• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komik duruma mı düştüm?

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim eşimin halasının kızı var. Evli, yurt dışında yaşıyor. 2 sene once türkiyeye geldiğin de, kitaplığımda ki "kardeşimin hikayesi" kitabını gördü. Bunu çok övüyorlar, ben alıyım da okuyayım dedi. Tmm dedim verdim. Neyse kitabı aldı gitti yurt dışına. Yakın zamanda türkiyeye döneceğini öğrendim faceden msj attım. Cnm gelirken okuduysan kitabı da getirir misin diye. Şaşırdı falan. Şimdi 2 sene sonra nerden aklına geldi allah aşkına yazmış. Bnde neden unutayım ki, onlar benim çocuklarım gibi dedim. Gerçekten kitaplarım bambaşkadır benim için. Böle önem verdiğimi anlayınca O da inan hiç hatırlamıyorum. Buraya getirmedim kitabı. 2 yıl oldu oraya geleli, kitap falan kalmadı aklımda. Bende değil sen anneme sor yazmış. Sonra da kusura bakma, kaybolduysa da telafi ederiz yazmış. Sizce ben komik durumuma mı düştüm kitap istemekle. Ne bileyim, kitaptan çok etkilenmiştim, nasılsa geliyor onu da getirsin de bi daha okuyum diye düşünmüştüm.

Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim eşimin halasının kızı var. Evli, yurt dışında yaşıyor. 2 sene once türkiyeye geldiğin de, kitaplığımda ki "kardeşimin hikayesi" kitabını gördü. Bunu çok övüyorlar, ben alıyım da okuyayım dedi. Tmm dedim verdim. Neyse kitabı aldı gitti yurt dışına. Yakın zamanda türkiyeye döneceğini öğrendim faceden msj attım. Cnm gelirken okuduysan kitabı da getirir misin diye. Şaşırdı falan. Şimdi 2 sene sonra nerden aklına geldi allah aşkına yazmış. Bnde neden unutayım ki, onlar benim çocuklarım gibi dedim. Gerçekten kitaplarım bambaşkadır benim için. Böle önem verdiğimi anlayınca O da inan hiç hatırlamıyorum. Buraya getirmedim kitabı. 2 yıl oldu oraya geleli, kitap falan kalmadı aklımda. Bende değil sen anneme sor yazmış. Sonra da kusura bakma, kaybolduysa da telafi ederiz yazmış. Sizce ben komik durumuma mı düştüm kitap istemekle. Ne bileyim, kitaptan çok etkilenmiştim, nasılsa geliyor onu da getirsin de bi daha okuyum diye düşünmüştüm. Şimdi telafi ederiz yazmış ya ne yazayım kaybolduysa da gerek yok önemli değil falan mı yazayım
Hiçte komik duruma dusmediniz ben de olsam isterdim kitabimi.

Iyi yapmissiniz aldığı kitabı iade etmesi gerektiğini öğrensin artık insanlar.

Telafi etmene gerek yok demeniz daha mantıklı yine de, 30 liralık malının lafını yapıyor yenisini aldırdı diyecektir yenisini isterseniz.

Kitaplarım cok önemlidir bir sayfası kivrilsin cok üzülürüm kimseye de vermem..arkadaslara verdim gelmedi..vermem daha..ama gorumceden de getir diye istemezdim

Ama komiklikle alakası yok bunun belki cimri olduğunuzu düşünmüştur

Onun dusuncesizligi bu tabiki de komik duruma dusmedin.
Hatta kadinin ilk oyle demesi cok tuhaf ben onun yerinde olsam kitabi kaybetmis bile olsam yenisini alip verirdim. Nekadar dusuncesizmis.

Ben sizi anlıyorum.
Kitabınızı geri istemenizin nedeni maddi değeri değil ki.
Biri diğerinden kitap ödünç istiyorsa eğer, lütfen yıpratmadan okusun ve geri versin.
Kitap bilgidir, türü ne olursa olsun. Popülerite değil ki, modası geçti, atayım kim der.?
Bence siz doğrusunu yapmışsınız ama karşınızdaki kişinin sizi doğru anladığını hiç sanmıyorum arkadaşım.

O zaman gerek yok telafiye falan yazıyım mı? Ya da bişey yazmayım mı? Çünkü kitap kaybolmuş belli...

benim de kitaplarım çok ama çok kıymetlidir. siz yine okusun diye vermişsiniz ben doğrudan ödünç kitap vermediğimi söylüyorum. kim nasıl isterse öyle değerlendirsin. prensip meselesi deyip geçiyorum. beni tanıyanlar da değil istemek kitaplarıma destursuz dokunamazlar. :63:

Bende değil sen anneme sor yazmış. Sonra da kusura bakma, kaybolduysa da telafi ederiz yazmış.

Okursever insanlar için kitapları bambaşkadır çok iyi anlıyorum. Ben kitabı geri alsam, sayfası yırtılmış gelse, canım sıkılır. Bu hassasiyet ayrı bir şey.

Hadi bunları geçelim de, o kitap o kişiye emanet olarak verilmiş, böyle mi sahip çıkmış emanete?
Kaybolduysa telafi ederiz ne, senin olmayan bir şeyi mi istedin, mahcup olacağı yere bu hava niye?

Hiç komik duruma filan düşmedin. Gayet doğal canım.
İste kitabını. Bu apayrı bir şey. "Ok, telafiyi bekliyorum" yaz.

Ben 2 sene bekletmem zaten, o kitap en olmadı 10 günde bitecek bir kitap, okuyacaksan al oku iade et, malımın dilencisi olmayı sevmem hele kitapsa konu

Sırf bu yüzden kimseye kitaplarımı vermem. Hem sizden "ödünç" kitap alıyor hem de rahatça kaybolmuş olma ihtimalinden mi bahsediyor. Hiç de komik duruma düşmemişsiniz, kendi ayıbı.

Sonucta odunc vermissiniz hediye etmemissiniz ki. Onun yanlisi sizi komik duruma dusurmez bence. Aslinda "2 seneden sonra..." yazdigi zaman "evet 2 senedir odunc verdigim kitabi bekliyorum" diyecektiniz.

2 sene olmuş demiş bide e o utansın yani 2 senede iade etmemiş olmasından, Allah bilir okumamıştır da

Üfff ödünç vermeyi bu yüzden sevmiyorum. Değil kitap hiçbir şeyimi paylaşmak istemiyorum ben ya. Bencillikse bencillik, vermem yani. Çok istiyorsan git al, oku. Pahalıysa sahaf gez ne yapayım yani? Yurt dışında kitapçı mı yokmuş ya da internetten alınamaz mı? Mahrumiyet bölgesinde falan yaşamıyor herhalde bu şahıs. Resmen başkasının malının üstüne yatıyor kadın ya! Bunun gasptan farkını bana açıklayacak olan var mı?

Back
X