• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kola ile imtihanım

Arkadaslar 8 senedir icmiyorum demistim ilk yorumum da.
Diger yorumlari okudum, biraz bilgim var yazayim dedim.

Oncelikle babam isi geregi siyah colanin ham maddesi olan arpa mayasini bize getirip gostermisti. Zaten gorseniz icmesiniz.

Fare olayinin asli sudur.

Colanin mayasi arpadan yapilir. Ve cola ureticileri arpa toplatirken buyuk makinalarla toplatir. Tarlalarda fareler cirit atar cunku fare arpayi cok sever. Neyse toplatilan arpanin icine elbette fare de giriyor. Ve ayiklanmadan maalesef islem goruyor. Icine katki maddeleri cok atiliyor. Arpa mayasina alkol gibi aliskanlik yapici maddeler eklenerek gazli icecek haline geliyor. Sonra da sofralari.

Mayayi gorunce biraktim ve 8 sene oldu. Valla ben gordum siz gormeyin les gibi birseydi.

Herkes kolayı tabu haline getirmis. Bi kola zararlı sanki alternatif olarak önerdiğiniz meyveli sodalar , diğer asitli içecekler filan çok farklı sanki. Kolayı zararlı yapan şey içindeki böceği faresi filan değil ki. KKaldı ki o bahsi geçen bocek çocukların yediği meyveli yoğurtlar şekerler de dahil olmak üzere kırmızı renk vermek için bi çok şeyde kullanılıyor. Ayrıca fabrika da tek tek elleriyle meyveleri sebzeleri filan ayikladiklarini filan mi düşünüyorsunuz. Bütün işlenmiş ürünler tarladan gelen domatesi vişnesi her ne ise curuguyle hayvan diskisiyla, bocegiyle faresiyle preslenip öyle geliyor soframiza. Konu sahibi arkadaşım bence sen bocek fare gibi doğal şeylerden korkma. Neticede dünyanın bi yerlerinde insanlar bunları gıda olarak kullanıyor. Asıl korkman gereken içindeki şeker, asit, koruyucu katkı maddeleri gibi kimyasal şeyler. Ve bunlar sadece kolada değil bisküvi den çikolataya herşeyden var. Hatta bebe biskuvilerinde bile. Sen artık bir anne adaysin ve yaptigin her yanlışla başka bi canlının da hayatını olumsuz etkiliyorsun. Canin böyle şeyler istediğinde bunu dusun. Bebeğimi kendi elleriyle azar azar zehirleme gibi bi yükü taşıyabilir misin?

Herkes kolayı tabu haline getirmis. Bi kola zararlı sanki alternatif olarak önerdiğiniz meyveli sodalar , diğer asitli içecekler filan çok farklı sanki. Kolayı zararlı yapan şey içindeki böceği faresi filan değil ki. KKaldı ki o bahsi geçen bocek çocukların yediği meyveli yoğurtlar şekerler de dahil olmak üzere kırmızı renk vermek için bi çok şeyde kullanılıyor. Ayrıca fabrika da tek tek elleriyle meyveleri sebzeleri filan ayikladiklarini filan mi düşünüyorsunuz. Bütün işlenmiş ürünler tarladan gelen domatesi vişnesi her ne ise curuguyle hayvan diskisiyla, bocegiyle faresiyle preslenip öyle geliyor soframiza. Konu sahibi arkadaşım bence sen bocek fare gibi doğal şeylerden korkma. Neticede dünyanın bi yerlerinde insanlar bunları gıda olarak kullanıyor. Asıl korkman gereken içindeki şeker, asit, koruyucu katkı maddeleri gibi kimyasal şeyler. Ve bunlar sadece kolada değil bisküvi den çikolataya herşeyden var. Hatta bebe biskuvilerinde bile. Sen artık bir anne adaysin ve yaptigin her yanlışla başka bi canlının da hayatını olumsuz etkiliyorsun. Canin böyle şeyler istediğinde bunu dusun. Bebeğimi kendi elleriyle azar azar zehirleme gibi bi yükü taşıyabilir misin?

Hmm.. evet bu açıdan da bakmak lazım. Yediğimiz içtiğimiz herşeydrki koruyucu, katkı.bir noktaya takılmış gidiyoruz işte nedense

Lavobolari acmak icin kullanabilecegim birseyi ben icmezdim sahsen. Hamile de degilim.

Bizzat kolasından fare çıkmış bir aileyiz arkadaşlar. Ben çocukken olmuş ama annemle babam hala anlatırlar içinde küçük fare vardı diye. Bizimkiler bi de cehaletten gitmişler bakkala, bakkal yenisini vermiş.

Bu arada benim de canım çok istiyorrr

Nerden duydun fareyi çocukları kandırmak için söylüyorlar yeaaa diye makara yapan arkadaşlara gelsin bu mesaj da

Ben yaklasik 12 13 yildir kola fanta ve turevi icecekleri tuketmiyorum. Radikal bir kararla birgun artik bunları icmicem dedim. Bagimlilik yapabilir tabi babaannem de icmeden duramaz. Siz anladigim kadariyla cok iciyordunuz simdi de zor geliyor bırakmak. Ben sukrediyorum icmedigim icin. Hamilesiniz ya asermek gibi bir durum sizinki galiba..

Öyle gidiyim kola alıyım içeyim hiç yapmamıştım bir bardağı bitiremezdim ama ilginç bir sekilde canım istiyor yasakla olan imtihan buda sanırım dediğiniz gibi

abartma diyenler olsa da ben konuyu açarkenki amacıma ulaştım.maksadım geçerli şeyler duymaktı çok çok geçerli nrdenler de geldi hakikaten.

2.5 litre cocacola lavaboyu güzel temizledi :KK5:

Bence hamileyken icilmemesi lazim ama o kadar aseriyorsan kendine haftada yarim bardak izin ver o_O kafeinsiz kolada var? Ondan icin?

Koladan nefret ederim. Cips ise çocukluğumda bile yemedim. Kokusu bile iğrençtir. Tadını bilmem.

Ama hamileyken canım kola ve ruffle original çekiyor:) ben de afiyetle yiyorum. Çünkü bu benim elimde değil, evet sağlıksız ama aşerme gibi düşünüyorum. Kendimi böyle düşünüp rahatlatıyorum aksi elimde olmadığı için.

Allaha cok sukur cola fanta cips vs ivir zivir tutkublugum hic olmadi..fanta ayda yilda bi icerim ama colayi en son ne zaman ictim hatirlamiyorum.

Tek ictigim meyve suyu ayran birde sade soda.

Hayatinizdan sadece bebeginiz icinde degil sagliginiz icin cikarmalisiniz

Keneye benzer bi böcekten yararlandiklarinı biliyorum nette aratirsaniz resimleri çıkar . Ama bende vazgecemiyorum koladan

Evet zararli ama fare nedir ya yok oyle bisey sehir efsanesi onlar marka kotuleme lekeleme yoksa kafein asit vs evet zararli ama o kadar da degil

Colanın Türkiye distiribirörü baya yakın arkadaşımın arkadaşı adamlar evine asla cappy marka ve cocacola ürünler sokmazlar. Ben o isteğimi meyveli sodalar içerek bitirdim tavsiyem bu olur

Evde bulunduğu zaman ben de dayanamıyorum ama artık eve almıyorum. Aklıma bile gelmiyor.

Bende yazın hiç.icmedm evede almyrm ama bi yere gdnce canm cekyo iciyrm arada bu kadar abartcak bsey yok bence sonuçta yediğimiz herşey sağlıklı degl

Fare pisliği değil ama fare kanı ,özü olabilir.

Kamyoncu bir adamın ağzından duydum, ayçiçeği yağı için fabrikaya ayçiçeği çekiyormuş. Kepçenin içinde küçük hayvanlar, fare, köstebekler de kalıyormuş. Sonra da makinede ya allah diyip kepçede ne var ne yoksa presliyorlarmış.

Kolada da tarladan gelen bir şeylr varsa valla aynı şekil olabilir.

ya ciddi misin :mad::mad: ben artik nasil sivi yag tuketirim icim kalkti:KK42:
e ne tuketmek lazim,surekli tereyag yersek damarlar tikanir,zeytinyaginin da safini bulmak gerek...oyyy :KK61:

Ikea da meyve suruplari var. Onlari maden suyu ile seyreltip icerseniz çok daha saglikli ve tadi bildiginiz meyveli soda oluyor. İlgilenenlerin dikkatine :):KK25:

Back
X