Eşim çok sık seyahat eder. Pazartesi akşamı evde değildi mesela, dün ancak gece gelebildi. İki gün bir gece ayrı kaldık. Ben bu sürede "aman tanrım eşim gitti, yatakta yalnız kaldım nasıl uyuyacağım onsuz, koskaca iki gün nasıl geçecek" demek yerine arkadaşlarımı çağırdım. Üç kadın bütün gece şarap içtik, sohbet ettik, film izledik,müzik dinledik, eski günleri andık. Sabah kalkıp kahvaltıya gittik. Bana çok iyi gelen bir mola oldu. Uzun zamandır arkadaşlarımla bu kadar kaliteli vakit geçirmemiştim. Bazen anneme gidiyorum eşim olmayınca evde, bazen ablama. Bu sürelerde onlarla zaman geçirmiş oluyorum. Uzun üç dört günlük seyahatler olacaksa atlayıp ankaraya abime gidiyorum. Ya da eşim akrabalarımın olduğu bir şehire gidiyorsa onun peşine takılıp teyzelerimi, kuzenlerimi görüyorum üç dört gün.
Tatil meselesi farklı diyeceksiniz ama bence değil. Ben kadın arkadaşlarımla bir gece zaman geçirmekten bu kadar keyif aldım, bu kadar tazelendiysem eşimin de buna hakkı var diye düşünüyorum. Bana bu teklifle gelse gider valizini hazırlarım. Çünkü mutlu olursa ben de olurum, mutlu olursa beni de mutlu eder.