Gebeliğe Hazırlık Kolay Ve Hızlı Hamile Kalma Yolları

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.857
48
Hamile kalmayı kolaylaştırmak için ne yapmalı?Ayın hangi döneminde hamile kalınabilir? Hamile kalmak şansının en yüksek olduğu günler nelerdir?
tüm bu soruların cevabı için makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.


hamilelik.jpg


Hamilelik ,bir kadının yaşayabileceği en tatlı zaman dilimlerindendir.
Evlada kavuşmayı bekleme bu güzel heyecan hayattaki hiç bir mutlulukla değişilemez.
Kariyer, okul hayatı, iş bulma gibi durumlar derken, günümüz gençleri evliliği sürekli erteliyorlar.
Yaşın verdiği gecikmeden dolayı veya bazen hiç bir sorun bulunmamasına rağmen
beklenen bebek bir türlü gelmiyor.
Çünkü ya yumurtlama zamanı tutturulamıyor ya da farkında olmadan hamileliği engelleyen bazı sorunlar var.yapılıyor. Özellikle maddi ve manevi açıdan hazır olunan bir dönemde bebek sahibi olmak istendiğinde insanların beklemeye pek de fazla tahammülü olmuyor.

Peki istediğimizde hamile kalabilmek, yani hamile kalma şansımızı artırabilmek için neler yapmalı, nelere dikkat emeli, bunları öğrenmek ister misiniz?

Uzmanlara göre korunmayan ve sağlık sorunu olmayan her çiftin, adet döneminde hamile kalma şansı %25 civarıdır.

Çiftin yaşı, ilişki sıklığı gibi faktörler bu başarıyı etkileyen kriterlerdendir.


Yaş Faktörü

Yaş faktörü kadın için de erkek içinde çocuk sahibi olmak için çok önemlidir.
Yaşla birlikte kadında yumurta sayısı azalırken, erkekte sperm kalitesi düşüyor.
Bir kadın üreme çağı boyunca ortalama 400 – 500 kez yumurtluyor, yaş ilerledikçe kaliteli yumurta sayısı da azalıyor.


Yumurtlama Döneminini Belirleyin

Kadınların doğurganlığının maksimum düzeyde olduğu bir dönem aralığı vardır.
Bu dönemde şöyle hesaplanıyor detin başladığı gün “1. Gün” olarak kabul ediliyor ve 28 günde bir adet gören kadında yumurtlama 13.- 15. gün arasında gerçekleşiyor, işte bu dönem en fazla doğurgan olunan zaman ortaya çıkmış oluyor.
Ancak kadınların tümü bu dönemde yumurtlamıyor. Bazıları biraz daha önce veya sonra yumurtlayabiliyor. Bazıları da hiç yumurtlamıyor.

Erkek spermi cinsel ilişkiden sonra yaklaşık 48-72 saat kadın vücudunda canlı olarak kalabiliyor, işte kadının en doğurgan olduğu bu zamanda, spermin de orada olması gerekiyor, bir de yeterli sperm bulunabilmesi için her gün yerine gün aşırı cinsel ilişkiye girilmesi.

Çünkü fazla sayıda cinsel ilişkide bulunmak erkeğin menisindeki sperm sayısını azaltıyor.

Yumurtlama gerçekleştiğini gösteren bazı belirtiler vardır bunlar; göğüslerde hassasiyet, vajinal akıntıda artış, karın bölgesi ve bedende rahatsızlık hissidir.Ayrıca eczanelerde satılan ovülasyon belirleme testleri ile de yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.


LH Düzeyi Testi

Yumurtlama döneminizi tespit etmek, böylece hamile kalma şansınızı yükseltmek için bir jinekoloğa başvurabilirsiniz.
Jinekologlar yaptıkları LH düzeyi testi ile bu dönemi tespit edebiliyorlar.
LH düzeyi yüksek olduğu günler yumurtlama için en verimli günlerdir.
İdrardaki LH düzeyindeki ani yükselişi artık eczanelerde satılan testler sayesinde evinizde de zamanında ve kolayca tespit edebilirsiniz.


Hamile Kalmak İçin

Belli ilişki pozisyonları hamile kalma şansını artırır, bazıları ise düşürür.
Ayakta veya oturur pozisyonda kurulan ilişkide ya da ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıldığında spermlerin rahim ağzındaki açıklıktan geçmeleri zorlaşır ve hamilelik şansı düşebilir.

Hamilelik ve öncesindeki dönemde çiftlerin yüksek ısıya maruz kalmaktan kaçınmaları gerekir. Saunadan ve çok sıcak suyla banyo yapmaktan kaçınılmalıdır.
Günümüzde bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla video, display terminallerinden (bilgisayar ve televizyon ekranı) yayılan elektromanyetik alanın da hamilelere zararlı, olabileceği düşünülmektedir. Bu tip enerjiye maruz kalan kadınlarda düşük oranının arttığı gösterilmiştir. Bu zararlı etkiden korunmak için bilgisayar ekranından 80 cm. uzakta oturulması önerilir. Özellikle monitörlerin arka bölgelerinden uzakta oturmak gerekir.


Şansınızı artırın!

Sağlıklı beslenmek yumurta ve sperm kalitesini, dolayısıyla da döllenmeyi etkiler. Hamilelik öncesi dönemde sağlıklı beslenme alışkanlıklarının edinilmesi ve bunların hamilelik süresince devam ettirilmesi çok önemli. Düzenli beslenme alışkanlığı anne adayına, ailesine ve gelişecek bebeğin sağlığına katkıda bulunur.
 
8 aylık evliyim korunmuyoruz fakat gebe kalamadim doktora gittim miyom var dedi ama sorun yaratacak bir miyom değilmiş yumurtalıkların da iyi dedi ama hala gebe kalamadim ne yapmalıyım miyom gebe kalmama engel olur mu
 
X