Kolları morarmış şiddet uyguluyor..😢

İşte, o yüzden şiddet gören hanımefendi boşanmaya karar verirse yardım edebilir konu sahibi ancak.
Şu an yapabileceği bir şey yok maalesef.
Şimdi işin bir de şu tarafı var, akraba terörü nedir iyi bilen biri olarak yazıyorum. Eğer gelin hanıma çok telkinde bulunursa konu sahibi, eşi de duyarsa bu sefer sen bizi boşatmaya kalkıyorsun der, ortalığı ayağa kaldırır, bir de yedi düvele yayar. Kendi attığı dayak hiç göz önüne bile gelmez. Elini yıkar, kenara çekilir. Kötü olan da yine konu sahibi olur.
O yüzden gelin hanımın ne istediğini bilmesi, kararlı olması şart. Herkesin ağzına bakan, kararsız tiplere yardım edemezsiniz, aksine siz zarar görürsünüz.

Kocaman insanlar.Bence karışmayın.İçinden çıkamazsa bu durumu zaten er geç ailesine anlatır. Kendini kurtarmak istemeyen birine siz bir şey yapamazsınız maalesef.Tanıştırırken sonuçta adamın bu huyunu bile bile yapmadınız sizin suçunuz yok ki.

Ben de bunu düşündüm ISSIZZ , adam akrabanızmış madem ailesi nasıl insanlar? Onlarla konuşma şansınız olmaz mı? Yoksa daha da mı karışır ortalık. Bu sefer de yuvamı yıktın der mi peki kız? Bilemedim çok zor durum.

Evlendirirken karışmasaymış asıl. Simdi faydasın olacagında mi geri duracak. Konu sahibi akrabasi diye güvenmemeyi anlamış dersini almıştır umarım. Kesin bomboş israrlarla kizi ikna etmek icin neler yapmistir.

ISSIZZ cicegim kendini suclama arkadasin secmis sen baristirmis olabilirsin ama arkadasin sevdigi icin barismis
Cok karisik bir konu sen yardim etmek istiyorsun ama elinde patlayabilir
Kiza ne kadar guveniyorsun sen bunu aciga cikarsan kiz arkanda olurmu senin ?
Ya seni yalanlar da kotu sen olursan bu cok dusunulup karar verilmesi gereken bir konu
Kiz icin cok uzgunum ama ayrilmayi dusunmuyorum demis yarin birgun bisey soylesen kariyla kocanin arasina niye giriyorsun der gibi geldi bana

Kimseye söylemesenizde bu duruma sessiz kalmayın. Kızcağız ne yapacağını bilememiş, size kimseye demeyin demiş ama size gelerek bir nevi yardım istemiş.

Adam akrabanız sanırım, telefon edin, kızın size geldiğini tesadüfen kolundaki morlukları gördüğünüzü, siz sorunca düştüm dediğini söyleyin. Bir tepkisine bakın, bakalım ne diyecek. Sonra da ben senin onu dövdüğünü sandım, böyle bir şey olursa sizin evlenmenize vesile olduğum gibi boşanmanızada vesile olurum vs deyip aba altından sopa gösterin. Verdiği cevaplara göre nasıl davranacağınızı belirlersiniz.

Evlenirken karışmış yapmış bir hata. Kimseyi de zorla evlendirmemiş, vesile olmuş. Gerisi tamamen iki kişinin kararı. Şu an kız ondan yardım istemiyor ki.

Bir arkadaşım vardı daha bekarım o zamanlar aynı sitede otururdu ailelerimiz. Kocasından şiddet gördü, baba evine döndü. Şiddet olayını da sadece ben ve kardeşi biliyoruz. Yalvara yalvara darp raporu almaya götürdük. Ben eşimin arkadaşı bir avukatla görüşme ayarladım. Boşanma davası açıldı. Her gün ayrılmasının ne kadar yararına olacağını konuştum. Sonra o gitti kocasıyla barıştı. Bana da mesaj çekti seni dinlesem yuvam yıkılacaktı diye. Eşi de benimle görüşmesini istemiyormuş, ben aralarını bozmuşum. Yolun sonunda kötü ben oldum yani. O zaman anladım ki yardım istemeyene yardım etmeyeceksin.

Bu konuda kız boşanmak istemiyor, ailesi bilsin istemiyor. Konu sahibi velev ki gitti kızın ailesine anlattı. Kız yine boşanmayacak ki, ortalık birbirine girdiğiyle kalacak. Gidip adamla konuşsa sen nasıl söylersin diye belki kıza daha çok eziyet edecek. Konu sahibinden çekinse bunları yapmazdı zaten. Yardım istemeyen insana zorlayarak kimsenin faydası dokunamaz

Ay hala evli mi o adamla? Üstüne ne dayaklar yemiştir kim bilir, ama olsun boşanmamış ya önemli olan da o!

Kimse sizin yüzünüzden şiddet görüyor değil, herkesin aklı fikri var.
Ama koca koca insanları barıştırmaya çalışmak, kefil olmak...
Çok gereksiz olmuş.

Nerden biliyorsunuz ısrar ettiğimi..
Yalvar yakar ağlıyordu çok seviyorum bişey yapar mısın diye.. bilmeden insanları suçlamayın günah !

ISSIZZ Avrupa' dasınız diye hatırlıyorum. Orda imkanlar daha fazla, arkadaşınız haklarını biliyordur sanıyorum, onları kullansın eğer kurtulmak istiyorsa. Çok da araya girmeyin siz. Gelip size dert yanıp yanıp, hafifleyip, sonra o kocanın koynunda rahat uyuyacak, kendinizi kullandırmayın bu şekilde.

Ay hala evli mi o adamla? Üstüne ne dayaklar yemiştir kim bilir, ama olsun boşanmamış ya önemli olan da o!
Napsın ya, kocasız adım atamıyor bunlar, bi kazık olacak başlarında, herkes dik duracak diye bişey yok, kabullen sen de bence çiçeğim.

Napsın ya, kocasız adım atamıyor bunlar, bi kazık olacak başlarında, herkes dik duracak diye bişey yok, kabullen sen de bence çiçeğim.
Bir tanıdığım da yeni evliyken dayak yemişti. Gelip bana anlatmıştı bir de. Öyle boşanma gibi bir düşüncesi de yoktu, aklının ucundan geçmiyordu. Maksat zehrini bir yere akıtmaktı, beni müsait görmüş sanırım. Tabi ki boşanmadı, çocuk yaptı.

Tamam tanıştırırsınız anlarımda niye birkaç kere barıştırma ihtiyacı duydunuz iyilik yapayım derken en büyük kötülüğü yapmışsınız.Bundan sonra yapmanız gereken tek iyilik kadının yanında olup darp raporu alıp boşanmasına yardım etmeniz ha onu yapmiyormu o zaman o şerefsize göz dağı verin birdaha bunu yapacak cesareti kalmasın.Allah korusun o kadının başına birşey gelirse sizinde içiniz bir ömür yanar

Daha önce de yazdım zaten..
Yalvar yakar ağlıyordu çok seviyorum bişey yapar mısın diye.. ondan barışırdım ben ne bileyim nolacak.. herkeste oluyor sevgiliyken tartışmalar..

Akrabanızı hiç mi tanımadınız aracı olurken ?

Kaç senelik evliler ?

Eşiyle senin eşin konuşsun erkek erkeğe sert bir dille konuşsun ama bence hiç gerek yok
Şiddetin affı yok
Boşanması gerekir.

Çok benzer bir süreci bende geçirdim. O arkadaşınızı çok iyi anlıyorum. Eski eşim de bana şiddet uyguluyordu. İlk başlarda kimseye söyleyemedim. Çok yeni evliydik ve şiddet sonrası beni ikna ediyordu. Beni suçluyordu. Üzerime geldin, çok uzattın, çok bağırdın o yüzden diyordu. Bende ilk başlarda biraz fazla tartışıyordum diye neyse bir daha olmaz diyordum. Ama iki gün sonra da aramız iyi olunca bir resim çekip atardım instaya. Mutlu olduğuma inanmak isterdim. Dayak vardı ama yokmuş gibi davranırdım. Ama bununda koptuğu bir yer oluyor. Sonra mecburen onun ailesine söyledim. Oğlunuz bana şiddet uyguluyor diye. Kızdılar ettiler ama değişen bir şey olmadı. En son dayanamadım aileme gittim. Onlar çok şaşırdılar. Yendiğim dayaktan çok nasıl bugüne kadar sustun hiçbir şey olmamış gibi davrandın diye üzüldüler. Sonucunda da boşandık. Hala etkilerini atamadım. Bana yaşattığı o günler, o değersizlik duygusunu hala çok ağır yaşıyorum. 9 ay oldu boşanalı ama iyileşmedim. Yaşadığımız şeylerin ağırlığı büyüdükçe iyileşme de gecikiyor. Maalesef şiddet olan evlilikler düzelmiyor. O evliliğe ona tanımak demek atlatmakta güçlük çekeceğin yeni travmalar eklemek demek. Çünkü her kötü anı benim için ayrı bir travma şuan. İnşallah arkadaşınız da kurtulur benim gibi. Ha bu arada öyle şiddet uygulayan adamlar şiddeti uyguladıktan sonra birde vicdan azabı çekiyorlar. Yalvar yakar oluyorlar. Elimi ayağımı öperdi affet diye beni. İki gün sonra aynı şey. Bence birazda bu yüzden vazgeçemiyor kadınlarımız.

Kesinlikle benim de düşüncem bu tehditvari konuşacaksın ki ödü bilmez ama korkuyu sezer kıvamına gelsin!!

Kızın kolunu bir şey yıkarken gördüm eğer ona şiddet uyguluyorsan seni rezil ederim elaleme deyip en çekindiği kişiye söylemekle tehdit etmek de bir yöntem mesela..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…