• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

Kolposkopi işlemi zorlu bir işlem mi arkadaşlar? Bazıları çok sıkıntılı geçirmiş bazıları duymamış bile. Bende kolposkopi olacağım ama korkuyorum

Merhaba
Kolposkopi sonucum çıktı,
Anlayan var mıdır

Eklentiler

• 1000018913.webp
    1000018913.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 114
Bir parçada cın1 çıkmış diğer yerlerde polip ve servisit büyük ihtimalle takip önerilir geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim, kendimi c2 c3 leep e hazırlamıştım :)
Yarın dr a gideceğim bakalım ne diyecek.
Peki biyopsi kesin sonuç mudur? Bazen c2 c3 çıkıyor leepte falan,

Hepimize geçmiş olsun benimde HPV 16 ve smearde hücresel bozukluklar çıktı göztepe kolposkopiyi 6ay sonraya veriyor zeynep kamile randevu aldm inşallah bakar başka hastanede smear yaptırdım dersem ilgilenir mi bilmiyorum ama kansermiyim diye düşünmekten edemiyorum 2 3senedir geçmeyen kaşıntım var sürekli fitil kullanıyorum vajina kemiğim ağrıyo resmen bu işlemlerden de çok korkuyorum 🙁

Arkadaslar selam , Sizlere şimdi psikolojimin nasıl bozuk olduğundan bahsedeceğim bu HPV yüzünden . 2019 da HPV 16 çıkmıştı . Smear o zaman ascustu. Ben de bu formu cok okudum vs . özele gittim doktor hücrelerinde sıkıntı yok ama virüsü gördüm demişti. Sonra ben devlete gittim.Doktor orda kolposki ile tekrar baktı birşey yok dedi tekrar smear aldı aradan 1 aydan fazla geçmişti ilk yaptırdığım sonuçla tekrar yaptırmam arası . Doktor dedi smear sonucun temiz çıkacak büyük ihtimalle dedi ve ben de durmadım tabi hala formları okuyorum ona göre de gittiğim yine bir devlet hastanesi her salı ve çarşamba kolposki yapıyormuş dayanamadım gittim ne çok kadın vardı şok oldum. İnsanların sayısını gördükçe biraz içim rahatlıyordu demek bir sürü kişide var o kadar da korkulacak birşey değil dedim herneyse .Kolposkopi yapılırken dedi ler ki biyopsi alalım ne olur ne olmaz , bu sırada da ayrıca smear sonucunu beklediğim diğer devlet hastanesindeki profu aradım biyopsi aldırma yapma dedi tavsiye etmiyorum temiz çıkacak dedi ben dinlemedim yaptırdım. Bu sırada bu sonucu beklerken smear gerçekten temiz çıktı. Diğer taraf biyopsi sonucu da CİN 1 çıktı dediler ki yılda bir smear yeter. Kimse demedi ki her ikisini de yılda bir verin. Zaten vücuttan çıkar dediler. Herneyse yıllardır düzenli smear yaptırdım hep temizdi.
Şu an da yurtdışındayım evlendim 11 ay oldu toplamda eşimle birlikte olalı. Hastane de kontrol yaptılar smear temiz , hpv yaptılar o pozitif çıktı 18 ve 45 yüksek riskmiş 16 da negatif çıktı. Kolposkopi istediler. Ben de tabi üzüldüm ama bağışıklığım düşük diye kapmışım dediler. Annemle paylaştım durumu kadın bana öyle bir saydı ki anlatamam size. Dedi sen virüslüsün o virüsün neye çevirebilme ihtimali olduğunu biliyor musun diyip utandım yeminle. Yok kimse seni evine almaz, kocandan bulaştı kim bilir kimden kaptı vs.Eşim de tabi ki çok ilişkileri olmuş yabancı bir de. Annem bu arada emekli hemşire yani çok da iyiydi işinde ondan danışmıştım. Danışmaz olsaydım mahvetti psikolojimi. Yani anlamadığım Türkiye de inanın HPV bilmeyen milyonlarca kadın var. Smear temiz çıkınca kimse böyle birşey yaptırmıyor her doktor da istemiyor zaten.Belki de yaptırıyorlar kimse paylaşmıyor sonuçta biraz ayıp karşılanıyor sanırım. Sizler bilinçlisiniz arkadaşlar ama herkes öyle değil. Kime sorsam aa bizde oyle birşey yok yaptırdık diyip geçiştiriyorlar o yüzden herkese de inanmıyorum. Belki de bazı insanlar çok ileride operasyonlar geçirdiğinde sebebinin virüs olduğunu söylemiyorlar zaten neden bildirsinler ki? Toplumda yanlış anlaşıldıktan sonra. Bunun ilacı olarak da stresten uzak durun ,uyku düzeniniz iyi olsun ve egzersiz yapın dediler. Onun dışında sağlıklı beslenmek vs. Bana yardımcı olur musunuz bu virüs nasıl negatife dönecek. Ne kullanayım takviye , nasıl besleneyim bilemedim.

Hepimize geçmiş olsun benimde HPV 16 ve smearde hücresel bozukluklar çıktı göztepe kolposkopiyi 6ay sonraya veriyor zeynep kamile randevu aldm inşallah bakar başka hastanede smear yaptırdım dersem ilgilenir mi bilmiyorum ama kansermiyim diye düşünmekten edemiyorum 2 3senedir geçmeyen kaşıntım var sürekli fitil kullanıyorum vajina kemiğim ağrıyo resmen bu işlemlerden de çok korkuyorum 🙁
Benimde vajina kemigim surekli agriyor ama kanser degilim. Kronik endoservisit yaparmis cogu kadinda da varmis sizde oylesinizdir. Kendinizi cok dinlemeyin korkutmayin

ben de bir sürü antibiyotik vw fitil kullandım hiç fayda etmedi. kronik endoservisitim var

Kimse görmüyor sanırım ama ben yine de yazacağım. Icimi dokmek istiyorum bir yerlere cunku. Kolposkopi yaptirdim cuma gunu. Okudugum kadariyla agrisiz oldugu soyleniyor ama benim icin korkunc bir deneyimdi. Anestezi almadan yaptirdim bu islemi. Biyopsiler alinana kadar hicbir sikinti yoktu. Ancak sonrasinda kanamam basladi. Hemsireler vs telasla topraklama bandi yerlestirdi bacagima. Doktor elinde tuhaf bir aletle koter yapacagiz kanamayi durdurmak icin dedi. Koter ne noluyor falan demeye kalmadan kanayan yaraları yakmaya başladı. Dumanlar yükseldi rahmimden. Ben böyle bir aci hatirlamiyorum. Cok canim yandi ama yapacak hicbir sey yoktu mecburen dayandim. Bilmiyorum bir tek ben mi bu kadar kotu bir deneyim yasadim. 25 yasinda ugrastigim seylere bak. Hpv 16 tasidigimi ogrendigimden beri zaten iyi degilim. Simdi biyopsi sonucunu bekliyorum. Tek tesellim doktorun kanser beklemedigini sadece lezyonlardan birinin gelecegini söylemesi. Yine de insanin icin ferahlamiyor tamamen. Şu gunler cabuk gecsin nolur
Yeni okudum benimde hpv 16 pozitif ve biyopsi sonrası kanama oldu sizi anlıyorum. Amq geçecek. Yeni leep oldum. Umarım bu süreç burada biter.

Back
X