• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komik duruma mı düştüm?

Benim kitabım varken ve bunu birine ödünç vermişken neden tekrar alayım ki aynı kitabı?

Bence ayip etmis, sonucta sizden emanet almis...
Geri vermeden yurt disina gitmesi bile ayip. Ben cevap yazmazdim, cünkü bana göre burada ki konu kitap degil, aldigi emanete verdigi deger, veya daha dogrusu vermedi deger ....

Ağzına sağlık. Düşündüklerimi ne güzel de yazmışsın :KK19:

Ben de kitaplarimin pesine dusuyorum. Hatta iyi bakmayacagini tahmin ettigim kisiye vermiyorum bile kitabimi. Kitaplarim bambaska benim icin. Kimisi icin kiyafetleri degerlidir kimisi icin takilari vs.

Bizim kadar deger vermeyen insanlara tuhaf geliyor bu durum. Ama emin olun sizin gibi cooook kisi var. Ben o kisi yerinde olsam utancimdan yerin dibine girerdim. Kendisi cok onem vermiyor demek ki. Bundan sonra kitabinizi vermeyin bence:KK48:

Konu kitap olmasa bile sonucta emanet almis sizden yani. Hos degil yaptigi.

Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim eşimin halasının kızı var. Evli, yurt dışında yaşıyor. 2 sene once türkiyeye geldiğin de, kitaplığımda ki "kardeşimin hikayesi" kitabını gördü. Bunu çok övüyorlar, ben alıyım da okuyayım dedi. Tmm dedim verdim. Neyse kitabı aldı gitti yurt dışına. Yakın zamanda türkiyeye döneceğini öğrendim faceden msj attım. Cnm gelirken okuduysan kitabı da getirir misin diye. Şaşırdı falan. Şimdi 2 sene sonra nerden aklına geldi allah aşkına yazmış. Bnde neden unutayım ki, onlar benim çocuklarım gibi dedim. Gerçekten kitaplarım bambaşkadır benim için. Böle önem verdiğimi anlayınca O da inan hiç hatırlamıyorum. Buraya getirmedim kitabı. 2 yıl oldu oraya geleli, kitap falan kalmadı aklımda. Bende değil sen anneme sor yazmış. Sonra da kusura bakma, kaybolduysa da telafi ederiz yazmış. Sizce ben komik durumuma mı düştüm kitap istemekle. Ne bileyim, kitaptan çok etkilenmiştim, nasılsa geliyor onu da getirsin de bi daha okuyum diye düşünmüştüm. Şimdi telafi ederiz yazmış ya ne yazayım kaybolduysa da gerek yok önemli değil falan mı yazayım
Konu ne olursa olsun ödünç aldığı bir şeye böyle muamele eden insanlara deli olurum. Hele bir de konu kitapsa çıldırmamak mümkün değil. Gerçekten sadece böyle hissedenler anlayabilir bunu. Kitabım gidip de gelmezse çok üzülürüm, kahrolurum :( Benim de yeni taşındığımız evin oturma odasında kitaplıklarım. Eltimler gelecekmiş haftasonu. Aklım çıkıyor yine alıp getirmeyecek diye :(((
Hiç komik duruma düşmezsiniz. O sizin için değerli ve emanet alındıysa sahip olmak zorunda! O utanmalı.

Sinir olurum böyle kişilere alıyorsan bir emanet o emanete hıyanet etmemek gerekir üstelik kitap yani saklanması gerekir kimseye veremem kimse kusura bakmasın çoçuklarım için saklarım ben benim annem ilk evlendiği zaman bir kitap almış kadın ilmihali o zamanın parası baya da varmış saklamış kızım olursa ona vericem diye ben evlenirken bana hediye etti neyse benim görümcek evlenecekti kayınvalidem dedi ki ver görümcekin olsun veremem dedim annemden hatıra benimde kızım olursa ona vericem kadın bozulmuştu doğrusu :-)

İki aydir geri getirmedi diye arkadaşıma icleniyordum, insan bir kitabi iki ayda bitiremez mi diye, iki yildir vermeyenler de varmis.
Ben de hic kiyamiyorum kitaplarima, cok kisiye de verdim bekliyorum getirsinler diye ama insanlar cok rahat.
Hic de ayip olmamis bence keske ben de isteyebilsem

Hiçte komik durumda değilsin canım inan çok iyi anlıyorum seni benimde kitaplarım çok önemlidir gelirken getirsin işte ne olmuş :)

Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim eşimin halasının kızı var. Evli, yurt dışında yaşıyor. 2 sene once türkiyeye geldiğin de, kitaplığımda ki "kardeşimin hikayesi" kitabını gördü. Bunu çok övüyorlar, ben alıyım da okuyayım dedi. Tmm dedim verdim. Neyse kitabı aldı gitti yurt dışına. Yakın zamanda türkiyeye döneceğini öğrendim faceden msj attım. Cnm gelirken okuduysan kitabı da getirir misin diye. Şaşırdı falan. Şimdi 2 sene sonra nerden aklına geldi allah aşkına yazmış. Bnde neden unutayım ki, onlar benim çocuklarım gibi dedim. Gerçekten kitaplarım bambaşkadır benim için. Böle önem verdiğimi anlayınca O da inan hiç hatırlamıyorum. Buraya getirmedim kitabı. 2 yıl oldu oraya geleli, kitap falan kalmadı aklımda. Bende değil sen anneme sor yazmış. Sonra da kusura bakma, kaybolduysa da telafi ederiz yazmış. Sizce ben komik durumuma mı düştüm kitap istemekle. Ne bileyim, kitaptan çok etkilenmiştim, nasılsa geliyor onu da getirsin de bi daha okuyum diye düşünmüştüm. Şimdi telafi ederiz yazmış ya ne yazayım kaybolduysa da gerek yok önemli değil falan mı yazayım

Hayır canım. Senin için önemli bir şeye o gereken değeri vermemiş. Okumak için almış yanında bile götürmemis. Yani o ayıp etmiş, sen değil. Madem okumayacaksin niye alsın deseydin. Anasının evine Yadigar mi topluyor. Allah allah

Bende sinir oluyorum bir esyami biri alsa isi bitince hemen getirmesini isterim. Ki bende oyle yapiyorum hemen geri veriyorum. İcim rahat etmiyor. Yani komik duruma dusmemissiniz.

Ben bu tip insanlar yüzünden kitaplığımın üzerine "halk kütüphanesi değildir, dışarıya kitap verilmez" yazdım.
Her şeyimi paylaşırım, beğenene veririm, kitaplarımı asla. Hepsinin bir anısı var bende. Saçma bir takıntı olabilir, evet. Ama kitabı edebiyle okuyup da geri getirmeyen insana kitap vermiyorum. Ben ödünç aldığım kitapları, düzgün bir şekilde okuyup iade ediyorum, aynı inceliği de bekliyorum.
Telafiye gerek yok, yazın bir daha da iğne bile vermeyin bence.

Back
X