Komşu Çilesi

25 yil onceyle karistiriyorlar sanirim,o zamanlarin anneleri dakika basi dur sus diye bagirir cagirirlardi,cocuklardan cok o annelerin sesi duyulurdu genelde. Bu saydiklarinizdan her apartmanda vardir illa ki. Olay karsilikli hosgoruyle cozulebilir. Gece nobetten gelen de mutfaga girer bir seyler yer mesela,illa ki ses olur. Bebek gece uyanir aglar ses olur. Sabah da okula ise gidenin sesi illa ki olur. Bugun siz rahatsiz olursunuz,yarin alt komsunuz,obur gun ust komsunuz. Herkes herkese katlanmak zorunda maalesef. Gonul ister ki kimse kimseyi rahatsiz etmesin ama iste mumkun olamiyor maalesef.

Evet herkes birbirine katlanmak zorunda ama birazcik daha anlayisli davranmak bu kadar zor olmamali.tabi ki çıt cikmasinda diyemez kimse apartman sonucta ama sabah 7 de ev süpürmek o apartmandakii ise okula gitmeyen evde olan/olabilen hasta,bebekli,nöbet istirahatli insanlari hiçe saymak gibi geldi.Karsilikli hoşgörü dedigniz sanki orda tek tarafliya dönüşmüş gibi oluyor o durumda.

Bizim apartmanda yalitim var hem dis cephede hem ic kisimda,sesi duyulabilir bir ortam olsa asla yapmazdim. Bence herkes yaptirmali apartmanina ses ve isi yalitimi. Bizde daireler birbirine bitisik de degil,kimse kimseyle bir duvar paylasmiyor evlerin plani geregi.Ama coluk cocuk gurultusu az da olsa duyulur,bugun ona yarin size,herkes birbirini rahatsiz ediyordur illa ki.

ya ben bir evde kaldim,
ust kattaki adamin horlama sesinden uyuyamadigim oldu,
e gidip adama uyuma diyecek halim de yok ya,
mecburen tasinana kadar idare ettik,
kendi evim olsa ilk aydan ses yalitimi yaptirirdim tabi ki, kiraci olunca cektik biraz.

Taşınin en mantıklısı bu ben kendi evimizi alırken sadece ev güzel geniş tamam diye düşündüm ama yanılmışım yan tarafta bir aile tam kabus gibi ne kadar şikayet etsek de değişen bir şey yok 1 sene içinde oğlu evlenecek taşınacak burdan kendimi öyle rahatlatıyorum imkanınız varsa taşının komşuları iyi araştırın bana ders oldu çünkü

Kesinlikle katılıyorum. Adab-ı muaşeret diye birsey var. Bizi de annemiz boyle yetiştirdi. Sabah 10dan once ve aksam 11den sonra gurultu cıkarılmaz. Cocugum yok ama yegenlerim geldiği zaman azıcık zıplasa ailesi hemen uyarır alt komşu rahatsız olur diye. Bu cocugu put yapmaz insanlar a saygılı olmayı toplum içinde yasamayı ogretir. Ben suan calışmıyorum cocugumda yok, guzel guzel uykumu almak istiyorum ve uykumu alamadıgımda basım tum gun agrıyor. Onceki evde yan komsularım gecenin 12sinde bile matkap acabiliyordu.aile ogretecek sonra ne yapsan duzelmiyor.
Fikir veren herkese teşekkürler

Bir ay oldu tasınalı
Malesef

Kimse başka birini rahatsız etme hakkı yok evet ama sizin uykuyu seviyor olmanız da pek bir şey ifade etmiyor sabah saat 8 için . Sonuçta 8 normal bir saat değil mi ? Ha günün hiç bir saatinde gürültü yapılmasın o ayrı lakin saat 8’de ben yavaştan iş yapmaya başlıyorum

Bende sizinle aynı durumdayım çocuğum yok. Yan komşular gece 3 de uyuyor, üst komşum sabah 6da uyanıyor.. Bizde eşimle o 3 saatte uyumaya çalışıyoruz.

Sizin durumunuzu yaşamayan bilemez. Çok iyi anlıyorum.. ben çare bulamadim ama umarım siz bulursunuz..

Abimin önceden oturduğu sitede üst katındaki kadın sürekli topuklu ayakkabıyla geziyordu evde hatta kovalamaca oynuyorlardı birçok gece evde alem yapıyolardı.Adam mafya kılıklı bir şeydi o yüzden birebir muhattap olmaya çekindim açıkçası.Yönetime şikayet ettik onlarda gidip konuşmuşlar.Öyle pislik insanlar çıktılar ki,balkonun dışındaki klima vantilatörümüzün üstüne kuşlar için pet şişenin altını kesip su koyuyodum o suyun içine kullanılmış prezervatif,sigara izmariti filan atmaya başladılar.Belalı,takıntılı tiplerse inada bindiriyorlar.

Gece yuksek sesle TV izleyin. Erken uyanan cocukları muhtemelen erken yatıyor. Yatmasınlar. Anladıkları dilden konusun.
Sakın gidip rica etmeyin. Sızı dinlemeyecekler.

Sabah 8 erken bir saat herkesin çocugu okula gitmiyor artı en erken 9 olacak şekilde süpürge açılmalı 7 yazmış biri ayıp komşum yapsa 7 de beni kapısında bulur 23-10 arası dikkat edilmeli yoksa gidin bahçeli evde oturun

Komsudan gelen ses ile uyanan insanlara imreniyorum. Yanimda top patlasa uykumu almamissam uyanmam ☹ Alarm kursam 6-7 tane kuruyorum o derece.

Şu gidin bahçeli evde oturun, gidin müstakil evde oturun olayına da hastayım. Millet çok meraklı sanki kibrit kutusu gibi apartman dairelerine tıkılmaktan, keyiflerinden gitmiyorlar müstakil eve.

Şu gidin bahçeli evde oturun, gidin müstakil evde oturun olayına da hastayım. Millet çok meraklı sanki kibrit kutusu gibi apartman dairelerine tıkılmaktan, keyiflerinden gitmiyorlar müstakil eve.
Eeee o zaman kimse meraklı olmadığına göre birde olmadık saatlerde yapılan seslerle eziyeti iki katına çıkarmanın anlamı yok

Eeee o zaman kimse meraklı olmadığına göre birde olmadık saatlerde yapılan seslerle eziyeti iki katına çıkarmanın anlamı yok

Tolerans insani bir meziyettir. Bir arada yaşamanın gereğidir aynı saygı gibi. Saygı bekleyip tolerans göstermemek insani bir davranış biçimi değildir.

Alinti yapsaydiniz keske. Ben konu sahibine yalitim yaptirmasi konusunda fikir verdim. Bizde var ve hic ses gecirmiyor. Size de tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…