Eheh sağolun benim tek "kadınım" olmaz amacanim kiyamam, allah keseni gonlune gore eylesin amin
Allahım sana geliyorum nasıl hayatlar varoturdugum sitede 2 komsum var. her ikisinin de yatili kadini var. biri x, digeri y olsun. x daha kidemli kadin calistirma konusunda. y'ye o ogretiyor nasil kadin calistirilir diye. bu derslerin en basinda da evdeki yatili kadini evin kapisindan baktirmamak var. baska evlerdeki hizmetlilerle iletisim kurmalari yasak.
neyse.
y bundan birkac gun evvel tatile gidecegini ve kadinini evde yalniz birakmak istemedigini, bende kalip kalamayacagini sordu. benim gunluk kadinim var. ben de kalabilir dedim? hatta bugun kendimce kadin icin bir iki ihtiyac aldim. kullanir diye.
bugun dedim ki eger anahtarini vereceksen yikanmak istediginde size gidebilir mi, kendimce gerekcelerimi soyledim. o da kadinin evden disari cikmamasini giderken banyomu temizleyip donecegini soyledi. ben de dedim ki o zaman yanimda spora gotureyim, orada yikanir. evimde istemiyorum yikanmasini.
neyse y, hemen x'i aramis ve sormus ne yapabilirim diye herhalde ki bana msj atti, tam turkce karsiligi soyle:
- dinle, ben x ile konustum. biz burada yokken kadinim onda kalabilecek. tesekkur ederim ama daha fazla ihtiyac yok.
kendimi gerizekali gibi hissettim. ben komsumun kadinini zaten calistirmayacaktim evimde, kendi sartimi surtumu bilmeyen insana niye is yaptirayim. ben bir jest yapmisim, karsiligi bu mu olmali? ben senin kurallarina saygi duyuyorum da sen evin hanimi olarak bana duyamadin mi?
ya da ben mi cok alinganim?
Arkadaşlar yazmış bu kadın kelimesi üzerine ama yardımcım ya da işte yatılı kalan yardımcım filan diyebilirdiniz sanırım. Ama ben yatılı yardımcıları gündelikçilere tercih ederim yatılılar daha profesyonelmiş gibime geliyor benim sizi düşünceleriniz neler bu konu hakkında?
Allahım sana geliyorum nasıl hayatlar var
Hayatımda bu kadar anlamsız.. Köle muamelesi yapan... Hadsiz... Bencil.. Maddi manyağı olan zengin müsveddesı varlık.. Nasıl bır sey bu boyle.. Film vs halt etmiş!
Arkadaşlar yazmış bu kadın kelimesi üzerine ama yardımcım ya da işte yatılı kalan yardımcım filan diyebilirdiniz sanırım. Ama ben yatılı yardımcıları gündelikçilere tercih ederim yatılılar daha profesyonelmiş gibime geliyor benim sizi düşünceleriniz neler bu konu hakkında?
Valla buradan, siz dahil, köle almışsınız gibi görünüyor.cok oyle disaridan gorundugu gibi degil :)
derde gel...
Hepiniz de sorunlu insanlarsınız gibi duruyor. Evde çalışan kişiler sizin köleniz değiller. Herkes gibi onlar da emek verip para kazanıyor. Kendinizi bu kadar üstün görmeyin. Temizlik görevlisi diyebilirsiniz ayrica 'kadını' demek yerine. Daha doğru olur.
Konuya gelirsek de alınganlık ettiğiniz ortada. Siz duş almasını istemiyorsunuz diye başka evde kalmasını sağlamış. Bu sebebi söylemesi söz konusu çalışan için daha onur kırıcı değil mi? Çok bencilce düşünüyorsunuz. Allah yanınızda çalışanlara sabır versin!
kadın sizde yıkansa ne oluyor?
cidden anlamadım.
ha ben olsam baştan kalmasına izin vermezdim ne işi var. onu y düşünsün.
ama siz evinizde yatmasına olur demişsiniz ha yatakta yatmış ha banyo kullanmış.
Buton nerede ?
Çıkmak istediği anda zorla tutacak halimiz yok. Veririz pasaportunu gider. Herkes bu şekilde çalışıyor
Valla buradan, siz dahil, köle almışsınız gibi görünüyor.
benim banyoya sokmamam daha onur kiriciysa entresan.
evimde su an asiri takintili bir baska yatili misafirim var. kendisi bu durumdan rahatsiz olacagi icin, komsumu da magdur etmemek adina boyle bir cozum urettim. normalde de hoslanacagim bir sey degildi banyomun kullanilmasi ama kendimce tolere edebilirdim konu sadece bana kalsaydi. ne yazik ki ayni anda farkli insanlari mutlu edemiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?