Komşu çıldırtmacası

Findikkiran

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2015
1.992
3.595
63
Merhabalar
Yaklasik 11 aylik evliyim yerlestigimiz apartman istanbul da bir aile apartmani kiradayiz burada. Ust komşumuz inanilmaz derecede ses yapiyor esim polis ve uykusuz kaliyor hep gürültüden uyuyamiyor kac kere uykusz gtti ise. Dedim bir gun konusalim guzelce bunlarla cikti esim yukari bende asagida bekledim once esim gorevini soyledi uykusuz kaliyorum falan dedi güzelce konusurken adam bagirip cagirdi esimin hemen yukarı koştum baktim saldiracak birileri tutuyor polisi aradım adam bunu duyunca ozur diledi falan .

Sonra olay halloldu 1 2 gun sessiz kaldilaar sonra yine aynilar gece 3 ve yine tv sesi gulme sesleri bağırarak bi seyler anlatma . uc dort kez yukari vilada sapiyla vurdum artik yani kendimi tanıyamıyorum kafalarına vuruyo gbi hissediyorum bi hınç var ki. yukari cikamiyorum esim yok güvenmiyorum hic.
Tamamini yazamadim ama 10 aydir bu konu gundemde ve ben hep gidip konustum en son aldığım tepki ise "sen kiracisin bu apartman bizim cok rahatsizsan taşın " oldu
Sizce her seslerinde polis mi çağırım napim yani bilemedim
Eşim cok sakin bir insan ama yorgun ve uykusuzken sinirli olabiliyor korkuyorum o açıdan

Kabahatler Kanunu

Gürültü
Madde 36 -
(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Velhasıl, aşağı yukarı gürültü saatleri bellidir, gürültü yapmaya başladıklarında zabıtayı arayın zabıt tutsunlar ve bunu mahkemeye delil olarak sunun. Dilekçe altta...Diğer komşular ile de görüşün rahatsız olan var mı varsa bu iyi...

....................... BAŞSAVCILIĞINA

ŞİKAYETÇİ :

ŞÜPHELİ :

SUÇ : Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma.

SUÇ TARİHİ :

AÇIKLAMALAR

Şikayet olunan ……… ……………. ile aynı apartmanda karşı / alt/üst dairelerde ikamet etmekteyiz. Aramızda herhangi bir ihtilaf bugüne kadar bulunmamaktadır.

Ancak ………….. ………………….., kendi dairesinde sürekli yüksek sesle müzik dinlemekte, gürültü çıkarmaktadır. Kendisini bu konuda defalarca uyarmama rağmen ısrarla aynı davranışlarını sürdürmektedir. Diğer apartman sakinleri de bu durumdan rahatsızlık duymakta ve gürültülere tanık olmaktadır.

HUKUKİ NEDENLER : 5237 S. K. ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : Tanık beyanları ve diğer delililer.

NETİCE ve TALEP

Açıklanan nedenlerle şüphelinin eylemine uyan TCK maddeleri uyarınca cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını, saygılarımla arz ve talep ederim… ..../..../.....

Şikayetçi

……………………

Eşiniz polis değil mi?

Onun bir etkisi olmuyor mu?

En mantıklısı bu olacak galiba

Yüzsüzlere bak sen.
Eşiniz polismiş neden bi şey yapmıyo?
Tek çekindiğim şey şu ben evde yalnızım genelde ve bu insanlara güvenmiyorum esime yaptiklarindan snra. Ancak biz taşınır gideriz öyle uğraşırız bunlarla . Suçlu onlarken gitmekte zoruma gider susmakta boyle korkup geri cekilmeyi düşünmekte. Bilmiyorum ne yapmaliyim

En mantıklısı bu olacak galiba
Yalnız önce üst kattakilerin ne iş yaptığın, kim olduklarını vs iyice bir araştırın bela tiplerse temkinli olun, etraf manyak dolu. Eşinin mesai arkadaşları da size gelmiş de yanlış zile basmış gibi bir ziyarette bulunabilirler tabii yıldırma politikası olarak

Benim esimde polis daha once hiç boyle durumlarla karşılaşmadık ama eminimki karsilassak eşim icabına bakardi ama ne gereği var ugrasmaya ayri eve çıkması yeterli.bu tür insanlara kanunda sökmuyor

Benim esimde polis daha once hiç boyle durumlarla karşılaşmadık ama eminimki karsilassak eşim icabına bakardi ama ne gereği var ugrasmaya ayri eve çıkması yeterli.bu tür insanlara kanunda sökmuyor
İcabına bakmak nasil olurdu peki ? Polis olmasi yasalara uymasi dışında bir seyi uygulamasını korkutmasını gerektirmez bence . esimde gorevini kullanmayi sevmez günlük hayatında. Ama bir oneriniz varsa bunun dışında duymak isterim

Diger türlü ben vileda sopasina devam

,
Onların da istediği sizi sindirmek. Yasal yolları da deneyin, gürültü hattını arayın, polis çağırın...

,
Onların da istediği sizi sindirmek. Yasal yolları da deneyin, gürültü hattını arayın, polis çağırın...
Apartmanda diğerlerine soruyorum ta bizim alt kata bile gidiyormuş sesleri hatta bi kere bize sikayete geldiler bizden sanıp. Sikayet edelim dediğimde onlar oyle ama diyolar tek başıma şikayetim dikkate alınır mi peki sizce diğerleri inkar etse dahi o Potansiyel var cunku ?

cagirin polisi esinin polis arkadaslaro yokmu dayansinlar kapiya 3 bucuk atsinlar bak bakayim nasil oluyo

Şikayet için gelenler ölçüm yapıyo. Diğerleri istedikleri gibi inkar etsinler.

Canim benzer dert bizde de var. Sen de pislik ile pislik ol

Gece 3 de ses mi yaptı o gecenin sabahi saat 7 de elektrik supurgesiyle tavani supur. Sonrada gelip kizarlarsa söyle bizi uyutmadiginiz gecenin sabahında siz de uyumayacaksiniz de.

Bu arada eczanelerde silikon kulak tıkaci satılıyor. Bi ondan kullanıyoruz artık çok rahat ettik.

O eskidenmiş siz kiracısınız biz ev sahibi eğer apartmanın huzurunu bozuyorsa ev sahibi bile atılır apartmandan gece 3 te kimse başkasının tv gürültüsünü çekmek zorunda değil şikayet edin eşinizde polismiş aslında oda yapabilir şikayeti ama genellikle zabıta ilgileniyor.

benim üsttekilerde aynı bikaç defa söyledik düzeliyo sonra geri başlıyorlar bende sabah çok erken saatte tv sesini açıyorum keşke kapıma dayansa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…