Komşu çocukları ve dengeyi kuramama

Çağırıyor evet.ilk başta izin verdim ve bir saat sonra çocuğumu çağırmak için zile bastım,kapı kilitliydi çocuğum anne anne diyor kapıyı acan yok.baya zile bastım.komsum açtı kapıyı ya uyyakalmisimda dedi.ben şok.ilk defa bırakıyorum ve kadın gitmiş uyumuş.okadar gamsızki.birdaha da göndermedim.bide kendi kızını döven bir kadın.hic güvenilir bulmuyorum

Teşekkür ederim çok haklısınız.

Komsunuzla iletişim kurun, çocuğu gondermesin, ve sizde o an başka etkinlikler yapın.

Bir kaç defa böyle olursa unutur diye düşünüyorum.

kapıyı kitleyin çocuğunuzu göndermeyin çağırması için. çocuğunuza da net bir şekilde hayır deyin ağlayıp bağırmasına sabretedin bi kaç gün sonra alışır ama siz iradenizi korumali kararlı olmalısınız.

aman Ya Rabbim
kapıyı kilitlemiş Allah korusun ve uyumuş ya deprem bişey olsa Allah korusun
o sizin emanetinize sizin onun emanetinize sahip çıktığı kadar çıkmıyor
konuşun komşu ile görüşmeyi azaltmasını sağlayın çocukların

Valla ben küçükken böyle bir arkadaşım vardı anneminde en son canına tak etti gelme kızım artık sen çok oynadıniz hadi git eve dedi diğer gelislerinde de almadı bende ilk üzüldüm sonra alıştım yani travmatik oldu mu bilmem ama annecigimi şimdi anlıyorum çok yipratici kendininki yetmezmis gibi elalemin çocuğu birde . Bence sizde biraz daha sert tavır koyun almayın çocuğu kendi cocugunuzda o kızı istediğinde bahane uydurun ve birlikte etkinlik yapın . Çok boğucu bir durum ki bi süre sonra çocuğunuz içinde boğucu bir hale gelicek bu durum esas sürekli başka çocuklar tarafından yönetilmesi travmatik bir durum gelecek seneler için

Benim oglumda anaokuluna gidiyor ama yinede her okuldan gelisinde arkadaslarina gitmek icin agliyor asansorde onlarin katina basiyor kacmaya calisiyor gzelce anlatiyoruz tamam diyor ertesi gun yine ayni benim oglum kardes istiyor ama ben hazir degilim takipteyim konuyu

Evet haklısınız bunu hiç düşünmemiştim.baska çocuklar tarafından yönetilmesi daha travmatik.tesekkur ederim

Anaokuluna gonderene kadar sabredeceksiniz o zaman.4,5 yasindaki cocuk elbette arkadas istedigi icin ona buna sariyor. Belki anaokuluna baslayana kadar disarida vakit gecirseniz,gercekten sizinle eglense ve mutlu olsa baskasini aramaz,denemeniz lazim. Mesela bir gununuzu cocuga gore planlayip deneyin. Sabah disari cikilacak,yemek saati eve gelinecek,sonra evde etkinlik yapilacak,aksam ustu yine disari cikilacak gibi.

Yalnız arsız diye bahsettikleriniz de çocuk. Tabi ki oyuncaklar da gözleri olacak çocuğunuz aracılığıyla ulaşmaya çalışacak. Kendi utanacak size demeye. Çoğunluğu yeteri olgunluk sergilemez ve sınır bilemezler zaten. Nasıl arsız oluyorlar? Mesela küçük kızın size karşı yaptığı arsızlıklar neler acaba? :)

İyi yetiştirilmemiş, şımarık olmalarını saatlerce sizde durmasından anlıyorsanız; sizin çocuğunuzun saatlerce onlarla oynamasını engelleyememeniz de, çağırmasını durduramamanız da bununla paralel değil mi?

Çocuğunuz kreşle veya okulla yeni arkadaşlar edene dek farklı uğraşlar bulmanız dileğiyle.

Hem çocuklari siz çagiriyorsunuz hem çocuklardan şikayet ediyorsunuz,ben anlamadim valla.
Çagirmazsiniz olur biter.Yaramazliklari,arsizliklari,annelerinin rahatliklari siz çağirmadiginiz sürece sizi ilgilendirmeyen konular.
Hem çocugunuz kapiyi açip kendimi gidip çagiriyor ki,her şey sizin gözetiminizde değil mi ? Demekki istemesenizde izin veriyorsunuz.Onlarin yaramazliklarina değil, çocugunuzu çağirma huyundan nasil vazgeçireceğinize yoğunlaşin.

Öyle bir anlatıyor ki konu sahibi sanki çocuklar size zorla geliyor.
Oğlunuz istiyor diye hem çağırıp hem de çocuklara arsız, başıboş, anneleri rahat, gamsız diye laf söylüyorsunuz. E çağırmayın ozaman.onlara laf edeceğinize oğlunuzun isteklerine sınır koyacaksınız.

Son düzenleme:
4.5 yas cocugu kurallardan anlar .Ben olsam zaten ilkokula giden çocukla arkadas olsun istemem.Kesip atın olmaz deyin ağlasın. Parka götürün kitap okuyun yapboz veya legoya alıştırın.

Anaokuluna seneye göndereceğim inşallah.saglik sorunlarimdan kreşi üzülerek bırakmak zorunda kaldık.
gecmıs olsun ama cocugunuz ılk okul 3. sınıftayken saglık sorunu yasasaydınız okuldan mı alacaktınız
anaokulu dıye pek onemsenmıyor ama gordugunuz uzere cok onemlı
servıse yazılır veya esınız goturup getırır
sımdılık bır kursa yazdırın eylulde anaokuluna gıder

cocuk cocukla gelısır napsın evde anneyle tek basına ?

Evet hanımefendi zorla geldikleri çok dönemler oldu..bu yüzden oturup taşınmak istediğimde oldu,çocuğu evden gonderecegim zaman çocuk ayağını kapıya koyuyor direniyor,kendini yere atiyor.kapiyi acmayinca açın diye gün güm vuruyor.gercekten arsız çocuklar,belki bu tarz bı çocuk görmediğiniz için anlam veremiyorsunuz ama gerçekten benimde çok şok olduğum dönemler oldu.tasinmak bile istedim.ama baktimki hata bende..küçük cocuk ve annesine otorite kuramiyorum.tabiiki toparlamaya çalıştım durumu.inanin hiç çağırmak istemiyorum ama çocuğum onların sürekli gelmeleri yüzünden alıştı.ama yinede yorumunuz için sağolun dikkate alacağım.bu hafta zaten çok ısrar etsede çağırması için göndermedim.baya krizlendi ama inşallah cozmeye çalışacağım bu durumu.

Benimde buna benzer bir komsum var cocugunu bize gondrrdi oglum alisti ya tv izleyecek ya bize gelecek gelsin tv izleyecegine onunla oynasin diyorum gece 11 lere kadar bizde ve esimvardiyali calisiyor bazen adam bunalip evden kaciyor tmm gun icinde gelsinde annesinin aksamgelmesine uyarmasi gerek iste babalari evde gitmemelisin ben iki gonderdim sadece kadin seninkide cok konusuyor diyor kendinin cocugunun etmedigi kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…