Kocanız için işsiz kalır mısınız?

Yurtdışına çıkmasın şu kafalar ya. Laf atmışlar da bilmem neymiş de. Konuşmaların buraya gelmesi güvensizlik eziklik. Başka bişey değil.

birincisi o senin kocan değil ,ikincisi bu adamdan zaten koca falan olmaz.

Bu adam bir de okumuş avukat olmuş ama maalesef zihniyet aynı yerinde kalmış.

Bende seninle aynı sektördeyim ve danışmanlık yapıyorum.Ben ne evlendiğimi bilirim ,balayında bile çalıştım sahilde:) Pazar geldik ben pazartesi uçtum şehirdışına.Kına gecesi yapamadım.Cumartesi düğün vardı ben cuma gelebilmiştim annemlerin yanına.Bizim sektör böyle.

Ben de eşimle üni den arkadaşım.3 yıllıkta evliyim 1 kere bile off demedi.Benim işime saygı duydu.Keza kendisi de satış yöneticisi.Mayıs ayında komple yoktu mesela.Ben de onu bekledim:)

Kendini bilen insanlarsanız eğer inan bana bu sorun olmuyor.Evliliğim de bu sebepten bir kere bile yara almadı.

Ben olsam eş için işsiz kalmazdım. Çünkü artık bu devirde evlilikler öyle sağlam olmuyor, pamuk ipliğine bağlı... Allah korusun ama yarın boşandığında senin o kaybını nasıl telafi edecek; Hiç edemeyecek... Bir de işsiz, birikimsiz ortada kalacaksın. O yüzden işin ön planda olmalı. Ama bunu çaktırmamalısın... "İyi bir iş bulucam ama bulana kadar burda devam etmek istiyorum" demelisin..

Adamın zihniyeti hoş değil, bu şekilde söylemesi, işi bırak demesi.

İnan çalışmasan, parasız olsan, sormaz, var mı? yok mu diye?

Öyle biri olacagı aklıma geldi. Sen bu adamla gelecek planlarını iyi düşün derim.

Erkekler yurtdisina ciktiklarinda her yer kaprissiz kolay sevisen adriana limayla dolu zannettikleri icin, sen de benzer nimetlerle karşılaşırsın diye korkarlar. Ikimizin toplamindan fazla kazaniyorsa belki bir bakima ama onda da evlenmeyi beklemek mantikli ortalik insani yarı yolda birakan adamciklarla dolu.

Şahsen empati yapiyorum ben de istemezdim. Bunu yapabilecegine ihtimal verdigim yani artik guven duymadigim biriyle zaten evlenmem. Ki erkeklere guven duymuyorum. O yuzden evlilige de gerektirdiği fedakarliklara da karsiyim. Ama evlilik isteyen biri vazgecebilir bence yerine göre.

Sakin birakma isini. ben ne çileler çektim o is sorunu yuzunden. gunlerce gozyasi doktum.
Sevgiliyken bana "çalismayacaksin evlenince" dedi bende aptal gibi kabul ettim. nisanlandik nisanliyken is buldum "benim nisanlim çalisamaz orda burda" dedi. neymis efendim bana erkekler bakarmis ortamdan rahatsiz olurmus.
nisanlimla isim arasinda kalmistim. kontrati imzalayinca bana dediki o kontrat bitmeden evlenmeyiz dedi.
beni cok zora kostu. zaten baska sebeplerde vardi ama en BUYUK sebep çalistigimdi.
çalisacam ben dedim istemiyorum o zaman ben seni dedi. ve beni birakti.
sonuc ayrildik.
Sen bosuna okumadin onca sene dirsek çürüttün okullarda kafa yordun. bi seyahat var diye evlenince neyine olmaz diyomus
noluyomuski yurtdisi olunca. sen bisey yapmak istesen dort duvar arasinda kndi evindede yaparsin yapacagini. yurtdisindaa kimse kimseye bakmiyor bile.
sakin birakma isini sakin.

Ben kaldım. Eşimin ataması yapılınca mecburen işimi bıraktım ama mükemmel şartları olan bir iş olsa bırakmazdım. Zaten kpssye çalışma planım vardı ondan bıraktım.
Sizinki gibi uluslarası bağlantıları olan kurumsal bir firmada işim olsaydı bırakmazdım. Türkiye şartlarında iş bulmak çok kolay değil ne yazık ki. Bulsanız bile bu şartları sağlamayadabilir. Sırf saçma sapan kıskançlıkları için hayatımı yakmazdım.
Bırakma bu nedenle

Zorunluluk olsa bırakırım ama seninki zorunluluk değil, henüz ergenliğini tamamlayamamış bir bünyenin saçmalaması.
Hayatı kolay sanıyor herhalde, tek maaşla büyükşehirde yaşamak kolay mı?

Buna neden iyi bakmadığı kendi bilinçaltındaki fesatlıktan. Hepsi yapmaz ama erkeklerde genel olarak yurtdışı demek yeni ırktan kadınları görmek demektir. Sevgiliden, eşten ayrı bir kaç gün geçirmek demektir. Onlar olaya bu açıdan bakınca da o gidemezken senin gitmeni de istemiyor.
Bence bu adamla evliliği bir kez daha düşün.

Mesele yurt dışı seyahati değil,mesele sevgilinin zihniyeti.

İsinden fedakarlik asla yapma bak yarin evlenirsin yeri gelir dersin ki ben senin icin sunu sunu feda ettim.
'Etmeseydin' der.
Ama oyle biri degil vs deme hic bosuna, der
Ayrica evlenince finansal konular da onem kazaniyor. Bekarken calisma diyen adam evlenince sen de calissaydin sunu da yapardik diyor.
Bunlar hep tecrube

Size katılıyorum bende. 3 yıllık sevgilimi üniversitedeyken erasmus programı ile yurt dışına göndermiştim 5 aylığına filan. Hatta gideceksin bu senin kariyerin için çok önemli tarzı bir sürü morel verici şeyler söyleyip kendi ellerimle ben göndermiştim. Orada bir sürü sağlık sıkıntısı oldu ve o süreçte de yanında tek ben olmuştum. Her neyse daha sonra beyefendimiz geldi Türkiyeye, ve bilgisayarında gizli bı resim dosyası gördüm apar topar elimden aldı ve sildi beni yitirerek, daha sonra bı kızı yanağından öperken resmini gördüm baya samimiydi. Ve ben yıkılmıştım. Aldatmış beni orda, ben Burda onu saf gibi beklerken.. O gün bu gündür babam bile yurt dışına gitcem dese içim hep şüphe doluyor. Ve 2 yıl oldu neredeyse hala bende ki etkisi kalkmadi bunun. Kendimi keriz gibi hissettim. Ve hep ön yargılıyım aşamıyorum hala daha asamıyorum bir türlü. konu sahibinin konusuna gelince belki erkek arkadaşınizin bu tarz bi travması olabilir.. Birde daha sevgiliyken bu kadar fedakarlık yapmak çok ağır değil mi? İlerde belki ayrıldığınızda sizin canınızı bu bile yakacak. Çünkü bnm hala yakıyor. Kendi elimle gönderdim birde diye.. bogakizii

tabikide işini bırakma.
belki cok daha iyi bir yerlere gelebilrsn kısmetini kapatmamalısın erkek arkadaşında bu kadar sığ düşünmemeli.

bu zihniyette bir adam tanıyorum iş yerindeki arkadaşımın kocası iş yeri eğitimlerine bile yollamıyor 2 günlük niye milletin karısı gider kendi karısı gidemez.
benim eşim ise bu konuda çok saygılıdır.
insanlar öylede olmak zorunda
kusura bakmasın sevgilin dünya artık global
kendi kafasını değiştirsin yada sen onu değiştir

Sizin durumunuza çok üzüldüm, bu nasıl bir şerefsizliktir Bu olmasa eline geçecek başka ilk fırsatta sizi aldatacakmış demek ki, kurtulduğunuza şükretmelisiniz :)
Ona gelince ilk sevgilisiyim, bir tramvası olduğunu zanetmiyorum. Sevgiliyken asla böyle bir şey düşünmem zaten, evlenince iş bulamamış olursan çıkarsın diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…