Komik ama sinir bozucu bir konu esim

Komik bence,insan güler yani.
Benim eşimde de bazı yanlış kelime kullanımları var gülüyorum mesela eğlenceli
Kas gevşetici demez kas gevşeltici der
Şarj aletine şarz aleti
Asgari ücrete askeri ücret
Benimki özlü sözleri değiştiriyo ağzımdan çay çorba püskürtüyorum örn: insanların ağzı çorba değil ki süzesin

Meşaz, kolonyağı, okşizen

mlekete gidince benim eşim de ağız değiştiriyor, il sınırlarına girdiği an kayıyor Eve döndüğümüzün 1-2 gün sonrası normal ayarlara dönüyor.

Benim de annem, kayınvalidem basit birşeyin fiyatından bahsederken milyon diyorlar, ben de ne yaptın anne o parayla ev, villa alınır vb. dalgaya alıyorum
Bir de

Komik bence,insan güler yani.
Benim eşimde de bazı yanlış kelime kullanımları var gülüyorum mesela eğlenceli
Kas gevşetici demez kas gevşeltici der
Şarj aletine şarz aleti
Asgari ücrete askeri ücret
Benim bı teyzem vardı maaş a mayiş derdi. Sigorta sikorta yevmiyeye yövmiye ama hiçte rahatsız olmam yani. Babamda da pantolon a pantul der bazen

Herkesin takıntıları farklı tabi . Bunu sert ya da aşağılayıcı bir dille değilde ona övgü gibi uyarsanız bence daha dikkat edecektir. Erkekler pohpohlanmayi sever

Benim bı teyzem vardı maaş a mayiş derdi. Sigorta sikorta yevmiyeye yövmiye ama hiçte rahatsız olmam yani. Babamda da pantolon a pantul der bazen
Ya ben gülüp geçiyorum,burada herkes amma alıngan,zırt oldu ayyy rahatsız oldum,vırt oldu ayyyy rahatsız oldum, bu ne ya? Hayatı amma seviyorlar ota çöpe düşünecek ne çok vakitleri var anlamadım.

Şiveyi ve yaşlıları geçtim asıl ben 2023 yaşayan sosyal medya kullanan insanların instagram yerine instegram veya istegram demeleri aşırı dikkatimi çekiyor .
Bazen ünlüler ve spikerlerin bile ağızlarından instegram çıkıyor

Son düzenleme:
Bilenzik
aporlo
şarz
ben tahammül edemezdim ama siz zaten bile bile evkenmişsiniz. Ben olsam baştan elerdim ekmağ diyen kişiyi

Lisede edebiyat öğretmenimiz, İstanbul yerlisinin mağrul dediğini söylemişti. Baba tarafım İstanbul yerlisidir onlar da mağrul der. Ama doğrusu maruldur. Yani bazı durumlarda İstanbul Türkçesi bile
referans alınmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…