Komşu çocuğu sorunsalı

Betbetul

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2019
714
883
103
*****düzenleme yapmak istedim. Ayrıntıları atlayınca yanlış anlaşılmalar oldu.
Öncelikle evim bahçe katı, park çok yakınımda yani parktaki 10 m mesafedeki bankta oturmamla evde camdan izlemem aynı şey. Oğlum kaydırakyan kayarken düşse ben camdan koşup onu yerden kaldırabilirim. İkimci mesele ise komşu çocuğu bir kız çocuğu. Bunlarıda dikkate alarak yorum yaparsanız sevirinirim. Yoksa bende çocuğumu parka sokağa başıboş salmıyorum salmam.

Selamlar herkese yani böyle bir konuda yardım, bir fikir isteyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama çocuk büyüdükçe sorunlar da artık değişiyormuş.
4 yaşında bir çocuğum var ve hamileyim. Korunaklı bir sitede oturuyoruz. Bu yüzden çocuğumu rahatlıkla dışarı sitenin parkına gönderrbiliyorum zaten parktayken sürekli camdan izliyorum. Aynı binada üst kat komşumun çocuğuyla arkadaşlar. Benmkinden 4-5 yaş büyük kendisi.Ama hep çocuğumu kullanıyor. Tuvaletini yapmaya, ellerini yıkamaya, yiyecek bir şeyler almaya, su içmeye, oyuncak almaya hep bize geliyorlar. Yani çocuk bunlar lütfen dediklerim yanlış anlaşılmasın cimrilikten yada ne bileyim çocuklardan kısmak değil kesinlikle yedirip içirmeyi çok seven insanlarız. Ama dediğim gibi 20 haftalık hamileyim ve kendi işlerimi yaparken bile zorlanıyorum aşırı bel ve sırt ağrım var. Tam otıruyorum kapı çalıyor istediklerini veriyorum sonra tam oturuyorum tekrar... Halbuki evleri bir üst katımızda ve annesi evde çalışan biri değil. Ben bunu kırmadan bir kaç sefer anlatmaya çalıştım rahatsız olduğumu, sürekli gelmemelerini hem kendi çocuğuma hem komşu çocuğuna. Ama hala aynı.. Dün mesela oyuncak almaya geldiler ben görmeden sulu boya almışlar ve binada yapmışlar merdivenler her yer boya olmuş. Ben kendi evimi zor temizlerlen kalktım birde binadan boya lekelerini temizledim. Kendi çocuğuma da kızdım ama küçük anlamıyor bana tamam anne bi daha yapmicam diyo arkdaşıyla yanyana gelince hepsini unutuyor Çocuğun annesini tanımıyorum yani bir muhabbetimiz yokken gidip konuşsam saçmalamış olur muyum sizce böyle bir sebepten dolayı.
Ya biliyorum çok saçma bi konu ama kimsenin özellikle de bi çocuğun kalbini kırmak, çocuk meselesi yüzünden komşuyla tartışmak istemiyorum.

Son düzenleme:
4 yaş bir çocuk 8 yaşında bir çocukla arkadaşlık etmemeli.
Artı olarak 4 yaş yalnız bırakılacak bir yaş değil.
Ne çocuğunuzu kullandırın nede yalnız bırakın. Dışarısı site içi olsada güvenli değil. Hadi İnsanı güvenli olsa takılır düşer Allah korusun.

Annesini bile tanımadığınız bir çocuğu kısa süre bile olsa eve almak doğru mu üstelik çocukta olsa arada yaş farkı var çocuğunuzu çok kolay yönlendirebilir.Güvenli bir site olması çocuğunuzu başı boş bırakmayı haklı çıkarmaz ,gidip başında bekleyin alın elinize suyu ekmeği yanınızda bulunsun......

Her şey bir tarafa 4 yaşında çocuğun kendinden 4-5 yaş büyük çocukla yalnız başına ne işi var? Yürek mi yediniz?

Ne gelişim dönemleri uygun, ne güvenilir bir durum. Bazı ebeveynler ağzımı açık bırakıyor cidden.

Siz tecrübelisiniz daha iyi bilirsiniz de ben o kadar yaş farkı olan bir çocukla kendi çocuğumun sürekli oynamasını istemem.

Okulda arada büyük çocuklarla oynatıyorlar ama yanlarında mutlaka öğretmen oluyor. O da yaş olarak en fazla 2 yaş oluyor.

4 yaşında çocuğunuzu, 8-9 yaşında çocukla sitede tek başına oynamaya bırakmamalısınız. Çocuğunuzla site içinde parka beraber inip, zaman geçirmeyi deneyebilirsiniz.

Korunaklı bir sitede oturuyoruz ama 7 yaş ikiz erkek çocuklarımi yanlız bırakmıyorum. Elinize kitap alıp bahçede oturun, hem böylece eve gidip gelme işi azalır.

Ayrıca rahatsız olmakta çok haklısınız. Çocuk eve geldiğinde ayağı kayda düşse, şu içerken boğazına kaçsa sıkıntı. Tanımadım bir komşum çocuğuma su versin istemem. Gelsin bende alsın. hem karşındaki insanı rahatsız etmesin, hemde kimseden bir şey almasın komşu bile olsa istemem.

Ayrıca dört yaşındaki çocuğun, 8 yaşındaki çocukla yanlız bırakmak doğru değil. Dört yaş bence fark fazla.

Kadınla tanışırsanız bence güzel olur.

Kızım 4 yaş olmak üzere ve onu asla istediği kadar korunaklı olsun ben yanında olmadan oraya göndermem. Ve kendinden 4-5yaş büyük çocuklarla arkadaşlık etmesine izin vermem. Ne kadar rahatsınız. Şaşırdım gerçekten. Hamileliğinizi öne sürmeyin sakın çünkü bunu daha önceden düşünmüş olmanız gerekirdi.

Çocuğunuzu ne kadar korunaklı olursa olsun tek başına göndermemelisiniz, 4-5 yaş büyük çocuk da asla çocuğunuzla yalnız kalmamalı. Arkadaş olacak yaş grubu değiller. Çocuğunuz zarara uğrayabilir ki kullanmaya başlamış bile çocuğu.
Komşu çocuğunun da her istediğini yapmak zorunda değilsiniz gönderin kapıdan evine gitsin.

Başıboş bırakmıyorum. Sürekli gözetimimde. Evim giriş katta ve camdan izliyorum. Konuştuklarını dahi duyabiliyorum. Ayağı takılıp düşse bile camdan çıkıp koşabilirim yanına. Bu yüzden rahat gönderebiliyorum.

Yaş farkı evett fazla ablalık yapıyor kendince gel ablacım düşme diikkat et uzaklaşma gibisinden. Başta hoşumuza bu durum hoşumuza gitti ama artık iş çocuğumu kullanmaya döndü

Biyamislar merdiveni mesela gidip kapıyı çalıp annesine bak durum bu vs diyeceksiniz. İletişim kurmaktan bu kadar çekinmeyin..tepkileri ne olursa olsun o sizi ilgilendirmez

8 9 yaşındaki çocuk nerdeyse ergenliğe girecek bu konudan başka sorunlariniz var bence ve 4 yaşındaki çocuğu asla yanlız gondermeyin bide hamilesiniz doğuracaksınız sürekli böyle sokağamî salacaksınız başı boş

Rahat olsam çocuğumu gönderir kapımı kapatır otururum hanımefendi. Evim giriş kat camdan sürekli izliyorum konuşmalarını dahi duyabiliyorum. Ayağı takılıp düşse camdan çıkıp yanına koşabilirim.

Yaş farkı evett fazla ablalık yapıyor kendince gel ablacım düşme diikkat et uzaklaşma gibisinden. Başta hoşumuza bu durum hoşumuza gitti ama artık iş çocuğumu kullanmaya döndü
O tuvalete girecekken "girme çamaşır suyu sıktım de, acıkınca eve hadi işimiz var evde" de gönder. Akrabamın çocuğuda yemiyor arkadaşları bahanesiyle yesin diye dünyaları alıyorlardı ama kendileri yemek yiyince bu çocuğu çağırmıyorlardı evlerine onlarda kendini çekti kimse enayi değil sonuçta kullandırmayın kendinizi haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…