Komşu Çilesi

Bizim binanin yapilisindan var. Sonradan yaptirirsaniz tum ic ve dis cepheye yaptirmaniz gerekir.

bizim de var güya ama kâr etmiyor temizlik sesi vs geçiyor yine sizin geçmiyor mu müteahhit bizi kandırdı mı acaba diye düşünüyorum

bizim de var güya ama kâr etmiyor temizlik sesi vs geçiyor yine sizin geçmiyor mu müteahhit bizi kandırdı mı acaba diye düşünüyorum
Valla dedigim gibi bizde duyulmuyor kolay kolay. Ust katimda kimse oturmuyor benim ama karsi dairem ve onun ustu dolu,iki daire de canlari istediginde temizlik yapar camasir makinesi calistirir falan. Hic sikayetleri olmuyormus. Toplantilarda da gorusuyoruz ozellikle hani insan bilmeden ses yapar eder birbirimizi uyaralim diye. Kimsenin evinden cit cikmiyor. Annemin evi mustakil ikiz villa,yan taraftan cok ses geliyordu tum site anlasip ic ve dis cepheye yalitim yaptirdi yakit parasi yariya dustu ve artik ses de hic duyulmuyor. Bence tekrar gorusun binayi yapan kisiyle,belki onun elemanlari gelip yeniden yaparsa az ucret alirlar

Evlere şenlik bir düzen var Türkiye'de ☺ almanya'da hafta ici sabah 7 den akşam 22.30 za kadar gürültü diye komşunu şikayet edemiyorsun
Bizim gibi oglene kadar uyumuyorlar ondan bizde cik sokaga,bu saatte tum evler dolu,herkes issiz gucsuz,herkes uyuyor

Bizim gibi oglene kadar uyumuyorlar ondan bizde cik sokaga,bu saatte tum evler dolu,herkes issiz gucsuz,herkes uyuyor
İki cocugum var ikisine 7,45 te okulda derse giriyor. Biri 12 diğeri 14 yaşında ve bu ilk sınıftan beri devam ediyor. Normal insan düzeni böyle yani birde. Hani standart insan yaşamı. Gece aktif olan canlılar değiliz sonuçta ne bileyim burda birine sabah 11 e kadar uyudum desen. Hastamısin bir doktora mı görünsem acaba derler

Evlere şenlik bir düzen var Türkiye'de ☺ almanya'da hafta ici sabah 7 den akşam 22.30 za kadar gürültü diye komşunu şikayet edemiyorsun
Belliki Türkiyede yasamıyorsunuz o yüzden kağıt gibi duvarların ne denli ses geçirdiğini de bilmiyorsunuz. Komşumun yaptığı dedikoduları duyuyorum ben..

Bİzde de yata yata kokmussun derler cok eglenceliyiz valla. Milletin bir sey yaptigi yok herkes yatista. Hic mi evlerinde isleri yok,hic mi yemek yapmiyorlar ,utusu camasiri da mi yok yapilacak valla oglene kadar uyuyunca kim yapiyor bunlari cok merak ediyorum ben de. Piril piril hayatlar. Sabah 5te kalktim ben, yuruyusumu yaptim kahvaltimi yaptim evimi temizledim mis gibi simdi gezmeye gidicem. Daha millet yeni uyaniyor

Belliki Türkiyede yasamıyorsunuz o yüzden kağıt gibi duvarların ne denli ses geçirdiğini de bilmiyorsunuz. Komşumun yaptığı dedikoduları duyuyorum ben..
Almanya diye yazmıştım zaten. Burda da binalar çok mükemmel inşa edilmiyorlar. Üst katımda 5 çocuklu bir İtalyan ailesi var her yaptıkları aktiviteden haberim var mesela sabah 7 akşam 22.30 şikayet etme hakkı yok kimsede. Normal insan hayati boyle geçiyor
Gözünü sevdiğimin alman disiplini. Erken kalk, aktif yaşa, işini layıkıyla yap, erken yat.
o kadar fit kalıyorlar ki ilerleyen yaşlarda inanılmaz yani. Düzenli yaşam sağlıklı ve uzun bir yaşamın garantisi kesinlikle.
Ya bu şekilde yaşasınca cidden çok verim alıyorsun hayattan. Enerjimiz bol olsun hep

o kadar fit kalıyorlar ki ilerleyen yaşlarda inanılmaz yani. Düzenli yaşam sağlıklı ve uzun bir yaşamın garantisi kesinlikle.

Eşim bir süre merkezi Almanyada olan bir firmada çalıştı. Türkiye ayağında yöneticiydi. Almanyada sabah 8 mesai başladığı anda herkes işinin başında olur, akşam 5 dedi mi kimseye ulaşılamazdı. Bizimkiler sabah 9'a kadar kahvaltı yapar, işler bitmeyince gece yarılarına kadar mesaiye kalırlardı. Yunanistan, öğlen 2-3 civarı siestaya gider, işler ortada kalırdı. Fas tunus tarafını ara ki bulasın. Senede 2 kez tüm ülke temsilcileri bir araya gelip toplantı yaparlardı birkaç gün, hep dalga geçerlerdi birbirlerinin bu tip özellikleriyle. Almanları o zaman tanıdım ve gerçekten yaşam tarzlarına, disiplinlerine hayran kaldım. Benim kafamda hep bira içen göbekli alman streotipi vardı, kırıldı, paramparça oldu.

Evet çok içiyorlar ama onlarda şu var eğlenceyse eğlence işse is. İkisini birbirine asla karıştırmazlar. Bu anlattığın diğer ülke özellikleri de tipik Akdeniz insanı özelliği zaten. İtalyanlar da çok orjinal millet mesela neyse konuyu dağıtıyoruz ayıp olucak konu sahibine. Enerjin bol olsun

ya ben bir evde kaldim,
ust kattaki adamin horlama sesinden uyuyamadigim oldu,
e gidip adama uyuma diyecek halim de yok ya,
mecburen tasinana kadar idare ettik,
kendi evim olsa ilk aydan ses yalitimi yaptirirdim tabi ki, kiraci olunca cektik biraz.
Seninki komsuymuş, benimki yanımda

valla ben de apartmandaki seslere pek takılmam biz de bir üst komşu var evlere şenlik ama eşim bu konuya çok takıktır, sürekli gürültüden şikayet eder. Malesef konuşsan da insanlar kendi hayat tarzlarını değiştirmek istemiyorlar. Eskidendi o komşum rahatsız olmasın vs. şimdi kimsenin umru değil.

Almanyada gece 11den sonra komşunuzu ses icin şikayet ettiginizde eminim polisler sessiz olmalari için hemen o komşunuzu uyarirlar. Burda sıkıntı şu ki gürültü konusunda hiç bir yaptırım yok. Ben gecenin ikisinde polisleri aradığımda komşu şikayeti deyince telefon aniden kapandi....

Türkiye'de yaşamadığıma rağmen orada işler nai farklı yürüyor biliyorum. Karakolu aradığınızda kkmsu şikayeti demeyecektiniz, kavga sesleri geliyor şiddetli kan dökülmesinden korkuyorum evde tek başımayım diyecektiniz

ses yalitiminin faydasi olmaz.
valla caresi yok
tasinmak fln
allah kurtarsin.
Benim yasam seklim mahfolmustu benzer bi durumdan,sabahlari 5 de kalktim 6 sene bu sebeple.
Spora havuza fln baslamistim cözemeyince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…