komsu derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aaa kaç yıldır bir toz zerresini dahi neden silkelemediğimi buldum sayenizde ay. Başka şeylerle ilişkilendirmek ne alaka, meğerse bina babamın değilmiş

Başlık, "komşumun kabusu olduk" olsa uyum olurdu.

Halıları çok silkelemek isteyen altı metrekarelik halı da olsa kendi balkonuna silkeler, sonra balkonunu yıkar. Eskiden elektrik süpürgeleri yoktu, evler bahçeliydi, şimdi ki apartmanlarda bunu yapmak mümkün değil, komşuyu rahatsız etmeden en azından. Bunun sıcak komşuluk ilişkisine zararı yoktur, faydası olabilir. Ayrıca niye sokaklara, doğaya o kıl tüyü atıyorsunuz,orda da yaşayan canlılar var. Yaşadığı muhite uyum sağlamamakta direnen bir biz varız. Metropol böyle birşeydir, şehir kültürü budur. Gelişmiş ülkelerde çöplerinizi bile istediğiniz günde atamazsınız, bizden geri kaldıklarını düşünmüyorum. Üslup tabi ki önemli ama belki de komşu kadının sabrı taştı. Eşiniz dış kapıya kadar sigarasını yakmazsa birşey olmaz, halı, çarşaf silkelemekte ısrarcıysanız kendi balkonumuzı kullanın.

kapisinin onunde icmiyor asagi inerken bazen sadece 1 saniye bisey yani bukadr abartilirmi sizce
Şu an sigara içen bir insan olarak söylüyorum. Evet 1 saniyecik sigarayla geçip gitmek bize ufacık birşey gibi geliyor. Ama astım hastası insanlar olabilir, hamileler olabilir. Dumanını geçtim üstüne sinmiş kokusuna bile boğulan ya da başı ağrıyan insanlar var. Hamileyken aşırı derece sigaradan tiksinmiştim. Kokusunu alır almaz istifra ediyordum ve bu doğumdan sonra birkaç aya kadar devam etti çok uzun sürdü benim bulantılarım. Dolmuşlara binmek bir kabustu. Kimsenin alamadığı sinmiş kokuları alıyordum. Duraktan kalkan dolmuşlara tam binecekken sigara kokusu aldığım için geri indiğim oldu defalarca. Evet geçti şu an içiyorum ama çok rahatsız olan insanlar var. Hamileyken cidden sigara kokusundan çok çektim o yüzden eskisi gibi rahat içmiyorum öyle her yerde. Özellikle sigarayı dolmuş beklerken içip de asla dolmuşa o kokuyla binmem. Demem o ki, apartmanda bence sigara yakılıp çıkılması da yanlış. Aşağı silkelemek falan da yanlış. Ve dışarıda çok bağıran çocukları da herkes anlayışla karşılamak zorunda değil. Ha bağırmak yerine düzgünce konuşabilir ama belki çocuklar laftan anlamıyordur?

evet hakli olanlariniz cok fazla ama sizinde telaffuzunuz komsmunkiden farksiz degil
yonetici konumu yorumlara kapatabilirmisiniz tesekkurler Mune

Üzüldüm sizin adınıza
ama yorum yapanlarin çoğu sanki hergün hali silkelemek istiyorumusum sanki hiç yapmadigim şey sofra bezi silkeliyormusum gibi yorum yapıyorlar tamam yorum.yapmak.haklari ama komsumdam bi farkları yok uslupta haksiz olsam bile söyleme şekli vardır ama degilmi sigara konusunda hepsi hakli ona bisey diyemem

Apartman icinde asagi inerken bile sigara icilmesi asiri pis bi koku birakiyo malesef bende nefret ederim bende sigara iciyorum ama kimse benim ictigim sigaranin kokusunu cekmek zorunda degil. Bende ucuncu katta oturuyorum bugune kadar daha balkondan asagi hic bisey cirpmadim bencede cok yanlis kimse balkonunda bizim.pisligimizi gormek istemez ust katimdaki yapsa ayni seyi bende tepki gosteririm komsunuz sadece disarda oynayan cocuklara bagirmasi konusunda haksz geri kalan butun konularda hakli bence ki cocuklar asiri derecede gurultu yapiyosa o konuda bile hakli olabilir sonucta kimse kimsenin cocugunun asiri gurultusunu cekmek zorunda degil apartman bahcesinde parklar ne icin var benimde iki cocugum var bugune kadar hic sitenin bahcesinde oyun oynamadilar apartamanimizdada cok cocuk var ama hic bahcede gurultu olmaz

peki neden o kişi alt katının üstüne hali cirpiyor da biz cirpamiuoruz bisey korka korka yaşıyoruz bunada bir aciklamaniz varmi
Ama simdi konuyu ilk acarken komsunuzunda ayni sekilde balkondan bisey silkeledigini yazmamissiniz simdi tepki alinca oda yapiyo diyosunuz bana pek inandirici gelmedi onunda yaptigi kusura bakmayin

gorduklerimemi inanayim sizin dediginizemi
Bana inanip inanmamaniz degil soz konusu olan siz ilk konuyu anlatirken alt komsum hali kilim cirpiyo ama biz cirpinca laf ediyo deseniz tamam ama biraz tepki alinca e oda.koca koca hali silkeliyo ama demeniz ama inandirici gelmedi acikcasi. Komsunuzda hak veriyorum ben toplu yasama kurallarini ne zaman tam anlamiyla ogrenecegiz acaba

sigara icen bir insan olarak söyluyorum bina ici bir dk assagi inene kadar falan fark etmiyor kapali alanda beni bile rahatsiz ediyor kokusu
komsumuzun oglu sanirim gizli iciyorki tuvalette icince bile aliyorum kokusunu icmeyen ne yapiyor acaba gercekten rahatsiz edici bir durum bu
hali kilim silkelemeyede gerek yok sanirim artik evler genis tek odada yemek yenip orada yatilip kalkilmiyor elektrikli supurgeler var istedigimiz zaman yikamaya gonderebiliyoruz
eskiden evet silkelenmesi gerekiyordu cunku elektrikli supurge yoktu icine kaciyordu tuylerin ama artik gereksiz bir eylem bencede
3 komsunun ayni fikirde olup digerinin fsrkli fikirde olmasi 3 komsunu hakli oldugunu gostermez cogunluk demek herzaman hakli olmak demek degildir

kapisinin onunde icmiyor asagi inerken bazen sadece 1 saniye bisey yani bukadr abartilirmi sizce
Üst komşum un evinde sigara icirtmedigini biliyorum eşi sürekli içici

Bende rahatsızım geçen artık her ne yaptıysa benim kapinin önünde sigarası duvarda yanık izi bırakmış koku su kulü çabası

Çekmek zorunda değilim sizin komşunuz gibi !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…