Komik gelecek ama sinir bozucu bir derdim var

konunuzdan şu sonuç çıkar
insanın takacağı varsa burnunun gölgesini bile takar
içinde bulunduğunuz kaliteli yıllarınızı çöp yapmayın
merak etmeyin en fazla yirmi yıla kadar takacak başka problemleriniz olacaktır
Haklısınız.Ben hiç böyle takıntılı bir insan değildim fakat hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve ağır depresyona girdim ilaçlara başladım.Akabinde bu takıntılar ortaya çıktı.Nerden nasıl çıktı inanın anlamadım.Psikiyatrist yaşadığım yoğun stresin bir yansıması olarak görüyor durumu..

Moralim düzeldi😁Demekki ben çok da anormal değilmişim
Bak hatta elmacik kemiginin golgesine ve yukarda kas kemigin alt tarafinin golgesini rahatca gorebiliyorum ...ben bunlari ilk orta okylda fark ettim ve ilkinde rahatsiz oldum su an ilgimi bile cekmiyor konunu okudum da oyle fark ettim ☺ eger gömülü göz sekline sahipsen bunu gormen normal 😄

Bak hatta elmacik kemiginin golgesine ve yukarda kas kemigin alt tarafinin golgesini rahatca gorebiliyorum ...ben bunlari ilk orta okylda fark ettim ve ilkinde rahatsiz oldum su an ilgimi bile cekmiyor konunu okudum da oyle fark ettim ☺ eger gömülü göz sekline sahipsen bunu gormen normal 😄
Sanırım kendimi bir şekilde alıştırmam gerek bu duruma..inşallah sizinki gibi zamanla geçer dikkatimi çekmez..teşekkürler🤗

Ben de burnumun ucunu sürekli görürüm neredeyse. Özellikle gözlerim direk karşıya değil aşağı doğru baktığında. Mesela şuan telefonun klavyesine bakıyorum, burnum beni selamlıyor.

Edit: Ben takıntı haline getirmedim ama hamilelikte dikkatimi çekti bu durum. Eskiyi düşününce hep gördüğümü ama dikkatimi çekmediğini fark etmiştim.

Arkadaşlar merhaba,belki size çok komik gelecek ama sinirlerimi aşırı derecede bozan bir sıkıntım var.Daha önce böyle bir problemim yoktu fakat ben birkaç aydır baktığım heryerde burnumu yada gölgesini görüyorum.Burnum öyle büyük kemerli bir burun falan da değil,ama ben sürekli burnumu görüyorum.Bunun için doktora da gittim.Bana bunun bir takıntı olduğunu söylediler.Normalde gözümüz burnumuzu daima görürmüş ama beyin bu görüntüyü yok sayarmış.Ben de takıntı yapmışım.
Kızlar sizce bu takıntım nasıl geçer,ne yapsam geçmiyor.Bu yüzden hiçbirşeye odaklanamıyorum.Aklımda ve gözümün önünde bütün gün burnum var..tavsiyelerinize ihtiyacım var...
Gözlerinizde gizli şaşılık kayma gibi bir durum olmasın? Bende çocukken şaşılık vardı aynı dediğiniz gibi önümden çok burnumu görüyordum. Geçmiş olsun.

Konuyu okuduktan sonra ben
Gözler aşağıya evet burnum ordaymis
Gözler yukarıya sanki kaşlarımı gördüm gibi
Gözler yana neyseki kulaklarımı görmüyormuşum :confused::-)

Ben de burnumun ucunu sürekli görürüm neredeyse. Özellikle gözlerim direk karşıya değil aşağı doğru baktığında. Mesela şuan telefonun klavyesine bakıyorum, burnum beni selamlıyor.

Edit: Ben takıntı haline getirmedim ama hamilelikte dikkatimi çekti bu durum. Eskiyi düşününce hep gördüğümü ama dikkatimi çekmediğini fark etmiştim.
Ben de doktora bunu sormuştum bu zamana kadar nasıl görmeden yaşamışım diye.doktorun cevabı aslında hep görüyordum fakat dikkat etmiyordun oldu.gözlerimiz bırnumuzu daima görürmüş fakat beynimiz bu görüntüyü yok sayarmış.

Gözlerinizde gizli şaşılık kayma gibi bir durum olmasın? Bende çocukken şaşılık vardı aynı dediğiniz gibi önümden çok burnumu görüyordum. Geçmiş olsun.
Göz doktoruna gittim hem de birkaç kişiye.hepsi hiçbir sorun olmadığını söyledi..takıntı olduğunu söyledi..

Ben de doktora bunu sormuştum bu zamana kadar nasıl görmeden yaşamışım diye.doktorun cevabı aslında hep görüyordum fakat dikkat etmiyordun oldu.gözlerimiz bırnumuzu daima görürmüş fakat beynimiz bu görüntüyü yok sayarmış.
Evet direk karşıya baktığın zaman burnunu görmüyorsun büyük ihtimalle çünkü odağın farklı yerde ama gözlerini hafif aşağı doğru indirirsen odak alanına gireceği için göreceksin.

Şey gibi düşün; bir insanın asla aynı anda iki gözüne bakamazsın ama diğer gözünü de görürsün.

Hepimiz burnumuzu devamlı görürüz ama gözümüz alıştığı için dikkat etmeyiz.

Evet sizinki takıntı haline gelmiş, çok rahatsız oluyorsanız ufak bir psikoljik destekle atlatabilirsiniz.

Hepimiz burnumuzu devamlı görürüz ama gözümüz alıştığı için dikkat etmeyiz.

Evet sizinki takıntı haline gelmiş, çok rahatsız oluyorsanız ufak bir psikoljik destekle atlatabilirsiniz.
[/QUOTE
Psikolojik destek de alıyorum ama malesef kurtulamadım bu takıntımdan..ama burada verilen cevaplar biraz olsun içimi rahatlattı..teşekkürler🌺

Arkadaşlar merhaba,belki size çok komik gelecek ama sinirlerimi aşırı derecede bozan bir sıkıntım var.Daha önce böyle bir problemim yoktu fakat ben birkaç aydır baktığım heryerde burnumu yada gölgesini görüyorum.Burnum öyle büyük kemerli bir burun falan da değil,ama ben sürekli burnumu görüyorum.Bunun için doktora da gittim.Bana bunun bir takıntı olduğunu söylediler.Normalde gözümüz burnumuzu daima görürmüş ama beyin bu görüntüyü yok sayarmış.Ben de takıntı yapmışım.
Kızlar sizce bu takıntım nasıl geçer,ne yapsam geçmiyor.Bu yüzden hiçbirşeye odaklanamıyorum.Aklımda ve gözümün önünde bütün gün burnum var..tavsiyelerinize ihtiyacım var...
Zamanla geçecek bir durum.

Beden dismorfik bozukluğu olabilir, normal değil.
Aslında öyle bir bozukluk değil benimki çünkü burnumun şekliyle ilgili hiçbir sorunum yok hiçbirzamanda olmadı ama neden böyle bir takıntı ortaya çıktı bilmiyorum.daha önce de yazdığım gibi belki yaşadığım ağır depresyon sebep oldu buna bilmiyorum..

Back
X