Kombi nasıl verimli kullanılır?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Hanımlar kış geldi, geçen sene bi kaç ay 350 lira fatura ödemişliğimiz var. Son gelen zamlardan sonra herhalde fix 400 öderiz, kira kadar nerdeyse
kombiyi fiyat perfonmans açısından nasıl verimli kullanabiliriz, paylaşalım
mesela kimisi gece kapatırım diyor kimisi hiç kapatmam diyor
siz nasıl verimli olduğuna inanıyorsunuz
:13:

ben tam olarak soğuklar bastırmadan, mesela şu dönemde oturma odası, yatak odası ve banyodaki kaloriferi açtım, diğer yerler kapalı. eve saat 12.15 gibi geliyorum, mutfakta yemek yapınca zaten sıcak oluyor orası, ya da hemen yatıyorum gelince, yine yakmama gerek kalmıyor, saat 3-4 gibi yakıyorum.
ama soğuklar bastırınca, kar falan yağınca salon hariç her yeri 24 saat minimumda yakıyorum, ev sıcacık oluyor her daim. benim evim güneş alıyor ve mantolaması var, o yüzden memnunum bu evden, hatta diyoruz ki biraz para biriktirebilsek de ev sahibi burayı bize satsa :8:
geçen yıl en soğuk aylarda da 200 civarı gelmişti.
haa bu arada salonu yakmama nedenim de şu, evlendiğimiz ilk yıl yaktık, pek ısınmadı, meğer apartmanda hiç kimse yakmıyormuş, bir de en üst katta oturuyoruz, ısınmadı, o yüzden biz de yakmamaya başladık.

Ben bu sene daha kombiyi henüz açmadım ama bu ay artık soguklar olur muhtemelen yakında açarız. Benim oturdugum evdede mantolama var. O yüzden şuan evin ısısı iyi sayılır. Çok soguklardada sadece mutfak banyo ve salonu açıyoruz. Hiç kullanmadıgımız odayı ve yatak odamızı açmıyoruz. Çok soguk havalarda kapatmıyoruz geceleride açık oluyor. Zaten her yer açık olmasada evde ısı dağılımı oluyor yeterli oluyor. Çocugumda olmadıgı için şimdilik bu şekilde idare ediyoruz.

bizim evin yalıtımı iyi değil malesef, sanırım sürekli ısı kaybıda olduğu için sürekli açık tutmak mantıksız olcak bizim ev için
ben bugün açtım, çok üşüdüm bugün

sadece sıcak suyu kullanırsam yanarım,:1: herşekilde çok sıcak oluyor, bizim ev ve kombi eski malesef

ilk tuzlu faturalar gelmiştir, söyleyin bakalım faturayı düşürmek için ne yapacaksınız:13:

Back
X