• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Belası

Aynısını ev sahibi olarak biz yaşadık alt komşu defalarca kiracımızı ve bizi rahatsız etti. Eşim zaten inşaat sektöründe olduğu için eve defalarca usta gönderdi cihazla bakıldı ve akıntının bizden olmadığı tespit edildi buna rağmen biz bütün derzleri tekrar yaptırdık tekrar tekrar derz attırdık. Alt komşu durmadı yine bir gün eşimi aramış işte evde mobilyalarım kabardı kapılarım kabardı artık nasıl oluyor anlamadım konuyu ama parkelerim kabardı bunların hepsinin masrafını sizden istiyorum boyalarım döküldü şöyle böyle demiş. Eşimden evin boyalarını istemiş tekrar derz parası istemiş kapılarım kabardı deyip onun masrafını istedi. baktık iş uzuyor eşim son konuşmasında tamam ben tekrar usta gönderirim senin gönderdiğin ustaya da okeyim ama eğer sorun benim dairemde çıkmazsa bugüne kadar gönderdiğim bütün ustaların parasını senden alırım demiş bir daha bizi arayan olmadı olay böylelikle kapandı. Cihazla baktırın sorun sizde değilse raporla şikayetçi olursunuz. Ama eğer sorun sizdeyse çözmeniz lazım...

Bildiğin takıntılı herif ya . Bırakın suç duyurusunda bulunsun bu su sızıntısı sizin evden gelmiyorsa zaten boşuna her şey. Ben olsam hakaretten tehditten dava açardim . Uzaklaştırma da alırdım . Çünkü zaten siz bir şey yapmadığınızda da saldırıyor terbiyesiz. Peki tek mi yaşıyorsunuz. Muhatap olmayın hiç . Ev alma komşu al sözü boşuna değil gerçekten

Evet tek yaşıyorum.
Muhatap olmadıkça bana iyice sarıyor.
Apartman grubundan alakasız yerde zamanda bana saldıran mesajlar atıyor. Beni karalıyor insanlara
Birkaç kez muhatap almadım iyice arsızlaşınca ağzının payını verdim.
Bu sefer hakaret tehdit etmeye başladı.
Savcılığa verdim.
Hiç bir iletişimim yokken adam bana durduk yere bilenmiş.
Su meselesi de bahanesi oldu iyice.

Savcılığa şikayet ettim ama uzaklaştırma aldırmadım.
Uzaklaştırma da aldırmalı mıyım sizce.
Benden korktu demesini de istemiyorum açıkçası ama.
Tehditlerinden bazıları
Vallahi kendimi zor tutuyorum.
Bayan olmasan yapacağımı bilirdim.
Hele evimde sudan dolayı yangın çıksın
Allah ya sana verir ya bana.

Tehditlerinden bazıları
Adam manyakmış uzaklaştırma aldırın haddini bilsin çenesini kapatsın

Tehditlerinden bazıları

uzaklaştırma aldırmak sadece "benden uzak dur" demek değil. uzaklaştırma kararı aldırdığında buna telefonla arama, mesaj atma ya da üçüncü kişiler vasıtasıyla iletişim gibi kararlar da eklenebilir. iletişim kurmaması için de bir engel teşkil ediyor. bunun ihlali halinde 3-10 gün kadar zorlama hapsi yatar. bence kesinlikle sizinle iletişime geçmemesini sağlayacak bir uzaklaştırma kararı lazım.

Ultrason aletinin benzeriyle çalışan sucu bulmanız lazım, küçük şehirdeyseniz bir iki tane böyle usta ancak vardır, ustalara “ultrasonla bakıyor musunuz” derseniz onlar anlar makineyi, ücreti yüksek. Derz dolgularını tekrar kaliteli derz ile değişmek de lazım. Bir de gider deliği var ya balkon banyo vs, o gider deliğinin içinin derz dolgusu da değişmeli. Ev sahibi iseniz bunları yaptırın. Kiracıysanız mümkünse o evden taşının çünkü bunlar yapılsa bile kalbiniz kırık olacak o komşuya karşı, bazen evren bize mesajlar verir “oradan git” der bazı insanların aracılığı ile, bu komşunuz da bu mesajı taşıyan bir görevli olabilir. Gittiğiniz yerde emin olun daha mutlu olursunuz. Bulunduğunuz şehir deprem bölgesi ise, su sızıntıları olan bina zaten güvensiz çünkü yavaş yavaş depreme dayanıksız hale gelebilir su çürütür derler.

Evet tek yaşıyorum.
şimdi anlaşıldı adamın derdi. uzaklaştırma ve yapabileceğiniz ne varsa hepsini aldırın. ustalar bir daha gelirse bütün süreci videoya alın.

su geliyor diye yalan söylemiyorsa büyük ihtimalle yağmur borusu patlamıştır, o da apartmanın genel sorumluluğunda. sizlik bir durum yok.

Ben yerinizde olsam bi usta bulurum ama alelade biri değil iyi bi usta olsun. Sonra tüm kontrol sürecini videoya alır bi yandan da ustadan bi rapor isterim evin su tesisatında sorun olup olmadığına dair. Sonra adamın yüzüne çarpar bi daha beni rahatsız ederse o zaman asıl belanın kendim olacağını söylerim. O saatten sonra da dava vs her türlü yolla rahat bırakmam.

Bi diğer seçenekte taşınmak. Ama bu korktu kaçtı fikrini güçlendirir. İstemiyormuşsunuz ya böyle düşünsün ondan diyorum. Muhtemelen yalnız yaşıyor olmanıza bilenmiş. Ev sahibiniz bu duruma ne diyor?

Ben yerinizde olsam bi usta bulurum ama alelade biri değil iyi bi usta olsun. Sonra tüm kontrol sürecini videoya alır bi yandan da ustadan bi rapor isterim evin su tesisatında sorun olup olmadığına dair. Sonra adamın yüzüne çarpar bi daha beni rahatsız ederse o zaman asıl belanın kendim olacağını söylerim. O saatten sonra da dava vs her türlü yolla rahat bırakmam.

Bi diğer seçenekte taşınmak. Ama bu korktu kaçtı fikrini güçlendirir. İstemiyormuşsunuz ya böyle düşünsün ondan diyorum. Muhtemelen yalnız yaşıyor olmanıza bilenmiş. Ev sahibiniz bu duruma ne diyor?

Söyledikleriniz çok doğru.Ama şöyle bir şey var tesisatçılar geldi ve tesisatta sorun yok dedi ama alt kattaki bundan tatmin olmuyor.Sonra tutturdu balkonun derzinden iniyor diye iki kez derzi söktürdü.Yine su indi.Şimdi de balkonun duvarından su indiğine kanaat getirmiş kafayı taktı balkonu kapatacaksın diyor.Ben evin her bölümü için ustadan rapor mu istiyeceğim.Sadece tesisatçının su sızıntısı yok demesini kabul etmiyor.

Ben zaten geçtiğimiz eylülde taşınacaktım.Bu olay bu kadar büyümeden önce ev bulamadım diye bir sene daha kalayım dedim. Bu yaz taşınacağım.

Ev sahibide başka şehirde yaşıyor.Bu adamın aklına uyup habire şu usta gelsin bunu yapsın bu sefer son hallolacak diye beni darlıyor. Alttaki ev sahibine de bağırmış çağırmış hakaret etmiş hem kendisi hem karısı.

Söyledikleriniz çok doğru.Ama şöyle bir şey var tesisatçılar geldi ve tesisatta sorun yok dedi ama alt kattaki bundan tatmin olmuyor.Sonra tutturdu balkonun derzinden iniyor diye iki kez derzi söktürdü.Yine su indi.Şimdi de balkonun duvarından su indiğine kanaat getirmiş kafayı taktı balkonu kapatacaksın diyor.Ben evin her bölümü için ustadan rapor mu istiyeceğim.Sadece tesisatçının su sızıntısı yok demesini kabul etmiyor.

Ben zaten geçtiğimiz eylülde taşınacaktım.Bu olay bu kadar büyümeden önce ev bulamadım diye bir sene daha kalayım dedim. Bu yaz taşınacağım.

Ev sahibide başka şehirde yaşıyor.Bu adamın aklına uyup habire şu usta gelsin bunu yapsın bu sefer son hallolacak diye beni darlıyor. Alttaki ev sahibine de bağırmış çağırmış hakaret etmiş hem kendisi hem karısı.
apartman yöneticisi karışmıyor mu bu işe?

bi daha kapınıza geldiğinde polis çağırın

böyle adama geri iftira atacaksın aslında. apartmanda laf yayacaksın "sürekli beni bir yerlere çağırıyordu, reddedince su geliyor diye rahatsızlık vermeye başladı. yüz vermedim diye hınç çıkarıyor" diye.

Taşınacağım ama bu kişiden nasıl kurtulacağım.
Savcılık süreci devam ediyor hala ihtar gönderiyor yaptır diyor sanki ben bilerek yaptırmıyorum.
Ben de ustaları eve almıyorum.
Dava açacak mı bilmiyorum.
İşler daha çok büyüyebilir.

böyle adama geri iftira atacaksın aslında. apartmanda laf yayacaksın "sürekli beni bir yerlere çağırıyordu, reddedince su geliyor diye rahatsızlık vermeye başladı. yüz vermedim diye hınç çıkarıyor" diye.
Aslına bakarsanız bu hıncın altında tam olarak bunun yattığını düşünüyorum.

Savcılık süreci devam ediyor hala ihtar gönderiyor yaptır diyor sanki ben bilerek yaptırmıyorum.

İletişim kanallarından iletişim kurmasını da engelleyen uzaklaştırma kararı dedim

apartman yöneticisi karışmıyor mu bu işe?

bi daha kapınıza geldiğinde polis çağırın

Yöneticiyi de yanına almış yönetici de bana baskı kuruyor.
Yöneticiyle ustanın iki kez geleceğim diyip gelmemesi benim sürekli ne yapılacaksa yapılması ustaları kabul ettiğim yönünde mesajlarım olmasına rağmen yönetici de utanmadan apartman whatsap grubunda ustaları kabul etmediğime dair yalan söylüyor.
Resmen bana karşı birlik kurmuşlar.Beni sindirmeye çalışıyorlar.

Yönetici aslında evi yapan müteahhit
Evden su iniyor ya suçu üstüne almamak için beni suçlu göstermek istiyor.
Kendi yaptığım ev hasarlı bozuk hatalı diyemiyor.

yaptırmadığınızı kendisi ispat etmesi gerek. ustalar geldiğine göre sizde de fotoğraf, belge vardır değil mi?

Dün uzaklaştırma talebiyle mahkemeye başvurdum.

Tamam. Umarım iletişim kanallarını da unutmamışsınızdır. Sizinle iletişim kurdukça şikayet edeceksiniz. Bi zorlama hapsine alsınlar onu. Orada uzun uzun sızıntının nereden geldiğini düşünür.

Back
X