Saat 8 erken bir saat değil. Siz konuşun bence. Uyandığında cocugu yatak odasina almasın.Merhaba arkadaslar
Komşumla yatak odalarımızın duvarı bitişik ergen bir oglu ve kucuk cocuklar ı var. saat sekizde bagırmaya zıplamaya başlıyorlar. Uyumayı seven biri olarak bu saatte gurultuyle uyanmak haliyle hiç hoş degil
Bu sabah ergen ogluyla şiddetli kavga ettiler. Yan odaya gecmeme ragmen ses geldi
Bir cozum bulamazsam delirecegim. Buyuk bir sitede oturuyorum yeni tasındık buraya
Bu gibi sorunlarla yonetici ilgileniyor mu
Birde sadece ses gelen duvara ses yalıtımı yaptırsam faydası olur mu sizce kızlar
O da dogru bak hic dusunmemistim. Once karsilikli iletisim sonra yonetici mantikli hareket. Sabah saat 8de hala uyuyan birinin olacagini dusunememis olabilirler bence de. Ben sabah 7de evi supuruyorum valla ise giden gitmis oluyor o saatte.İnsanlar o saatte kalkıp işe, okula gidiyor erken bir saat değil. Çocukların da sabah enerjisi yüksek olur, kendilerine hakim olamayabilirler. Aile rahatsız olduğunuzun farkında değil. İnsani ilişkiler gereği ilk başta komşu olarak gidip sakince derdinizi anlatabilirsiniz. Eğer çözülmezse ondan sonra yönetici ya da başka çözümler denenir. Ama yan komşum bana gelip derdini anlatmadan kapıma yönetici gönderse çok rahatsız olurdum açıkçası.
8 erken bir saat degil diyenler nasil bir kafa yaşıyor acaba? Sen uyandin diye bende uyanmak zorundamiyim o saatte?
Akşam 11 den sonra ses yapmak ve sabah 10dan önce ses yapmak ayıptır.
Yöneticiniz ile konuşun ama tek cephe yalıtım malesef olmuyor, ses tavandan ve yan duvarlardan yine sızar. Bende aynı dertten muzdarip olduğum için çok araştırdım. Inşallah yan komşunuz iyi biridir ve uyarıdan sonra daha da artmaz sesleri.
Bizde çocuk olduk, bizde işe gittik.. ama her zaman ailecek dikkat ettik. Erken kalktığımızda ses yapmamaya özen gösteririz. Doğru olanda budur. Bebek yasta değilse gayette sessiz olması anlatilabilir çocuklara. Herkesin zoruna gidiyor çocuğuna dur sus demek. Benim üst kat komşum işe gidiyor diye sabah 6da evine makina açıyor. Tatli dilli uyarmama rağmen 'ben çalışıyorum, saygı göstermen lazim bu saatte sesime' dedi.. kişinin içinde olacak saygı...İşi gücü, okula giden çocuğu olan aileler 6.30 7.00 civarı ayakta olur. Çocuklar okula hazırlanırken, aileye kahvaltı hazırlanırken ister istemez gürültü olur. Çünkü çocuk bu, giyinmek istemez koşarak kaçar, çantasını hazırlamaz anne baba sesini yükselterek uyarır, okula gitmek istemez ağlar, enerjisi yüksektir yatakta zıplar. İnsanlar her zaman ses gittiğinin ya da diğer insanları rahatsız ettiklerinin farkına varamazlar. Her an da kendilerine hakim olamazlar, hele çocuklar hiç olamaz. O yüzden apartman dairesinde yaşamak için biraz hoşgörü şart. Rahatsızlık ciddi boyuttaysa da karşılıklı oturulup konuşulur. Çözülmezse başka çözümler aranır.
Bizde çocuk olduk, bizde işe gittik.. ama her zaman ailecek dikkat ettik. Erken kalktığımızda ses yapmamaya özen gösteririz. Doğru olanda budur. Bebek yasta değilse gayette sessiz olması anlatilabilir çocuklara. Herkesin zoruna gidiyor çocuğuna dur sus demek. Benim üst kat komşum işe gidiyor diye sabah 6da evine makina açıyor. Tatli dilli uyarmama rağmen 'ben çalışıyorum, saygı göstermen lazim bu saatte sesime' dedi.. kişinin içinde olacak saygı...
Çocuğa dur sus deyince put mu oluyorlar. Sanki dövün demişim gibi yazdığınız yorumunuzu hayretle okudum. Değişik bir nesil bizleri bekliyor..Tamam, her çocuk sizin gibi olmalı, kişilik farkları, enerji farkları, yetişme farkları asla olmamalı. Çünkü saygılı olmak demek put kıvamında çocuklar yetiştirmek demek. Mutlu sabahlar diliyorum.
Çocuğa dur sus deyince put mu oluyorlar. Sanki dövün demişim gibi yorumunuzu hayretle okudum. Değişik bir nesil bizleri bekliyor..
Aa çocuklarını uyarirlarsa put gibi bir nesil yetişirmiş. Komşu hastaymış, işten gelmiş uyuyormuş hiç önemi yok onlar için.Ya arkadaşlar 8 erken bir saat değil diyenler olmuşta sadece ise okula gidenlerle ev tamamen boşalıyor mu?Bunun hastası olur bebeği olur,bizim gibi nobetli çalışan gece boyu nöbet tutup eve gelip uyumak isteyeni olur.Ben biraz daha insanların anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?