kombisinden benim gibi şikayetçi olan varmı?

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Kızlar B.ym.k eco3 kombi kullanıyorum bir senedir.. gideremediğimiz bir sorun var yetkili servisi kaç kere geldi yok kartını değiştirdiler felan olmuyor bir türlü...

yaz konumunda sorunumuz yok fakat kış konumunda kombiyi 45 dereceye getiriyorum 2 dakika sonra bir bakıyorum kombi 89 derecede çalışıyor :53:

kapatıp tekrar açıyorum kış konumuna getirir getirmez musluk ve petek simgesi ile birlikte 100 derece yazıyor ekranda yanıp sönüyor bir kaç kere o yazı sonra ısıtmaya başlıyor yine 80-90 derecede :25: kafayı yiğcem kızlar böyle bir arıza nasıl giderilir kombiyi değiştirelim dedik tekrar proje çizdirmeniz lazım diyorlar..

offfff :25:

benim kombimde b.y.m.k luna yoğuşmalı ve bende dijital ekrandan ayar yapamıyorum ben 45 derece gibi düşük dereceye ayarlasamda o çalışmaya başladığında 60 70 e çıkıyor benim termostatik istediğim odaya koyabildiğm oda sıcaklığı ayarladığım kumanda var eğer evin içi çok soğuksa ilk açtığımda (ki ben hiç kapamıyorum) istediğim ısıya gelinceye kadar 50 60 70 gibi kombi ısıtma sıcaklığı yükseliyor istediğim dereceye gelincede kendiliğinden düşmeye başlıyor 40 hatta 30 kadar iniyor petek içindeki sıcaklık taki evin içi ayarlanan ısıdan yarım yada 1 derece aşağı düşene kadar sonra tekrar başlıyor yükselmeye ama hiç 80 yada 100 ü görmedim şimdiye kadar.. yaşadığınız yer dış hava çok soğuksa evin ısısını en çabuk şekilde ısıtabilmek için o kadar yükseliyordur belki...ısıtma bittiği zaman yine yüksek derecedemi kalıyor düşme oluyormu ona bakın ev ısınız kaç derece oluyor hani yüksek ısıyı verebilmek için yükseliyordur hem sürekli 100 de yansa evin içi çok çok sıcak olur öyle değilmi.. servis geldiğinde sorunlu olduğunumu söyledi gerçi onlar hiç bir zaman sorunlu demiyorlar ya...sizin oda termostadınız varmı kumandası içerde alıcı sensörü kombiyle bağlantılı varsa ev içi sıcaklık ayarınızı oradan yapıp gerisini kombiye bıraksanız nasıl olur... aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.. bu arada ben kombimden çok memnunum :nazar:

valla canım bizimki hiç 80-90 dan aşağı inmiyor hep aynı..

$Fotoğraf0028.webp $Fotoğraf0025.webp $Fotoğraf0026.webp $Fotoğraf0027.webp

sizin kombiniz benimkinden farklı marka aynı ama benimkinin ayar düğmeleride dijital. bana su basıncnız fazla geldi. ben hiç 2 bara çıkarmadım kalorifer suyunu hep 1 ile 1.5 arasında tutuyorum serviste öyle söylemişti bana. yalnız şu var evinizin ısısı 18 dereceyken siz odayı birden 24 25 dereceye getirmek isterseniz kombi biran önce ısıtabilmek için 70 80 lere çıkartır sıcaklığını. şunu deneyin evi yarım derece 1 derece artırarak yükseltin ısınızı.19 dan önce 20 ye çıkın biraz bekledikten sonra 21 sonra 22 sonra 23 gibi.hem sürekli 70 te durmuyordur herhalde ısıtma işlemi bittikten sonra düşüşe geçiyordur..
bende yeni bu sene kombi kullanmaya başladım bunlar benim naçizane int. ten öğrendiğim fikirlerim tabi en iyisini servis bilir. umarım yardımcı olabilmişimdir...

sizin kombiniz benimkinden farklı marka aynı ama benimkinin ayar düğmeleride dijital. bana su basıncnız fazla geldi. ben hiç 2 bara çıkarmadım kalorifer suyunu hep 1 ile 1.5 arasında tutuyorum serviste öyle söylemişti bana. yalnız şu var evinizin ısısı 18 dereceyken siz odayı birden 24 25 dereceye getirmek isterseniz kombi biran önce ısıtabilmek için 70 80 lere çıkartır sıcaklığını. şunu deneyin evi yarım derece 1 derece artırarak yükseltin ısınızı.19 dan önce 20 ye çıkın biraz bekledikten sonra 21 sonra 22 sonra 23 gibi.hem sürekli 70 te durmuyordur herhalde ısıtma işlemi bittikten sonra düşüşe geçiyordur..
bende yeni bu sene kombi kullanmaya başladım bunlar benim naçizane int. ten öğrendiğim fikirlerim tabi en iyisini servis bilir. umarım yardımcı olabilmişimdir...

canım şöyle söyliyim sana mesela sabah açtım kombiyi normal 45 dereceye getirdim ayarını 5 saat felan böyle yandı sonra bir anda resimlerdeki gibi 70 dereceye geldi ve su ve petek göstergesi yanıp sönüyor yanıp sönüyor bu şekilde takılı kaldı baktım derece düşmüyor 10 dk sonra kapattım kombiyi yada mesela yine normal çalışırken su derecesini yükseltmek istedim banyo için düğmeyi yukarı doğru çevirdiğim anda derece yükselmeye başladı yine 70 derece oldu..

sana cevap yazamadım.
şöyle söyliyeyim ben kombiyi hiç kapamıyorum gece kapa sabah aç yapmıyorum onun için evin ısısı sabit kalıyor ve az bişey soğuduğunda da kombi kısa süreli 60 70lere çıkıyor ve hemen düşüşe geçiyor sen sabah açtığını yazmışsın haliyle gece soğuyan evin ısınma süresi uzuyordur. banyo suyuna gelince benimkide sıcak su kullanılmaya başlayınca öyle 40 50 de falan sabit ısıtmıyor direk yükselişe geçip su kullanımı boyunca 60 70 lerde oluyor ben banyonun çeşmesinden ayarlama yapıyorum biraz sıcak biraz soğuk suyu açarak yani öyle sadece sıcak su çeşmesinden ılık su akmıyor kaynar kaynar akıyor. belkide bu marka kombiler böyledir yada diğerleri nasıldır bilmiyorum

Back
X