kocanız gizlice para biriktirip hep ailesine gönderse ne yapardınız. ?

Evet ama konu sahibinin kocası da herhalde o kadar enayi olamaz.kendi ihtiyaçlarını düşünmeyip sıkıntıyı göze alacak kadar umarsız değildir herhalde.hem bunu herzaman mi yapıyor?hem ne kadar yolluyor gibi sorularda var.ve gizli ise konu sahibi nerden öğrenmiş?biraz tuhaf geldi konu sahibinin durumu bana..
Yapma Allah aşkına burada ne koca örnekleri kaynana örnekleri gördük

çalışıyorum.Kendim bildim bileli çalışırım. Eşim evlenirken ailesinden kaynaklı çok büyük bir borçla geldi zaten, onun kredisini ödediği için ev kredisi bana kaldı.Eyvallah. Ama bende öğreniyorum ki eşim kendi borçlarını kapamak yerine hala ailesine para tıkıştırıyor. Çalışmıyorsun karışamazsıncılar; eğer karşı taraf yüzsüzse ,istersen yüksek düzey çalışan ol senden ne koparırsam kardır mantığıyla yaklaşana gül mü uzatacaksınız? benim eşimin ailesine de 5 maaş giriyor eve ama hala yok yok yok.Kendi eşim ve konu sahibinin eşi için diyorum, sinir olmakta haklısınız.Bu admalar eşek olduğu sürece de semer vuranları bitmeyecek.

ama burada sorun aile değil eştedir

adamı silkeleyeceksin

kendi borcu varken ne kadar ve neden veriyor bunu ortaya koyacaksın

yani ailesi köküne kadar yüzsüz olabilir ihtiyacı yoksa neden veriyor koca adam

Durumun gizli olma boyutu çok çirkin
Oturup sizinle konuşması lazım netice zaten gönderiyor,bunu size söyleyerekte gönderebilirdi
Tepkiniz ne olursa olsun yani
Burada bu yalanı söylediyse başak hangi söylediğine güvenebilirsinizki ?

Acil durumlar için verilebilir. Hastalık, kaza gibi belki bir yeğeninin eğitimi. Bunlar önemli şeyler. Ama durumunuz iyi olsa dahi sizi hayattan beklentiniz farklı olabilir. Tatil yapmak isteyebilirsiniz, daha güzel bir eve taşınmak isteyebilirsiniz. Siz tüm ailesinin durumunu kendi seviyesine çıkarmak zorunda değilsiniz. Bizim bir tanıdığımız var mesela çocukları karı koca hep çalışıyor. Baba sürekli para istiyor ve yaptığı tek şey her düğüne gidip yakın bile olmasa yarım altın takmak. Savuruyor kısacası. Böyle bir şeyi kimse finanse etmek zorunda değil. Allah Kardeşi kardeş yaratmış, rızkını ayrı yaratmış. Gönüllü verilir amenna ama kimse kendi keyfi harcaması için para istememeli bence.

çalışıyorum.Kendim bildim bileli çalışırım. Eşim evlenirken ailesinden kaynaklı çok büyük bir borçla geldi zaten, onun kredisini ödediği için ev kredisi bana kaldı.Eyvallah. Ama bende öğreniyorum ki eşim kendi borçlarını kapamak yerine hala ailesine para tıkıştırıyor. Çalışmıyorsun karışamazsıncılar; eğer karşı taraf yüzsüzse ,istersen yüksek düzey çalışan ol senden ne koparırsam kardır mantığıyla yaklaşana gül mü uzatacaksınız? benim eşimin ailesine de 5 maaş giriyor eve ama hala yok yok yok.Kendi eşim ve konu sahibinin eşi için diyorum, sinir olmakta haklısınız.Bu admalar eşek olduğu sürece de semer vuranları bitmeyecek.
çok isabet bir örnek gerçekten .senin açından ise bi o kadar üzücü.
çalışıp çalışmamakla,karşı tarafın ihtiyacının olup olmadığıyla hiç alakası olmayabiliyor görüldüğü üzere.
ve var malesef böyle şaşkın tipler.
zaten bdv de çok okuyoruz.

eve giren para her cekirdek ailenin kendi butcesidir. akrabalarin acil durumlarinda yardim edilmeli tabiki ancak bunu aliskanlik haline getirmek, enayilikten baska birsey degil.
ben de böyle düşünüyorum.
eve giren para o ailenin rızkıdır öncelikle.
bu çalışan eşe elindeki parayı har vurup harman savurma hakkını vermez.

"Gizli" kısmına takıldım ben. Niçin gizli?
Bir ihtiyaç hali varsa, kör değilsinizdir herhalde, destek olursunuz karı-koca birlikte olup.
Artık ayrı bir kapı, ayrı bir yuvanın hesabı ile alakadarsınız, eşiniz salt kendisi çalışıyor olabilir, ancak o evde bir de hanımı var "Harcama-harcamama"larıyla, emeğiyle kocasına destek.

Evde sıcak bir yemek pişiyorsa, gömlekler ütüleniyor ve temizlik yapılıyorsa, kadın da harcamalarını eşine oranlayarak kısabiliyor ve bir ay sonunu birlikte getirebiliyorlarsa, elbette eşinin kazandığı(!) parada söz sahibi olur o kadın.
Sadece para kazanmak değil, parayı tutabilmek de önemli ve kadın o parayı tutabiliyor, tasarruf yaparak.
Kadın sadece dışarı işinde çalışmakla maddi işlere karışma hakkı kazanmaz ki...
İlginç bir anlayış ve bence çok da sağlıklı bir bakış da değil.

Öyle gizli iş yapılmaz, bunun da bi bahanesi olamaz.

Yapma Allah aşkına burada ne koca örnekleri kaynana örnekleri gördük
Aslında neden gizlice yolladığıni anlıyorum sorun çıksın istememiş ama ben olsam bunu açıkça yapardım ki doğrusuda bu.bir evin gelir gider durumları hesaplandiktan sonra bir problem yoksa neden ailesine göndermesin?
Ben mesela bunca yıllık evliyim eşimin cüzdanında ne kadar para var bilmem bile ve hiç sormamda. Ailesine de veriyor üstelik. Bunun için sorunda çıkarmam. Çünkü hiçbir eksiğimiz yok çok şükür. Bende haftada iki gün çalışıyorum oda benim kazandığım nereye gitti diye sormaz.
Konu sahibi ayrıntıları yazmamış..

Çalışmayı tercih etmiyorsa eşinin kurallarına tabi olacak demektir. Bunu en baştan kabullenmiş olur. Aile konusunda öncelik olmaz. Ne ailemi bir adım öne alabilirim ben ne eşimi. İki taraf da ailemdir çünkü.
Kardeşiniz var mı bilmiyorum, biz dört kardeşiz. İkisi ticaretle uğraşıyor. Zaman zaman sıkıntıları oluyor. Ve ben o sıkıntıdan haberdarsam elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışırım. Kurulmuş bir iş yeri öyle ha deyince kapatılmaz. İlk yıllar sıkıntılı geçer, destek olmak lazım. Eşimin ablasının kurduğu iş yeri 10. yılında doğru düzgün gelir getirmeye başladı. 12. yılda ikinci şube açıldı. Biz ona en başta kapat demeliydik sizin bakış açınıza göre. Ama aksine arkasında olduk, destek verdik çok çok iyi duruma geldi. Kardeşlik böyle bişey.
eşinizden gizli gizli mi destek verdiniz ? bende eşimde ailelerimize destek veririz.. onun üniversite öğrencisi kız kardeşine o düşünmese bile ben destek veririm. aileyi geçtim dedesi ve babannesinin bazı ihtiyaçlarını eşim üstlenmiş durumda ve ben seve seve destekliyorum.. ama asla birbirimizden gizli gizli yapmayız.. eşimin rızası olmadığı şey benim içime sinmez.. o da benimle fikrini paylaşmadan bu yardımı yapmaz. yada yapar ben şuna da bu kadar verdim haberin olsun der.. o ay benim başka bir harcamam planım vs olabilir..ama gizli yapsaydı ne olursa olsun tepkili olurdum..ihtiyaç olsa bile
ha belki bayan sorun çıkarıyordun ama eşi de anlatmayı bilecek o halde.. ailede aç gözlü olmadıkları hissini verecek..

Valla acik acik konusacaksin siz gecim darligi cekerken riskinizi hic ihtiyaci olmadigi halde ailesine veriyorsa hakkini arayacaksin. Artik ailesi sizsiniz yani oncelikle sizi dusunmeli. Bu turk erkeklerinin bu beyinsizliklerini anlamis degilim, yemin ederim biktim ayni hikayeleri duymaktan, neden kafalari buyumuyor bu erkeklerin.

siz çalışmıyorsunuz eşiniz çalışıyor anladığıma göre. gizli gönderiyor çünkü sizin tepkinizden çekiniyor.neden gönderdiğine gelince demek ki ailesinin durumu söylediğiniz kadar iyi değil belki bir borçları var belki ev alacaklar belki başka bir şey o sebepten gönderiyor olabilir.siz, aç susuz başkasına muhtaç yaşarken kazancını alesine gönderiyorsa evet sinir bozucu. ama siz gayet rahat geçinebiliyorsanız eşiniz "çalışan benim, kazancımı nasıl değerlendireceğimi de ben bilirim" düşüncesinde olabilir.eşiniz böyle bir düşüncedeyse yanlış bir düşünce tabiki. Bence siz de çalışmalısınız o durumda ikinizin kazancı üzerinden ortak bir birikim yapabilirsiniz ev araba vs. bir borca girebilirsiniz böylece başkasına gönderecek paranız olmaz. ailesine gizlice para gönderiyor diye evlilik bitirilmez. kolay kurulmuyor yuvalar, kolay da dağıtılmamalı. ayrıca bu kişi, sizin eşiniz, niye böyle bir şey yaptığını açık açık tatlı bir dille sorup öğrenebilirsiniz içiniz rahat eder.

eşinizden gizli gizli mi destek verdiniz ? bende eşimde ailelerimize destek veririz.. onun üniversite öğrencisi kız kardeşine o düşünmese bile ben destek veririm. aileyi geçtim dedesi ve babannesinin bazı ihtiyaçlarını eşim üstlenmiş durumda ve ben seve seve destekliyorum.. ama asla birbirimizden gizli gizli yapmayız.. eşimin rızası olmadığı şey benim içime sinmez.. o da benimle fikrini paylaşmadan bu yardımı yapmaz. yada yapar ben şuna da bu kadar verdim haberin olsun der.. o ay benim başka bir harcamam planım vs olabilir..ama gizli yapsaydı ne olursa olsun tepkili olurdum..ihtiyaç olsa bile
ha belki bayan sorun çıkarıyordun ama eşi de anlatmayı bilecek o halde.. ailede aç gözlü olmadıkları hissini verecek..

Eşimden gizli yapmam çünkü benim eşim buna karşı çıkacak bir insan değil. Ablanın altında iki araba var birini satsın idare etsin demez mesela konu sahibinin iki dükkan örneğindeki gibi. O an biri sıkışıksa yardım ederiz, biz sıkışıksak yardım alırız. Ama eşim bunlara karşı çıksaydı, söylenseydi, evimizde huzursuzluk çıksaydı gizli yapardım. Bir iki kez anlatmayı denerdim, baktım ki huzursuzluk çıkıyor haber vermezdim.
Eşim kendi ailesine ne yapar, benim aileme ne yapar bilmiyorum. Annemlerin faturalarını ödüyor tek bildiğim bu, yeğenine ablasına da muhakkak bişeyler yapıyordur. Sormam bile, yapacak tabi ki. Biz de çok çok refah içinde yaşayan insanlar değiliz. Ama ne verirsen elinle o gelir seninle demiş atalarımız.

Back
X