• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşu derdi

Devamlı bana gelmiyorsun diyor. Hiç gitmiyorum tabii ki. Davetlerine her seferinde bi bahane buluyorum. Artık anladı azalttı bize gelmiyorsun demeyi. O nasıl konuşuyorsa misal siz dün tartıştınız mı merak ettik deyip devamlı kulağının bizde olduğunu itiraf ediyor. Bende ona aynısını yapıp rahatsız ediyorum. Sonra pişman oluyorum ama napayım artık susamıyorum. Kapıyı çok çalar gün içinde bazen müsait olmuyorum açmıyorum. Bazen de müsait olsam da açmıyorum. Çünkü insan gibi çalmıyor iki kez çalıp çekilmiyor. O zil niye var istemezsek açmayalım diye sonuçta. Sonra karşılaştığımızda size geldim kapıyı açmadın diye hesap soruyor. Bende müsait değildim, diyorum. Tam hallettik sayılmaz ama kapıda görmediğim sürece konuşmamaya çalışıyorum. Ve evet oda benim çocuğum olması için çok dua ediyormuş. Her seferinde söylüyor. Amaçları kontrolleri altına almak. Kendi çocuklarına yapamadıklarını bize yapıyorlar. Gelene gidene karışmasından ve banyoyu bile ne kadar kullandığımızı takip etmesi bunu gösteriyor. Sanırım beni kendi gelini zannediyor.
Ayy Allah aynısı ya bende eşime diyorum beni gelini sanıyor galiba diye :)

Eşimi yolda arkadaşıyla görmüş o kimdi diye soruyor bozsam olmuyor cevap versem arkası geliyor bilemiyorum çok takılıyor kafama

malesef böyle cok merakli insanlar var.en iyisi mesafeli olmak.soguk durun biraz sorduklarina kisa ve gecistirici cevaplar verin.acelem var isim var deyip lafi uzattirmayin.mutlaka hissedip uzaklasacaktir.en azindan bu kadar rahatsiz etmez.küstürmeden bir sekilde mesafe koymak lazim.tamamen terslemeyde karsiyim.sonucta iki adimlik komsunuz ve orda tek basinasiniz.birseye ihtiyaciniz olsa eminim yardimci olur..saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz insallh..

malesef böyle cok merakli insanlar var.en iyisi mesafeli olmak.soguk durun biraz sorduklarina kisa ve gecistirici cevaplar verin.acelem var isim var deyip lafi uzattirmayin.mutlaka hissedip uzaklasacaktir.en azindan bu kadar rahatsiz etmez.küstürmeden bir sekilde mesafe koymak lazim.tamamen terslemeyde karsiyim.sonucta iki adimlik komsunuz ve orda tek basinasiniz.birseye ihtiyaciniz olsa eminim yardimci olur..saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz insallh..
Bende çok arada kaldım aslında hiç konuşmak istemiyorum ama hadi küslük olmasın mesafe olsun diyorum bu defa o seviye bir türlü korunmuyor kötü biri diyemem ama çıkarcı ve meraklı insanlara yüz çevirmeyi kendime yakıştıramıyorum ama buna zorlanıyorum resmen... iyi dilekleriniz için çok tşkler

Ya sanırım ben çok asosyal biriyim. Yeni eve taşınalı 9 ay oldu, daha hiçbir komşu gelmedi evime. Eski evimde 4 yıl oturdum, kimseyi tanımam. Sevmiyorum komşu ziyaretlerini yav

Ya sanırım ben çok asosyal biriyim. Yeni eve taşınalı 9 ay oldu, daha hiçbir komşu gelmedi evime. Eski evimde 4 yıl oturdum, kimseyi tanımam. Sevmiyorum komşu ziyaretlerini yav
Bende sevmiyorum bir kaç kez mevlüt dediler gittim sonra onlar gelmek istedi geldiler sabahın köründe saat 8 olmamış sabah kahvesi içiyorlar bana gelmek istediler müsait değilim dedim dedikodu yapmışlar hadi yaptınız daha ne gelmek istiyorsun hizmet edecek birini arıyorlar galiba

Bende sevmiyorum bir kaç kez mevlüt dediler gittim sonra onlar gelmek istedi geldiler sabahın köründe saat 8 olmamış sabah kahvesi içiyorlar bana gelmek istediler müsait değilim dedim dedikodu yapmışlar hadi yaptınız daha ne gelmek istiyorsun hizmet edecek birini arıyorlar galiba
Bence rahat etmek istiyorsan mesafe koy. Nasıl tipler olduklarını tahmin edebiliyorum. Yemek vakti demezler, yatma vakti demezler, çat kapı gelirler. Bir iki müsait değilim der, kapıyı da açmazsın olur biter.

sadece meraba de gec telini acma kapıyı acma . mesela bizimde öyle bir konsu var diğer iki dairenin hoslnöadıgı yanını söyledi gecen baktım oturuyo onlarla. benimkinide onlara demiştir . mesafe koyuyorum

Küsme değil de Merhaba Merhaba. Ayak üstü Bir hâl hatır sormadan ileri gitmeyin

Merhaba arkadaşlar sizle paylaşmak istediğim bir konum var. 4 yıllık evliyim 3 yıl önce kirada oturmayalım diye arabamızı satıp krediyle ev aldık. Evimiz sıfırdı haliyle apt daki herkes bizle aşağı yukarı ayni zamanda taşındı taşınan kişileri görünce bana uymaz ama enazından aile apt diye şükür ettik. Bana uymaz derken görüntü itibariyle çoğu annem ve büyükannem yaşında. Neyse arasıra görüştüğüm oldu evine geldiler nadirde olsa ben gittim birkaç defa eşim işe gider gitmez kahveye gelmek istediler müsait olmadığımı söyledim dedikodumu yapmışlar bunuda karşı komşu teyze söyledi.karşı komşum diğerlerine göre nispeten daha iyi diye düşündüm ancak fark ettim ki kapı gözetleme sürekli balkondan kim kime geldi diye bakma merakı sarmış hatta birgün çöpümü kurcaladığını bile fark ettim. Şuan hamileyim çok zorlu bir tedavi sürecinden geçtim beni her gördüğünde bana dua ettiğini söylüyordu zaten sürekli olarak dini konulardan konuşan bir insan sanırım buda itti beni biraz... zeytin bahçesi var bir kaç kez ordan almam konusunda üstü kapalı ısrar etti bende aldım hem pahalı hem eksik getirdi birdaha alışveriş yapmama kararı aldım. Ama görüşmekte istemiyorum artık malesef laf taşıma huyunuda keşfettim dün alışverişe çıktım pencereden geldiğimi gördü hemen tele sarılıp arıyor laf lazım galiba... şimdi ben selamı sabahı kessem bana dua etmiş birine karşı haksızlık mı yapmış olurum
Sadece selam ver selamını al yeterli.

Cogu zaman selam bile vermedigim oluyor komsularima. Kendi aralarinda cok iyiler ama nezaket yok bizim apartmanda. Kapiyi tutarsin bir tesekkur etmezler, 2 adim arkalarindasindir apartman kapisini cat diye kapatirlar yuzune carpar gibi.
Aksama kadar yan ve ust dairedekileri dinliyorum. Yalniz kaldigimi ve hamile oldugumu biliyorlar, hic demezler yazik kadin rahatsiz olur mu olmaz mi diye.
Ben de muhattap olmuyorum hic biriyle kafam cok rahat.
Bir de ayin falan yapanlar var seslerini duyuyorum (neyse dini konulara girmicem)
Iyice sogudum yani. Sabir cekiyorum artik bol bol.
Kussen bile vicdanin rahat olsun bence. Bazen hic muhattap olmamak daha iyidir.

sadece meraba de gec telini acma kapıyı acma . mesela bizimde öyle bir konsu var diğer iki dairenin hoslnöadıgı yanını söyledi gecen baktım oturuyo onlarla. benimkinide onlara demiştir . mesafe koyuyorum
Banada aynısı oldu bir komşunun kimseye söyleme dediğini bana söyledi eşimde diyor senin söylediklerini de başkasına anlatıyordur çok şükür bir çekincem yok ama çok soğudum slm bile vermek istemiyorum dediğim gibi hep sana dua ediyorum deyince ben mi abartıyorum acaba

Cogu zaman selam bile vermedigim oluyor komsularima. Kendi aralarinda cok iyiler ama nezaket yok bizim apartmanda. Kapiyi tutarsin bir tesekkur etmezler, 2 adim arkalarindasindir apartman kapisini cat diye kapatirlar yuzune carpar gibi.
Aksama kadar yan ve ust dairedekileri dinliyorum. Yalniz kaldigimi ve hamile oldugumu biliyorlar, hic demezler yazik kadin rahatsiz olur mu olmaz mi diye.
Ben de muhattap olmuyorum hic biriyle kafam cok rahat.
Bir de ayin falan yapanlar var seslerini duyuyorum (neyse dini konulara girmicem)
Iyice sogudum yani. Sabir cekiyorum artik bol bol.
Kussen bile vicdanin rahat olsun bence. Bazen hic muhattap olmamak daha iyidir.
Bunlarda dini toplantı yapıyorlar benide çağırdı gitmedim biz dışardan kimseyi kabul etmiyoruz diyor bide... düşündüm mevlana bile ne olursan ol yine gel demiş ne bileyim insanlar tuhaf şimdi dışarı çıkıcam yine başlayacak Allahtan eşimle gidiyorum yoksa sorgu sual bitmez

Banada aynısı oldu bir komşunun kimseye söyleme dediğini bana söyledi eşimde diyor senin söylediklerini de başkasına anlatıyordur çok şükür bir çekincem yok ama çok soğudum slm bile vermek istemiyorum dediğim gibi hep sana dua ediyorum deyince ben mi abartıyorum acaba
hayır canım komusunun niyetini bilememe ama dua ediyorsa sendw aynısı sanada olsun dileklerinin deyip gecersin.
ama toplumda cok fazla agıza dolanmıs bir din iman konusması var. yani ediyorsan ediyorsun bu laf tasımanı dedikodu yapmanı gerektrmez. kafana takmana degmez .

O kadar ihitacim varki sizin goruslerinize ozetliycem durumu nolur yardimci olun uyku uyuyamiyorum 6 yil once tasindim daha sonra yan daireme bir cift geldi.bayan cok dedikoducu diye mesafemi koydum hic muhattap olmadim.sonra sitedekilere kapisini acmiyo kedi kopek beslio diye adimi cikardi.herkese beni anlatti duvarlardan balkondan hep dedikodumu duydum be susustum.her gelenime durbunden bakiyor herseyim izleniyordu yillardir bu sene kapisindaki paspasi kapima silkti cikip ne yapiyorsun neden ugrasiordun benimle dedim ama sen benimle ugrasiyorsun herkes senin hakkinda konusuyor hastasin cingenesin ama bunlari ben demiyorum baskalari diyo isim vermem diyor.olayi beni sevdiguni sandigim bir komsuya anlatiyorum oda bosver deyip gecistirdi sonra yan komsum diger komsuyla konusurken diyorki onu seven komsu bile takma o cahil durumu yok o yuzden cik git diyemiyor kimse diye duyum aldim ben napicam sikisip kaldim ev sahibimin kizina gittim dedimki herkes memnun degilmis souleyin cikayimmi evden varmi noyle bir durum ne olur soyleyin dedim hayir yok dedi.o kadar caresizimki uyku uyuyamiyorum yardimci olun ne olur

Haklısınız arkadaşlar bazen insanları kırmamak için çok ince düşünüp kendimi yoruyorum
Dua etmesi neden sizi itti bunu anlamadım, hakaret etmemiş ki. Bir de rahatsızlık duyuyorsan ondan, görüşmek zorunda değilsin. Mıck mıck ilişkileri bende sevmem

O kadar ihitacim varki sizin goruslerinize ozetliycem durumu nolur yardimci olun uyku uyuyamiyorum 6 yil once tasindim daha sonra yan daireme bir cift geldi.bayan cok dedikoducu diye mesafemi koydum hic muhattap olmadim.sonra sitedekilere kapisini acmiyo kedi kopek beslio diye adimi cikardi.herkese beni anlatti duvarlardan balkondan hep dedikodumu duydum be susustum.her gelenime durbunden bakiyor herseyim izleniyordu yillardir bu sene kapisindaki paspasi kapima silkti cikip ne yapiyorsun neden ugrasiordun benimle dedim ama sen benimle ugrasiyorsun herkes senin hakkinda konusuyor hastasin cingenesin ama bunlari ben demiyorum baskalari diyo isim vermem diyor.olayi beni sevdiguni sandigim bir komsuya anlatiyorum oda bosver deyip gecistirdi sonra yan komsum diger komsuyla konusurken diyorki onu seven komsu bile takma o cahil durumu yok o yuzden cik git diyemiyor kimse diye duyum aldim ben napicam sikisip kaldim ev sahibimin kizina gittim dedimki herkes memnun degilmis souleyin cikayimmi evden varmi noyle bir durum ne olur soyleyin dedim hayir yok dedi.o kadar caresizimki uyku uyuyamiyorum yardimci olun ne olur
Siz başkasının konusuna , konunuzu yazmışsınız bdv bölümüne girin üst kısımda “yeni konu aç” diye yazar oraya tıklayıp yeni konu açın ki daha fazla yorum gelebilir... E evadesire

Back
X