarınızdan ciddi anlamda çok sıkıldım.

Senin yüzünden ben de banlanacağım muhtemelen. Olsun bakalım.

Akıl dililerim ne demek nikah düşmüş başka biriyle birliktelik yaşa sonra tekrar eşine dön
Bunun ahlaki açıklaması nedir

İslamda bir çift boşandı ise o kişilerin birbirleriyle tekrar nikah kıyabilmeleri için başlarından başka bir evlilik geçmiş olması gerekir. Resmi, nikahlı, usül ve erkana uygun bir evlilik daha yaşamış olmaları gerekir. Anlatabildim mi?

Seni kimse Müslüman olmaya zorlamıyor. Ateist ol, deist ol, satanist ol ne olursan ol. Nasıl ben seni ve senin gibileri değerleri sebebiyle aşağılamıyorsam sende beni ve benim gibileri aşağılayamazsın.

Anladın mı?

Anlamadıysan şunu merak ediyorum;

Hani senin baktığın yerden ben ve benim gibiler mide bulandırıcı ya, benimde senin görüşünü hoşgörü ve saygıyla karşılamamı istiyorsun ya, benimde kendi baktığım yerden senin ne olduğunu söyleme hakkım var mı? Hakaret olarak almayacaksın ama...

Sende bunu hoşgörüyle karşılarsan sorun yok. Ben mide bulandırıcı olmayı kabul edeceğim.

Sephora herkes müslüman olmak zorunda değil kabul. Buradaki kıçı kırık fetvacılar benimde sinirlerimi bozuyor ona da kabul. Ama ben hayata İslami pencereden bakıyorsam yorumlarıma serpiştirme yapmamam mümkün mü?

Canımcım serpiştirme yapmak sorun değil ki. Böyle fetva verir gibi en bilgili en süper müslüman kendileriymiş gibi yazmaları sinir bozucu.

Bu konunun dinle alakası yok mesela. Kadın eşinin yaptıklarından, evliliğinden bahsetmiş. Çözüm yolu arıyor. Kaç kişi çözüm önerisi sundu? Herkes bir takıldı imam nikahına. Derdi bu olsa onu sorardı dimi? Belki önemli değil, belki umursamıyor ama her gelen uvvv zina diyor.

Ben bişeyler için çaba sarfetmeyi seçtim canım senin içinde çok üzüldüm Allah yardimcin olsun ne hayallerle geliniyor yuva kuruluyor kimse böyle olsun istemez.. aradı mi peki seni hiç? Ne yapmayi düşünüyorsun

Evet senden bahsediyorum, ama istedimki genel olarak yaziyim ve digerleride uzerine alina bilsin. Kim alinirsa artik. Senin dini konularda gorusunu biliyorum, ve hep bu yuzden catisiyoruz her yerde.
Yanlisin var, konu sahibi ilk yorumunda bisey yazmamis olabilir dini nikah hakkinda. Ama ilerki yorumlari gormedin sanirsam. Konu sahibi bi cumleyle mevzuyu kapatabilirdi seninde bildigin gibi " dini boyutuyla ilgilenmiyorum"diyerek. Napicaktim adresini arastirip evine baskinmi vericektim? Hayir. Birimiz bisey demis. Konu sahibi uzerine yorum yapmis ve bu yorumun iceriginde ilgilendigini belli etmis. Yorum yorumu acmis. Konu sahibi egerki bu konunun uzerine konusmak isterse konusur ve kimsede buna karisamaz. Bu resmen " kanserin tedavisi hakkinda bilgi edinmek istiyorum"diyen birisine "ssstttt yasak!!" Demek gibi. Neden rahatsiz oluyosun anlamiyorumki. Neden ozgurluk haklarini kisitliyosun? Dedigim gibi senin derdin kurallar oldugunu soyluyosan bana temiz sicilini getir, hic banlanmadigini iddia edebilirmisin? Kurallara bu kadar uyuyosunya hani? O bu degil, sen hep dini konulara sert cikiyosun ozellikle. Bana aciklarmisin neden hep sen? Neden A kisisi degil B kisisi degil, hep sen. Kurallara uyan bi cok kisi var kkda, olabilir. Ama sniper gibi dini yorumlari kestiriyosun sen. Bana lutfen kurallar deme. Eger ben dini konusuyosam ve banlanicaksam sorun dgil. Ama gercekten bilmek isterim sephora, sebep ne?

Bunlar benim değerlerine aykırı kabul edemem bana göre çok çirkin bu insan olan kimseye yakışmaz ama ila benim değerlerim dersen sen bilirsin
Saygıya gelirse böyle bir eyleme saygı duymuyorum kusura bakmayın

aileni bahane ediyosun bence kopamiyorum demiyosunda.evlenmek kadr bosanmakda dogal.hele bu erkeklerin bu kadr uzupde hala onlari basinda tasiyan kadinlari gordukce acaip sinir oluyorum.daha cok tepemize cikarlar
Tamam seviyorum kabul ama asla sevdiğim için katlanacak bir insan değilim tek neden ailem...

Evet ve yazılanların çoğu yanlış. Bu yazılanları okuyan İslam hakkında ne düşünür çok merak ediyorum ya .

bu konu bence kapanır. neyse. yani özür dilemesi falan önemli değil adamın kafasında sürekli boşanma fikri varmış demekki. ne demişler "dervişin fikri neyse zikri de odur".
Eee peki sonra dan sinirle söylüyorum diyor kendini affettirmek için elinden geleni yapıyor boşanmak istiyorsan bitsin diyorum sakinles ince boşanmak istemediğini söylüyor

Ben bu konuyu araştırdım 2 hakkım kaldığını nikahimin düşmesini bildiğim için burada yazdım...

Bunlar benim değerlerine aykırı kabul edemem bana göre çok çirkin bu insan olan kimseye yakışmaz ama ila benim değerlerim dersen sen bilirsin
Saygıya gelirse böyle bir eyleme saygı duymuyorum kusura bakmayın

Bende sana saygı duymuyorum, eyvallah...

Sen benim insanlığıma laf edemezsin.

İslamda cinsellik değerlidir. Önüne gelenle yatma diye bir şey yok.

Ya adam gibi nikahını yapar yuvana sahip çıkarsın, olmuyorsa boşanır yoluna bakarsın yada bir taraflarını tutarsın.

Çok net...

Helal helal helalll

Bencede zaten hayat643464 de masum degil o konud

Dogrus soyluyosun ama konu ne o neye takilmis boyle insanlar asabimi bozuyor kusira bakma aslinda oylede biri degilimdir agzi olan konusuyor kiz buraya icini dokmus o tutmus neresinden bakmis
Masum değil ne demek siz nereden bilebilirsiniz benim nasıl bir insan olduğumu lütfen yargısız infaz yapmayın bilmeden konuşmayın evet ben kardeşime çalışıp gömlek alabilirim sadece içinden beğendiğim bi iki tanesini vermek istedim.. lütfen arkadaşlar..

Biraz daha ileri gidersen beni aforoz edeceksin müslümanlıktan

Kurallara mümkün olduğunca uyuyorum. Bu tip konulardan hiç ceza almadım mesela. Sicilimi yönetimden isteyebilirsin çok merak ediyorsan. Ceza aldığım konular genelde siyaset.

Ben kısıtlamıyorum sizin özgürlüğünüzü, forum yönetimi de kısıtlamıyor. Sizin gibiler çıkıp şu an bana yaptığın gibi birine bulaşmasın, birilerini yargılamasın diye var o yasaklar. Ya da ben sizi yargılamayayım diye anlatabildim mi? Ki bu tip konuları konuşmak için özel bölümler var dediğim gibi, orda yasak yok buyrun istediğiniz gibi konuşun birbirinize fetva verin.

Rahatsız oluyorum çünkü her insanın dini yaşayış biçimi farklı. Aynı dinden de olsa görüşler farklı anlayışlar farklı. Biri dibine kadar yaşarken diğeri daha esnek yaklaşıyor mevzuya. E bu da tartışmalara sebep oluyor. Sonu hakarete, senin yaptığın gibi neredeyse aforoza kadar kayıyor.

Ben dinimi, dini yaşayış biçimimi, algılama şeklimi en yakın arkadaşımla bile konuşmuyorum. Ne onunki beni ilgilendirir ne benimki onu. Ne senin yaşayışın beni ilgilendirir ne benimki seni. Rahatsızlığım bu yüzden. Fetvalarınızı kendinize saklayın lütfen. Herkes sizin gibi yaklaşmıyor mevzuya. Son mesajımdır sana.

Mune ikimizin de ban'ı gelmiş.

Ben bunlari burada tartisma olsun diye yazmadim. Akil da satmadim da oturdugum yerden. Kadin gitsin arastirsin en dogrusunu muftuluk anlatir zaten. Sen oyle anlattin ben boyle dedim yok dogrusu o degil bu burada acikliga kavusturulacak seyler degil. Yazinizin devamina katiliyorum ayrica nikah kisminda. Herkesin akli var fikri var arastirir okur eder de herkes aynen sizin gibi uslubunu gelistiremez uslubunuz cok cirkin..
Ayrica matah midir bilmem ama madem bu kadar noktaya virgüle takildiniz acin nasil yazildigina bakin...

Yok ya ben öyle bilmiyorum bende bi imamdan uç ayri mekanda üçer tane sahitle uc kere bos ol demesi gerekiyor diye duymustum bu isler ole kolay olmaz ama konu sahibi iyice arastirsin gerçi konu sahibi buna takilmamiski konuyu bunun için acmamis biz aradan cimbizla çektik bunu ya cok fenayiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…