- 30 Mart 2009
- 14.621
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.199
- 1.123
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Atkiya kaşkol diyen de var, aslında normal ama benkaliyorum niyeyse
Bunlar yoresel kullanim ama telaffuz hatasi degil. Ben bunlara okeyim ama sarz aleti beni delirtiyor meselaKayınvalidem tepsiye sini der,ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alıştım.
Yok,normal fırın tepsisine diyorBüyük aynalı tepsilere öyle denir ama bende sini diye biliyorum
Ya tabi canım o bambaşka bir şey,direkt soğuma sebebiBunlar yoresel kullanim ama telaffuz hatasi degil. Ben bunlara okeyim ama sarz aleti beni delirtiyor mesela
Alışkanlık ozamanYok,normal fırın tepsisine diyor.
Bahsettiğiniz eşinizin evlenmeden önce de şivesi böyledir, sonradan değişmemiştir. Bu kadar rahatsızsaniz neden evlendiniz? Zorla mı evlendirdiler?Kızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Eşimin şivesi çok rahatsiz ediyor beni..
Mesela kumandaya komando
Antreye küçük salon misafir odasına büyük salon.
Ekmek yerine ekmağ gibi
Ve beni o kadar rahatsiz ediyor ki batiyor resmen.
Kimi insan vardır söylersin usulünce düzeltir.
Eşim tam tersi kimse benim yanlışını duzeltemez kafasında bildiğinden sasmiyor.
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Trakya'da çoğu kişi sini diyor tepsiye.Alışkanlık ozaman
Kayınvalidem tepsiye sini der,ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alıştım.
Aynen canım çok uzak gelmiyor onlar banadaBizimkiler de muhacir olduğu için çoğu kelime ortak aslında,yaşlılar daha sık kullanıyor yöresel kelimeleri.
Evet kuzum hatalı değil ama ben bi titriyorum yinedeBunlar yoresel kullanim ama telaffuz hatasi degil. Ben bunlara okeyim ama sarz aleti beni delirtiyor mesela
Kan çekiyeri o zaman,pek islaaAynen canım çok uzak gelmiyor onlar banadabende de var macirlik
Oooooo ıslaaa ıslaaaKan çekiyeri o zaman,pek islaa.
Ahahahahah eşin değişik millet o zamanOooooo ıslaaa ıslaaaBende eşime yeni bir şey alınca adamlık mı giycen diyorum çıldırıyor
Aynen canım eşim Çanakkale, onlarda da çok var değişik söylemlerAhahahahah eşin değişik millet o zaman?
Onlar da bizden beeaaa,çok zorluk çekemezsinAynen canım eşim Çanakkale, onlarda da çok var değişik söylemlerallahtan kullanmiyor
O aporlör olmasınDedem apolyo derdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?