Tam da sıkıntılı olduğum konu bu... Bu yüzden bir yıldır dünyanın parasını ödeyerek kiracı olarak oturduğum evden, bir haftaya kadar çıkıp, müstakil bir eve geçiyorum... Yoksa cidden cinnet anında insan her şeyi yapabilir...Allah muhafaza!
Benim sorunum, alt kattaki adamın horlaması.. Horlama ki, öyle böyle değil... Oda değiştirmemin hiç bir faydası yok. Çünkü salon da dahil, tüm evime ses yayılıyor. Sadece mutfağa gelmiyor. Ne yapayım, mutfakta mı yaşayayım.
Bir kez kapılarını çaldım ve sorunu anlattım. Hatta horlamanın ses kaydını alabildiğimi falan söyledim.
"Dikkat ederiz bacım" dedi... ama nesine dikkat edecek? Ev resmen inliyor. Ben de asla ne tv sesiyle ne de müzik sesiyle uyuyamam, sessizlik olacak uyuyabilmem için...
Yeni yapılan evlerde maalesef bu sorun var. Ytong denen malzeme ile duvarlar örülünce bunlar yaşanıyor.
Beş para etmez evlere dünyanın parasını biçiyorlar... Yazık...
Siz de haklısınız, apartmanda yaşama kültürü diye bir şey var... Ve komşunuz bundan bihaber...
Sandalyeler çekilmez, günün hangi saati olursa olsun, keçe takılır altlarına, eğer önlenmiyorsa, halı koyulur ve etrafı rahatsız etmekten kaçınılır... Ben bu eve girdiğimde ilk gün sandalyelere keçe taktım ve sonra baktım yine ses oluyor, halı koydum masanın altına... Bunu yapmak zor değil... Sesi tamamen kesemezsiniz ama minimuma indirebilirsiniz.. Azıcık saygı ve adap... Bu kadar...
İnşallah en kısa zamanda satar kurtulursunuz...
Ancak uyarayım, üst katta da olsanız, maalesef sesi engelleyemiyorsunuz...
Ben de üst kat olsun diye diretmiştim ama alt kattan gelen ses pek farklı değil..
Kim bilir gün içinde evimde otursam ne seslere maruz kalacağım ama gecenin bir vakti gelip, direkt uyku moduna geçiyorum...
Bu arada ben de inşaat yapıyorum bir yıldır... Ve ortaklarımla kesin olarak konuştum... Bu sorunun yaptığımız binalarda en aza indirgenmesi için, ne yapılabilirse yapalım.. Ytong kullanmıyoruz... Ytong yapılınca, kara sıva dedikleri şey yapılamıyor... Kara sıva sesi emer içe hapseder...Yeni binalarda bunu yapmadıkları için resmen gürültü kirliliği içinde yaşamaya mahkum bırakıyorlar... Aldıkları beddualar yeter....
Buradan çıktıktan sonra alacağınız evi mutlaka bu şekilde olmasına özen gösterin... Yaptım-oldu mantığıyla inşa edilmiş binalardan uzak durun... Binada yaşayanlarla mutlaka görüşün evinizi almadan önce...
Bir horlama bile insanı hayattan soğutabilir...