Kocanız için işsiz kalır mısınız?

İlkokull beraber 16 17 sene okuyoruz. Ne icin? Oncelikle kendi ayaklarimizin ustunde durabilelim diye. Sonrada kariyerde ilerleyip hedefimize ulabilmek icin.

Türkiye sartlarinda baska bir ise girsen belki yurtdisina gitme imkaniniz olmayacak. Kesinlikle vazgecme. Baska bir ise girdiğinde ortamdaki diger erkeklerde seni rahatsiz edebilir, asilabilir. Cogu kadinin basina gelen bisey, senin basina gelmeyeceginin garantisini verebiliyor mu erkek arkadaşın?

İşi bırakmam çok net
Sevgilim bu konuda uzlaşmak isterse bana aynı ayarda ama seyahat zorunluluğu olmayan bir iş bulması gerekir
Bu sadece para konusu değil bana göre, bir insanın bana gerekirse işi bırak diyebilmesi için bana o işin sağladığı şartlardan daha iyisini vermesi gerekir yoksa kalanı boş konuşma

Şimdi düşünüyorum da birçok kişinin imreneceği güzel bir işim olacak ve bir kompleksli de çıkıp yurt dışı seyahatlerime takılıp işimden çıkmamı isteyecek, gerekçe olarak da kıskançlığını öne sürecek. Hı hı, ben de yedim! Milyon kere hayır!

Artık dünya bu kompleksli, sığ kafaların çok ötesinde.

Sevgiymiş. Böyle sevgi mi olur? Anlayışlıymış. Böyle anlayışlılık mı olur? Olsa olsa köstekten öteye geçmez bu zat.

Aldatmaya niyeti olan adam burnunuzun dibinde bile olsa yine yapıyor..demekki adamın içinde s..sizlik varmış. .sizin için kötü olmuş tabiki guvenmissiniz ve hayal kırıklığı yaşamışsıniz..
İnşallah bundan sonra karşınıza güveninizi sarsmayacak biri çıkar. .

içeriğini okuyamadım sadece buraya kadar olan bölümüne yazayım

hani evlenince değil de çocuk olunca vs dese idi anlaşılırdı

zira bebek annesiz ne yapar vs derdi

sen de o zamana kadar tecrübeli eleman olurum idare ederler vs der konu kapanırdı

bir işe girdim

şehir dışı çok yoktu sonra patron yeni bir iş aldı ve haftada iki gece şehir dışı başladı evet sizinki gibi bir hafta değil ama gündüz işe git akşam yola çık ertesi gün şehir dışı sabah 05 te eve gel, 830 da yeniden iş

yoğun bir süreçti şartlar sonradan değişti ve bir gün havaalanında gördüğüm aynı iş yerinden bir arkadaş "aaa evliler de mi gidiyor" dedi

nasıl yani dedim, aynı işi yapıyoruz evli olunca ne olacak ki

yani kocan evde 1 hafta sensiz yaşayamayacak mıymış

her gece birisi ile birlikte olma zorunluluğu mu var evlenince

tavrı çirkin daha ortada bir şey yokken çıkarsın işten vs tavrı daha da çirkin

hani evlenirsiniz, birlikte deneyimler hoş olmadığı kanısına varsanız ve önemli değil yeni iş buluncaya kadar idare ederiz çık burdan derse makul olur da şimdiden olan tavrı hoş değil

Asla işini bırakma. Seni işinle birlikte sevecek birini tercih et. Dünya erkeklerin etrafında dönüyo sanki. Bu nasıl bir mantıksızlık. Yurt dışı yurt içi işini layıkıyla yapıyorsan ne fark eder. bence o sizin başarınızı kıskanıyor.

okudunuz ,bir yandan çalıştınız ve sonunda meyvesini yiyeceksiniz..ve sevdiğiniz adam çalışmayacaksın diyor...
yok öyle bir dünya..bana göre tabii ki..bu dayatmalar bitmez,evlenince herşey onun istediği gibi olmalı,şimdiden dayatmıyorsa henüz nikah olmadığı içindir...iyi düşünün,henüz hayata yeni başlıyorsunuz,şimdiden böyle tavizler verirseniz hayatını siz de değil eşiniz yönetmiş olur..
bu arada ben de devamlı y.dışına çıkıyordum iş sebebiyle,üstelik oğlum doğduktan 8 ay sonra tekrar başladım.hani bu lafları ediiyorum arkası boş sanmayasın diye yazdım

Daha ayni eve girip bir sorunla karşılaşmamışsınız bile..
Bu kadar önyargılı olması.. bence istediğini yapıp evlensen bile seni bastırmaya çalışacak bir tipe benziyor. Bence bu sorunun temeli güvensizlik ve senin pozisyonunun iyi olması gibi geldi bana.

Eşim ve ben seyahatli çalışıyoruz.konuşup Aynı günlere getirmeye çalışırız ama bazen müdür müşteri aksar sure yada sıklaşır. Kimse bişey demez sadece yoruldugumuz için destek oluruz birbirimize.
Eşim evlenmeden önce 15 de bir 2 -3 gün giderdi şimdi bazen haftada iki oluyor. Geçen gün şehir dışında 5 dk buluştuk. Yola çıkmaları gerekti. Ben de şehre yeni girebilmistim.
Ondan önceki bizamanda müşteride karşılaştık :) ne yapabilirim istesek burnumuzdan getirebiliriz niye gittin otelde neden sık kalıyorsun vs vs.. üstelik Esimden fazla kazanıyorum o daha tecrübeli olmasina rağmen. ama aşağılamaya çalışmaz aksine boynuz kulagi geçti der sakalasiriz
Evlenmenin amacı birlikte daha çok şey paylaşabilmek değil mi?

Bence sen evlilik için doğru kisi mi biraz daha zaman ver kendine..
Umarım mutlu olursun..

Burada evlendikten 3 hafta sonra is icin yurt dışına çıktım.. çalıştığımız firmalarla herkes çok şaşırdı eşin nasıl izin verdi vs..

Iyi de iş için burdayız. onun gitmesi gerekse kal mı diyecektim dedim.
6 ay sonra da aynı şehire onun sirketinin seyahati oldu. Ben yalvardim git gör cok beğendim diye.tr de kalması gerekti gidemedi.

Arakadışınıza haklı diyemem ama sanırım bir çok erkeğin hoşuna gitmez eşinin yalnız çıkacağı yurtdışı seyahati

Annem yıllarca dıdınıp calıstı ve su an emeklı maaşıyla gecımını sağlıyor VE bana vasiyet ediyor.Çalışıp ayaklarının uzerınde dur ve emekli ol diye.. Hic kimseye sırtınızı dayamayın..

Yani şimdi empati yapıyorum eşimin yurtdışı seyahati olan işi olsun istemezdim
Lakin varsa da işten çık demezdim

Soruna gelince isimden memnunsam cikmazdim

Ben evlenirken işimi bırakmıştım.
"Aile olalım, çocuklarımıza sen bak" hayallerine kanmıştım. Ne bileyim bana ekonomik şiddet uygulayacağını. Çocuğuma aldığım yoğurda bile karışacağını.

Boşanmak zorunda kalınca kendime dedim ki: Bundan sonra evleneceğim adam Ağaoğlu kadar zengin de olsa ben işimi bırakmam.

aynı sebepten ben de evlendim ayrıldım.ne kadar mantıksız değil mi? benim mesleğim öğretmenlik.ben karımı elin adamlarının içine gönderip de bilmem neresini naptıttıramam diyordu.demek biz bayan öğretmenleri okulda bilmem napmak için sıraya giriyormuş erkek öğrenciler müdürler erkek öğretmenler.yazıklar olsun.kadın olarak şu dünyaya gelmek bir sıfır ezik başlamak zaten.ne hakla benim mesleğim üzerinde kararı veren otorite olabiliyor? biz neden diyemiyoruz o işi bırakacaksın şurda çalışacaksın ben kocamı o kadar kadının arasına göndertip de bilmem neresini naaptıramam diyemiyoruz? yazıklar olsun bir de benimki islamcı geçinirdi.şu dini her bir halta alet eden insanlardan nefret ediyorum.bir de inandıkları hz.Muhammed'in Hatice'si çalışan bir bayandı.YAZIKLAR OLSUN.
sonuç ben öğretmenliği seçtim boşandık.ona göre ben şu an okulda her gün birine veren bir o...yum .inan o gözle bakıyor.anası bacısı hariç herkes o.pislik adam.nefret ediyorum ondan.inşallah bir ömür mutlu olamaz

benim bi kaynana vardi, tesetturluymus kendine gore hanim ablam !!!!
basi kapali etek giyiyor evet, ama içindeki fesatliklari tek bana ve aileme gosterdi. bence erkeklere cok suç bulmamak gerek, benim nisanlimi annesi yonetiyodu. oglum nisanlina soyle etek giysin basini kapatsin erkeklerin icinde çalismasin topuklu giymesin evden çikarken sana haber etmeden çikmasin diyodu ogluna, benim meslegim ogretmenlik degil ama erkeklerle sirnasacak gulucuk atacak cilve yapacak bi meslekte degil. kendinden olmadikca ister ogretmen ol ister baska bi meslegin olsun hiç onemli degil. beni cok bunalttilar anali ogullu. peygamber efendimizin esi çalismis dusunsene bide benim kaynana ne diyodu biliyomusun, KADININ CALISMASI HARAM !!! duydunuzmu siz hic bunu ya.

Şu tabir bile yeter ona güvenmemen için '' azmış gibi konuşma''

Bu bakış açısında sana böyle hitap eden bir adamda daha ne cevherler vardır. Sakın işini bırakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…