komsu komsunun...

Allahım sana geliyorum nasıl hayatlar var

Helenra

insanlar farkli farkli ne diyelim, biz de fransiz olduk :)
Arkadaşlar yazmış bu kadın kelimesi üzerine ama yardımcım ya da işte yatılı kalan yardımcım filan diyebilirdiniz sanırım. Ama ben yatılı yardımcıları gündelikçilere tercih ederim yatılılar daha profesyonelmiş gibime geliyor benim sizi düşünceleriniz neler bu konu hakkında?

Hepiniz de sorunlu insanlarsınız gibi duruyor. Evde çalışan kişiler sizin köleniz değiller. Herkes gibi onlar da emek verip para kazanıyor. Kendinizi bu kadar üstün görmeyin. Temizlik görevlisi diyebilirsiniz ayrica 'kadını' demek yerine. Daha doğru olur.

Konuya gelirsek de alınganlık ettiğiniz ortada. Siz duş almasını istemiyorsunuz diye başka evde kalmasını sağlamış. Bu sebebi söylemesi söz konusu çalışan için daha onur kırıcı değil mi? Çok bencilce düşünüyorsunuz. Allah yanınızda çalışanlara sabır versin!

Hayatımda bu kadar anlamsız.. Köle muamelesi yapan... Hadsiz... Bencil.. Maddi manyağı olan zengin müsveddesı varlık.. Nasıl bır sey bu boyle.. Film vs halt etmiş!

Bu nasıl bir zulumdür böyle cok haklısınız aynı düşüncedeyim yazık cok yazık halbuki insanlık bedava paraylada değil

yatili bir yardimci kullanmadim. burada da, daha evvel yasadigim ulkede de gunluk duzenli gelen yardimcim vardi. benim icin onemli olan benim evimin sartini, kurallarini, duzenini bilmesi.

her amacin bezini farkli kullanip, yerden aldigini tepeye; tepeden aldigini tuvalete koymadikca sikinti yaratan bir calistiran da degilim. buraya yorum yazan arkadaslar yurt disinda, ozellikle de korfez ulkelerinde bulunmadiklari icin cok anlayamadilar ama ne aci ki insanlarin yanlarindaki insanlara davranislari cok farkli.

ancak kendimizi de kandirmamak gerek... turkiyede de neler neler var.

begenemediniz mi? herkesin hayatindaki yuk kendine gore agir. ben kimseyi "eltigiline altin alindi ona gumus alindi" diye vah derde gel demiyorum. biraz saygi.

benim banyoya sokmamam daha onur kiriciysa entresan.

kadın sizde yıkansa ne oluyor?
cidden anlamadım.
ha ben olsam baştan kalmasına izin vermezdim ne işi var. onu y düşünsün.
ama siz evinizde yatmasına olur demişsiniz ha yatakta yatmış ha banyo kullanmış.

evimde su an asiri takintili bir baska yatili misafirim var. kendisi bu durumdan rahatsiz olacagi icin, komsumu da magdur etmemek adina boyle bir cozum urettim. normalde de hoslanacagim bir sey degildi banyomun kullanilmasi ama kendimce tolere edebilirdim konu sadece bana kalsaydi. ne yazik ki ayni anda farkli insanlari mutlu edemiyorsunuz.

Çıkmak istediği anda zorla tutacak halimiz yok. Veririz pasaportunu gider. Herkes bu şekilde çalışıyor

Bu yapılan uygulamanın zorbalık olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Size "zorbasınız" demiyorum lütfen yanlış anlamayın. O ülkelerde şartlar nasıl ve siz buna ayak uydurmak zorundasınız ya da değilsiniz, onu bilemem. Bazen şartlar bizi yapmak istemediğimiz şeyleri yapmak, düzene ayak uydurmak zorunda bırakabilir. Ama bu yine de yapılan şeyin zorbalık olduğu gerçeğini değiştirmez.

Valla buradan, siz dahil, köle almışsınız gibi görünüyor.

hanimefendi biri benden bir sey rica ettikce elimdekiler dahilinde yardimci olmaya calisirim. bana kole almissiniz gibi bir ithamda bulunmak icin elinizde nasil bir malzeme var?

siz hayatinizda hic kendi kurallariniza uymayan etnik kokenden insanlarla bir arada bulundunuz mu? kendimce ne sebeple olursa olsun banyomu kullandirtmami yermekten daha onemli bir sey bir kadini korumak icin evimi acmam. hic kimse de ya bu kadinin evinde odasi var mi, yeri var mi ne guzel evini acmis demeden ay banyoooo diye kinamak pek komik, pek kolay.

hımm şimdi oldu. zira tuhaf geldi bana yabancı birinin evinizde kalmasına müsaade edipte banyoyu kullanmasın ama demek. y nin attığı mesaj bozulduğunu gösteriyor bence kendisine de böyle açıklamışmıydınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…