Kokoşş Hatunlar Kulübü

Adacım hoşgeldin. Ailen daha ne yapsın canım a dan z ye kadar herşeyini yapmış. Erkekler böyle nankör ama.
Sabah eşimle konuşuyoruz dedim oğlana nasıl ayakkabı alıcaz onu düşünüyoruz dedim.
Annen alıversin onu da dedi. Annem söyledim annesi babası var siz alın dedi dedim.
keşke demez olaydım.
Tamam bundan sonra hiçbişey almasın değeri ona göre olacak dedi.
Dedim nankörlük yapma evlendiğimiz amanlar kim yardım etti pazar harcımızı aldı dedim.
Bu eve taşındık diye onu da kesti dedi.
Bide takmış kafaya annem ben evlendikten sonra odasına koltuk aldı.
Bizim eşyamız yokken o koltuklarını yenilemiş.
Annem 30 küsür senedir aynı koltukları kullanıyor.
Eskidi yenilemek hakkı değil mi?
Annem çeyizimi yaptı tüpüne kadar doldurdu.
Onun ailesi yapmadı diye benim beyaz eşyalarımı almadı.
Tamam burda hatalı ama bizim koltuk takımımızı almak zorunda değil.
Oldu olacak tüm evi dayayıp döşeseydi.
Nerde senin ailen?
Sabah sustum ama akşam çemkiricem.

Son düzenleme:
uff bizde bu tür şeyler hep tartışma konusu.
herşey kadının görevi onalar göre, sanki biz çalışmıyoruz
bu konudaki tartışmalar hep sürecek maalesef, hiç düzelmiyolar..

canım borcumuz olduğunu biliyor. Eşim ondan borç istemişti.
Benim evimde tüpüm yok adam karısına doğumgününde süpriz yapıyor.
Hayır yapsın bana ne borcunu öde önce.

kızlar zil çalacak çıkıyorum....
anlaşılmıştır ki kocelerimiz nankör...burunlarından kıl aldırmıyorlar...
amannnnn kul bilmezse malik bilir derler.Rabbim görüyor her şeyi...
öptüm siz bye

Bizim evi babam kredi çekip aldı ya kızlar...yarı parasınıda onlar verdiler zatenn..
babamın üzerine ev.üzerimize almayıda hiç düşünmüyorum ben kalsın babamın üstünde..

ayy benımkıde aynııı benım annem yatak odamı yaptı emeklı maaşıylaaa azcık kattık ustune bız cunku ıstedgım sey bıraz pahallıydı annemı asan bıseydı onundısında ceyısımı yaptı para gonderı500 eksıklerını tammala dedı salondakı sehpa mınder ara puf ıcın felan hala geldıgınde alış verıs yapar alır getırır genede benımkıne yaranamz onun ailesı cop bılem almadı bana uste ustluk 4 evın borcunu yıktılar ustumuze senelerdır odenıyor gecenlerde benım slak kocam evlerı kardesıne devretmısss bu adam benı oldurecek bır gun bız krada otuyoruzzz onların borcunu oduyozz genede benım anam yaranamıyor annem deıstıkı paranız yoksa evı satarım yarısını verırım herseyınızı alır dedıstı guya blof yapmıs annem ole dıyo bana bnde dedımkı ben anm yapamayacagı seyı solemez dedim ya nıkha bıle gelmedı adamlar benım anamdan ne ıstıyor bu adam anlamıyorum

sinekliğin takılması lazım banyo sabunluğunun mutfak tvsinin yatak odası aynasının..
hala yapacak bunları pazar günü dışarı kaçmayı biliyodu..
akşam abimlerde ip perde vardı onu yıkadım oda dolanmış çözemedim eşime taktırıcaktım.sinirlendim kopardım attım çöpe

uff bizde bu tür şeyler hep tartışma konusu.
herşey kadının görevi onalar göre, sanki biz çalışmıyoruz
bu konudaki tartışmalar hep sürecek maalesef, hiç düzelmiyolar..

sabah atısınca yolda gereken konusmayı yaptım bek dedım bız hayat ortagıyıss herseyı paylaşıyoruz dedım sende azcık yardımcı ol dedım bak bende senınle ıs hayatını paylaşıyorum sbah senınle yolara dusuyorum dedım hanı evde olsam butun gun neyse dedım yaparım ama goruyosunkı yetemıyorum bazen dedım umarım anlamıstır

o anlık anlar...
sonra işine gelmez unutur merak etme:)

canım borcumuz olduğunu biliyor. Eşim ondan borç istemişti.
Benim evimde tüpüm yok adam karısına doğumgününde süpriz yapıyor.
Hayır yapsın bana ne borcunu öde önce.

ya yazıktır gunahtır yaaaa akşama ne yapacan bacımmm tupsuzzz tuhh keşkem ıstanbulda olaydınnn bıze gelirdin kııı bulur bulusturur yapardık bıseylerrr

o anlık anlar...
sonra işine gelmez unutur merak etme:)

Temel'in kötü huylarindan biri de her sabah uyanir uyanmaz, gök gürültüsü kadar yüksek sesle gaz çikartmakmis. Karisi Fadime de bu densizlige pek içerler,

-"Cözü çikasu heruf, ha pir sabah poyle fosururken, tüm pagursaklarun donuna dökülsun da cör cünunu" dermis.

>Derken, Kurban bayraminin ikinci sabahi, Fadime mutfakta kurban etlerini ayiklarken ve Temel hâlâ uyurken, Temel'i yola getirme niyetiyle, bir gün önce kurban olarak kestikleri koçun barsaklarini toparlayip bir güzelce Temel'in donunun içine koymus! Az sonra Temel uyaninca, adeti üzere, keyifle ve gök gümbürtüsü timsali, gaz atinca bir de bakmis ki tüm barsaklari donunun içinde. Saskinlik ve korku ile rengi benzi atmis akli uçup gitmis. Temel, bir muddet sonra kendine gelmis, kalkip tuvalete gitmis. Epey zaman sonra, sararmis yüzünden soguk terler damlayarak bitap yorgun bir halde mutfaga gelen Temel;

-"Haçan dedigun oldi be Fadime, fosururken tüm pagirsaklarum donuma döküldu da" dediginde,

Fadime: -"Oh olsun, ama pagirsaklarun çikarken canun da pek yanmistur be Temel'im"

>diyerekten gönlünü almaya çalisirken; Temel yanitlamis hemen :

-"Yok be Fadime, ha çikarken acumadi da, geri sokarken az kalsun ceberiydum"....

Ne tuaf ya bizdede durumlar tam tersi ailem hiç bir konuda yanımda değil, kızımı bir kez sormadı bir ay sonra doğumum var bir anneanne demez mi ya adı ne olacak kaç kilo varsa yoksa ev alacakmış ondan bahsediyor, babane deliriyo tamamlamak için eksiklerini kw giderken zorla para bıraktı bir eksiği felan çıkar alın diye her şeyinide aldılar ha..Dün akşam kardeşimle konuştum annem ev alacakmış hepimize belli bir miktar düşüyomuş..Kredi çekecekmişiz..Bunun üzerine de eşim laf arasında bebişe gelen altınlarla hesap açarız vadeli filan derken sizden hesaplamıyorum bir tane gelir mi dedi.Laf sokmak için değil ama öyle dedi geçti..Başladım ağlamaya hala gözlerim doluyor gece boyu kabus gördüm eşim çok kötü oldu durduk yere gecemizi zehir ettim oda uyumadı, ama ona kırılmadım zaten
Bazen tam terside olabiliyor yani kızlar gene halime bin şükür..El gibi bir çeyrek takar gider diyordm şimdi ondan bile umudum yok...
Birde böyle anlatınca kendimi suçlu hissediyorum bir şey beklediğim için menfaate dayalı bir sevgim mi var benim diye ama beni kıran ilgisizlik...Ha bu arada benim ailem yoksul insanlar değil olsa zaten lafını etmem..Zaten bir patik bir hırka örse bebiş nasıl diye sorsa oda yeter...
Mevzular buralara gelince yazmadan duramadım...Uzun oldu biraz :26:

gurur yapacağına.....
Temel at yarisi oynamaktadir..
Bir arkadaşından çok iyi tüyo veren bir adamın adını öğrenir.Hemen koşar:
- Bugün yapılacak yarışta hangilerine oynamalıyım? der.
Adam şöyle bir bakar:
- Sen kaç yaşındasın? diye sorar.
' 28 ' der Temel. Adam da;
' Tamam, git 2 ve 8' e oyna.'
Gerçekten adamın verdiği tüyo yarışlar sonunda tutmuştur. Temel ikinci hafta yine gider. Yine soru aynıdır. Adam:
'Sen kaç kilosun? ' der.
Temel ' 76 kiloyum.' deyince;
' Bu hafta da git 7 ve 6' ya oyna.' der.
Bu yarışınn sonuçlarını da adam doğru tahmin etmiştir. Arkadaşları da şaşkınlık içinde izlemektedirler.
Bu kez Temel neyi var neyi yok satar. Parasını cebine koyar, yine aynı adamın yolunu tutar.
Adam bu kez başka bir soru sorar (onu siz tahmin edin)
Temel şaşkınlık içinde ' 25 cm. ' deyince adam da 'Bu sefer de 2 ve 5'e oynayacaksın' der.
Arkadaşları yarışınn sonuçlarını çok merak etmektedirler.
Ertesi gün hemen Temel' in yanına koşarlar, Temel'in morali çok bozuktur. Hemen sorarlar ne oldu diye.
Temel' in verdiği yanıt ise şudur:
' Gururumun kurbanı oldum. 1 ve 3 kazandı.'

burcum demek hepsi nankör olabiliyor. Annem kendine koltuk almadan önce bize de çekyat almıştı. Evde sobamız yoktu teyzem soba verdi.
Be adam senin ailen ne yaptı?
şimdi çocuk olunca yapıyor annesi.
Tamam anneme de kızıyorum torunu ama
ben ona bi şekilde yaptırım ki ben hamileyken ayakkabımı elbisemi hep annem aldı.
Annem bu kadar zaman ben yaptım birazda onlar yapsın istiyor. Kendince haklı.
Kadın onların stresinden üzüntüsünden kolestrolü yükseldi.

Canım tüpümüz yok derken büyük tüpümüz yok.
Evde piknik tüpüm var onunla idare ediyoruz.
Tek ocak olunca zor oluyor. Aynı anda 3 gözüde kullanıyordum.
O baıkmdan dedim tüpümüz yok diye.
Sağolasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…