- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Kızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Eşimin şivesi çok rahatsiz ediyor beni..
Mesela kumandaya komando
Antreye küçük salon misafir odasına büyük salon.
Ekmek yerine ekmağ gibi
Ve beni o kadar rahatsiz ediyor ki batiyor resmen.
Kimi insan vardır söylersin usulünce düzeltir.
Eşim tam tersi kimse benim yanlışını duzeltemez kafasında bildiğinden sasmiyor.
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Yani öncesi dönemde de bu dili vardı ona göre evlenmeliydiniz ne var bunda bazen benim eşimde kelimeleri yanlış söylüyor hatta ben dalga vuruyorum oda gülüyor bende gülüyorum hatta tatlı bile oluyor arada eşinizi oldugunuz gibi kabul etmelisiniz yapacak pek başka bir şey yok gibiKızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Ama İç Anadolu'nun güzide bir kelimesiBenim babam da monta gocuk diyo. Daha bugün çocuklara gocugunuzu giyin demis, anne gocuk ne dediler mont dedim neyce peki bu diye bi dünya açıklamaya çalıştım o arada da bi gıcık oldum yani
Benim erkek arkadaşımda ısrarla marula mağrul diyor.Al bakalım mağrulunu diyerek gülüyorum.
Ben de var böyle değişik kelime kullanımı doğu kesimden olmadığım halde yakın çevrem ile konuşurken geldin mi diyeceğime geldin? Yaptın mı diyeceğime yaptın? Mı gibi soru sorarken kendimce kısaltmalar kullanıyorum konuşurken.
Yada bana bir bakar mısın diyeceğime az bana bakar mısın gibi.
Üç beş kelime cümle yüzünden kimseyi kırmaya gerek yok yahu canınızı da sıkmayın şakaya vurun bence bazen eğlenceli diyaloglar çıkıyor ortaya.
Allah başka dert vermesin.Kızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi
Özellikle insan öğrenci yurtlarında, evlerinde kaldıktan sonra ağzı inanılmaz değişiyor her yöreden garip kelimeler ve vurgular almış olarak hayata devam ediyoruz
Evet aslında "gebe kalmak" bir deyim olarak yer alıyor Türkçe'de. Ama mantıklı düşününce çok gereksiz, onun yerine farklı bir ifade kullanılabilir. Ben de eşimi uyarınca pardon deyip düzeltiyor ama en son İstanbul'da komşunun yanında yaptı, sonra farketti düzeltti (tanımadığımiz bir kadından bahsediyordu, uzak birinden bahsederken kullanıyor genelde, çok tanımadığınız vs) Ama yani birgün olur da o kadar yapılmaması gereken bir ortamda kaçırır ki ağzından işte ben o zaman onu çiğ yerim. Benim şerrimden de Allah korusunO uyarilabilir. esim de mesela biri birine mahcup kaldi ise gebe kaldi gibi bir deyim kullaniyordu uyardim bordaha demedi. Oyle dusunmemistim falan dedi hatta. Bu tarz cinsiyetci durumlar rahatsiz eder beni
Meşaz, kolonyağı, okşizenYüksük , cıplağlık , meşaş bu kelimeler de beni aşırı irrite eder
Benim de annem, kayınvalidem basit birşeyin fiyatından bahsederken milyon diyorlar, ben de ne yaptın anne o parayla ev, villa alınır vb. dalgaya alıyorumBenim eşimde TL ye milyon dıyor halamesela aaa ne kadar pahalı bak geçen gün 15 milyondu bu diyor .
Bende baştan hoşuma gıdıyordu gülüyordum falan ama sonradan sinir olmaya başladım .
Hemen soğuyacak bir mesele de değil yanlız .
Öyle alışmış ağzı bence değiştirmeye çalışmayın . Çünkü onu cahil gördüğünüzü düşünür üzülür eşiniz .
Geçen YouTube da show haber de izledim kadın bağırıyor ayıptır ya benim rendevum varMeşaz, kolonyağı, okşizen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?