Erkek İnfertilitesi Kök Hücre İle Çocuk Sahibi Olmayı Bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Microtesede ki olumsuz sonuçtan sonra baya bir süre ara vermiştim bu konuyla ilgilenmeye. Ama hiç bir gelişme yok baksanıza kök hücreyle ilgili. Gerçi doktorlarda söylüyorlar bir 10 yılı bulur bu çalışmanın tamamlanması diye. En son araştırdığım kadarıyla insanlar üzerinde bile denenmeye başlanmamıştı. Hala hayvanlar üzerinde deneniyordu. Daha bunlar sonuçlanacakta prosedürlar tamamlanıp insanlar üzerinde denenmeye başlayacakta zaten türkiyede uygulamaya başlanması ayrı bir prosedür ya ne bilim kızlar yaşlanmadan anne olmak istiyorum yokmu bunun başka bir çaresi

Merhaba canım seninle aynı durumdayız biliyorsun sanırım.Ben hergün bakıyorum ama henüz yok gibi bir gelişme.Şuan 26 yaşındayım +10 yıl 36 çok geç geliyor bana bilmiyorum....
Bazen evlat edinsek diyorum o zamanda kafamda yüzlerce soru beliriyor bilmiyorum ne yapacagımı herşeyi oluruna bıraktım.Elimden gelen birşey yok :çok üzgünüm:

zaten en kötüsü de bu.elin kolun bağlı oturması.bizim durumda aynı.benim yaş 25.on yıl sonra 35 olur ki ilk denememiz de çocuk olur mu bilinmez.yani işimiz çok zor çokkkk.dua etmekten başka çıkar yl yok.ben de evletlık işine çok sıcak bakıyordum ama şimdi dediğin gibi kafada bir çok soru işareti var<zaten istesek de şimdi başvuramıyoruz yaştan dolayı.3o unda başvurma başlıyor.2 senede sıra beklesek 32 olurum yani ne yapsam erken anne olamıyorum ne gerçekte ne de sahtecik...

arkadaşlar bukadar karamsar olmayın yaaaaaa herşeyi bilen allah ne biliyozunuzki beeğinizin olmıcanı doktorların lafıylamı unutmayın verende alanda allah onun ol dmesi yeterli sabredmemizlazım kaderimizde anne olmak varsa zaten oluruz ama yoksa ne kadar üzülsekte nafile

Kizlar biz ciddi ciddi evlat almayi dusunmeye basladik bir kiz cocugu istiyoruz nasipse eger.
Yurt disindayiz burdan almak istiyoruz arastirmaya basladik.Burda Turkiyedeki kadar ugrastirmiyorlar.
Cok farkli duygular icindeyim bu hayirli ayda karar verdik Allahim sonumuzuda hayirli etsin insallah

ilerdede belki kokhucreyle bir kardesi olur.

Son düzenleme:
canım ne diyim inşallah hayırlı olur sizin için allahımm inşallah buna gerek kalmadan sana kendi bebeğini nasib eder

inş.sizin için iyi olur.hadi al da bize öncülük yap.nasıl bir duyguymuş anlat bize.ben de çok istiyorum önemli olan karında değil yürekte büyütmek...

Allah hepimizin gonlune gore versin haklisin arkadasim onemli olan yurekte buyutmek insallah bizim icin hayirlisi ise olur.Aslinda biz kadinlar erken yaslarda anne olmaya haziriz ama erkekler daha gec olgunlasiyorlar esimlede konustum oda rahatlatti beni.

canlarım haberturk te kök hücre ile ilgili bir program var..ayrıca gece 1 de tekrarı verilecekmiş

canım yasal engellerden ötürü çalışma yapılamıyormuş, ancak izin çıksa çok iyi sonuçlar alınırmış...ben de dinleyemedim...eşimin ailesindeydik...gelince de bitmek üzereydi...tekrarını hafta sonu da koyacaklar sanırım

ben bir kısmını dinledim.ama gece 1 de değil.akşama 9 gibi falandı sanırım.çalışmalar sürüyormuş ama daha sperm bulma sonuçlanmamış.kök hücrede sperm bulamamışlar daha.çalışmaya devam edeceklermiş.ama oda ne kadar zaman alır bilinmez diyor.ama uzun sürebilirmiş.bu yoldan pek ümitlenemk iyi fikir değil gısssslar bence[/B][/B]

Olgunlaşmamış sperm üretildi diye bılıyorum ama uygulamaya gecılmek için izin verilmiyor daha,çok uzun sürmez gibime geliyor.

Kızlar geçen gün bir profosorle görüştüm bu çalışmaların ne kadar sürecegını sordum.
Kök hücrede iyi gelişmeler oldugunu,bir kaç yıla kadar bu yolla cocuk sahıbı olmanın mümkün olacagını söyledi ama işin birde yasal yollarının oldugunu bu yüzden daha uzun sürebilecegini söyledi.

(Vatan gazetesi 30.10.2009)

Kadın ve erkeksiz bebek
Bebek yapmak için anne ve babaya ihtiyaç kalmadı!

Stanford Üniversitesi uzmanları, laboratuvarda yapay yumurta ve sperm hücreleri ürettiklerini açıkladı. Böylece bebekler anne ve babaya ihtiyaç duymadan dünyaya gelebilecek.

ABD hükümeti tarafından da desteklenen araştırmada, vücudun kendi kendini onarmasını sağlayan kök hücre teknolojisi kullanıldı. Bilim adamları, hazırladıkları özel karışımı kullanarak insan embriyonik hücrelerini, sperm ya da yumurta hücrelerine dönüştürmeyi başardı. ınsan embriyonik kök hücresinden, sperm ve yumurta hücresinin üretimini sağlayan &#8220;germ&#8221; hücreleri geliştirildi. Deneylerin sonunda bir başa ve kısa bir kuyruğa sahip, yumurtayı dölleyebilecek kapasiteye sahip olduğu tahmin edilen yapay sperm ve henüz gelişimini tamamlamamış ancak şimdiye dek üretilen gelişmiş yapay yumurta elde edildi. Uzmanlar şimdiki hedeflerinin, sperm ve yumurta hücrelerini insanların deri hücresinden geliştirmek olduğunu söyledi. Dr. Renne Reijo Pera, &#8220;Kısırlıkların yüzde 50&#8217;si yumurta ve sperm üretimindeki sorunlar yüzünden ortaya çıkıyor. Bunu çözebiliriz&#8221; dedi. Bilim dünyasında çığır açacak yeni teknoloji sayesinde;

- Erkek sperm ve dişi yumurta hücrelerinin üretimi ile başlayan insan gelişiminin, şimdiye kadar sır olarak kalmış birçok noktası aydınlatılabilecek.

- 5 yıl içinde kısırlığa çare olabilecek yeni ilaçlar geliştirilebilecek.

- Genetik hastalıkların çocuğa geçiş süreci daha iyi anlaşılabilecek ve önleminin alınmasının farklı yolları bulunabilecek.

- Menopozu geciktirecek ve kadınların çocuk sahibi olmasını ertelemeye yarayacak mucize bir ilacın da geliştirilmesi mümkün olabilir.

- Uzak gelecekte çocuklar yalnızca yapay yollardan anne ve babaya gerek kalmadan dünyaya getirilebilicek.

selam kizlar...uzun zamandir girmedim ve gelismeler varmi diye bakim dedim ama malesef hic bir degisiklik yok...
bende tamamen kabullenmek uzereyim artik biliyorumki nekadar cabalasak bos..arada bir tekrar gidip test yaptirim diye aklimin ucundan gecerken diger taraftan bosversene zaten olmucak bosyere ugrasip kötü sonuclarla canini sikma diyorum...cünki nekadar sonucu bilsende bir teste girdigin zaman aceba diyorsun ve gine hayal kirikligi oluyor...biryerde kabullenip umudu kesip hayata devam etmek lazim..bu sekil neolursa olsun isterse dünyalar senin olsun hayat kesinlikle güzel degil..herseyin olsada en büyük ekisigin yokken hic bir anlami kalmiyor..ama napabilirizki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…