- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Cnm ilk etabı bugün deniyorum şuan ikinci etap ne yazar mısın cnm
Adam önemsemiyorsa ilgisi yoksa kaybetme korkusu yoksa taktikler boşa.
Ayrıca parmakta oynatmak ne abes bi ifade.
Cinsiyetçiliğe karşıyım.
İki tarafın da birbirini parmağında oynatması çok çirkin.
Edit: nasıl yapılır bilmiyorum.
Parmakta oynatmak olarak nitelendirildigi için o şekilde ifade ettim malesef kendimi en net oye ifade ederim diye düşündümKocanızın içinde size karşı bir şeyler ölmüş Ayrıca parmakta oynatmak çok abes ilişkilerde.
Süper canım bunlara başlayacağım :)Sorun bu, her şeyi tastamam yapmaya başlamanız. Ona, ilişkiyi düzene koyması için, eksiklikler, tamamlaması gereken noktalar bırakın. O bekar hayatı gibi mi yaşıyor, siz de takılmayın, umursamayın. Yemeğinizi yapın, basın gidin arkadaşlarınızla buluşmalara. "Yemek kat" dedirtmeyin, derse "Tencere orada hayatım" deyin geçin, kendiniz karnınızı doyurun kalkın gidin, öbür tarafta uzuun uzun keyifli keyifli saç tarayın, ayna karşısında kremlenin, tırnaklarınızı törpüleyin vb. sonra "Canım ben bizim kızlara kadar geçiyorum" deyin yine basın gidin.
Ailenizle görüşmek istemiyor mu, "Keyfin bilir tatlım" deyin ve onun ailesiyle görüşeceğiniz günü bekleyin.
Eşiniz kendi ailesine gitmek için size işaret verdiğinde "Canım, kendin istiyorsan git, ben gelmiyorum" deyin. Neden derse de "Senin aileme gelmek istememenle aynı sebepten" deyin dönün gidin, kendinize kekler pişirin falan fıstık.
4 nokta var;
1) İnatsa, inatlaşın, restleşin kimi bundan anlar.
2) İnatsa, umursamayın, kendi kendine inat yapsın dursun, hayatınızı yaşayın.
3) Yeri geldiğinde kısasa kısas yapmaktan çekinmeyin.
4) Mutlu görünün, "Bensiz de mutlu" fikriyle korksun.
Bunlar ilk etapta yapılabilir.
okadar dogru ki bu eşimi üniversiteyi dışardan bitirmeye ikna edemiyorum hep bi bahane bulup okumama ve çalışmama engel oluyor ama çalışan biseyleri başaran kadınlara çok saygılı eşine olmadığı kadar ve çok takdir ediyor yani ayakları üstünde duran kadını ev hanımına göre daha saygı gosteriyolar biseyler başardıkları icinYillarca esimin saygisizligi ,ilgisizligi ,aileme olan dusuncesizce tavirlariyla ugrastim ... cok uzuldum cok care aradim denedim cozum bulamadim ... takii gecen yil kafama koydum universitesi sinavina hazirlandim iyide bir bolum kazandim adam 180 derece dondu ... o zaman anladimki kadinin guclu oldugunu yada olmaya basladigini anladiklari zaman saygi duyuyorlar ... suan ben hic ugrasmiyorum o pesimde pervane ..
Klişedir ama hep işe yarar "Kaçan kovalanır" tüm taktikler bunun etrafında döner zaten.
Eşinizin size karşı sevgisi hala bitmediyse, biraz kaçmanız, o sevgiyi hatırlamasına yardımcı olur.
Bazı bazı erkekler rahatı görünce gevşiyor, kadın her şeye yettikçe "Nasıl olsa eşim yapıyor" deyip kendi eğlencelerine bakıyorlar. Kadın da kendi eğlencesine bakacak, kendini sevecek, kendine değer verdiğini erkeğin gözüne gözüne sokacak, o zaman tutuşuyorlar işte, işin özü bu. :)
Parmakta oynatma mantigina karsiyim, bastan bunu belirteyim. Simdi size kendi tecrubemi yazayim.
Evlilik oncesi direkten donen uzun sureli bir iliskim vardi. Adamdan her konuda daha iyi konumdaydim. Is, kariyer, guzellik, görgü, vs.. ve gerçekten cok da güçlü bir karakterdim ona hic eyvallahim yoktu aslında, ya da oyle sanmistim. Sonra dan diye terkedildim! Hem de cok sacmasapan en olmadik yerde bitti hersey. Cok etkilendim psikolog psikoterapist gitmedigim uzman kalmadi, ben nerede hata yaptim diye sorup duruyordum. Bir gun bir uzman dedi ki iliskilerde her zaman bir güçlü bir güçsüz taraf vardir. Evet işte bizim iliskimizde o gucsuz ben gucluydum dedim. Yaniliyorsun dedi. Iliskinin güçlü tarafi her zaman iliskiyi bitiren taraftir, ilişkiyi bitirme gücünü elinde tutan taraftir demisti.
Bir anda aydinlandim. Evet, iliskiye kim daha bagimliysa, karsi tarafa kim benligini unuturcasina baglanirsa o taraf zayif taraf olarak kaliyor ve terkedilmeye, aldatilmaya, acıların cocugu olmaya mahkum kalıyor. Bunun parayla egitimle falan ilgisi yok. Güç, gerektiginde gercekten vazgecebilen taraf olmakta.
Bunu idrak ettikten sonra esimle tanistim. Iliskide bir daha asla bu kadar güçsüz taraf olmayacagima soz vermiştim. Hala daha sözümü tutuyorum kendime. En güçlu taraf olmaya da calismiyorum cunku evlilik bir iktidar mucadelesi degil. Sadece hayatimdan herhangi bir sebeple cikacak olursa hayatimin bütünlüğünü bir kac gun icinde toparlayabilecegim kadar güçlü olmak istiyorum. Cok mutluyum esimle. Ama cok iyi bilir ki beni uzerse hayatimdan gider. Bunu sozel olarak soylemesem de su mesajin farkindadir; bir kere geliyoruz bu hayata, eger birbirimizi mutlu etmeyeceksek birbirimizin hayatini isgal etmeye hakkimiz yok. Prensiplerim vardir ve bu konuda netimdir. Gundelik iliskilerde olabildigine toleransliyimdir, ancak konu bazı hassas degerlere gelince asla taviz vermem. Asla blöf yapmam. Asla aglayip sizlamam, taktik yapmam. Bunlara gerek olmadan beni mutlu edecek birini elbette bulurum neden kendimi yorayim, beni seviyorsa bu kisi esim olur, benle mutlu olmaktan vazgecerse ben de onunla olmaktan vazgecebilirim.
Ve sonuc olarak, evet esim benim mutsuz olacagim bir seyi kasten ya da uyardigim halde bir kez olsun yapmadı. Daima zaten zor olan su hayati birbirimize kolaylastirmak icin yollar arariz. Benim kararlarima saygi duyar ve dusuncelerimi onemser. Bizim iliskimizin iki güçlü yani var bana göre, ayni sekilde esim icinde sonsuz secenekten sadece biriyim ben, ona hayati zorlastirirsam hayatinda yeri olmayacagimi bilirim.
Sorun bu, her şeyi tastamam yapmaya başlamanız. Ona, ilişkiyi düzene koyması için, eksiklikler, tamamlaması gereken noktalar bırakın. O bekar hayatı gibi mi yaşıyor, siz de takılmayın, umursamayın. Yemeğinizi yapın, basın gidin arkadaşlarınızla buluşmalara. "Yemek kat" dedirtmeyin, derse "Tencere orada hayatım" deyin geçin, kendiniz karnınızı doyurun kalkın gidin, öbür tarafta uzuun uzun keyifli keyifli saç tarayın, ayna karşısında kremlenin, tırnaklarınızı törpüleyin vb. sonra "Canım ben bizim kızlara kadar geçiyorum" deyin yine basın gidin.
Ailenizle görüşmek istemiyor mu, "Keyfin bilir tatlım" deyin ve onun ailesiyle görüşeceğiniz günü bekleyin.
Eşiniz kendi ailesine gitmek için size işaret verdiğinde "Canım, kendin istiyorsan git, ben gelmiyorum" deyin. Neden derse de "Senin aileme gelmek istememenle aynı sebepten" deyin dönün gidin, kendinize kekler pişirin falan fıstık.
4 nokta var;
1) İnatsa, inatlaşın, restleşin kimi bundan anlar.
2) İnatsa, umursamayın, kendi kendine inat yapsın dursun, hayatınızı yaşayın.
3) Yeri geldiğinde kısasa kısas yapmaktan çekinmeyin.
4) Mutlu görünün, "Bensiz de mutlu" fikriyle korksun.
Bunlar ilk etapta yapılabilir.
Guya bn kocami parmagimda oynatiyormuşum ama nasil oluyor bnde bilmiyorum millet ole diyor bn farkinda degilimGünler sonra ayrı kalmaya karar verdim bi süre, derken sadece 4 gün . Bu süreç kendinden uzak kalmamı istemiyor, millet ne der diye mi ailesi sorar diye mi korkuyor bilemiyorum .
Geri döndüm eşimleyim. Adam çok garip her konuda benimle inatlaşıyor.
Önceden birlikte birşeyler yapardık en azından bir kaç haftada bir gezmeye giderdik . Birlikte eğlenir birlikte zaman geçirmekten keyif alırdık yada ben öyle sanıyordum.
Adamın hicbir şeyinı kısıtlayıp boğmak gibi bir huyum yoktur yanlış olduğunu düşünürüm hep. Ama tamamen herşey den elini eteğini çekti artık. Bekar hayatı Yasar gibi yaşıyor hayatını her istediği yere gidiyor istediğini yapıyor , Aileme gelmek istemiyor, ben onun çevresine karşı o kadar iyiyim ki ailesinin bana yaptıklarına karşılık,ama artık gitmeyi düşünmüyorum çevresine
Benimle zaman geçirmeyi sevmez istemez hale geldi. Şimdi hicbir şey istemiyorum istesemde yaptiramiyorum. Dediğim dedik olup kocalarına böyle herşeyi direnip yaptıran insanlara hayranlıkla bakıyorum iyice pskolojim bozuldu eşine istediklerini yaptirabilen Onun gerçekten kararlarınin sonucundan korkmasini nasıl sağladığınz Allah için bir akıl?
İnatlasmadan bişeyler nasıl işleyip kaybetmek korkmasini sağlarım?
Not. Bu adamlar iyice kafayı yedirdi bize. İnanın bu konunun ironik bi şekilde komik ve dramatik olduğunn farkındayım ama eminim çoğumuz bundan muzdaribz
Parmakta oynatmak hoş bir tabir olmamış. Karakter meselesi diye düşünüyorum. Zaten inatlaşarak da olanı da oldurmaz hale getirirsiniz. Düzgün ve sağlıklı bir iletişimle çözebilirsiniz anca sıkıntılarınızı.Günler sonra ayrı kalmaya karar verdim bi süre, derken sadece 4 gün . Bu süreç kendinden uzak kalmamı istemiyor, millet ne der diye mi ailesi sorar diye mi korkuyor bilemiyorum .
Geri döndüm eşimleyim. Adam çok garip her konuda benimle inatlaşıyor.
Önceden birlikte birşeyler yapardık en azından bir kaç haftada bir gezmeye giderdik . Birlikte eğlenir birlikte zaman geçirmekten keyif alırdık yada ben öyle sanıyordum.
Adamın hicbir şeyinı kısıtlayıp boğmak gibi bir huyum yoktur yanlış olduğunu düşünürüm hep. Ama tamamen herşey den elini eteğini çekti artık. Bekar hayatı Yasar gibi yaşıyor hayatını her istediği yere gidiyor istediğini yapıyor , Aileme gelmek istemiyor, ben onun çevresine karşı o kadar iyiyim ki ailesinin bana yaptıklarına karşılık,ama artık gitmeyi düşünmüyorum çevresine
Benimle zaman geçirmeyi sevmez istemez hale geldi. Şimdi hicbir şey istemiyorum istesemde yaptiramiyorum. Dediğim dedik olup kocalarına böyle herşeyi direnip yaptıran insanlara hayranlıkla bakıyorum iyice pskolojim bozuldu eşine istediklerini yaptirabilen Onun gerçekten kararlarınin sonucundan korkmasini nasıl sağladığınz Allah için bir akıl?
İnatlasmadan bişeyler nasıl işleyip kaybetmek korkmasini sağlarım?
Not. Bu adamlar iyice kafayı yedirdi bize. İnanın bu konunun ironik bi şekilde komik ve dramatik olduğunn farkındayım ama eminim çoğumuz bundan muzdaribz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?