Komsu derdi

Ben görüşmek istemediği m insanların telefonlarına mesajlarına bakmıyorum tavsiye ederim..ama çocuğum söz konusuysa direk dile getiririm

Ben ogretmenim, 5-6 gibi evde oluyorum ayrica dersim olmayan bos gunlerim de oluyor. Esim 8-9 gibi eve geliyor aksam bildigi icin aksam uzeri 5 gibi yaziyor genelde geldin mi filan diye.

İsin garibi o da ogretmen annesi bakiyor cocuguna, annesi de izin gunlerimde gun icinde arayip musaitmisiniz getireyim de cocuklar oynasin diye yaziyor...
“Gecen geldiginizde cocugunuz cocugumun kafasına oyuncak atmıştı,eşimde kafasında kızarıklıgı farkedince baya sinirlendi” vs. gibi bişeyler söyleseniz yani ihaleyi eşin üzerine yıkmak böyle durumlarda en iyisi
Ben komsuluk ilişkisini malesef sewmedigim için eşim hastalık derecesinde kıskanc kimseyle görüşmeme izin vermiyo diyorum
Napim yoksa zırt pırt niye hiç gelip gitmiyosun sorgularına cekiliyodum

Yorumlara baktım da benmi yanlış yapıyorum diye düşünmeye başladım.komsunuzun imalı sözleri karşısında onunla görüşmek istemeyebilirdim,frekanslarımiz tutmuyorsa mesafe koyardim ama eğer feenkansim tutuyorsa kadını da sevdiysem,çocuğu çok küçük olduğu için 20 aylık bebeğin vurup itmesini normal karşılar ve çocuğumu korur birbirlerine alışmalarıni sağlardim sanırım.hayir bu çocuklar bide böyle minik kalmayacak ve sosyalleşmek isteyecekler.vurmasina müsade etmeyin ama ne bileyim hepmi olumsuz ve mücadele ile mi geçiyor onuda tam bilmiyorum.ama arada yapiorsa hırçınlık bu o yaştaki çocuklar için çok normal bir durum maalesef.benim yavrumda yaşıyor birşeyler ve artık kendini korumayı öğrendi,karşı tarafa vurmuyor ama kendini savunabiliyor.cocuklarin dünyasıda çok garip ve acimasizlar.bende yavrum olunca öğrendim.yani bana kalırsa komşuya çocuğunuz çocuğuma zarar veriyor demeyin ama bahane ile geçiştirin.sevdiginiz kimseler ise bir iki yine görüşmeyi deneyin.baktiniz hep olumsuz gidiyor ve zarar veriyorlar tabiki uzaklasin.

Çok yakın arkadaşımla sırf bu yüzden 1 senedir görüşmüyorum. Çocuğu çok hırçın sürekli kızıma vurmaya çalışıyor, itiyor, yere düşürüyor, kafasına vurmaya çalışıyor. Baktım arkadaşım oğluna yapma oğlum etme oğlum diye müdahale etmiyor ki ben olsam gerçekten kızarım kendi çocuğuma , anlaması için. En son çocuklar büyüyene kadar pek yan yana gelmeyelim biz dedim, bu böyle olmayacak. Yada çocuğuna vurmamayı öğret öyle görüşelim dedim. Yani insanı maalesef bu aşamaya getirenler utansın. Bence açık açık anlatın derim, yoksa anlamıyorlar gerçekten.

İsterseniz şöyle düşünün. O bayan çocuğunuzdan daha mi değerli de kirmamak için söyleyemiyorum diyorsunuz? Ayni durum benim de başıma geldi. Arkadaşımin kizi ile oglumun arasi 1 hafta var ve kizi cok hırçın vuran bir çocuk. Arkadaş da sözde yapma annecim der ama kizina müdahale etmez. Benim oglumda sakın, kendi halinde oynayan çocuk. Bi ara resmen haftanın 3 günü bana gelir, 5 saat dururdu. Cok da dağınık biriydi, resmen beni kullaniyordu. Ona hizmet etmekten cocugumla dogru düzgün ilgilenemiyordum. Kizi da oglumu hirpaliyor, bütün oyuncaklarini elinden alıyordu. Baktim boyle olmayacak, hiçbir şey oğlumdan değerli değil dedim, gerek sözlerim ile gerek tavrım ile mesafe koydum. Cok şükür arada o bana gelir 2 saat durur gider.
Tabiki daha degerli degil ve kirmamak icin degil aslinda, bugun anlamiyorlar belki ama yarin bir gun biraz buyuduklerinde arkadas isteyecek bu cocuklar, komsuluk iyi bisey nihayetinde, bir kere gece atesi ciktiginda ben yana yakila ilac araniyorum evde sesimizi duymus gecenin korunde ates dusurucu getirdi verdi bize, yani komsuluk iliskime de zarar vermek istemem ayni zamanda, cocuktur tabiki itisip kakisir, ama ogluma zarar gelmesin diye bir sureligine gorusmeleri kesmek istiyorum sadece.

Bir de seyden sanirim, 3 yasinda filan olsalar birlikte oynarlar belki, su an ikisi de henuz oyun bilmiyor ortak oyun zaten bilmiyorlar, ortalikta dolanip birbirlerinin oyuncaklarina salca olup birbirlerini kiskanip anca itisip kakisiyorlar.yani bir araya gelmek su an cocuklara birsey katmiyor, bende o yuzden gorusmeye gerek olmadigini dusunuyorum

Ben görüşmek istemediği m insanların telefonlarına mesajlarına bakmıyorum tavsiye ederim..ama çocuğum söz konusuysa direk dile getiririm
Arama yapmaz zaten whattsapp bildirimlerini kapattim:)
Canim o tepsi ne oldu kuzeninin nisanlancakti ya hani
Kuzenle konustum, ben hallederim dedi baska da bisi olmadi ne yaptilar bilmiyorum:) nisan oldu zaten baska bir tepsi kullanildi:)

Yorumlara baktım da benmi yanlış yapıyorum diye düşünmeye başladım.komsunuzun imalı sözleri karşısında onunla görüşmek istemeyebilirdim,frekanslarımiz tutmuyorsa mesafe koyardim ama eğer feenkansim tutuyorsa kadını da sevdiysem,çocuğu çok küçük olduğu için 20 aylık bebeğin vurup itmesini normal karşılar ve çocuğumu korur birbirlerine alışmalarıni sağlardim sanırım.hayir bu çocuklar bide böyle minik kalmayacak ve sosyalleşmek isteyecekler.vurmasina müsade etmeyin ama ne bileyim hepmi olumsuz ve mücadele ile mi geçiyor onuda tam bilmiyorum.ama arada yapiorsa hırçınlık bu o yaştaki çocuklar için çok normal bir durum maalesef.benim yavrumda yaşıyor birşeyler ve artık kendini korumayı öğrendi,karşı tarafa vurmuyor ama kendini savunabiliyor.cocuklarin dünyasıda çok garip ve acimasizlar.bende yavrum olunca öğrendim.yani bana kalırsa komşuya çocuğunuz çocuğuma zarar veriyor demeyin ama bahane ile geçiştirin.sevdiginiz kimseler ise bir iki yine görüşmeyi deneyin.baktiniz hep olumsuz gidiyor ve zarar veriyorlar tabiki uzaklasin.

Yani aslinda bende ayni sebeplerden komsulugu tamamen bitirme taraftari degilim, nihayetinde karsilasiyoruz asansorde filan yuzyuze de geliyoruz kotu olmak istemem zaten. Gecistiriyorum simdilik ama bahanelerim tukendi:)

Back
X