- 1 Ocak 2017
- 722
- 275
- 103
- Konu Sahibi bilge_nmbs
-
Evet bedava değil ki.İskan alınana kadar bizde şantiye elektrik ve suyu kullandık. Çok daha pahalı. Nasıl su bedava oluyor anlamadım.
Allah kolaylık versin. Böyle insanlarla uğraşmak zor. Laftan da anlamazlar. Konuşmayı deneyin belki işe yarar.
Su ve elektrik nasıl bedava oluyor imkansız aksine normal abonelikten kat kat pahalıdır.Ya kızlar 2 sene önce bir ev aldık daha kimse oturmuyodu komşuları görsem zaten almazdım. Hepsi birbirinden beter. Bizim daha iskanımız yok o yüzden şantiye elektriği suyu kullanıyoruz. Suyu bi ev açsa diğerlerine su gelmiyo. Bunlar sürekli halı yıkıyo su bedava diye. Kaç kere zabıta çağırdım ama yok. Bugün bide halıyı yıkamış balkona asmış üst kattaki benim balkonum cam balkon heryeri mahvolmuş. Ve kendisinin 5 tane çocuğu var en büyüğü ilk okula gidiyo. Bide sanrıım yine hamile. Bugüne kadar gürültüsüne bir kere ses etmedim. Zaten vuran vurmuş bide ben bunaltmayım dedim ama yaz geldi halı mevsimi açıltı. Ben ne yapayım nereye şikayet edeyim sinir hastası olucam artık. Her gün halı yıkayıp balkona asıyo ben bunun pisliğini çekmek zorundamıyım
Halılarını yıkasın iyice süzüldükten sonra asılır. Bazen insanlar çok düşüncesiz oluyor. Ben zemindeyim mesela üstteki mangal yaptımı olduğu gibi hepsini aşağı süpürüyor bütün pislik benim kapımda. Kimse altındakini düşünmüyor. İmkan olacak müstakil evde oturacaksınYa kızlar 2 sene önce bir ev aldık daha kimse oturmuyodu komşuları görsem zaten almazdım. Hepsi birbirinden beter. Bizim daha iskanımız yok o yüzden şantiye elektriği suyu kullanıyoruz. Suyu bi ev açsa diğerlerine su gelmiyo. Bunlar sürekli halı yıkıyo su bedava diye. Kaç kere zabıta çağırdım ama yok. Bugün bide halıyı yıkamış balkona asmış üst kattaki benim balkonum cam balkon heryeri mahvolmuş. Ve kendisinin 5 tane çocuğu var en büyüğü ilk okula gidiyo. Bide sanrıım yine hamile. Bugüne kadar gürültüsüne bir kere ses etmedim. Zaten vuran vurmuş bide ben bunaltmayım dedim ama yaz geldi halı mevsimi açıltı. Ben ne yapayım nereye şikayet edeyim sinir hastası olucam artık. Her gün halı yıkayıp balkona asıyo ben bunun pisliğini çekmek zorundamıyım
Ortak suyu kullansaniz dahi tazyiksiz gelmemesi gerekir, apartmaniniza hidrofor takilmasi lazim.Ya kızlar 2 sene önce bir ev aldık daha kimse oturmuyodu komşuları görsem zaten almazdım. Hepsi birbirinden beter. Bizim daha iskanımız yok o yüzden şantiye elektriği suyu kullanıyoruz. Suyu bi ev açsa diğerlerine su gelmiyo. Bunlar sürekli halı yıkıyo su bedava diye. Kaç kere zabıta çağırdım ama yok. Bugün bide halıyı yıkamış balkona asmış üst kattaki benim balkonum cam balkon heryeri mahvolmuş. Ve kendisinin 5 tane çocuğu var en büyüğü ilk okula gidiyo. Bide sanrıım yine hamile. Bugüne kadar gürültüsüne bir kere ses etmedim. Zaten vuran vurmuş bide ben bunaltmayım dedim ama yaz geldi halı mevsimi açıltı. Ben ne yapayım nereye şikayet edeyim sinir hastası olucam artık. Her gün halı yıkayıp balkona asıyo ben bunun pisliğini çekmek zorundamıyım
Alınır alınmasına, temelden ya da inşaat halindeyken alınca ciddi karlı oluyor. Ama güvenilir yerden alınır.Iskan ne demek neden iskani olmayan ev alinmaz tam ornegisiniz. Basta kar zannettiginiz her sey 2 kat bas agritir. Cozum iskan için zorlayip satmak
Toplumda otokontrol gelismedigi surece bunlar kacinilmaz, iskansiz ev nasil alici bulur anlamiyorum
Evet kesinlikle öyle.Alınır alınmasına, temelden ya da inşaat halindeyken alınca ciddi karlı oluyor. Ama güvenilir yerden alınır.
yaklışık 3 sene önce aldık böyle bir ev kat irtifakı olarak. Kapı pencere yoktu henüz aldığımızda. Ama sözleşme imzalandı, firma taahhüt verdi şu tarihte bitecek, şu tarihte oturma izni alınacak, şu tarihte taşınmaya uygun olacak, olmazsa her ay için şu miktarda ödeme yapılacak diye. 2 ay gecikti taahhütler, kendileri arayıp hesap numarası aldılar ödeme yapmak için. Taşındığımızda kat mülkiyetine geçmişti zaten.
İki sene iskan alamayan binada çok ciddi sorunlar vardır, o binada yaşamak güvenli değildir zaten. Yoksa belediye uyuzluğuna vermiyor değildir.
3 sene önce teslim dedikleri evin hala iskanı alınmadığı için para ödemiyoruz. Biz iskan alınsın istiyoruz ama binanın bazı eksikleri varmış müteahhit yaptırmıyo bu yüzden elektrik ve suyu kendisi ödüyo fatura kendi üstüne olduğu için. Bizi madur ettiği için yaniSu ve elektrik nasıl bedava oluyor imkansız aksine normal abonelikten kat kat pahalıdır.
Zamanında şantiye suyu ve elektrigi kullanan tanıdıklarım oldu misal biz elektik için 1000 TL ödüyorsak onlar 3000 bin ödüyordu bedava olması imkansız yani.
Asansör bitmemiş birde binanın dış kapısı uygun değilmiş çift kapı olmalıymış. Bu sebeple iskan verilmiyomuş. Müteahhit burda mimliymiş ama biz bilmiyorduk. İnşaattan aldık. Biz yeni inşaat sanırken meğersem 6 yıldır bu haldeymiş. Yine içine oturduk şükür gecikmelide olsa. Ama derdi bitmiyo bi türlüAlınır alınmasına, temelden ya da inşaat halindeyken alınca ciddi karlı oluyor. Ama güvenilir yerden alınır.
yaklışık 3 sene önce aldık böyle bir ev kat irtifakı olarak. Kapı pencere yoktu henüz aldığımızda. Ama sözleşme imzalandı, firma taahhüt verdi şu tarihte bitecek, şu tarihte oturma izni alınacak, şu tarihte taşınmaya uygun olacak, olmazsa her ay için şu miktarda ödeme yapılacak diye. 2 ay gecikti taahhütler, kendileri arayıp hesap numarası aldılar ödeme yapmak için. Taşındığımızda kat mülkiyetine geçmişti zaten.
İki sene iskan alamayan binada çok ciddi sorunlar vardır, o binada yaşamak güvenli değildir zaten. Yoksa belediye uyuzluğuna vermiyor değildir.
Ankaradayız. Burası yeni bi yerleşim yeriymiş. Normalde iskansız binaya kredi bile çıkmazmış ama burdaki binalara çıkıyomuş. Yeni olduğu için çok bina bu şekildeymiş. Ama dediğiniz gibi hidrofor falan takılıyormuş. İki senedir söylüyoruz ama asla taktırmıyolar. Gerçekten çok garip bi yerOrtak suyu kullansaniz dahi tazyiksiz gelmemesi gerekir, apartmaniniza hidrofor takilmasi lazim.
Ayrica orasi hangi sehirki iskansiz oturabiliyorsunuz?
Iskansiz oturulabilen yere zabitanin gelmeside bi degisik.
Halıyı tut aşağı çek.Ankaradayız. Burası yeni bi yerleşim yeriymiş. Normalde iskansız binaya kredi bile çıkmazmış ama burdaki binalara çıkıyomuş. Yeni olduğu için çok bina bu şekildeymiş. Ama dediğiniz gibi hidrofor falan takılıyormuş. İki senedir söylüyoruz ama asla taktırmıyolar. Gerçekten çok garip bi yer
Ankara'da iskansiz binaya kredi mi cikiyormus?Ankaradayız. Burası yeni bi yerleşim yeriymiş. Normalde iskansız binaya kredi bile çıkmazmış ama burdaki binalara çıkıyomuş. Yeni olduğu için çok bina bu şekildeymiş. Ama dediğiniz gibi hidrofor falan takılıyormuş. İki senedir söylüyoruz ama asla taktırmıyolar. Gerçekten çok garip bi yer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?