kocası bayan ortamında çalışan kadınlardan fikirler bekliyorum.

Ben yazdıklarınızdan şunları anladım.
Çalışan, eşinle aynı ortamda çalışan kadınlar, senden daha donanımlı olacaklar, eşin onlara takdir edecek, saygı duyacak, bir şekilde olumlu duygular besleyecek. Sende evde boş boş bu düşünceler ile kendini yiyeceksin.
Evet çalışsın veya çalışmasın bu dünyada senden daha donanımlı, iyi, güzel bir sürü kadın var. Ama zaten eşinin seninle olma sebebi en iyisi olman değil. O seni seviyor, ve seninle .
Bunun üzerine, cahilliğine, tavrına söyleyebileceğim çok şey var.
Ama sen zaten yaşayarak öğreneceksin.
Yıllarını mutlu geçirmekte, kendini de eşini de huzursuz etmekte senin elinde.

Elmas erkek arkadasin ne yapti sana? normalde böyle ona karşı güvensiz olduğunu sezmiyordum. ne yalanını yakaladın ablacım?
Ablacım benden habersiz face açmış. Kızla konuşmuş. Aralarında bisey yok. Kız da dedi tl de . Buda pişman oldu ama içimden geçmiyor . Bisey yapmadım diyor. Sevdiğini de biliyorum. Askerde arkadaş ortamında açtım face diyor.

Adam ne yapsın iş yerinde bayan çalışan çoksa..
Evlendiğinizde sana hanımlık yapasım gelmiyo cunku iş yerinde bayan çalışan çok mu diyeceksiniz?

. Sırf beni psikolojik sorunlu gösteren var.

Canım benim bak sen de diyorsun benim bilinç altımda sorun var diye. Bu bir psikolojik sıkıntı zaten kimse seni özellikle sorunlu olarak göstermek istemiyor. Aksine "bak bu düşünce yanlış ve bu durumu değiştirebilirsin" diyoruz hepimiz birden. Evet anlıyoruz yaşantın zor, annenin sana yaklaşımı çok yanlış. Seni çevresinden korkan ve kendini saklamaya çalışan biri olarak büyüterek sana çok büyük zarar vermiş. Dışarı çıkarmamış dışarıdakini sana kaba tabirle yollu olarak göstermiş. Tamam bunlar üzücü şeyler. Ama elinde bir internet var. Yani evden çıkmadan da kimlere nasıl davranabileceğini burdan bile çıkarabilirsin. Koskoca kulüpte aldatılan, tacize uğrayan haksızlıkla karşılaşan yüzlerce kadın var, ama bu kadınlardan kaçı çıkıp da "işyerine yeni bir memur atandı ofisce üzerine atlamak için fırsat bekliyoruz" diye yazmış? Yazmamışlar değil mi. Bak bu bile bir akıl yürütme şansı sana. Allah anneden, gezmeden kısmış kaderini ama akıldan kısmamış ki. Yaşın küçük de olsa hayat tecrüben kısıtlı da olsa bunları kendi başına düşünecek olgunlukta olmalısın. Tıpkı annenin sana bu kadar korumacı davranarak zarar verdiğini anlayabildiğin kadar kolay idrak edebilmelisin düşüncelerinin sorunlu olduğunu ve değiştirmen gerektiğini. Bu sorunu kendi başına aşabilirsin yeter ki eleştirileri dikkate al ve kendi aklını kullanma cesaretini göster.

Sorum açık aslında.
Eşiniz bayan ortamında çalışırken içiniz rahat ediyor mu ?
Bekarım simdi evlilik düşünüyorum ama içimi bu çok kurdaliyor.
İnanın kıskançlık değil bu. Ama düşündükçe tedirgin oluyorum. Sevgilimin memur olma ihtimali var iyi hoş ama bi kadınla ayni ortamda çalıştığını bile bile evde nasıl vaktimi geçireceğim. Daha doğrusu zihnimi çok meşgul ediyor simdi Den.

Lütfen laf sokmadan olgun mesajlar verirseniz çok sevinirim.
Bilinç altıma o kadar işlemiş ki burdaki olaylar veya çevremdeki, dizilerdeki...
Bilinç altımı çok etkiliyor . İki gün sonra evlenince rahat rahat eşime hanimligimi yapmak istiyorum . Siz neler düşünüyorsunuz? Özellikle evli olanlardan rica ediyorum .

Hanımlık yapmaktan kastım :
Eşime kendimi tam olarak adabte edebilmek . İçimden gelerek güleryüz göstermek. İçimden gelerek birşeyler yapabilmek .

Cnm bende çok kiskancimdir
Ama siz bunlari kafanıza takarsaniz ciddi şeyler olursa allah muhafaza napicaksiniz

Mesela eşim dun sabah 7.30 da geçen hafta gece 5.00te vatsapta çevrimiçi idi

Soylemedim bişi sen olsan napardin

Hayır lütfen lafım sana ve senin gibilere değil. Seni daha önce de biliyorum. Çoğu konuma yazdın . Allah razı olsun. Eğer biraz tanidiysan kimseyi kırmak istemedigimi de anlamisindir. İnan üstüne alınma. Ama abla bazıları dalga geçerek yazmış o zoruma gitti. Yorumları iyice okusana . Sırf beni psikolojik sorunlu gösteren var. Kırdıysam gerçekten özür dilerim affet.

Neden dalga geçiyorlar hiç düşünmedin mi?
Senin şu düşüncelerini öğrenen sevgilin daha kötü dalga geçecek,görmüyor musun cidden?
Evlendiğinizde,eşli görüşmeler olmayacak mı?
Arkadaşlarının eşleri senin için neler diyecek belki yüzüne belki arkandan!
Seninle görüşmek istemeyecekler.
Eşin hep seni suçlayacak.
Gerçekten o zaman ne yapacaksın?
Burası önemli değil,ekranı kapatan hayatını bildiği gibi yaşıyor da sen gerçek hayatta nasıl tutunacaksın?
Şu acımasız dünyada kaç kişi seni poh pohlar sanıyorsun ki bu konuda?

Cnm bende çok kiskancimdir
Ama siz bunlari kafanıza takarsaniz ciddi şeyler olursa allah muhafaza napicaksiniz

Mesela eşim dun sabah 7.30 da geçen hafta gece 5.00te vatsapta çevrimiçi idi

Soylemedim bişi sen olsan napardin
Kafana takmıyor musun abla. Saat 5 de niye girer ki. Hayır ben girsem benden çok emin olduğu halde bana bile çok sert çıkar .

Ablacım benden habersiz face açmış. Kızla konuşmuş. Aralarında bisey yok. Kız da dedi tl de . Buda pişman oldu ama içimden geçmiyor . Bisey yapmadım diyor. Sevdiğini de biliyorum. Askerde arkadaş ortamında açtım face diyor.
Konuştuğu kız kim?

[QUOTEazel, post: 48907608, member: 499107"]Canım benim bak sen de diyorsun benim bilinç altımda sorun var diye. Bu bir psikolojik sıkıntı zaten kimse seni özellikle sorunlu olarak göstermek istemiyor. Aksine "bak bu düşünce yanlış ve bu durumu değiştirebilirsin" diyoruz hepimiz birden. Evet anlıyoruz yaşantın zor, annenin sana yaklaşımı çok yanlış. Seni çevresinden korkan ve kendini saklamaya çalışan biri olarak büyüterek sana çok büyük zarar vermiş. Dışarı çıkarmamış dışarıdakini sana kaba tabirle yollu olarak göstermiş. Tamam bunlar üzücü şeyler. Ama elinde bir internet var. Yani evden çıkmadan da kimlere nasıl davranabileceğini burdan bile çıkarabilirsin. Koskoca kulüpte aldatılan, tacize uğrayan haksızlıkla karşılaşan yüzlerce kadın var, ama bu kadınlardan kaçı çıkıp da "işyerine yeni bir memur atandı ofisce üzerine atlamak için fırsat bekliyoruz" diye yazmış? Yazmamışlar değil mi. Bak bu bile bir akıl yürütme şansı sana. Allah anneden, gezmeden kısmış kaderini ama akıldan kısmamış ki. Yaşın küçük de olsa hayat tecrüben kısıtlı da olsa bunları kendi başına düşünecek olgunlukta olmalısın. Tıpkı annenin sana bu kadar korumacı davranarak zarar verdiğini anlayabildiğin kadar kolay idrak edebilmelisin düşüncelerinin sorunlu olduğunu ve değiştirmen gerektiğini. Bu sorunu kendi başına aşabilirsin yeter ki eleştirileri dikkate al ve kendi aklını kullanma cesaretini göster.[/QUOTE]
Abla lafım sana gibilere değil di zaten.
Anladım ki karakter meselesi. Güvensizlik var abla. Artık herkeze karşı var. Kimseyi sevmiyorum istemiyorum bıktım abla. Ondan böyle şeyler e de kafayı takıyorum. Yoksa sen haklisin düşüncende. Çoğu insana da hak veriyorum ama direk itici yaklaşan dalga geçerek yaklaşandan da ders alamam ki.

İş yerindeki kadınlardan mı çekiniyorsunuz
Kadınlara askıntı olursa diye eşinizden mi

Konuştuğu kız kim?
Face de. Bunun askerlik yaptığı arkadaşının faceden arkadaşı. Ben bunun facesini öğrendim kavga bilmem ne. Sonra şifre verdi falan. Bu kız mesaj attı nisanlanmisin hayırlı olsun diye. İlişki durumu nişanlı yapmıştım . Yere bakan yürek yakan falan demis . Bende sevgilisiyim dedim oda aradı aramız da bisey yok sakın yanlış anlama dedi. Ama bu buluşmak istemiş falan. Amaan abla bişeyleri telafi etmeye çalışıyor ama güvenim sıfır . Cok çabalaması lazım .

Kafana takmıyor musun abla. Saat 5 de niye girer ki. Hayır ben girsem benden çok emin olduğu halde bana bile çok sert çıkar .

Cnm takiyorum ve guvenmiyorum hiçbir erkeğe ama kendimi dinlememeye çalışıyorum
Bir kere sordum gece 3 te neden çevrimiçi dedim sekmeleri kapatirken girmisimdim farkında değilim dedi

Dipnot . ben bu konuda ailemi de kendimi de çok yiprattim bak eşimi demiyorum çocuğumu da tavsiyem
Bırak o seni kiskansın

Erkeklerden nefretim geldi gene:KK62:

Face de. Bunun askerlik yaptığı arkadaşının faceden arkadaşı. Ben bunun facesini öğrendim kavga bilmem ne. Sonra şifre verdi falan. Bu kız mesaj attı nisanlanmisin hayırlı olsun diye. İlişki durumu nişanlı yapmıştım . Yere bakan yürek yakan falan demis . Bende sevgilisiyim dedim oda aradı aramız da bisey yok sakın yanlış anlama dedi. Ama bu buluşmak istemiş falan. Amaan abla bişeyleri telafi etmeye çalışıyor ama güvenim sıfır . Cok çabalaması lazım .

Güvenmediğin adamla asla mutlu olamazsın bunu da öğrenmelisin.
Ama sen "seviyorum,pişman,o da beni seviyor" diyeceksin biliyorum.
Neyse Elmas büyük ihtimalle ben boşa konuşuyorum hem bence hem sence...

Bu bahsettigin kişiyle evlenme sakin cnm güvenmek çok önemli güven yoksa zor
Bende bir iki yalanini yakaladim (aldatma ile ilgili degil)
Güvenim sıfır hep sorguluyorum
Ömür boyu bunu kendine yapma

Sorum açık aslında.
İnanın kıskançlık değil bu. Ama düşündükçe tedirgin oluyorum. Sevgilimin memur olma ihtimali var iyi hoş ama bi kadınla ayni ortamda çalıştığını bile bile evde nasıl vaktimi geçireceğim. Daha doğrusu zihnimi çok meşgul ediyor simdi Den.

Bilinç altıma o kadar işlemiş ki burdaki olaylar veya çevremdeki, dizilerdeki...
Bilinç altımı çok etkiliyor . İki gün sonra evlenince rahat rahat eşime hanimligimi yapmak istiyorum . Siz neler düşünüyorsunuz? Özellikle evli olanlardan rica ediyorum .

Eşime kendimi tam olarak adabte edebilmek . İçimden gelerek güleryüz göstermek. İçimden gelerek birşeyler yapabilmek .

sen alenen çalışan kadınlara da dokundurmuş oluyorsun bu şekilde. biz de çalışıyoruz ortamlarımızda erkek kadın hip birlikte çalışıyoruz. laik ülkenin gereği budur. harem selam mı olalım yani?
işyerimizdekilere kötü gözle bakıp baştan çıkarmaya mı çalışacağız? veya her baştan çıkartmaya çalışan erkeğe gel bili bili mi diyeceğiz sanıyorsun?
sen evlenmeden git bir psikolojik tedavi gör. cidden ihtiyacın var çünkü.

Bu bahsettigin kişiyle evlenme sakin cnm güvenmek çok önemli güven yoksa zor
Bende bir iki yalanini yakaladim (aldatma ile ilgili degil)
Güvenim sıfır hep sorguluyorum
Ömür boyu bunu kendine yapma

Evet abla asıl meselem aldatilma korkusu.
Her iliskinin ozunde guven vardir canim benim. Arkadaslik dostluk komsuluk iliskisinde de boyle gonul iliskisine de.. hayat arkadasim diyecegim kisiye guvenin yoksa zaten onunla bu yola cikmazsin/cikmamalisin. Otesindeki dusunceler artik vesvesedir zamanla takinti haline bile donusebilir. O sebeple her kadin ve erkegin aldatilma ihtimali ne kadarsa seninki de o kadardir. Ilk mesajimda da dedigim gibi sadakat kisinin calistigi ortamla degil karakteriyle alakali bir durum..

Sorum açık aslında.

Eşim işi gereği herkesle muhabbet etmek zorunda aslında zorunda olmasada sever kadın erkek farketmez bende aynı şekilde ama ayarını bilir herkesi tanırım etrafındaki rahatsız olduğum kişilere seviye koyar bende aynı şekildeyim kısıtlarsan sacma kıskanclık yaparsan fayda etmez yapan adam her şekilde yapar cok serbest bırakmıcan cokta boğmayacaksın gerek yok yapan kaybeder ama karşılıklı konuşmak gerek güven gerek umarım anlatabildim

Back
X