- 2 Ağustos 2018
- 597
- 631
- 103
- 32
- Konu Sahibi Sebnem1453
-
derece yok termostat hiç aklıma gelmedi fikir için teşekkürlerOda içinde derece var mı
Yani kombi 40 ta yanıyor da içerisi kaç derece
Hava ayaz olunca 40 ta ısıtmaz sürekli çalışır
En güzeli oda termostatı aslında
Oda sıcaklığına göre sabitliyor
derece yok termostat hiç aklıma gelmedi fikir için teşekkürler
teşekkür ederim istanbuldayım ev arka cephede olduğu için serin oluyor kombi bazen 35 ile 40 arası yanıyor 4 gün önce taşındık 10 saat evi ısıtmak için 58de falan yakmak zorunda kaldık ne kadar fatura gelir bilmiyorumÖncelikle büyük geçmiş olsun. Dışarısı kaç derece?
40tan az olmaz bence şu an. Benim de alt boş ve kuzeye bakıyo çocuk yok 45de.teşekkür ederim istanbuldayım ev arka cephede olduğu için serin oluyor kombi bazen 35 ile 40 arası yanıyor 4 gün önce taşındık 10 saat evi ısıtmak için 58de falan yakmak zorunda kaldık ne kadar fatura gelir bilmiyorum
birde cocuk varsa evde nem ölcerli bir derece olmasi gerekiyor.derece yok termostat hiç aklıma gelmedi fikir için teşekkürler
Oda termostatı nedir? Ne işe yarıyor? Bizim merkezi ısıtma ama merak ettim.
Ben de aç kapat yapıyorum sürekli. 20 gün falan yaktım bu ay 55 derecede termostat da yok 160 TL geldi.Ben pek anlamıyorum ama çok tutumlu bir arkadaşım var evde kullandıkları odaların peteklerini açıp boş olanları kapatıyor. Mesela kendi yatak odaları, salon ve holu açmış, çocuk odası (şimdilik bebek yanlarında yatıyor) mutfak ve banyoları kapatmış. Hep bu şekilde kullanıyor hiç kapatmadan. Biz geçen sene kışa girerken yine bu aylarda Kasım ayının ortasında açmıştik kombiyi, toplamda 10 gün falan yanmıştır ama aç kapa yaptık. Onlara 260 gelirken bize 330 gelmişti. Onlar da biz de en düşükte 40 derecede yaktık. Kombilerimiz ve evlerimiz aynı, aynı sitedeyiz zaten. Tek fark onlar hiç kapatmadan, belli odalarda yakmışlar, biz aç kapa yaparak tüm evi yakmıştik.
Kombiyi aç kapa yapınca evi ısıtmak için sürekli harlamak zorunda kalıyormuş, diğer türlü düşükte sürekli yandığında ev zaten belli bir dereceye geldiği için kombi çok fazla harlamiyormus
Haydaa o yöntem de mi doğru değilmişBen de aç kapat yapıyorum sürekli. 20 gün falan yaktım bu ay 55 derecede termostat da yok 160 TL geldi.
55 te 160 baya iyi.Ben de aç kapat yapıyorum sürekli. 20 gün falan yaktım bu ay 55 derecede termostat da yok 160 TL geldi.
Bahsettiğim arkadaşımın evi ara kat. Yandakiler yakıyordur muhtemelen ama alt katta yakmıyorlardi, üst dairesi de boştu. Bizim ev köşe daire, alt katimiz kafe bilmiyorum bir şey yanıyor mu, üst katimizda almancilar var senede iki kere falan geliyorlar orası da boş. Sagimiz yola bakıyor, solumuz bir kısmı apartman boşluğu bir kısmı karşı daire. Onun da etkisi vardır muhtemelen. Bakalım bu ay 10 gün oldu açalı, hiç aç kapa yapmadık. Ama holu ve banyoları kapattım55 te 160 baya iyi.
Ama sizin kiyaslamanizliriko ile olmaz, olamaz.
Evin ili, konumu, cephesi, kacinci kat , alt ust yan dolu bos, komsular yakiyor mu , hava kac dr. , yalitim , cati izalasyonu , bina yalitimi , bina nemi bunlar onemli faktorler. Onun kiyasi komsusu ile olur tabi çatı alti ya da alt bos degil ve cephe farkli degilse o durumda da 50-60 tl fark olabilir.
ama sizjnkiyle kiyaslanmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?