Komşu gürültüsü

Buna kesinlikle katılıyorum. Sesin onlardan geldiği çok açık ortada ama bizden gelmiyor diyebiliyorlar. Bizim üst kat da böyle. Dediğiniz gibi evde yoklarsa çok belli oluyor hiç ses gelmiyor.
Gürültüyü yapıp sonra sıyrılıyorlar kimse aptal değil üst kattan gelen ses anlaşılıyor evde olmadıklarında ses olmamasıda bunun kanıtı

Biz o tip ırklara "eşya çekengiller" diyoruz aramızda tabiri caizse. Neden çektikleri kanıtlanamamış ve asla da eşya çektiğini kabul etmeyen cinsler bunlar.Bunlardan bir aile ile üstümüzde 2 koca yıl yaşadık .Ne kibarlıktan ne nezaketten, ne insanlıktan anlıyorlardı, ben de burda zamanında konu açmıştım ne yapayım diye.Sadece eşya çekme sesi değildi ,ekstraları da çoktu ,yazmakla bitmez.En sonunda taşındık 3 ay oldu ,sırf onların yüzünden.Çok zor bir süreç ,biz iki yıl zor katlandık .Kimse düzelmiyor kısaca .

Gerçekten öyle ya ekstraları var. Her şey mi aynı olur çok üzülerek söylüyorum ama aynı cinsten demek ki bunlar bizimkiler bir de son zamanlarda müzik sesini de çok açmaya başladı. Kendi evimde o kadar rahatsızım ki. Hem misafir gelmeden önce bi temizliktir çekme işidir vs yapılıyor hem de misafirleri gittikten sonra aynı iş tekrar ediyor, gece saatin önemi yok onlar için. Söz de bi de komşuluk haklarına çok dikkat ediyorlamış. Ben de çok bunaldım

Ben isterdim ki ; sizin üstünüzdekiler, konu sahibinin üstündekiler, bizim eski üsttekiler kısaca bunların hepsi aynı apartmana doluşsun,bizler de kendimiz gibi insanlarla yaşama mutluluğuna erelim her daim Biz kiracıyız şimdi bu yaşadığımız yerde ,kendi evimiz memlekette, bir gün döneceğiz ve şimdiden ordaki üst katı düşünmüyor değilim.Kendim gibi olsun diye dua ediyorum

Beni en iyi siz anlarsınız inanın hiç durmuyorlar geçen gün sinirden hüngür hüngür ağladım bitmiyor gürültüleri

Evet birde misafir olayı var dediğiniz gibi misafir gelmeden eşya çekilip temizlik yapıyor misafir gidince yine başlıyor temizliğe normal değil yani.

Ah keşke dediğiniz gibi olsa birbirlerini yiyip dururlardı bizde huzur içinde yaşardık

Beni en iyi siz anlarsınız inanın hiç durmuyorlar geçen gün sinirden hüngür hüngür ağladım bitmiyor gürültüleri
O kadar iyi anlıyorum ki ,durmazlar ,inkar ederler ,empati kurmazlar, nezaketle söyleseniz bile kötü olan sizsinizdir. Sizin kendi eviniz mi bilmiyorum, onlar kiracı ise ev sahiplerine söyleyin diyeceğim ama ,belki onu dinlerler..

Bizde kiracıyız onlarda yönetici söylemiş inkar etmişler bende eşya çektiklerinde yöneticiyi çağırıcam beraber çıkıcaz kapısına bu seferde devam ederse ev sahibini ararız diye düşündük.

Evet birde misafir olayı var dediğiniz gibi misafir gelmeden eşya çekilip temizlik yapıyor misafir gidince yine başlıyor temizliğe normal değil yani.
Bi de çektikleri yetmiyormuş gibi gün boyu devam ediyor bu ses. İnsan bütün gün neyi çeker anlamıyorum ki. He bi de balkonda demir ayaklı keyif salıncağı var adı aklıma gelmedi şu an. Onu da sürekli çekiyorlar beynimi tırmalıyor sesi. Geçen yıl evlendiler. Bu binaya gelin geldi. Çocuk da yok yani. Kendi sesleri yetip bitiyor. Aşağı katlarında bizim yerimizde başka birisi olsa şöyle dişli birileri. Ahhh ahhh.

Bizim üst kattakide yeni evli gelin geldi buraya çocuk yok ama bin beter gürültüleri var. Hiç durmadan eşya çekiliyor. Bende sizin gibi düşünüyorum dişli biri olsa bunların hakkından gelirdi.

Bizim üst kattakide yeni evli gelin geldi buraya çocuk yok ama bin beter gürültüleri var. Hiç durmadan eşya çekiliyor. Bende sizin gibi düşünüyorum dişli biri olsa bunların hakkından gelirdi.
Bizimkiler in iki çocuğu vardı ,küçük 6. sınıfa gidiyordu.Çok garip bir yaşam tarzları vardı.Eşya çekme seslerinin dışında ,7/24 gürültü yaptıkları gibi bazı günler de gece 11 e dek sessiz olup belki de uyuyorlar bilemiyoruz gece11 den itibaren saatlerce çocukları top oynardı duvara vura vura kilolu bi çocuktu ,çok koşuyordu evde ,dışarı salmıyorlardı, güm güm sesler geliyordu,babaları balkonda ,hoparlör açık saatlerce telefonda konuşurdu çocuk gümletirken.Bi çamaşır makineleri vardı ,kurutma sırasında üzerinize helikopter iniyor sanırdınız, onu gecenin 3 ünde çalıştırırdı yeminle.Hem de evdeydi,çalışmıyordu kadın.Memleketten misafirleri gelirdi ,sabaha karşı 5 te eşya çekerlerdi ..Bi de pis ve dağınıktılar ki ,kapılarının önü bit pazarı gibiydi..keza balkonları da öyle..Adam arkadaşlarını balkona toplar ,böğüre böğüre konuşurlardı ,balkonda sürekli sigara içerdi ve günde yüz kere gir çık gir çık ,sürgülü kapıyı tak taak sert bi şekilde açıp kapardı.Kadın bi keresinde halı yıkamış ,6 ay o halı asılı kaldı balkonda,o kadar umarsız insanlardı.Neler çektiğimizi anlatamam 2 sene.Daha ilk taşındığımızda ben onların o kültürde olduğunu anladım ama acil ev arıyorduk, seçme şansımız yoktu .Ev sahiplerimiz ortaktı ,o da rahatsız oluyordu ,onu bile takmıyorlardı. Burası bizim yaşam alanımız ,rahatsız olan müstakile gitsin diyorlardı.Biz nezaketten anlayan kavgacı insanlar değiliz .Sizin dediğiniz gibi dişli biri olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum ama herkes geldiği kültür ,aldığı aile terbiyesi ile yaşıyor .Bundan sonra hayatımda ,kendi aile kültürüm ve terbiyem dışında insanlarla aslaa iletişim kurmak zorunda kalmak istemiyorum

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda bununla ilgili bir şeyler var mı acaba. Bir bakmak lazım.

Ahırda yaşamalı bence bunlar baya çekmişsiniz sizde.

Para cezası varmış galiba komşuyu rahatsız etmenin.
Hmm, Kanun'da yeri varsa resmi şekilde sikayet edilip gereğinin uygulanması yoluna gidilebilir ileriki süreçte. Şu anda bir daha olursa ev sahibiyle konuşacağınızı söylemiştiniz sanırım.

Para cezası varmış galiba komşuyu rahatsız etmenin.
Evet var ama bizimki yetkili bir yere şikayet edilecek bir aile değildi ,çünkü ev sahiplerine bile şikayet ettiğimiz için ,balkondan çıkıp avaz avaz tehdit ederek bağırdı.Zorba,eşkıya diye tabir edebileceğim birileriydi.Polis gelse, sonradan neler neler yapardı .Biz yıldık ve başımız belaya girmesin diye taşındık.Herkes bir olmaz tabii,belki bazı ailelere polis caydırıcı ya da engelleyici olabilir ,onu en iyi sizler bilirsiniz aile yapıları gereği .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…