- 14 Ağustos 2018
- 20.713
- En iyi cevaplar
- 2
- 78.056
- 598
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Benimki özlü sözleri değiştiriyo ağzımdan çay çorba püskürtüyorumKomik bence,insan güler yani.
Benim eşimde de bazı yanlış kelime kullanımları var gülüyorum meselaeğlenceli
Kas gevşetici demez kas gevşeltici der
Şarj aletine şarz aleti
Asgari ücrete askeri ücret
Ahahah çok yaratıcı amaBenimki özlü sözleri değiştiriyo ağzımdan çay çorba püskürtüyorumörn: insanların ağzı çorba değil ki süzesin
Ay bu benim eniştem olabilir mi?jdjdjdjd Öyle değişik şeyler diyor ki gülmekten ağzımız yamuluyo.Benimki özlü sözleri değiştiriyo ağzımdan çay çorba püskürtüyorumörn: insanların ağzı çorba değil ki süzesin
Meşaz, kolonyağı, okşizen
Ay benim eşimin de konuştuğu kişiye göre değişiyor şivesi. Karşı taraf kabaysa hemen memleket ağzına geçer. Nöörüyon, yaptıhh, yapacağhh, hee vs vs ben de ona sinir oluyorum. Ailesiyle konuşurken de aşırı kaba oluyor. Ama bana be aileme karşı kibar. Uyarsan da değişmez k
mlekete gidince benim eşim de ağız değiştiriyor, il sınırlarına girdiği an kayıyorEve döndüğümüzün 1-2 gün sonrası normal ayarlara dönüyor.
Bir deBenim de annem, kayınvalidem basit birşeyin fiyatından bahsederken milyon diyorlar, ben de ne yaptın anne o parayla ev, villa alınır vb. dalgaya alıyorum
Okşizen ve meşaz kesinlikle dayanilacak gibi değilMeşaz, kolonyağı, okşizen
Hemde bizlerin kucuk salonlari olmaz koca koca salonlarimiz oldugu icin sanmiuorum diyarbakirli oldugunuBenim eşim Diyarbakırlı ama normal konuşuyorlar
Benim bı teyzem vardı maaş a mayiş derdi. Sigorta sikortaKomik bence,insan güler yani.
Benim eşimde de bazı yanlış kelime kullanımları var gülüyorum meselaeğlenceli
Kas gevşetici demez kas gevşeltici der
Şarj aletine şarz aleti
Asgari ücrete askeri ücret
Eşimin memlekette de toyuk derlerTavuğa tayuk diyen Kayinvalidem geldi aklıma..
Ya ben gülüp geçiyorum,burada herkes amma alıngan,zırt oldu ayyy rahatsız oldum,vırt oldu ayyyy rahatsız oldum, bu ne ya? Hayatı amma seviyorlar ota çöpe düşünecek ne çok vakitleri var anlamadım.Benim bı teyzem vardı maaş a mayiş derdi. Sigorta sikortayevmiyeye yövmiye ama hiçte rahatsız olmam yani. Babamda da pantolon a pantul der bazen
Sini bildiğin büyük tepsi işte içinde yemek de yapılıp fırına falan giren cinstenKayınvalidem tepsiye sini der,ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alıştım.
Tepsi demezler hiç,büyük küçük bütün tepsilere sini diyorlar.Yani bir tepsi börek değil de,bir sini börek derler.Sini bildiğin büyük tepsi işte içinde yemek de yapılıp fırına falan giren cinsten
Kaşkol yöresel kullanım değil. Ben de "şarz" denmesine tahammül edemiyorum.Bunlar yoresel kullanim ama telaffuz hatasi degil. Ben bunlara okeyim ama sarz aleti beni delirtiyor mesela
Yaşar Kemal'in eserlerinde de "cigara" diye geçer.Gulesim geldi istemsiz. Teyzemde sigaraya cigara der her duyduğumda gülesim gelir onada. Ama bu üslup değişmez.
Lisede edebiyat öğretmenimiz, İstanbul yerlisinin mağrul dediğini söylemişti. Baba tarafım İstanbul yerlisidir onlar da mağrul der. Ama doğrusu maruldur. Yani bazı durumlarda İstanbul Türkçesi bileBenim erkek arkadaşımda ısrarla marula mağrul diyor.Al bakalım mağrulunu diyerek gülüyorum.
Ben de var böyle değişik kelime kullanımı doğu kesimden olmadığım halde yakın çevrem ile konuşurken geldin mi diyeceğime geldin? Yaptın mı diyeceğime yaptın? Mı gibi soru sorarken kendimce kısaltmalar kullanıyorum konuşurken.
Yada bana bir bakar mısın diyeceğime az bana bakar mısın gibi.
Üç beş kelime cümle yüzünden kimseyi kırmaya gerek yok yahu canınızı da sıkmayın şakaya vurun bence bazen eğlenceli diyaloglar çıkıyor ortaya.
Demekki teyzem doğruyu diyormuşYaşar Kemal'in eserlerinde de "cigara" diye geçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?