- 28 Haziran 2011
- 63.664
- 159.856
- 898
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Alıştı, alıştık alışıyoruz beybiOnlar da bizden beeaaa,çok zorluk çekemezsin.
Ya benim kayinpeder çok komik konuşuyor,zor tutuyorum kendimi onun yanındaAlıştı, alıştık alışıyoruz beybi
Ayyyy çok eğlenceliler aslinda,çok tatlı duruyorYa benim kayinpeder çok komik konuşuyor,zor tutuyorum kendimi onun yanında.
Valla ondandır ama dedem apolyo derdi rahmetliO aporlör olmasın
Benimki vantilatöre "vintilyatr" diyor onların dillerinde ona yakınTelevizyona telezon ,tuvalete tilavet,abdeste apes diyeni de gördüm
Bi komşum şaşırinca abarin der çok tuhaf gelir banaBenimki vantilatöre "vintilyatr" diyor onların dillerinde ona yakınbeterin beteri var
Hayır haydi benimki Türkiye Türkü değil, onların dili farklı daBi komşum şaşırinca abarin der çok tuhaf gelir bana
Adana kadiriliHayır haydi benimki Türkiye Türkü değil, onların dili farklı da
Sizin komşu nereli?
Benim eşimde gideceğiz demek yerine gidecuk derKızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Eşimin şivesi çok rahatsiz ediyor beni..
Mesela kumandaya komando
Antreye küçük salon misafir odasına büyük salon.
Ekmek yerine ekmağ gibi
Ve beni o kadar rahatsiz ediyor ki batiyor resmen.
Kimi insan vardır söylersin usulünce düzeltir.
Eşim tam tersi kimse benim yanlışını duzeltemez kafasında bildiğinden sasmiyor.
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Gulesim geldi istemsiz. Teyzemde sigaraya cigara der her duyduğumda gülesim gelir onada. Ama bu üslup değişmez.Kızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
O uyarilabilir. esim de mesela biri birine mahcup kaldi ise gebe kaldi gibi bir deyim kullaniyordu uyardim bordaha demedi. Oyle dusunmemistim falan dedi hatta. Bu tarz cinsiyetci durumlar rahatsiz eder beniOf ya benim kocam da normalde kibar ama memlekete gidince bir kadından bahsederken "garı" diyor, oranın şivesini, konuşma tarzlarını kapıyor, aşırı ötesi sinir oluyorum, memleketinde genelde orta yaşlı kadın ve adamlar bı kadından bahsederken bazen "garı" diye bahsediyor, öyle kılım anlatamam size. Amaçları asla hakaret değil, niyeyse öyle yerleşmiş dillerine
Bizim orda eperlo diyorlarHoparlöre apollo da diyor mu?
Yani bence sevsenız bakmazsınız konuk bıle bulursunuz ama bılemedımKızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?