Komşu Çocuğu

İşte en başta anneye söylenir zaten. Ama çocuğa da gelme denilebilir. Yani çocuk dese ki anne artık beni eve almıyorlar. Kadın bile anlar belki. Ama böyle pasif agresif davranışlarla çözüm üretilemez.
Yani haklisin bir yerde.. kendi annesi basindan savuyor.. konu sahibi 1 tane daha istese 3. Yu yapardi herhalde

Mantı aşığı olarak benim için dramdı :D
Önceki konularımda da var. Karanlıktan, 3 harflilerden vs korkan bir çocuktum. Hava soğuktu, karanlıktı. Bu 7 yaşındaki bir çocuk için dram değildir de nedir 😀
Dizisini çek 2 sezon sürer 🤣
Annemle çok zor zamanlardan geçtik. Buraya hayat hikayemi yazmak istemiyorum. Beni ve kardeşimi çok zor büyüttü. Asıl dram orada. Bu yüzden anneme laf ettirmek istemiyorum çünkü kendisi benim için oldukça fedakat ve iyi bir annedir😌

Ama işte karanlik ve soğuk aclik kismindaki dram tam olarak komşuyla ilgili degil. Mantiyi gosterip vermemeleri evet kotu bir hareket. Degil kanka yabanciya bile yapilmaz ayri seyler yani.

Ben de zaten çocuğun ahlakını, terbiyesini onaylamiyorsan çocuğunla görüştürme, diyorum. Ama çocuğunu da onlara gönderme. Zaten kendi çocuğunun tepkisinden anlaman gerekiyor, sorunca cevap bile vermemiş... Kendi çocuklarına "hizmetciniz yok" diyen insan, sizin çocuğunuza ne dedi acaba, evden mi kovdu, surat mı yaptı. Çocuklar o evde oynayamıyor, sizin eve geliyorlar.
Velhasıl çocuğunuz orada hoş karsilanmiyor, bunu hemen geri donmelerinden bari anlaman lazim. Siz orada kalmiyor hep bende kalıyorlar benim evi kirletiyorlar diye şikayet ediyorsunuz.
Benim küçük bebeğim var ,sizinkini görünce benimki de kuduruyor. Kaldıramıyorum. Yetişemiyorum, gonderme bana çocuğu diyeceksin. At bi mesaj. Bu kadar. Çocuk gelirse ödevi var de. Ödevini yapmıyor sonra de.

Sen zaten 2 abi olan bir eve asla asla asla gönderme çocuğunu, artık cinsel uyanma İnternet sayesinde çok erken yaslara indi. Küçücük çocuklar pozisyon muhabbeti yapıyor kendi aralarında.(Busra sanay in kardeşimi doğurmak kitabını okuyun.)
Bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasına da yapılmasını istemediğim için oğlum yukarı çıkmak istiyorum dediği zaman göndermiyorum evi yıkıyor o ara tabi dediği olmadığı için. Ne zaman yukarıdaki gelir oynarlar birazda bizde oynayalim der öylelikle gider. Ama diyorum ya 10 dakikayı geçmiyor hemen iniyorlar çocuğumun huyunu biliyorum o da az değil.
Annemde ne o gelsin ne sen yolla erkeği kızı kalmadı ne olacağı belli mi dedi. Abisinin biri 4 gidiyor diğeri lise 2 ama eve çok geç geliyor görmüyor onu. Şimdikilerin bilmediği yok artık

Ya şunu anlamıyorum ben halen daha. çocuğa söylemeyin denilmiş. neden söylemeyelim? çok arsızlaşıyor giderek. kanepelerde yemek yiyor ortalara döküyor.

çocuk yaşadığı şeylerle olgunlaşır ve büyür iyiyi doğruyu öğrenir. hepimiz böyle büyüdük. hiçbirimizin psikolojisi bozulmadı. bi arkadaş gibi benim de gözüm kaldığı oldu yemeğe. gittim anneme söyledim ben de o yemekten istiyorum sen de bana yap diye. annem de bana kızmıştı yemek saatinde insanların evine gidilmez diye. nişanlıyım nişanlımın evine habersiz gidince ve evde et yemeği olunca halen daha çekiniyorum, et pahalı ben habersiz geldim benim yüzümden az yiyecekler diye. ha bir şey diyen de yok ama geriliyorum öğrendim böylece neyin doğru olduğunu.

böyle böyle öğrenecekler çocuklar.

o anneyle konuş soru sahibi. sorunu çocukla yüzde yüz çözemezsin.

Ahh çocuğa üzüldüm beni de küçükken arkadaşımın annesi böyle azarlamisti travma gibi oldu bende bir daha hiçbir arkadaşımın evine gitmedim hep kapı eşiklerinde oturdum keşke çocuğa öyle demek yerine annesiyle hesaplassaniz ve çocukları evde buluşturmak yerine hergun 30/40 dk komsunuzla birlikte çocukları alıp park zamanı yapsanız hem çocukların gönlü kırılmaz hem evinize kimseyi almak zorunda kalmazsınız komşunuz baya yüzsüz ama onu söylemeden edemiycem ...

Bir dahaki sefere senin klasmanında yazarım söz. Sen yeter ki iste 😀
Göz hakkıdır ya hani.. o hak o hak işte..
Bak unutmam. Sofra kurdular. Şu sini şeklindeki yuvarlak tepsiye dökmüşler. Üstüne yoğurt salça sos. Oh mis.
Arkadaşımla abisi oturup kaşıklamaya başladı. Beni de hoop eve. :KK70:
Sofra kurmadan gönderseydiniz
Mine teyze sana selam olsun
Çok ayıp etmişsin mine teyze 😡 iki kaşık mantı altı üstü 😒 anneniz ondan sonra bir daha görüşmedi onunla deyin lütfen. Mine teyze seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım 😡

İşte en başta anneye söylenir zaten. Ama çocuğa da gelme denilebilir. Yani çocuk dese ki anne artık beni eve almıyorlar. Kadın bile anlar belki. Ama böyle pasif agresif davranışlarla çözüm üretilemez.
Sanırım çocuk annesine birşey demiyor. Yoksa müsait değilim ödev yapıyoruz dediğim halde her yarım saatte bir gelip bitti mi ödevleri demezdi.
Yani benim çocuğum gitse gelse gitse gelse ben anlarım bir daha da yollamam.
Ya şunu anlamıyorum ben halen daha. çocuğa söylemeyin denilmiş. neden söylemeyelim? çok arsızlaşıyor giderek. kanepelerde yemek yiyor ortalara döküyor.

çocuk yaşadığı şeylerle olgunlaşır ve büyür iyiyi doğruyu öğrenir. hepimiz böyle büyüdük. hiçbirimizin psikolojisi bozulmadı. bi arkadaş gibi benim de gözüm kaldığı oldu yemeğe. gittim anneme söyledim ben de o yemekten istiyorum sen de bana yap diye. annem de bana kızmıştı yemek saatinde insanların evine gidilmez diye. nişanlıyım nişanlımın evine habersiz gidince ve evde et yemeği olunca halen daha çekiniyorum, et pahalı ben habersiz geldim benim yüzümden az yiyecekler diye. ha bir şey diyen de yok ama geriliyorum öğrendim böylece neyin doğru olduğunu.

Ben çocuğu da kızarak söylemedim evet sinirlendim ama annesine çocuğa sadece hadi sen evine git artık dedim. Ben söylemesem de gideceği yok çünkü akşam 7 oluyor 8 oluyor yok.
Biz çocukken misafirliğe gideceğimiz vakit annem evde bizi doyurur öyle giderdik orada çok yerseniz ayıp olur diye. Tabi ki şimdi öyle olsun demiyorum o zamanın kültürü öyleydi. Aynen annesiyle konuşmak şart

Sanırım çocuk annesine birşey demiyor. Yoksa müsait değilim ödev yapıyoruz dediğim halde her yarım saatte bir gelip bitti mi ödevleri demezdi.
Yani benim çocuğum gitse gelse gitse gelse ben anlarım bir daha da yollamam.

Ben çocuğu da kızarak söylemedim evet sinirlendim ama annesine çocuğa sadece hadi sen evine git artık dedim. Ben söylemesem de gideceği yok çünkü akşam 7 oluyor 8 oluyor yok.
Biz çocukken misafirliğe gideceğimiz vakit annem evde bizi doyurur öyle giderdik orada çok yerseniz ayıp olur diye. Tabi ki şimdi öyle olsun demiyorum o zamanın kültürü öyleydi. Aynen annesiyle konuşmak şart
Annem aynen halen daha kazık kadar kız oldum aç yollamaz bizi misafirliğe ahahahahahha.

Çocuğa da üzüldüm yalan değil. Ama ceremesini siz çekmek zorunda değilsiniz.

Anneyle konuşunca yazın buraya merak ettim ne olacak.

Çok ayıp etmişsin mine teyze 😡 iki kaşık mantı altı üstü 😒 anneniz ondan sonra bir daha görüşmedi onunla deyin lütfen. Mine teyze seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım 😡
Kınama kınama
Doğru olan onun yaptığıymış
Günümüzde değişti belki durum ama ben bunu kabullenemiyorum
Çocuktan rahatsız oluyorsan annesine söylersin
Çocuktan ne istiyorsun ? Onu neden kırıyorsun?
Biri şımarık demiş. Hiç de şımarık bir çocuk değildim.
Oyuncak bile istemezdim. Önce baba paran var mk diye sorardım.
Bi komşu evinde yemek yedim diye ne alaka şımarık olacaksam

İyi de madem ortada bir dram yok niye oyleymiş gibi yaziyorsunuz karanlikta aç kaldim vs. Yani isitilmadan yenilen yemekler de var hiç bir şey yoksa yemek saatine kadar idare etmeye bir sandiviç hazirlanip konulur cocuga.

Ha annelerimiz arasinda bir samimiyet vardi buna ragmen canim çekmişti cocuk halimle bir tabak manti vermedi dersiniz o başka ama dram yasaniyor gibi yazarsaniz oyle anlasilmasi normal. 😁
Aynen öyle, annem gayet ilgiliydi ama komşu eve yollayınca kurt uluyan gecekonduya döndü :D

Direkt anneyle konuşacaksınız, bebeğim var tüm gün yoruluyorum, kendi çocuklarımla bile aşırı yorulurken çocuk dahi olsa evde kimseyi ağırlamak istemiyorum, bu sebeple lütfen çocuğu bize gönderme diyeceksiniz ama sizde çocuğunuzu göndermeyeceksiniz, havalar düzeliyor çocuğunuz okuldan gelince yemek vb işleri halledip bebeğinizi de alın parka gidin enerjisini orada atsın.

Yok ben "babamız" kadar değilim şükür 🤲

Geçenler de eşim kızıyor oğlun küfürlü konuştuğu için demiştim aman bizede ediyor demişti bu normal değil ki yarın okula gidecek bu çocuk dedim unutur dedi

Aynen aynen onun o halleri hoşuna gidiyor bizim evde kurallar var ne kadar uymak istemese de onların evde bunlar yok ama anne diyor
Psikolog paylaşmayı öğrensin diye arkadaş demiş ama bu yanlış arkadaş olmuş. İki aynı tip birbirini iyileştirmez ancak daha fazla azıtırlar. Ayıracaksınız mecbur. Pasif olmanız zarar verir şu an. Hayır demelisiniz.

Aynen valla. Bana da böyle öğretildi, yemek saati başkasına gidilmez, baba gelme saati evde kalınmaz. Burda suç annelerde tabi ki. çocukluk travmalarımızı doğru adrese yansıtalım, çocuk aklımızla kötü hatırladığımız insanların canına tak etmiş olabilir, çocukken gayet normal sandığımız ama çok ayıp olan şeyler var

Kınama kınama
Doğru olan onun yaptığıymış
Günümüzde değişti belki durum ama ben bunu kabullenemiyorum
Çocuktan rahatsız oluyorsan annesine söylersin
Çocuktan ne istiyorsun ? Onu neden kırıyorsun?
Biri şımarık demiş. Hiç de şımarık bir çocuk değildim.
Oyuncak bile istemezdim. Önce baba paran var mk diye sorardım.
Bi komşu evinde yemek yedim diye ne alaka şımarık olacaksam
Ya kıyamam hâlâ içinde yara kalmış. İlla gönderecektiyse sofrayı kurmadan yapsaydı bari. 😒

Aynen öyle cicim
Annem kabul edemeyeceğin kadar ilgiliydi.
Haddin değil laf etmek. Terbiyesizliğe gerek yok
Annenizin ilgisine laf etmedim zaten demagoji çabalarınız karşılık bulsun istiyorsunuz anlıyorum ☺️ Annem ilgiliydi zaten diyorsunuz ama komşu eve yollayınca ev cehennem, aç susuz karanlık küf dolu evde 8 ayaklı canlılar geziyor oluyor ve suçlusu komşu oluyor. Sizin bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor buna laf ediyorum. Ben size siz derken sen demek de sizin haddiniz değil, temel bir şey aslında bu da 🙄

Annenizin ilgisine laf etmedim zaten demagoji çabalarınız karşılık bulsun istiyorsunuz anlıyorum ☺️ Annem ilgiliydi zaten diyorsunuz ama komşu eve yollayınca ev cehennem, aç susuz karanlık küf dolu evde 8 ayaklı canlılar geziyor oluyor ve suçlusu komşu oluyor. Sizin bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor buna laf ediyorum. Ben size siz derken sen demek de sizin haddiniz değil, temel bir şey aslında bu da 🙄
Hak etmediğin için öyle dşyorumdur
Saygı da hak edilir ya
Demagoji demişken...
Abartın
Hatta evde zindan olduğundan falan fa bahsedebilirsin
Seni de anlıyorum. Tabi evet. Hı hı...

Hak etmediğin için öyle dşyorumdur
Saygı da hak edilir ya
Demagoji demişken...
Abartın
Hatta evde zindan olduğundan falan fa bahsedebilirsin
Seni de anlıyorum. Tabi evet. Hı hı...
Hak etmekle ilgisi yok temel bir görgü kuralı onu da çocukken öğreniyoruz gerçi ☺️ Size cevaplarım artık hıhı aynen okey hıhı minvalinde olacak artık o şekilde iletişim kurulabiliyor belli ki

Şimdi üst kat komşum var benim aramız iyidir birbirimize çaya kahveye gideriz ama araya pandemi girdi benim hamilelikti dogumdu derken gidip gelmeleri kestik ama çocuklar görüştü. Benim oğlum 6 yaşında onunki 5.5 biz bu sene anaokuluna başladık onunki evde. Biz 1 gibi eve geliyoruz 5 dakika sonra onun oğlan kapımızda bitiyor. (Haftanın 5 günü böyle eğer hafta sonu da evdeysek o zaman da geliyor.) Beraber öğle yemeğini yiyorlar dün tost yapmıştım kaşarlı ben ben bunu yemem salamlı olsun dedi salamlıyı da annen yapsın dedim. Diyorum hadi birazda sizde oynayın gidiyorlar 10 dakika sonra geri geliyorlar annesi mi yolluyor bizimkiler mi durmuyor bilmiyorum artık. İzinsiz buzdolabını açıyor aa sizde bunlar mı varmış deyip yiyor. Abur cubur dolabımız var orayı bile öğrenmiş oğluma diyor ki hadi şunlardan getir de yiyelim. Dün artık aşırı kızdım yukarı çıkmışlardı geldiler anne karnımız çok aç birşeyler yiyelim mi diye yukarıda yeseydiniz ya dedim annesi inin aşağıda yiyin demiş. Bende oğluna açsan hadi git evinde karnını doyur bir daha da gelme dedim. 1 saat sonra geri geldi 👿🤪😁 evine gidene kadar da heryeri talan ettiler. Kızlar istisnasız her gün böyle yoruluyorum artık arkalarını toplamaktan. Eşimde söyle annesine diyor söylememe gerek var mı kendisinin düşünmesi lazım çocuğunu hergun yollayan o ama söylemeden de anlamayacak belli ki şimdi ne demem lazım yardımcı olur musunuz kötü olmak da istemiyorum kadınla..
Açma kapıyı..Bir gelir ,iki gelir ..Üçüncüde annesiyle gelirse açarsın ve müsait değildim ve hala değilim dersiniz...Bir nevi yarım günlük bakıcı bulmuş hanımefendi...Böyle yüzsüz insanları anlamıyorum ve gerçekten nefret ediyorum...:kızgın:

Back
X