Kolları morarmış şiddet uyguluyor..😢

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
Merhaba arkadaşlar..
Benim yakın bir arkadaşım var ve çok güvendiğim bir akrabam ile yıllar önce tanıştırdim evlendiler..
Sevgiliyken bir kaç kez küstüler ben araya girdim barıştırdım..
Bugün çok pişmanım araya girdigim için oysa çok güveniyordum akrabama..
Gelin bize geldi abla bana eşim şiddet uyguluyor dedi moraran kolunu bacağını gösterdi ağladı durdu.. şok oldum..
Ne demek gerek bilemedim kendimi çok suçlu hissediyorum..
Eşi ile konuşayım dedim yok abla kimse bilmesin sakın annemler duyarsa üzülür vs vs dedi.. Çok çaresiz hissediyorum çok suçlu hissediyorum.. Ne yapmam gerek bilmiyorum.. kimseye sebep olmamak lazımmış oysa ben mutlu olsunlar istedim..
Işin ilginç yani her gün inst da aşk lı foto lar paylaşır bu gelin..
Görünce morluklari gözlerime inanamadım..
Söyledim de peki o instg fotolar ne öyle neden kendini kandırıyorsun dedim...
Abla annem bilmesin mutsuz olduğumu dedi..
Sizce ben ne yapayım çok şaşkın üzgün çaresiz hissediyorum..
Karışmasam şiddet devam edecektir..
Karışsam abla sakın belli etme bildiğini eşine bile deme nolur dedi.. bende bilemedim size danışmak istedim.. fikirleriniz benim için önemli..

Karışsanız ne yapacaksınız?
Adamla konuşup ne diyeceksiniz? Bir daha şiddet uygulama falan mı?
Bu çözülebilecek bir şey mi sizce?
Bunun çözümü falan yok, bunu idrak edin.
Ancak boşanırsa kurtulur. Başka çıkış yok. Karısını döven adamı kırk dereden su getirip yıkasanız da düzelmez. Kim konuşursa konuşsun, araya girerse girsin fark etmez. Bir kere döven de hep döver, evet.

Annesi yavrusunun dayak yiyip sustugunu bilse daha çok uzulmeyecek mi?
Bence hamiş haberi almayi bekliyor ki bahanesi daha sağlam olsun; ben ister miyim çekmek, çocuğum için katlaniyorum.
O zamana kadar size ağlar sizlanir, sonra hamile kalınca yedi düvele rahat rahat duyurup evli kalmaya devam eder.
Bence hayvanla sen konuş, madem senin akraban. Ters ters konus, kadın anlatmamıs,sen görmüşsün gibi. Bakalım hayvan mahcup olacak mı?
Hos,karısını döven hayvan senden mi utanacak,o da ayrı ama....

Bosanacak...

Karışmayın. Sizden yardım istememiş ki. Ha dese ki ben boşanmak istiyorum ne yapayım o zaman tamam yapın elinizden geleni. Kurtulmak isteyen insanı kurtarırsınız ama sizin arkadaş kimse bilmesin istiyor. Sihirli değnekle bu adam düzelmeyeceğine göre bu koşullar altında yapabileceğiniz bir şey yok. Birilerinin tanışmasına vesile olabilirsiniz neticede evlilik kararını onlar vermiş, sizin bir suçunuz yok. Sadece şöyle bir ders çıkartabilirsiniz kimseye kefil olmayın. Ben en yakın arkadaşıma bile kefil olmam çünkü ben onun arkadaşlığını bilirim, sevgilisine-eşine nasıl olduğunu bilmem ki. Orasını sadece yaşayan kişi bilir

Gelmiyor konuştum kimse bilmesin dedi durdu.. Çok çaresiz kaldım.. üzgünüm..
Çaresiz olacak bir şey yok. Kol bacak morartacak kadar doven bir hoduk var ortada. Kızın can güvenliği yok. Herifle konuşayım desen o ise yaramaz tamam bir daha dovmem mi diyecek. Kızı ikna etmeye bak. Sana acildiysa demek ki dayanamiyor. Icten ice yardim istiyor. Darp raporu alsin muhakkak. Baktın kız yanasmiyor kızın ailesine anlat durumu. Artık sessiz kalamaZsin bu duruma bence. Susarak iyilik yapmış olmayacaksin

O kocası olcak hayvanla konuşsanız yine öfkelenip kadını dövecektir, arkadasınızı darp raporu almaya ikna edin hatta ailesiyle konusun daha iyi kocasıyla konusmak yerine.

Ben insanları birbiriyle tanıştırma işine anlıyorum ama barıştırma işini anlamıyorum. Tamam tanıştırmışsınız, birbirini tanımıyorlar. Tanışırlar, anlaşırlarsa ilerlerler uyuşmazlarsa ayrılırlar. Nitekim anlaşamamış ve ayrılmışlar. Ee daha ne diye barıştırıyosunuz ki? Tanıştırdıktan sonra gerisinin sizi ilgilendirmemesi gerek

Kadını bence ailesine söylemeye ikna etmeye çalışın derim. Sonuçta ucunda can var. Zaten belli ki ikna edebiliyormuşsunuz onu. Bunda da ikna edin

Son düzenleme:
Ne kadar tanıyıp da aralarını yaptınız, ne kadar güvenip bir de barıştırdınız?

Kadını kurtarmak da size düşer. Birlikte gidip darp raporu alin.

Dövmek öldürmenin bir adim öncesi.

Daha büyük bir azap yasamamak icin mantikli adimlar atin.

Konuşup çozebileceginizi sanmaniz ayrica saçmalık.

Resmi kanıtlarınız olsun elinizde.

Annesi ağır hasta.. söylemek istemiyor bu yüzden.. ben söylesem nasıl olur bilemedim.. hangi tarafa çevirsem çaresiz hissediyorum.. Benim kötü bir niyetim yoktu barışsın mutlu olsunlar istedim nerden bileyim ki böyle şeyler olacak

Bence kesinlikle ailesine söyleyin. Geline soz verdim diyorsunuz ama böyle şeylerin sözü senedi olmaz. Neyi bekliyorsunuz? Bu adamın kadını öldürmesini mi?

Kendi istemediği sürece yapabileceğiniz birşey yok.
Ama ona sorun, eğer zamanla şiddetin dozu artarda dövmekle kalmayıp öldürürse annen dahamı az üzülecek diye.
Öyle birşey olunca sizde suçlu olacaksınız biliyorsunuz değilmi. Ailesi sizin yakanıza yapışacak, kızımın başını sen yaktın diye. O yüzden kızı iknami ediyorsunuz yoksa koca denen herife göz dağımı veriyorsunuz bilmem ama bu işi siz yaptığınıza göre bir çözümde bulmalısınız. Çok üzüldüm diyip kenara çekilemezsiniz
Önce ailesin anlatması ve darp raporu alması için ikna etmelisiniz.

O akrabanız olan musveddeyi alıp kenara
Ben sana güvendim arkadaşımla evlenmene aracı oldum senin bu yaptığın erkeklik mi diyeceksin?
Kızın anlattığını soylemeyeceksin ben gördüm kolunu diyeceksin.
Nasıl evlenmene aracı olduysam boşanmaya da aracı olurum diyeceksin.
Ağzımı bozmak istemiyorum gerçekten çok üzüldüm kadına

Tanıştırma barıştırma kısmına girmek istemiyorum. Ama iki kişi ayrılmışsa bir sorun vardır ki ayrılmışlardır, onları barışmaya zorlamayın demek istiyorum başka okuyacak ve bu durumla karşılaşabilecek insanlar için.

Size anlattıysa yardım istemektir bu. İnsanlar yardım alabilmek için anlatırlar. İkna edin de boşanmalarını sağlayın, kurtarın kadını.
Ha anlatıp dert yanayım ama kimse karışmasın ilişkime diyorsa o konuda bir şey diyemem. O zaman da boşanmayacaksan şikayet de etme deyin.
Şahsen gelip bana dayak yiyorum diye ağlayıp sonra dönüp evine gidecek kadını bir daha dinlemem. Onu biraz sarsın da kendine gelsin. Aman kimse duymasın da ben dayak yemeye devam edeyim ne demek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…