Komşu çocuğu sorunsalı

Ben anlatamıyorum sanırım. Çocuğumu sokağa saldığım falan yok. Yazdıklarımdan bunu nasıl çıkardınız anlamıyorum. Eğer çocuğum görüş mesafemde olmasaydı, ani bir durumda yanına gidebilecek yakınlıkta olmasaydım zaten göndermezdim. Bende sokakta bulmadım sonuçta çocuğumu.

Ne olursa olsun 4yaşındaki bir çocuk anne babasız tek başına salınmaz. Gayette rahat bir insansınız.
Sizinle tartışmayacağım. Çocuğum için neyin doğru yanlış olduğunu bilecek durumdayım. Parkta 10 m mesafedeki bankta oturmakla evimin camından izlemek aynı şey diyorum. Evim 1. Katta olsa bile haklısınız bırakılmaz ben olsam bende bırakmam. Ama o kaydıraktan kayarken düşse ben camdan koşar kaldırırm yerden. Umarım anlatabilmişimdir.

Anlatamıyorsun değil sorunu detaylı yazmamışsın bunu soruna ekle ki çocuğunun gözünün önünde olduğunu yeni gelenler öğrensin okumaya son sayfadan başlamıyorlar. Ayrıca konuşmalarını duyuyorsan o kıza tuvaletine kendi evinde git diyenilirsin

Camdan sürekli izlediğimi yalnız bırakmadığımı yazmıştım. Bahçe katında olduğumu eklememişim ama haklısınız. Dedim gönderdim bu sefer tuvalet için değil su içmek için, yiyecek birşeyler almak için, oyuncak almak için geliyorlar. Yani bitmiyor. Rahatsız olduğumu sürekli gelmemelerini herkesin kendi evine gitmesi gerektiğini söyledim ama fayda etmedi. Bu yüzden sordum sizce annesiyle konuşmalımıyım bu konu için diye

Evet sen anlatamıyorsun ne çocuğun kız olduğunu yazmışsın ne de 10m ilerde parkın olduğunu

4 yaş çocuğu 8 yada dokuz yaş çocuğu ile arkadaşlık edecek donanıma sahip değildir .Site ne kadar korunaklı olursa olsun 4 yaş bahçede tek başına vakit geçirmek için küçüktür.Başinda babası siz eğitmen yada gözetmen olur ayrı.Anaokuluna göndermeniz daha iyi olur yada gidiyor tatildemi yada bu anlattığıniz hafta sonu olan birseymi.Ben gorustürmem hem kadına ne diyeceksiniz kişiliğini bilmiyorsunuz kalkar olmayacak bir laf eder vs.Hem nasıl iş se çocuğu kendi annesini rahatsız etmek yerine habire sizin kapıda Çocuk bunlar vs diyoruzda insanların çeşit çeşit hijyen anlayışı var Wc kullanıminda çocuk da olsa çıksın kendi evine niye sürekli benim evime gelinsinki hoş bence çocuğu komşuya böyle rahatça göndermek de başka bir mevzu anneyle samimiyetinizde yok .Bence en doğru hareket ne eve kabul etmek nede annesiyle bu konuyu konuşmak.Sonra olduki komşu çocuğun ayağı kayar sizin banyoda başınıza sorumluluk ne gerek var .Sizin durum belli İnşallah sağlıkla kavuşun bebeğinize

Her şeyden önce, güvenlikli de olsa, başında polisi de olsa 4 yaşındaki çocuğu tek başına nasıl parka yollarsınız? Üstelik yanındaki çocuk da 2 katı yaşında. Neredeyse ergenliğe girecek çocuklarla sizin küçücük çocuğunuzun işi ne? Çocukların henüz akılları ermeden ergenlik yaşadıklarında neler yapabildiklerini hiç mi okumadınız, duymadınız, izlemediniz? Bunları geçtim her çocuğun başına gelecek diye bir şey yok ama velev ki çocuğunuz kafa üstü düştü, siz de görmediniz, size de söylemedi ne arkadaşı ne de komşu çocuk. Gece bir şey olursa ne olacak? Evden balkondan bunu nasıl takip edersiniz? Yani bilemedim ne desem. Çocuk bu anne babanın elinden de düşebilir ama en azından gözünün önünde olur, müdahale edersin, önlem alırsın. 4 yaşında bir çocuk tek başına çıkmak için çok küçük.

Bence annesiyle konuşmayın haklıyken haksız duruma düşersiniz. Çocuğunuzu onunla görüştürmeyin zaten yaşlarıda uymuyor.

Oğlum 6 yaşındaydı bir siteye taşındık, bir çocuk vardi 3 yaşında çıktı bizd geldi (annesi çocuğu sabahtan akşama kadar dışarıda bırakıyordu online dersler oluyordu o zaman öğretmendi, yan komşumda oluyordu çocuk genelde.)
Çocuk gelince annesinide tanımıyorum ama apartmanın grubundan aldim numarayi yazdim. Yusuf geldi ama ben ailesi olmadan ocukların birlikte olmasina karşıyim dedim çocuğu üzülerekte olsa gönderdim. Evinizd almayın tabi ki annesinin haberi olmadan gelmesin. Birde dışarıda oynarkende görmediğiniz yerler vardir bırakmayın çok küçük cocuk

Konuyu açarken atladığım detaylar olmuş yeniden düzenledim ama görmediniz belli ki o yüzden size de söyleyeyim. Evim bahçe katı ve park çok yakınımda. Ben onu görüp duyabiliyorum onlar beni görüp duyabiliyor. Komşu çocuğu bir kız çocuğu. Yani tek başına parka göndermek sandığınız yada aklınıza geldiği bir durum değil. Yani parktaki 10 m mesafedeki bankta oturmamla evimde camdan izlemem aynı şey

Benim oğlum da 4.5 yaşında biz de korunaklı bir sitede oturuyoruz. Sürekli gözetleyebildiğim bir yerde demişsiniz ama boyayı alıp binayı boyarken farketmemişsiniz mesela. Çocuk sitenin bahçesinde yalnız oynasa daha emniyette olur emin olun. Ama sizin çocuğunuzun yanında ona akıl öğreten biri var. Yani 8 yaşında bir çocuk da baya çocuktur ama aklı farklı yaramazlıklara daha iyi çalışır.
Kapınıza her geldiklerinde isteklerini yapmayın siz de. Tuvalet müsait değil deyin, evde yesen daha uygun olur deyin. Net olun. Ama işte asıl sorun bu değil. Sorun kendinden büyük ama yine aklı ermeyen bir çocukla çocuğu yalnız bırakmanız.

Sürekli çocuğunu takip ediyorum gözümle dediniz ya peki merdivenleri boyarken bina merdivenlerini onu nasıl görmediniz?
Hava çok güneşli olduğu için oyuncak alıp binanın içinde oynayacaklarını söylediler. Zaten dediğim gibi bahçe katındayız yani binanın girişinin az ilerisi benim kapım. Komşu kızı bebek almış benmkide ayıcık alıp gidecekti. O ara boya almışlar. Kapıda sesleri geliyordu zaten aralık bırakmıştım kontrol için. Kontrol etmeye gittiğimde boyadıklarını gördüm çocuğu evinde gönderdim oğlumuda eve alıp orayı temizledim

Siz de aşağı inin çocuğunuzla. Böylece size çıkmayı bırakırlar.

Yaşları ve kişisel gelişimleri için bir arada olmaları sizin çocuğunuza faydalı değil başka bir yorumum yok cinsiyetten bağımsız yazdım.Gelisim düzeyleri yada ilgi alanları çok farklı İlerde bu fark kapanabilir fakat bu 20;li yaslarin sonuna tekabül eder . Yaşı büyük olan oğlunuzu su Wc oyuncak istekleri için kullanır sadece .Ben abiyim muhabbeti gibi.Her ikiside çocuk olabilir fakat okulda bile ikiside çocuk diye aynı eğitimi almıyor

Tuvalet için geldiğinde almadım zaten, benim çocuğum başkasına tuvalete gitse kızarım ben senin annende kızar bence diyip gönderdim. Hiç bir seferinde eve almıyorun rahatsız oluyorum bu durumdan diye söylüyorumda. Ama yine benim kapım çalınıyor. Ardı kesilmiyor.
Binayı boyarken farketmedim çünkü bebek ve ayıcık alıp oynayacaklardı ve sesleri de geliyordu. Kapıyı aralık bırakmıştım. Kontrol etmeye gittiğimde gördüm boya yaptıklarını. Kızı evine yolladım benmkini eve aldım sonra. Yani o boyama işi toplasanız 10 dk içinde olmuştur emin olun

Annesine birşey demeyin nasıl biri olduğunu bilmiyorsunuz, çocuk eve geldiğinde almayın eve zaten okulu açılacak, oğlunuzla gorusturmeyin beraber oynayacak yaşta değiller, benim kızımın da kuzeni var kendinden 4-5 yaş büyük oynuyorlar falan ama bazı şeyleri erken öğreniyor açıkça soyleyim hoşuma gitmeyen şeyleri ben kisitliyorum görüşmelerini zararları oluyor birbirlerine

İnanın ki tuvalete bile gitmiyorum. Acil bir durum olduğunda sesleniyorum geliyor eve öyle işimi hallediyorum. Sizlerinde görüşlerine önem verdiğim için annesiyle konuşup konuşmama konusunda fikirlerinizi almak istedim sadece. Yoksa yani hangi anne çocuğunun iyiliğini istemez. Yani öyle yorumlar geldi ki sanki çocuğumu başıboş sokaklara salıyomuşum gibi. Kaldi ki ben tüp bebekle ne zorluklarla anne oldum. Saçının teli için ömrümü veririm. Burada insanların aklına gelen benim aklıma gelmezmiydi. Nasıl ben evden yollayıp parka sokağa başıboş salabilirim ki. Evet konuyu ilk açarken atladığım detaylar olmuş sonradan düzeltme yapıp ekledim. Buradaki sorun bunlar değil yani bunlar sorun değil. Takip etmediğim bi 10 dk oldu ondada zaten binada kapının önündeler diye boya yapmışlar dün. Ama yani bu evde bi misafirliktede olabilirdi. Misafir olarak gittiğiniz bir yerde her daim gözünüz çocuğunuzun üzerinde mi mesela. Hiç mi siz görmeden kaşla göz arası yaramazlık yapmıyorlar. Yada parka götürdüğünüzde hiç mi başka çocuklarla tartışma yaşamıyorlar düşmüyolar ne bileyim hiç mi gözünüzün önünden bir saniye ayrılmıyorlar. Eğer öyleyse buradaki herkes çok iyi anne ben kötü anneyim

4 yaş bence evinizin dibinde bile olsa park ,gözetimsiz bırakılmamalı. 8 yasında bir cocukla arkadaşlık edemez o da doğru değil. Oğlum 7 kızım 13 yaşında,güvenlikli bir sitede oturuyoruz ama ona rağmen 6 yaşından sonra tek gönderdim ikisini de. Kollarında akıllı saatleri ile tabi.
Şu an sorunsuz çıkabiliyor ikisi de ama kurallarımız var. Apartmanlara girmek yasak,sitenin alt bahçesine(biraz ıssız kalıyor)gitmek yasak. Arkadaşlarını çağırmak için bile dahi olsa sitedeki herhangi bir binaya girmezler,aşağıdan zile basıp çağırabilirler. Siteden çıkmaları da yasak.kimseden birşey alıp yiyemezler. Arayıp sorarlar x arkadaşım dondurma verdi yiyebilir miyim diye. Tanımadığım biri ise zaten izin vermiyorum. Evden gelip alabilirsiniz diyorum. Benim kurallarım şu an tüm siteye yayıldı,herkes kendi çocukluğuna benzer şeyler tembihliyor. Ben bazen dondurma ısmarlıyorum,annesine sormadan alan 2 çocuk var ki onlarda aşırı başıboş bırakılmış çocuklar gözlemlediğim kadarıyla,bence dogru değil. Biri oğlumla arkadaşlık etti bir süre,oğlum eve birşey almaya yada tuvalete geldiğinde bu çocukta gelip kapı pervazına kadar basıyordu hatta ilkinde içeri girecek gibi oldu oğlumla,sen burada bekleme istersen dısarı çık annen merak etmesin diyerek yolladım kapıdan. Ufak ufak oğlumla iletişimleri kesildi sonradan ama bence bu rahatlık bu devirde olmamalı. Belki ben sapığım,kötü niyetli bir manyağım hatta katılım. Ailelerin kuralları olmalı,çocuklara bunlar öğretilip ona göre izin verilmeli güvenlikli bir alana dahi gitseler. Hala ara ara çıkıp kontrol ederim ben cocuklar bahçedeyken ki büyüdüler,kurallarımıza uyuyorlar genelde. Uzaktan bakarım,yanlarına gitmem bazen ama kontrol ederim illaki. Bazen eşim gider bakar yürüyüş yapma bahanesiyle.
Sizin ve tabi ki komşumuzun hatta özellikle komşunuzun rahatlığı rahatsız edici. 8 yasında bir çocuk ailesinin hiç tanımadığı bir ailenin kapısına böyle rahat gitmemeli. Sizi tenzih ediyorum,muhakkak iyi niyetlisiniz ama bir başkası o çocuğa zarar verebilir. Herşey olabilir.
Yerinizde olsam evin nerede,evinden uzakta olmamalısın,ailen merak eder vb bahanelerle biraz uzaklaştırırdım diğer cocugu. Gerekiyorsa kendi çocuğunuzu biraz sitenin dışında bir yerlere götürüp vakit geçirin birlikte ama ufak ufak bu arkadaşlığı sonlandırın. Bahceye çıktığında eşlik edin zaten tek bırakmayın ve varsa yaşıtı/akranı onlarla tanıştırıp arkadaşlık ettirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…