• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Oğlumun Bisikletini Kırdı

Sitenin çevresinde mevcut ama katlarda ve asansörde kamera yok.
Bisikletleri asansörden çıkarıp fırlatmış.
Annemlerin kapısına birisi yumurta ve un firlatmis bile isteye. Komşulardan biri ama kim belli değil. Polis şikayetçi olun buluruz gibi konuşmuştu. Bilir yani onlar işlerini. O bloktan biri neticede. Çocuklar esgal.tarif ettirirler. Tek tek sorarlar. Hiç bişi olmasa da bişi olur. Ama mutlaka şikayetçi olun.

Çocuklar uyarilmali ama ya onların göz seviyesine inip güzelce uyarirsin. Ya annen baban nerde diyip annesi babası ile konuşursun. Çocuğuma şiddet uygulayan çocuklara bile kızmadım bu güne kadar. Uyarmam gereken mevzu olduğunda annesini buldum.annesi ile konuştum. Bazı insanlar özellikle bazı erkekler gücünü çocuk ve kadın üzerinde göstermeyi seviyor maalesef. Ya kendilerine de küçükken öyle yapıldığı için sertler ya güç gösterme arzusu ile bunu yapıyorlar.
Ben bu adamın davranışını psikopatça buldum. Hani bazı insanlar vardır. Böyle sinirlendiğinde karşısındaki insan karşısında susarlar acısını başkalarından ya da bir şeylerden çıkarırlar ya bu adamda böyle bir manyak geldi. Başkasına ses çıkarmayıp kendinden güçsüzlere gücü yetiyor

Ben yarın ilgileneyim öyleyse bir uyarı şart aman ağzımızın tadı bozulmasın anlayışıyla meydan bunlara kalıyor
Benim bahsettiğim olayda bu adam hep çocuk azarlayan bir tipti. Bahçe katında oturuyor. Site yeşil alanı çevirmiş. Çocuk parkının dibi dairesi. Bahçede rahatça oturup kafa dinleyecek diye parkta oynayan çocukları azarlar dururdu. En son benim çocuklar saat birde parka çıktı. Onları azarladı gibi duydum. Neymiş pazar günüymüş o gün. Sabah 10-11 falan değil. Öğlen bir. Haftaici okul var zaten. Evde oynasalar alt komşu rahatsız olur. Nerde oynayacak bu çocuklar. Ben hemen pencereye çıktım müdahale ettim. Benim çocuklar çok korkar çünkü. Asla parka cikamazlardi korkudan ben karismasam. Hoş ben kavga edince de çok geriliyorlar ama. Neyse adam bir de demez mi hadi bir oynasinlar da görelim. Sen tehdit mi ediyorsun dedim. Önce polisi aradım sonra çocukların yanına indim. Çocuklara da oynayın dedim. Bu arada adamla da tartışmaya devam ettim. Sen de site yeşil alanı ceviremezsin tehdit edemezsin vs. Nevrum döndü ne dedim bilmiyorum bile. Sonra eşim geldi. O adamla sakince konuştu. Adam da baktı ben deli. Ve polis falan giriyor devreye. Ondan sonra hiçbir çocuğa karışmadi.

Kadınlar da uyarıyor mesela ama üslup var üslup var. Çocukları korkutarak uyaramazsin. Cardakta kadinlar otururken çocuklara gidin ilerde oynayın diyorlar. Onlar beni rahatsız etmiyor. Ama böyle dağ ayısı gibi çocuğu korkutursan sonra da vites artırır bu tipler.

Çok da merak ediyorum kimdir necidir? Ne kadar kızsam da bir çocuğa senin oyuncağını kırarım diye bağıramam bu nasıl tahammülsüzlük

Benim bahsettiğim olayda bu adam hep çocuk azarlayan bir tipti. Bahçe katında oturuyor. Site yeşil alanı çevirmiş. Çocuk parkının dibi dairesi. Bahçede rahatça oturup kafa dinleyecek diye parkta oynayan çocukları azarlar dururdu. En son benim çocuklar saat birde parka çıktı. Onları azarladı gibi duydum. Neymiş pazar günüymüş o gün. Sabah 10-11 falan değil. Öğlen bir. Haftaici okul var zaten. Evde oynasalar alt komşu rahatsız olur. Nerde oynayacak bu çocuklar. Ben hemen pencereye çıktım müdahale ettim. Benim çocuklar çok korkar çünkü. Asla parka cikamazlardi korkudan ben karismasam. Hoş ben kavga edince de çok geriliyorlar ama. Neyse adam bir de demez mi hadi bir oynasinlar da görelim. Sen tehdit mi ediyorsun dedim. Önce polisi aradım sonra çocukların yanına indim. Çocuklara da oynayın dedim. Bu arada adamla da tartışmaya devam ettim. Sen de site yeşil alanı ceviremezsin tehdit edemezsin vs. Nevrum döndü ne dedim bilmiyorum bile. Sonra eşim geldi. O adamla sakince konuştu. Adam da baktı ben deli. Ve polis falan giriyor devreye. Ondan sonra hiçbir çocuğa karışmadi.

Kadınlar da uyarıyor mesela ama üslup var üslup var. Çocukları korkutarak uyaramazsin. Cardakta kadinlar otururken çocuklara gidin ilerde oynayın diyorlar. Onlar beni rahatsız etmiyor. Ama böyle dağ ayısı gibi çocuğu korkutursan sonra da vites artırır bu tipler.
Krizi güzel yönetmişsiniz. Böyleleri toplumdan uzak yaşasa keşke. Sevgisizlik yüreklerini perdelemiş

• Beğen
Reactions: Gif
Çok da merak ediyorum kimdir necidir? Ne kadar kızsam da bir çocuğa senin oyuncağını kırarım diye bağıraram bu nasıl tahammülsüzlük
Çocuğun katını nerden biliyor ki gelip katta bağırıyor? Bisikleti kendi katında çıkarıp atmamış mı? Tekrar okudum simdi o katta çıkarıp atmış, kaç daire var ki bi katta? Kolay bulunur bence...

Ben bu adamın davranışını psikopatça buldum. Hani bazı insanlar vardır. Böyle sinirlendiğinde karşısındaki insan karşısında susarlar acısını başkalarından ya da bir şeylerden çıkarırlar ya bu adamda böyle bir manyak geldi. Başkasına ses çıkarmayıp kendinden güçsüzlere gücü yetiyor
Valla eşim çok kızıyor bir gün başını belaya sokacaksin diyor ama ben böyle durumlarda cazgır ve ortalığı velveleye veren kadın rolüne burunuyorum resmen . Biraz da abartıyorum ama karşı taraf anca bundan anlıyor. Bir yaşlı çiftin arabasını yumrukluyordu Avcılar'da minibüscunun biri. Minibüs hattindakilere güveniyor çünkü.. kimse karışmadığı için ben bağırdım çağırdım polis molis hemen o an aradım. Etrafa insan toplanınca biraz cesaretleri kırılıyor. Başka bir sefer de otobüs şoförünün önüne kırıp şoförü indirmeye çalışmıştı minibüsculer. Tabi yine tek değil..ben yine müdahale ettim. Benle beraber bir kadın daha.

Hiç unutmadigim ve ilk kez korktuğum bir piskopat vardı. Genç bir çocuk markette buna çarpmış..çocuk özür dilediği halde çocuğu market dışında bile rahat bırakmıyor. Karısı da gazliyor. Dövmek lazım falan filan diye. Çocuk uzaklaşmaya çalışıyor tutuyor falan. Market çalışanları da adamın haksız oldugunu biliyor ama kimse karışmıyor. Oğlum var benim de. Bir an oğlum geldi gözümün önüne. 16-17 yaşında markete gidecek ve dallamanin biri yüzünden ya dayak yiyecek ya tüm özgüveni kırılacak. Zaten adam çocuğu dövdü dövecek. Ben uzakta olduğum halde gittim müdahale ettim. Benimle tartışmaya başlayınca genç çocuk uzaklaştı. Ama adam o kadar rahat ki. Ben hapisten yeni çıktım yine girerim sen cesaret edebilecek misin diyor. Açık alan..çocuklar da var. O esnasında arabasının bagajini falan açmıştı. İlk kez o zaman korktum. Ulan dedim şimdi silahını çıkarsa , savursa kursunlari. Çocuklar da az ileride ama bişi olsa. Gittim agaclarin oraya doğru. Hani bişi olursa gard alayım diye. Manyak çok. Koca adam belki 60 yaşında var. 16 yaşında çocuk üzerinden ego tatmini yapıyor.

Çocuğun katını nerden biliyor ki gelip katta bağırıyor? Bisikleti kendi katında çıkarıp atmamış mı? Tekrar okudum simdi o katta çıkarıp atmış, kaç daire var ki bi katta? Kolay bulunur bence...
Çocuklar tuşa basınca bizim katta durmuş iki çocuğu görünce anlamıştır onların bisikletleri olduğunu ya da çocuklar bisikletlerini sormuştur.
Her katta 6 daire mevcut hangi katta olduğu belli

Gerçekten inanılmaz, bu ülkede insanların hiçbir şeye tahammülü kalmadı resmen. Çoluk çocuk, hayvan, ağaç, kadın, genç her şeye düşmanlar, korkunç.
Asansörle bisiklet taşımak yanlış, buraya kadar tamam ama bundan sonrası polislik. Bisiklet kırmak, el kadar çocukları tehdit etmek falan baya psikopatlık.
Çocukları insan gibi uyarırsın, olmadı aileleriyle konuşursun, yönetimle konuşursun.
Kesinlikle şikayet edin, bugün buna susarsanız yarın daha da cesaretlenir. Haddini acilen öğrenmesi lazım. Gücü çoluk çocuğa yetiyor demek, polis kapıya gelsin bakalım polise de dayılık yapabilecek mi?

Asansörde bisiklet görsem bende sinirlenirim gerçekten ama adam biraz abartmış acaba hep olan birşeyde size mi patladı diye düşündüm yani ilk defa olan bir olayda bu kadar tepki anormal olur.

6 yaş tek başına dısarıda oynamak için küçük değil mi ya. Keşke fırsat bulup birlikte cıksanız. Bu adam sizin yanınızda bu davranışı yapamazdı bence. Yanlış anlamayın bana 6 yas çok savunmasız geliyo. Komşu gercekten evlerden ırak tiplerden. Minik bi çocugun oyuncagını kırıp onu korkutacak kadar ne tasıyo bu insanlar

Asansörde bisiklet görsem bende sinirlenirim gerçekten ama adam biraz abartmış acaba hep olan birşeyde size mi patladı diye düşündüm yani ilk defa olan bir olayda bu kadar tepki anormal olur.
Biz yeni taşındık dediğim gibi bisiklet de hep otoparkta çocuk bisikletlerinin bulunduğu yerde durur oğlum da çıkarmazdı yukarı ilk defa arkadaşıyla çıkardığını gördüm. Aslında uyardım da ama ben hava sıcak onları asansöre neden koyup yoruldunuz terlemişsiniz şeklinde uyardım. O an aklıma üst kattakilerin rahatsız olabileceği gelmedi. İki asansör olmasının da etkisiyle bu noktayı gözardı etmiş olabilirim. Keşke sözel olarak ben uyarılsaydım da çocuğumu yönlendirme imkanım olsaydı. Apartmanda çok çocuk var belki bu konuda önceden mevcut rahatsızlığı vardır.

Biz yeni taşındık dediğim gibi bisiklet de hep otoparkta çocuk bisikletlerinin bulunduğu yerde durur oğlum da çıkarmazdı yukarı ilk defa arkadaşıyla çıkardığını gördüm. Aslında uyardım da ama ben hava sıcak onları asansöre neden koyup yoruldunuz terlemişsiniz şeklinde uyardım. O an aklıma üst kattakilerin rahatsız olabileceği gelmedi. İki asansör olmasının da etkisiyle bu noktayı gözardı etmiş olabilirim. Keşke sözel olarak ben uyarılsaydım da çocuğumu yönlendirme imkanım olsaydı. Apartmanda çok çocuk var belki bu konuda önceden mevcut rahatsızlığı vardır.
Bence kesin önceden birden fazla sorun vardır çocuklarl alakalı tabi yine yaptığı çok yanlış ama ben daha önce çok bloklu inanılmaz çocuk olan bir sitede oturuyordum lüks site güya ama kroyum ama para bende diyen tiplerle doluydu çocuklar bütün gün herşeye zarar veriyor insanları rahatsız ediyor anne babalarıda doğru düzgün müdahale etmiyorlar işin sinir bozucu yanı birde zararlarını sitenin aidatından alıyorlar cidden nefret ettim çocuklardan ve siteden özellikle az katlı apartmandan ev aldım şimdi kafam rahat.bence olayın bir evveliyatı vardır adam bu kadarda psikopat olamaz herhalde daha ilk seferde bu kadar yükselsin ben olsam bir sorardım komşulara yada yönetime bu olayla alakalı daha önce vukuat var mı diye.

Yaşadığım ülkede artık çok mutsuzum.Küçücük bi çocuğun bisikletine bile tahamül yok.Desem ki gidin aynı şekilde davranın bu sefer de düşman sahibi olucaksınız.Bi çocuğa bunu yapandan ben her kötülüğü beklerim.İyi insanlar terketmek zorunda kalıcaklar burayı ilk fırsatı bulduklarında.Çok üzücü ama gerçek.

Ne ayıp. İnsanlar gerçekten çok kötü yaa. Ben de mesela çocuk gürültüsünden çok hoşlanmam ama mahallede oynayan çocuklar bisikletlerini, oyuncaklarını vs ortada bırakıp gittikleri zaman balkondaysam mutlaka izlerim çocukların eşyaları çalınmasın diye. Hatta o kadar alıştılar ki abla biz bakkala gidiyoruz hırkama bakar mısın diyen bile oldu. Aslında hiç hoşuma gitmiyor bağrışa çağrışa oynamaları ama bir daha bu yaşta olmayacaklar diyorum kendime. Tam bir ş…z sizin komşu. Hiç beklemeden şikayet edin nolur bizi de haberdar edin gelişmelerden.

Bence apartman grubundan uygun bir dille binaya yeni taşındığınızı, cocugunuzun bisikletle eve çıktığını fakat asansöre bisikletle binmemesi gibi bir kural olduğunu bilmediğini, düzgünce uyarmak yerine cocugu korkutarak azarlayarak komsulardan biri tarafindan bisikletinin firlatildigini, cocugunuzun bu durumdan etkilendiğini yazin. Bir daha tekrari olmamasini aksi durumda sikayetci olacaginizi belirtin. Her kimse zaten korkar diye düşünüyorum. Oldu da korkmadi cevap verdi evet ben yaptim vs dedi bu durumda da elinizde adamin yaptığına dair kanıt olmus olur

Back
X