• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Oğlumun Bisikletini Kırdı

6 yaşındaki oğlumun henüz binmeye başladığı değeri 7000 olan bisikletini bir maganda fırlatıp kırmış. Üstüne bir de çocuklara kızmış. Keyifle sürüyordu halbuki.
Apartmandaki arkadaşıyla o gün yine site içinde bisiklet sürüyorlardı su içmek için bizim katımıza çıkmışlardı gelirken bisikletlerini de asansörle getirmişler. Sularını içtikten sonra gittiler. Meğer üst katlardan biri asansörü çağırınca bisikletleri o katta çıkarıp fırlatmış atmış. Oğlumun bisikletinin zili kırılmış zincir bağlantısı olan bölüm bükülmüş eğik ve zinciri de çıkmış. Asansör inip bizim katımızda durunca çocuklara bağırmış bir daha bisikletlerinizi asansörde görürsem kırarım demiş.
Yeni taşındık zatı tanımıyorum ama fena sinirliyim bulup çatasım var ortalığı karıştırıp eşimi de bulaştırmak istemiyorum. Ama içime oturdu bu muamele.
Gelip söylese bizimle muhatap olsa çocuğumu uyarırdım. Ya da apartman grubunda yazsa dikkat ederdim. Çocukları tehdit edip mala zarar vermek gibi aşırı tepkinin yanına kalması içime sinmiyor

Yapasım var değil yapın.
Ben olsam o yapanı mahkemeye verir ortalığıda ayağa kaldırırım

Yarın karakola gidip şikayetçi oluyorsun. Tıpış tıpış gidip bisikletin yenisini almadan şikayeti geri çekmiyorsun. Bu sayede bir daha kimsenin tavuğuna kışt dememesi gerektiğini öğreniyor dağ ayısı. Şu an susarsanız ileride daha büyük sorun yaşarsınız.
Aynen karakola gidip sikayet edin sakın yani taşındım ayıp olur demeyin. İleride çocuğunuz da sizden gorsun sesini çıkarsın böyle şeylere maruz kalırsa. Ayı olmasa gidip hesap sor paşa paşa da al parasını bi de özür dilerim derdim oglandan ama ayı belli ki. Gidip şikayetçi oluyorsun hemen

oldunuz mu bilmiyorum ama hiç bir şey çıkmasa bile şikayetçi olun
iyice dingonun ahırı bellediler memleketi
her yerde gücü yeten yetene
kapısına bi polis dayansın bakalım
bi kere mala zarar verme bu
travmasını geçtim

Bisikletin kata çıkarılması asansöre konulması doğru değil demiş bazı arkadaşlar da şimdi bisikleti dışarıda koyacak bir yer yoksa ev yüksek bir kattaysa bu bisiklet nasıl çıkarılacak ve neden asansöre konulması uygun değil anlamadım
Yok bisikleti park etme alanları varmış çocuklar kapı önünde su içerken bisikletleri içinde bırakmış yukarı katlardan birisi çağırınca içinde bisikletler ile gitmiş.

Konu sahibi arkadaşım.sizin yerinizde olsam şikayet olurum evet belki bulunmayabilir(her katta 6 daire varmış ve katlarda kamera yokmuş) ama en azından kulağına gider bir daha yapmaz .

Kesinlikle bunun hesabını sormalısınız. Asla yanınıza kalmamalı.

Yalnız 6 yaşında çocuk dışarıda yanında büyüğü yok... Sizdeki de iyi cesaret. Onu geçtim asansöre tek biniyor, ya bi tarafı sıkışırsa. Acaba biraz temkinli mi olsanız?

6 yaşındaki oğlumun henüz binmeye başladığı değeri 7000 olan bisikletini bir maganda fırlatıp kırmış. Üstüne bir de çocuklara kızmış. Keyifle sürüyordu halbuki.
Apartmandaki arkadaşıyla o gün yine site içinde bisiklet sürüyorlardı su içmek için bizim katımıza çıkmışlardı gelirken bisikletlerini de asansörle getirmişler. Sularını içtikten sonra gittiler. Meğer üst katlardan biri asansörü çağırınca bisikletleri o katta çıkarıp fırlatmış atmış. Oğlumun bisikletinin zili kırılmış zincir bağlantısı olan bölüm bükülmüş eğik ve zinciri de çıkmış. Asansör inip bizim katımızda durunca çocuklara bağırmış bir daha bisikletlerinizi asansörde görürsem kırarım demiş.
Yeni taşındık zatı tanımıyorum ama fena sinirliyim bulup çatasım var ortalığı karıştırıp eşimi de bulaştırmak istemiyorum. Ama içime oturdu bu muamele.
Gelip söylese bizimle muhatap olsa çocuğumu uyarırdım. Ya da apartman grubunda yazsa dikkat ederdim. Çocukları tehdit edip mala zarar vermek gibi aşırı tepkinin yanına kalması içime sinmiyor
Benimde 8 yaşında oğlum var ,bu sebeplerden dolayı tek bırakamıyorum o nereye ben oraya. Allah korumuş cocugada zararr verirdi bu manyak

Binada kamera varsa adamında o şekilde yaptığı görünüyorsa gidip şikayetçi olun. Mala zarar verme suçu oluşur. Zararınızı karşılarsa şikayettinizi çekersiniz. Bidaha da kimseye öyle davranmaması gerektiğini öğrenir.

Soran ilgilenen cevap veren herkese teşekkürler
Konuyu açtığım günün sabahı adamı bulmak amacıyla site görevlisi çalışana danıştım. Konudan haberdar olduğunu ama o katta bu tavrı gösterecek kimse olmadığını açıkladı WhatsApp profil fotolarından tespit etmeyi önerdi. Oğlumun yanındaki arkadaşı (8 yaşında- onun da bisikletine zarar vermişti ve çocuğun dairesi de o katta) bu sitede 5 yıldır oturmasına ve herkesi tanımasına rağmen o adamı tanımadığını hiç göremediğini ifade etti.
Eşim kurcalamadı bisikleti yaptırdı bisiklete harici aksesuarlarda ekleyince oğlum çok mutlu oldu
Eşim emniyet personeli bu arada karakola şikayette bulunmak bilemiyorum sanki ona düşerdi. Ama sessiz kaldı.
Oğlumdan o adamı görürse mutlaka bana bildirmesini istedim o kişiyle bu konuda konuşacağımı söyledim. Ama henüz göremedik.

Kesinlikle bunun hesabını sormalısınız. Asla yanınıza kalmamalı.

Yalnız 6 yaşında çocuk dışarıda yanında büyüğü yok... Sizdeki de iyi cesaret. Onu geçtim asansöre tek biniyor, ya bi tarafı sıkışırsa. Acaba biraz temkinli mi olsanız?
Bu bana da ürkütücü geliyor hala
Buraya bu yüzden taşındık oğlum kendi dışarı çıkmak arkadaşlarıyla ebeveynsiz oynamak istiyor bunda diretiyordu eski evimiz kalabalık merkezi bir yerdeydi ev sahibi olmamıza rağmen siteye kiracı olarak taşındık oyun alanları kameralarla çevrili daimi olarak izliyorum sık sık aşağı inip kendimi gösteriyorum kendi yaşıtlarıyla oynuyor ve hepsi yanında yetişkin olmadan eski mahalle kültürüyle vakit geçiriyor. Yalnızca havuza izin vermiyorum yüzmeyi bilmesine rağmen yanında oluyorum. Yaşıtları havuzda da yalnız bu oğlumu rahatsız ediyor. Sınır olarak bunu belirledik.

Hiç acımam konuşmaya bile gerek bile görmeden yönetimden ismini öğrenip direk savcılığa gider mala zarar verme suçundan ve tehditten şikayetçi olurdum. Ondan sonra sonra o uğraşsın dursun. Bir bisiklet parası ceza ve tazminat ödesin de aklı başına gelsin.

Kim olduğunu da bilmiyorum önce onu öğrenmek gerek oluşacak tatsızlık da rahatsız ediyor öte yandan karşı tarafın rahatlığı...
Şikayetçi olun.
Ne munasebet yani malınıza bile isteye zarar veriyor biraz sonrası çocuğunuza da zarar verebilir. Çocuğunuz görmüş zaten kim oldugunu,birde tehdit etmiş haspam. Polis kapısına gidince aklı basına gelir. Bisikletinde tabi ki eşşek gibi yenisini alacak. Sakın yaptırmayın polis görsün o halini,gereği yapilir bence.

Back
X