Komik ama sinir bozucu bir konu esim

benim eşimde değişik ağız konuşur ötneğin düşecektim yerine düşeyazdım der ama genelde çok yakın olduklarının yanında böyle yeni tanıştığı yeni girdiği ortamda istanbul türkcesine dönüverir soğumak için bahane aramayın seven insan böyle şeylerden soğurmu ya

ekmağ iç andolu bil hassa kırsal kesimlerde kullanılıyor.sizin rahatsız olduğunuz toplum için de söylemesi mi? he getiriryim ekmağı (vurgulayarak)de her seferinde .bir süre sonra değiştirir.söyleme dersen inadına söyler

Kendime sorun ararken ben eşinle aran iyiyse iyi bir insansa görmezden gel

Konu sahibi:
Şivesi düzgünken taklit yapan kişi daha tahammül edilir oluyor.
Bir de baskın bir şivesi varken kibar olmaya çalışanlar var. Ona denk gelirsen, kocanı pamuklara sararsın:)))
İçin rahatlasın istedim biraz.
Yoksa kumandaya komando diyen adamın kafasına geçiririm kumandayı. Hem de uzaktan da değil, yakından

Yani öncesi dönemde de bu dili vardı ona göre evlenmeliydiniz ne var bunda bazen benim eşimde kelimeleri yanlış söylüyor hatta ben dalga vuruyorum oda gülüyor bende gülüyorum hatta tatlı bile oluyor arada eşinizi oldugunuz gibi kabul etmelisiniz yapacak pek başka bir şey yok gibi

Benim babam da monta gocuk diyo. Daha bugün çocuklara gocugunuzu giyin demis, anne gocuk ne dediler mont dedim neyce peki bu diye bi dünya açıklamaya çalıştım o arada da bi gıcık oldum yani

Benim şöyle bir özelliğim var. Yanlış soylenildigini farkettigim sözcükleri düzeltmeye çalışırken bir bakiyorum ki kapmisim. Mesela Malatyalı bir arkadaşım maaşa mayış diyordu. Çalıştığım yerde mayiş diye diye bütün iş arkadaslarimda artık mayış diyordu . Siz de eşiniz gibi konuşun gitsin ...

Benim erkek arkadaşımda ısrarla marula mağrul diyor. Al bakalım mağrulunu diyerek gülüyorum.
Ben de var böyle değişik kelime kullanımı doğu kesimden olmadığım halde yakın çevrem ile konuşurken geldin mi diyeceğime geldin? Yaptın mı diyeceğime yaptın? Mı gibi soru sorarken kendimce kısaltmalar kullanıyorum konuşurken.
Yada bana bir bakar mısın diyeceğime az bana bakar mısın gibi.
Üç beş kelime cümle yüzünden kimseyi kırmaya gerek yok yahu canınızı da sıkmayın şakaya vurun bence bazen eğlenceli diyaloglar çıkıyor ortaya.

Eşim Trakyalı, üjüne bejine hastayım onun. O kadar tatlı geliyor ki onun konuşması. Nasıl sevdiğiniz insanın konuşma tarzından soğuyabiliyorsunuz anlamadım. Bazen kızgınsam falan neşelendirmek için özellikle şiveli konuşur eşim.

Özellikle insan öğrenci yurtlarında, evlerinde kaldıktan sonra ağzı inanılmaz değişiyor her yöreden garip kelimeler ve vurgular almış olarak hayata devam ediyoruz

Allah başka dert vermesin.

Babamın amcasıgiller kumandaya kumandan diyor. Bence sadece gülünüp geçilecek şeyler. Gocuk kelimesini ben çocukluğumda çok duydum. Geçen babaannem diyo ki gapıtını giy hava soğuk diyo. Ne diyon gız sen dedim. Montunu giy demek istemiş. Gapıt dediği şey aslında montmuş.

O uyarilabilir. esim de mesela biri birine mahcup kaldi ise gebe kaldi gibi bir deyim kullaniyordu uyardim bordaha demedi. Oyle dusunmemistim falan dedi hatta. Bu tarz cinsiyetci durumlar rahatsiz eder beni
Evet aslında "gebe kalmak" bir deyim olarak yer alıyor Türkçe'de. Ama mantıklı düşününce çok gereksiz, onun yerine farklı bir ifade kullanılabilir. Ben de eşimi uyarınca pardon deyip düzeltiyor ama en son İstanbul'da komşunun yanında yaptı, sonra farketti düzeltti (tanımadığımiz bir kadından bahsediyordu, uzak birinden bahsederken kullanıyor genelde, çok tanımadığınız vs) Ama yani birgün olur da o kadar yapılmaması gereken bir ortamda kaçırır ki ağzından işte ben o zaman onu çiğ yerim. Benim şerrimden de Allah korusun

Benim de annem, kayınvalidem basit birşeyin fiyatından bahsederken milyon diyorlar, ben de ne yaptın anne o parayla ev, villa alınır vb. dalgaya alıyorum

Fırat Doğu Parlak hayranı olarak normal kelimesini inatla normâl olarak kullanıyorum

Şivesi olması sorun değil ya şive yöre yöre değişen bir tatlı özelliktir

Karadeniz ve Adana şivesine bayılıyorum

Beni delirten şey sosyal medya ağzı

Çok mük
Bu ikisini shipledim
LoL
Yolo gibi saçma sapan Türkçeye ait olmayan yanlış kavramlar kullanılıyor bende buna aşırı sinir oluyorum .

Yoksa ben de bazen cekete gocuk diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…