canım,ben ilk loreal 9.0 ile boyamıştım doğal açık kumral saçlarımı,karamel gibi bir renk olmuştu.sonra gittikçe açtım.hep loreal kullandım.yine de tam istediğim renk olmadı,hep hafif karamellik oldu.ama saçımda hiç yıpranmadı.koleston 12.0 a geçince saçım bariz sarı oldu.bir kaç boyamada da platin gibi oldu.herkes kuaförde açtırdım zannetti.aylarca böyle kullandım.ama eşim çok açık sarı sevmediği için koyulaştır diye çok ısrar edince koyulaştırdım.koleston 12.0,loreal den daha çok açıyor ama ilk başlarda olmasa da zamanla yıprandığını,kuruduğunu hissediyorsun saçının.o yüzden dedim kolestonla rengi oturttuktan sonra loreal in en açık sarısına geçebilirsin diye.ben mesela saçımı platinden koyulaştırmaya çalışırken ilk loreal 9.0 u denemiştim,platin renk iyice oturduğu için etki bile etmedi saçıma sadece bakım yapmışım gibi parlattı ve yumuşattı.ancak 7 numara ile koyulaştırabildim.
şu anda da yine sarıya döndüm ama artık çok açık sarı istemediğim için loreal 10.0 ile boyuyorum.bal sarısı gibi birşey oluyor.