Komşu komşusunda hırsızlık yapar mı?

PamukPrensesPathem

14.02.2011 sözlendik:)
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2008
10.032
4
206
Diğer
duyunca sasırdım...sasırdık. ..herkez

bı komsu komsusunun evınden bı sekılde bardak tabak tepsı bıcok bıse adı calmaksa calmıs
ıkı aılede tanıdıgımız ınsanlar bızlerde komsuyuz
coksammılerdı ıkısıde
ama daha oncelerden berı meger hep bıseyler alıyoarmıs gırıp cıkarken
anca uynmıslar gercekten onların aldıgına gozlerıyle bıle gormusler ama bıse deememısler
suan gorusmuyolar ama yınede agızlarını acıp bıse dememısler
aldıkları tepsı ve dantelıde ustunde sahıbıne cay servısı yapmıslar kadın saskına donmus
daha dolu benzer sey

yanı ınsan bukadar susarmı bız anlayamadık olcak sey degıl hadı bıkere gornezden gelırsın ama obur gordugunde bıseyler yaparsın artık
yuzuk v altın bıle almıslar

bu durumda napardınız belkı suan ınanması guc gelebılır ama gercekten dogru ve ben ve tum komsular herkez yapıldıgına ınanıyoruz gozunuzle gormedık allah bılır ama gunahları boyunlarına ..

Direk başıma gelmesede bu olayı duydum. Birkaç tanıdığım insanın başına geldi. Bunlarınki bir çeşit hastalık olsa gerek , evet bir de dediğin gibi çaldıkları eşyayı da göstermekten hiç çekinmemeleri takdire şayan doğrusu-tatlicadiarzu- İnsanın aklı almıyo :uhm:

hastalık mı dıyorum ama yanı bılemıyorum amac ne anlayamadım

bende hastalık olarak dusundum ama...boyle hastalar tekrar caldıkları her neyse gerı getırırler bılırım yanlısmı bılıyorda olabılırım....
ama eger hastalıksa bıle uygun bır dılle soylenıp tedavı gormelerı lazım...
ılgınc olan hepsının hırsızlık yapmaları...ya bu hastalıgı kullanıyorlar...
yada ses cıkmayınca ıstedıklerı gıbı davranıyorlar...
dedıgım gıbı uyarılaması daha ıyı olur en azından...bılerekmı yapıyorlar yada hastalarmı acıga cıkar..

ıste hepsı yapıyolar ama oyle saf bırılerı degıller adeta cok bılmıs derler ya oyle ınsanlar
burda tanındıkları ıcın hasta olmadıkları kesın bıraz eskılere dayanan yanı aıleden gelen bı sy galıba onceden aıle buyuklerıde yaparlarmıs ama bunlar kadının evıne baya halletmısler yanı okadar cok sayıyolarkı suan tektek anlatsam olmaz

ya evıne almıyacak maden cok esyayı goturmuşler....
yada onlara gıtmeyecek...evlerıne gıdıpte kendı esyalarını gormekte ınsanın zoruna gıder....
bence sessız kalındıkcada ...o kısler ıstedıklerınıde rahatca..yapmışlar...
madem rahatsızlar...gecıkmeden...tedavı olsalar...bır aıle buyugu yada...erkkelerıne soylense ...daha ıyı olur...

Çok ilginç yaaa....
Bizim vardı böyle birkaç komşu
Hele bi tanesi baya değerli bir emanet çalmıştı:mymeka: bizim olmayan bişeyi bizden aldılar yani
Babam istedi adam kızıyla gönderdi:1shok::1shok::1shok:
Sonra da yıllarca hiçbir şey olmamış gibi devam ettiler sohbete muhabbete:1shok:
Bizde belli etmedik olan olayın vahametini babam boşverin demişti

hayret bişey bu kadar da olmaz nasıl insanlar mış bunlar.açıkcası çok şaşırdım.karşı taraf niye susuyo onu anlamadım doğrusu........

Hic unutmuyorum cok samimi komsumuz vardi burda onun oglu ile bizim cocuklugmuz bir arada gecti, ergenlik caglarindaydik (14 -15 yaslarinda), salonun vitrinini sökmek icin rahmetli annem cocuktan yardim istemisti, tabiki teyze gelirim dedi!

Babam annemden habersiz vitrinin bir kenarina 1000 Mark simdi 500 € para koymus, anneme söyleyememis cünkü sabah erkenden cikmis, vitirni sökerken o ekmegmizi, cayimizi, soframizi paylasan cocuk bul parayi at cebine...kimseyde birsey söyleme..:mymeka:

Aksam babam geldi, vitrinin söküldügnü görünce para vardi burda nerde dedi?? Annem tabi sok para mara yoktu dedi, kim söktü bu vitrini dedi baban, böyle böyle dedi annem, hemen telefon acip annesi babasi ve o terbiyesiz geldi, önce yeminler falan ben almadim, sonra sonra itiraf etti evet caldim diye...

Sok olmustuk ondan kesinlikle böyle birsey beklememistik, o olayi ömrümce unutmam nasil üzülmüs nasil sinirlenmistim...

Her ahlaki bozuk, terbiyesiz insan hasta olmus olsa vay halimize o zaman...

Komsunuzun yapacagi tek sey görüsmemek olmali

:1shok:böle bi durumda ne yapılabilir bilmiyorumm:1shok:

ama açık açık konuşmak gerekir bence hasta olan insan aldıktan snra gelir açıklar kendime engel olamıyorum falan der:1no2:

ama bunlar yüzsüzlüğü ele almışlar iyiceeeekafamçokkarıştı

hem kendi hem kızları da kleptoman olabilir mi acaba.
çaldıkları tepsi ile sahibine ikramda bulunmaları anlaşılmaz.
komşunuz niye sessiz kalmış en azından tepsisini tanıdığında bir tepki verseydi iyi olurdu.

bu kesinlikle kleptomani hastası...
ben birebir yaşadım bekarken, yakın bir arkadaşım sayesinde...
ama bizlerin yapacağı birşey yok,çünkü kendilerine engel olamıyorlar...
ihtiyacı olsun,olmasın alması yeterli hasta olan kişi için...
yapacağınız tek şey,hasta olan kişinin en yakınına bunun bir hastalık olduğunu,
ve tedavi olması gerektiğini anlatmanız olacaktır...
sevgiler...

Bazı ınsanlar bunu alıskanlık halıne getırıyorlar.
bi arkadasım her gıttıgı yerden hatıra olsun dıye bısey alıp cantasına atıyo mesela
gozumle gordugumde şaşı beş baka kaldım.kafamçokkarıştı
Nıye boyle yapıyorsunuz haram dedıgımdede
bız hatıra alıyoruz demezlermıfisfisfis
meger her gıttıklerı yerden
şurda balık yedık çatalını alalım,
şurda şunu yaptık hatırası olsun kültablasını alalım yapıyorlarmıss.:mymeka:
Bu sızın anlattıgınız olayda bunun gıbı bişey yanı
hastalıkk:mymeka:

Bence bu hastalik degil canim, resmen terbiyesizlik!!benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…