Komşu sorunu

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.918
3.295
133
Arkadaşlar memlekete gitmedim, okuduğum yerdeyim. Zaten uçuşlar da iptal oldu gidemiyorum.
Neyse. Mevzu yan komşum. Kaldığım yer apart, yani çalışan kişiler de kalıyor öğrenciler dışında.
Özellikle son birkaç gecedir film mi izliyorlar nedir, sesi cidden çok açıyorlar ya da izledikleri cihaz duvara dayalı belki de. Ses aynen benim odamda.
Mesela şu an burada gece iki buçuk ve ses hala geliyor. Kulağımı duvara dayadım gayet de yan taraftan geliyor. İnternetten çalışıyorum ve ses odamda olunca takdir edersiniz ki odaklanamıyorum.
Şimdi bir taraftan düşünüyorum. “Kadeyif, sonuçta sen okula da gitmiyorsun işe de gitmiyorsun, haksızsın, adamların film keyfine müdahale edemezsin” ama bir taraftan bir insanın uyuması için illa ki ertesi gün işi okulu olması gerekmez ki. Hasta olur yorgun olur. Hem gün içinde istediklerini yapsınlar. Gece bu saatte yapılmaz Kİ.
Şimdi sizce nasıl konuşsam? Gecenin bu vakti gidip konuşmak istemiyorum hem ben bu yan komşuyu çok tanımıyorum. Bir kere karşılaşmıştık, tek bildiğim apartın sokağındaki bir mağazada çalıştığı. Yani “tabii kusura bakma” diyip dikkat edecek birisi mi yoksa üste çıkacak birisi mi o konuda emin değilim.
Sizce ne yapsam?
Not: yabancı bir yerde de sayılmam, Kıbrıs’tayım

Avrupa sayılmaz da Kıbrıstayım ben :)

ben olsam.yine de kimsenin kapisina gidip muhattap olmak istemem. not yazip kaposinin altindan atmak ya da posta kutusuna birakmak hem.size anlik bir yepki vermesine de engel olur.

siz bir kagida umarim bu izolasyon gunlerinde hersey yolundadir. ben bazi geceler ses nedeniyle rahatsiz oluyorum, hoparlorlerin yerini degistirirseniz ya da biraz daha düşük sesli acarsaniz sevinirim gibi birseyler yazip kapisinin altindan atin.

Peki bunu gün içinde mi yapayım şimdi mi yapayım?

ses hala devam ediyor. Pozitif düşünmeye çalışıyorum belki benim burada olduğumu bile bilmiyorlardır memlekete gittiğimi zannediyorlardır ondan açmışlardır

ses hala devam ediyor. Pozitif düşünmeye çalışıyorum belki benim burada olduğumu bile bilmiyorlardır memlekete gittiğimi zannediyorlardır ondan açmışlardır
Gece gece bi şey yazmayın bence. Yarın sabah yazın ama. Sabah işe ya da okula gitmenize gerek yok, cekinmenize de gerek yok bu saatte gürültü yaparken çekinmiyor onlar siz de söylemeye çekinmeyin. Ders çalışıyorum, TV'yi daha kısık sesle izlemenizi rica edeceğim falan yazın

Bakın hala müzik sesi geliyor. Hatta düşündüm acaba ben mi abartıyorum diye, emin olmak için dışarı çıktım gerçekten ses onlardan geliyor. Tamam benim diğer yanımdaki komşumun da iş yeri şimdilik kapalı ama ben kalkıp nasılsa yarın işe gitmeyecek diye gürültü yapmam.

Tabii ki yapılmaz saygısızlık yaptıkları. Not yazsanız sizin yazdığınızı anlarlar mi? Ne bileyim diğer yanlarında başka daire ya da altlarında var mı? Direkt size bilenmesinler tanımıyorsunuz sonuçta

Yanlarında var ama öğrenciler kalıyor ve muhtemelen gitmişlerdir. Alt katımız kafe.
Yani bilmiyorum aslında ben şimdi olmasa dahi gün içinde karşılaşırsam rica etme taraftarıyım. Ama İşte korkuyorum da “eeee sen uyumamışsın niye rahatsız ediyor ki” der mi acaba diye.

Canım niye desin? Sesten uyuyamıyorum, uyumaya çalışıyorum uyunmuyor dersin. Ayrıca ders çalışıyorsun belki onlara ne. Gece bu saatte yüksek sesle tv izlenmez senin ne yaptığın onları zaten ilgilendirmez onlara rahatsızlık vermediğin sürece. Ya da gece duvara mı vursan ben öyle yapıyordum önceki evde :) yan komşuyla merhabamiz vardı sadece yan bloktaydi
Onlar. Bazen gece çok gürültü olurdu benim yatak odasının yanındaki odada ben de duvara tik tik vururdum hafif sonra kesilirdi Bi de ergen oğulları vardı sabahin 8inde play station oynardı bangır bangır Bağıra çağıra son ses. Ona da uyuyoruz burda diye bagirmiisligim var☺ ben olsam tik tik duvara vururdum

Ama freelance çalışıyosun. Çalışmıyor olsaydın bile dinlenmek hakkın. Ikaz et ne kaybedersin

Ya böyle bazı tipler olur hani haksızlardır ama ne yaparlar ederler kendileri haklı çıkartırlar. Öyle tiplerdir diye korkuyorum.
Sen haklısın,para vermişsin oturuyosun. Hiçbişey yapmasan bile orası senin yaşadığın yer. Ben haklı olduğunu düşünüyor ve tartışmanda sorun görmüyorum. Sen de haklı olduğunu düşündüğün şeyde korkma. Korkarsan ölürsün lol

Bence kibar bir not yazıp kapisina yapistirin. Rahatsız etmek istemediğim icin yazdım diye de not olarak belirtir anlayisiniz icin teşekkür edersiniz. Öküz değillerse anlarlar not ise yaramazsa yüzyüze konusursunuz

Az önce sesler bayağı arttı. Dışarı bir çıktım ki ses bangır bangır. Gittim kapıyı çaldım önce yanıt gelmedi. Tekrar çaldım bu sefer müzik kesildi. Ne bir kapıyı açan oldu ne bir şey. Şimdi eskisi kadar olmasa da ses duyuyorum. Bakalım. Daha da devam ederlerse not yazacağım. Dün akşam o kadar da ses olmadı diye kendime kızmıştım çok abarttın diye ama sanırım o kadar da abartmıyorum

İçki içmiş olabilir, uyarmanıza rağmen devam ediyorsa adam alkolik olabilir

İçki içmiş olabilir, uyarmanıza rağmen devam ediyorsa adam alkolik olabilir
Gerçekten emin olamadım şimdi. Uyarmış da sayılmam aslında. Kapıyı çaldım ses kesildi açmadılar da. Alkolikse hiç bulaşmamak lazım, maalesef alkolik insanların neler yapabileceğini biliyorum eski sevgilimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…