Ben anlatamıyorum sanırım. Çocuğumu sokağa saldığım falan yok. Yazdıklarımdan bunu nasıl çıkardınız anlamıyorum. Eğer çocuğum görüş mesafemde olmasaydı, ani bir durumda yanına gidebilecek yakınlıkta olmasaydım zaten göndermezdim. Bende sokakta bulmadım sonuçta çocuğumu.8 9 yaşındaki çocuk nerdeyse ergenliğe girecek bu konudan başka sorunlariniz var bence ve 4 yaşındaki çocuğu asla yanlız gondermeyin bide hamilesiniz doğuracaksınız sürekli böyle sokağamî salacaksınız başı boş
Sizinle tartışmayacağım. Çocuğum için neyin doğru yanlış olduğunu bilecek durumdayım. Parkta 10 m mesafedeki bankta oturmakla evimin camından izlemek aynı şey diyorum. Evim 1. Katta olsa bile haklısınız bırakılmaz ben olsam bende bırakmam. Ama o kaydıraktan kayarken düşse ben camdan koşar kaldırırm yerden. Umarım anlatabilmişimdir.Ne olursa olsun 4yaşındaki bir çocuk anne babasız tek başına salınmaz. Gayette rahat bir insansınız.
Anlatamıyorsun değil sorunu detaylı yazmamışsın bunu soruna ekle ki çocuğunun gözünün önünde olduğunu yeni gelenler öğrensin okumaya son sayfadan başlamıyorlar. Ayrıca konuşmalarını duyuyorsan o kıza tuvaletine kendi evinde git diyenilirsinBen anlatamıyorum sanırım. Çocuğumu sokağa saldığım falan yok. Yazdıklarımdan bunu nasıl çıkardınız anlamıyorum. Eğer çocuğum görüş mesafemde olmasaydı, ani bir durumda yanına gidebilecek yakınlıkta olmasaydım zaten göndermezdim. Bende sokakta bulmadım sonuçta çocuğumu.
Camdan sürekli izlediğimi yalnız bırakmadığımı yazmıştım. Bahçe katında olduğumu eklememişim ama haklısınız. Dedim gönderdim bu sefer tuvalet için değil su içmek için, yiyecek birşeyler almak için, oyuncak almak için geliyorlar. Yani bitmiyor. Rahatsız olduğumu sürekli gelmemelerini herkesin kendi evine gitmesi gerektiğini söyledim ama fayda etmedi. Bu yüzden sordum sizce annesiyle konuşmalımıyım bu konu için diyeAnlatamıyorsun değil sorunu detaylı yazmamışsın bunu soruna ekle ki çocuğunun gözünün önünde olduğunu yeni gelenler öğrensin okumaya son sayfadan başlamıyorlar. Ayrıca konuşmalarını duyuyorsun o kıza tuvaletine kendi evinde git diyenilirsin
Evet sen anlatamıyorsun ne çocuğun kız olduğunu yazmışsın ne de 10m ilerde parkın olduğunuBen anlatamıyorum sanırım. Çocuğumu sokağa saldığım falan yok. Yazdıklarımdan bunu nasıl çıkardınız anlamıyorum. Eğer çocuğum görüş mesafemde olmasaydı, ani bir durumda yanına gidebilecek yakınlıkta olmasaydım zaten göndermezdim. Bende sokakta bulmadım sonuçta çocuğumu.
Her şeyden önce, güvenlikli de olsa, başında polisi de olsa 4 yaşındaki çocuğu tek başına nasıl parka yollarsınız? Üstelik yanındaki çocuk da 2 katı yaşında. Neredeyse ergenliğe girecek çocuklarla sizin küçücük çocuğunuzun işi ne? Çocukların henüz akılları ermeden ergenlik yaşadıklarında neler yapabildiklerini hiç mi okumadınız, duymadınız, izlemediniz? Bunları geçtim her çocuğun başına gelecek diye bir şey yok ama velev ki çocuğunuz kafa üstü düştü, siz de görmediniz, size de söylemedi ne arkadaşı ne de komşu çocuk. Gece bir şey olursa ne olacak? Evden balkondan bunu nasıl takip edersiniz? Yani bilemedim ne desem. Çocuk bu anne babanın elinden de düşebilir ama en azından gözünün önünde olur, müdahale edersin, önlem alırsın. 4 yaşında bir çocuk tek başına çıkmak için çok küçük.Selamlar herkeseyani böyle bir konuda yardım, bir fikir isteyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama çocuk büyüdükçe sorunlar da artık değişiyormuş.
4 yaşında bir çocuğum var ve hamileyim. Korunaklı bir sitede oturuyoruz. Bu yüzden çocuğumu rahatlıkla dışarı sitenin parkına gönderrbiliyorum zaten parktayken sürekli camdan izliyorum. Aynı binada üst kat komşumun çocuğuyla arkadaşlar. Benmkinden 4-5 yaş büyük kendisi.Ama hep çocuğumu kullanıyor. Tuvaletini yapmaya, ellerini yıkamaya, yiyecek bir şeyler almaya, su içmeye, oyuncak almaya hep bize geliyorlar. Yani çocuk bunlar lütfen dediklerim yanlış anlaşılmasın cimrilikten yada ne bileyim çocuklardan kısmak değil kesinlikle yedirip içirmeyi çok seven insanlarız. Ama dediğim gibi 20 haftalık hamileyim ve kendi işlerimi yaparken bile zorlanıyorum aşırı bel ve sırt ağrım var. Tam otıruyorum kapı çalıyor istediklerini veriyorum sonra tam oturuyorum tekrar... Halbuki evleri bir üst katımızda ve annesi evde çalışan biri değil. Ben bunu kırmadan bir kaç sefer anlatmaya çalıştım rahatsız olduğumu, sürekli gelmemelerini hem kendi çocuğuma hem komşu çocuğuna. Ama hala aynı.. Dün mesela oyuncak almaya geldiler ben görmeden sulu boya almışlar ve binada yapmışlar merdivenler her yer boya olmuş. Ben kendi evimi zor temizlerlen kalktım birde binadan boya lekelerini temizledim. Kendi çocuğuma da kızdım ama küçük anlamıyor bana tamam anne bi daha yapmicam diyo arkdaşıyla yanyana gelince hepsini unutuyor Çocuğun annesini tanımıyorum yani bir muhabbetimiz yokken gidip konuşsam saçmalamış olur muyum sizce böyle bir sebepten dolayı.
Ya biliyorum çok saçma bi konu ama kimsenin özellikle de bi çocuğun kalbini kırmak, çocuk meselesi yüzünden komşuyla tartışmak istemiyorum.
Bence annesiyle konuşmayın haklıyken haksız duruma düşersiniz. Çocuğunuzu onunla görüştürmeyin zaten yaşlarıda uymuyor.Camdan sürekli izlediğimi yalnız bırakmadığımı yazmıştım. Bahçe katında olduğumu eklememişim ama haklısınız. Dedim gönderdim bu sefer tuvalet için değil su içmek için, yiyecek birşeyler almak için, oyuncak almak için geliyorlar. Yani bitmiyor. Rahatsız olduğumu sürekli gelmemelerini herkesin kendi evine gitmesi gerektiğini söyledim ama fayda etmedi. Bu yüzden sordum sizce annesiyle konuşmalımıyım bu konu için diye
Konuyu açarken atladığım detaylar olmuş yeniden düzenledim ama görmediniz belli ki o yüzden size de söyleyeyim. Evim bahçe katı ve park çok yakınımda. Ben onu görüp duyabiliyorum onlar beni görüp duyabiliyor. Komşu çocuğu bir kız çocuğu. Yani tek başına parka göndermek sandığınız yada aklınıza geldiği bir durum değil. Yani parktaki 10 m mesafedeki bankta oturmamla evimde camdan izlemem aynı şeyHer şeyden önce, güvenlikli de olsa, başında polisi de olsa 4 yaşındaki çocuğu tek başına nasıl parka yollarsınız? Üstelik yanındaki çocuk da 2 katı yaşında. Neredeyse ergenliğe girecek çocuklarla sizin küçücük çocuğunuzun işi ne? Çocukların henüz akılları ermeden ergenlik yaşadıklarında neler yapabildiklerini hiç mi okumadınız, duymadınız, izlemediniz? Bunları geçtim her çocuğun başına gelecek diye bir şey yok ama velev ki çocuğunuz kafa üstü düştü, siz de görmediniz, size de söylemedi ne arkadaşı ne de komşu çocuk. Gece bir şey olursa ne olacak? Evden balkondan bunu nasıl takip edersiniz? Yani bilemedim ne desem. Çocuk bu anne babanın elinden de düşebilir ama en azından gözünün önünde olur, müdahale edersin, önlem alırsın. 4 yaşında bir çocuk tek başına çıkmak için çok küçük.
Hava çok güneşli olduğu için oyuncak alıp binanın içinde oynayacaklarını söylediler. Zaten dediğim gibi bahçe katındayız yani binanın girişinin az ilerisi benim kapım. Komşu kızı bebek almış benmkide ayıcık alıp gidecekti. O ara boya almışlar. Kapıda sesleri geliyordu zaten aralık bırakmıştım kontrol için. Kontrol etmeye gittiğimde boyadıklarını gördüm çocuğu evinde gönderdim oğlumuda eve alıp orayı temizledimSürekli çocuğunu takip ediyorum gözümle dediniz ya peki merdivenleri boyarken bina merdivenlerini onu nasıl görmediniz?
Siz de aşağı inin çocuğunuzla. Böylece size çıkmayı bırakırlar.Selamlar herkeseyani böyle bir konuda yardım, bir fikir isteyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama çocuk büyüdükçe sorunlar da artık değişiyormuş.
4 yaşında bir çocuğum var ve hamileyim. Korunaklı bir sitede oturuyoruz. Bu yüzden çocuğumu rahatlıkla dışarı sitenin parkına gönderrbiliyorum zaten parktayken sürekli camdan izliyorum. Aynı binada üst kat komşumun çocuğuyla arkadaşlar. Benmkinden 4-5 yaş büyük kendisi.Ama hep çocuğumu kullanıyor. Tuvaletini yapmaya, ellerini yıkamaya, yiyecek bir şeyler almaya, su içmeye, oyuncak almaya hep bize geliyorlar. Yani çocuk bunlar lütfen dediklerim yanlış anlaşılmasın cimrilikten yada ne bileyim çocuklardan kısmak değil kesinlikle yedirip içirmeyi çok seven insanlarız. Ama dediğim gibi 20 haftalık hamileyim ve kendi işlerimi yaparken bile zorlanıyorum aşırı bel ve sırt ağrım var. Tam otıruyorum kapı çalıyor istediklerini veriyorum sonra tam oturuyorum tekrar... Halbuki evleri bir üst katımızda ve annesi evde çalışan biri değil. Ben bunu kırmadan bir kaç sefer anlatmaya çalıştım rahatsız olduğumu, sürekli gelmemelerini hem kendi çocuğuma hem komşu çocuğuna. Ama hala aynı.. Dün mesela oyuncak almaya geldiler ben görmeden sulu boya almışlar ve binada yapmışlar merdivenler her yer boya olmuş. Ben kendi evimi zor temizlerlen kalktım birde binadan boya lekelerini temizledim. Kendi çocuğuma da kızdım ama küçük anlamıyor bana tamam anne bi daha yapmicam diyo arkdaşıyla yanyana gelince hepsini unutuyor Çocuğun annesini tanımıyorum yani bir muhabbetimiz yokken gidip konuşsam saçmalamış olur muyum sizce böyle bir sebepten dolayı.
Ya biliyorum çok saçma bi konu ama kimsenin özellikle de bi çocuğun kalbini kırmak, çocuk meselesi yüzünden komşuyla tartışmak istemiyorum.
Tuvalet için geldiğinde almadım zaten, benim çocuğum başkasına tuvalete gitse kızarım ben senin annende kızar bence diyip gönderdim. Hiç bir seferinde eve almıyorun rahatsız oluyorum bu durumdan diye söylüyorumda. Ama yine benim kapım çalınıyor. Ardı kesilmiyor.Benim oğlum da 4.5 yaşında biz de korunaklı bir sitede oturuyoruz. Sürekli gözetleyebildiğim bir yerde demişsiniz ama boyayı alıp binayı boyarken farketmemişsiniz mesela. Çocuk sitenin bahçesinde yalnız oynasa daha emniyette olur emin olun. Ama sizin çocuğunuzun yanında ona akıl öğreten biri var. Yani 8 yaşında bir çocuk da baya çocuktur ama aklı farklı yaramazlıklara daha iyi çalışır.
Kapınıza her geldiklerinde isteklerini yapmayın siz de. Tuvalet müsait değil deyin, evde yesen daha uygun olur deyin. Net olun. Ama işte asıl sorun bu değil. Sorun kendinden büyük ama yine aklı ermeyen bir çocukla çocuğu yalnız bırakmanız.
İnanın ki tuvalete bile gitmiyorum. Acil bir durum olduğunda sesleniyorum geliyor eve öyle işimi hallediyorum. Sizlerinde görüşlerine önem verdiğim için annesiyle konuşup konuşmama konusunda fikirlerinizi almak istedim sadece. Yoksa yani hangi anne çocuğunun iyiliğini istemez. Yani öyle yorumlar geldi ki sanki çocuğumu başıboş sokaklara salıyomuşum gibi. Kaldi ki ben tüp bebekle ne zorluklarla anne oldum. Saçının teli için ömrümü veririm. Burada insanların aklına gelen benim aklıma gelmezmiydi. Nasıl ben evden yollayıp parka sokağa başıboş salabilirim ki. Evet konuyu ilk açarken atladığım detaylar olmuş sonradan düzeltme yapıp ekledim. Buradaki sorun bunlar değil yani bunlar sorun değil. Takip etmediğim bi 10 dk oldu ondada zaten binada kapının önündeler diye boya yapmışlar dün. Ama yani bu evde bi misafirliktede olabilirdi. Misafir olarak gittiğiniz bir yerde her daim gözünüz çocuğunuzun üzerinde mi mesela. Hiç mi siz görmeden kaşla göz arası yaramazlık yapmıyorlar. Yada parka götürdüğünüzde hiç mi başka çocuklarla tartışma yaşamıyorlar düşmüyolar ne bileyim hiç mi gözünüzün önünden bir saniye ayrılmıyorlar. Eğer öyleyse buradaki herkes çok iyi anne ben kötü anneyimSürekli gözünüzle takip edemezsiniz insanız telefon çalar tuvalete gideriz gözümüz dalar bu mümkün değil .Elbette çocuk sizin çocuğunuz elbette hava alsın sosyallessin biz dusunduklerimizi yazdık .Gerisi sizin bileceğiniz iş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?