Komşu çocuğu sorunu

Oto koltuğu Konusunda mantıklı iknalar kullanmaya çalışıyorum kızıma şimdilik. Ben kızımla arkada oturuyorum. Arkadaşım önde oturuyor. Eğer kızım oto koltuğunda oturursa ben önde oturmak zorunda kalırım. Kızım da o şekilde oturmak istemiyor.
 
Çocuk tabiki sever arkadaşı ve baska da doğru düzgün bir seçeneği yok. ama koltuk konusunda ya da başka konularda susuyor diye onun hakkından feragat etmeyin. Sizi az biraz biliyorum oldukça düşünceli en ince ayrıntıyı hesaplayan birisiniz, onlara göre fazla düşünceli davranıyorsunuz. Ben ilk çocuğumda benzer hataları yaptım siz yapmayın diye öneride bulunuyorum. Şimdi böyle bir şeye asla izin vermem ve vermiyorum da. Kibarlık iyi düşünce bir yere kadar.
 
Benim kızım da ilk basta beni yanında istedi ama ben önde oturdum biraz ağladı mizirdandi sonra alıştı.
 
Benım arkadasımın bebegı kolıktı cocuk suan 4 yasında ve asla aglatmamaları gerektıgıne ınanıyorlar.
Yanı o kadarkı bıraraya geldıgımızde annemle konusma dıyor cocuk annesı konusmuyorz tamam kızım dıyor.Telefonla asla konusamıyorsun ,kız burda aglamasın sımdı derken cat yuzune kapanıyr telefon.Annesının hıc bırseyını elletmıyor yanı elıne telefonunu bıle veremıyorsn ,annemın o dıye aglıyor yerıne koyuyorlar tmm sen ver dıyorlar falan.
Travmatık bı hal almıs cocukla ılıskısıVe bunu soyledıgınde anne de aglamaaya baslıyor.
 

Kediye köpeğe vurma aşamasına gelmiş çocuk şımartılmıştır, ailesi ne yapıyor bunlar olurken. Kızınızı eziyor resmen bu arada sizin çocuğunuzda erkeğin yaptığını kabullenmek, normal görmek, hakkını aramamak davranışı pekişiyor. Neden arabada yerini ona versin ki, o çocuğun psikolojisi var sizin kızınızın yok mu ? İlaveten çocuk hayvana vuruyor ve aile bu davranışın üzerinde durmuyorsa ben olsam kalın bir çizgi çekerim araya, hayvana şiddetin normal görülmesi aman iki yaşındaya bağlanması ailenin de çok nitelikli olmadığının net göstergesidir, ne demek hayvana vurmak ya nasıl insan yetiştiriyorlar
 
Bu anlattiginiz olayları birebir kizimda yasadim. Benim safligim iste, annesi sirf arkadaşım kizi da kizimin arkadaşı çocuğum arkadaşsız kalmasin diye gormezden geldim. Benim cocugum kimseye vurmayan oyun oynarken oncelik veren bir cocuktu ama ne zaman gorussek cocugumun kolunda isirik izi, tirnak izi, cizik oluyordu. Annesi bu olanlari gordugunde ben evde onu uyaracagim neler söylüyorum evde ama dinlemiyor diyordu ben de gercekten uyardigini sanıyordum. Esim bir gun yeter artik cocuk arkadassiz kalacak diye cocugu ezdiremezsin araya mesafe koy dedi ve ben araya bayagi bir mesafe koydum cocugumla gerektiginde kendim oynadim ama boyle cocuklarla oynatmadim. Sonradan gozlemledim ki annesi birak cocugunu uyarmayi aksine destekliyor bu davranışları, cocugu oz guvenli olsun diyeymis. Bu ulkede mütevazı olmak, alttan almak, nazik olmak ne yazik ki sizi ya da cocugunuzu ezilebilir gosteriyor. Sonradan gözüm acildi ama keske en basta mesafe koysaydim. Bence taviz vermeyi kesin. Ne demek kizimin oto koltugunda o gidiyor benim kizim kucagimda. Annesi mudahale etmiyor mu bu durumda?
 
Konudan bağımsız yazmayı sevmem ama keşke bu aynı yere taşınma işini falan hiç yapmasaydınız. Komşunla samimi ol ama bahçe duvarını kaldırma der bir yabancı atasözü.
 

Valla benimki de kolikti. Bende tam ters etki yaptı. Ağlamaya duyarsızlaştım. Hiç panik olmuyorum. Aç değil uykusu yoksa ağlamasına bakmam. Ağlamıyor da gerçekten böyle olunca. En dibini yaşadıktan sonra yalandan ağlamalara kanmıyorum. Onlarınki bi tuhaf olmuş gerçekten.
 

Ve kızınızın başka arkadaşı olmadığı için bunu normalleştirmiş belki de.
 
Cok tuhaf gercekten.Hıc kımse anneanne babanne falan laf söyleyemıyor cocuga,kendı annesıne bıle kusuyor arkaadasım
 
Çocuğunuza çok üzüldüm. Kıyamam nasıl canı acıyordur.
Yerinizde olsam taşınırım, bir daha da hiç kimseyle bu kadar samimi olmam. Çok gereksiz hareketleriniz olmuş. Yani komşu çocuğu vurmasa da insanlarla iç içe yaşamak çok rahatsız edici değil mi?

Zaten bir, iki seneye kadar anaokulu/kreş/yuvaya gitmeyecek mi?

Bol bol arkadaşı olur o zaman.
 
Kiralık evi tutmak için ev sahibini aradılar. Bu benim müdahale edebileceğim bir durum değildi. Ben dış kapının mandalı. Sonradan çocuklar birlikte oynar dedik.
 
Bence bazı insanların önceliği kendi ve çocuğu baksa hiçbir şeyi umursamıyorlar. Çocuk sokakta hayvana zarar verirse ben çıldırırim ya düzgünce uyarır insan
 
Bence bazı insanların önceliği kendi ve çocuğu baksa hiçbir şeyi umursamıyorlar. Çocuk sokakta hayvana zarar verirse ben çıldırırim ya düzgünce uyarır insan
Cunku onlar; cocuklari, arkadaşlarını ezdiginde ya da baska canlilara zarar verdiginde cocuklarinin güçlü olacagini oz guvenli olacagini sanıyorlar. Cehalet cok kotu ozellikle bilmedigi halde bildigini sanmak.
 
Cunku onlar; cocuklari, arkadaşlarını ezdiginde ya da baska canlilara zarar verdiginde cocuklarinin güçlü olacagini oz guvenli olacagini sanıyorlar. Cehalet cok kotu ozellikle bilmedigi halde bildigini sanmak.
Böyle yetiştirilen çocuklar genellikle büyüyünce hayvanlara da rahatça zarar veriyor
 
Arkadasiniz mudehale etmesi gerekiyor malesef.Mesela oto koltuguna oturma mevzusu.Paylasma,bir seyi sirasi gelince yapacagi bilinci bu yaslarda oturuyor.2bucuķ yas ikiz ogullarim var.Yaslari geregi bazen paylasmak istemiyorlar oyuncaklarini bunu olağan karsiliyorum ama herseyi sirasiyla yapmalari gerektigi,sirasini bekleme acı gercegini cok erken ogrendiler yalniz oldugum zamanlarda uyutma vs durumlarinda.Ne guzel bir ortam aslinda iki cocuk kardes gibi buyuyecekler.Paylasmayi,beklemeyi ogrenmeleri icin guzel firsat ama kimi ebeveynde cocuklari icin prens ve prenses gibi hissetsin isteği var.Hayatin tokadini anaokulunda olmasa da ilkokulda yiyorlar sonra bu tipler:)
 
Bu yazdıklarınızı sonradan gördüm
Büyük hata yapmışsınız
İnsanlar aileleriyle altlı üstlü oturmaktan kaçınırken arkadaşla ilişkiyi bu boyuta taşımak doğru değil
Şimdi bu cendereden çıkmanız çok zor, bu derece samimiyet çok kısıtlayıcı
 
Bence bazı insanların önceliği kendi ve çocuğu baksa hiçbir şeyi umursamıyorlar. Çocuk sokakta hayvana zarar verirse ben çıldırırim ya düzgünce uyarır insan
2-3 yasindaki bir cocugu ne kadar duzgun uyarirsaniz uyarin zarar verme istegiyle yapmiyor bunu ne kadar anlatirsaniz anlatin.Dün ogullarimi yavru kedi sevdirdim.Uysal da bir hayvandi isirma vs olmayacagina emin oldum.Bir oglumun elinden zor aldim kediyi.Anlatsaniz da olmuyor.Bir sure dediginizi yapip sadece okşa komutunu uygulayip sonra ümüğünü sıkmaya geciyor yine.Ozellikle erkek cocuklari bu sekilde
 
Kiralık evi tutmak için ev sahibini aradılar. Bu benim müdahale edebileceğim bir durum değildi. Ben dış kapının mandalı. Sonradan çocuklar birlikte oynar dedik.
Anladım.
Onlar nasıl size sormadan taşındılarsa siz de aynısını yapabilirsiniz.
 
Ama zaten yavru kediyi çocuğun eline vermemeniz gerekiyor çünkü iç organları zarar goruyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…